Burda 3 kişi buluşmamışlar ki aile içindeler.. Ben konu sahibinin abarttığını ve az da olsa şimdiden kıskançlığa başladığını düşünüyorum..ama soyle dusunun;
3 kisi bulustunuz,
2 kisi aralarinda bu sekilde iletisimdeler surekli,
siz o ortamda o kisilerle nasil guzel ve keyifli vakit gecirebilirsiniz ki?
gercekten bunu normal mi karsilarsiniz.
ki buradaki durum arkadas ortami da degil,
tanismak icin aileler bir araya gelmis, gorucu usulu bir etkinlik, kizin ailesi cocugu tanimak istiyor, karsi aile kizi, bu durumda yapilan daha da goze batiyor haliyle.
Sevgili maşalı saç. Alıntı yapmadığın için bütün kalbimle teşekkür ederim.Lütfen alıntı yapmayın diyen arkadas sizi kırmayıp alıntı yapmıyorum
Görümce değilim alakam yok 3 kız kardeşiz, nacizane görüşüm bu.Olaya elti görümce gelin gözüyle değil, insanlık namına bakıyorum sadece.
Keske insanları kategorize etmemeyi öğrenseniz bilip bilmeden
baskalarının mutluluğundan hasetlenicek değilim bana dokunucak bisey yoksa
Görümce olması sorun değildeKızlar ben yeni nişanlıyım
Aile oturmalarında bişey dikkatimi çekti nişanlımla görümcem sürekli birbirlerine bakıp gülüşüyorlar hep birlikte otururken fısıltıyla aralarında konuşuyorlar
Fısıltıyla konuşma olayını nişanlıma söyledim hoş değil diye onu yapmıyor ama şimdide topluca otururken göz teması kurup sürekli gülmeleri sinirlerimi bozuyor. Nişanlıma bu durumu söylemelimiyim ne yapmalıyım yaptıkları normal mi
Henüz görümce değilim. Ama kardeşimle gülüsmeme, konuşmama laf edecek gelin adayı olursa asıl onun benden çekeceği olur :) ha sürekli yapmak hoş değil ama belli ki bu durum onların normali. Öyle alışmışlar. Kaldı ki konu sahibinin derdi topluluk içinde ayip olmasından ziyade kendisinin dahil edilmemesi. Bence nişanlısı veya görümce arada ona da göz kırpsa, kulağına iki çift laf etse burda konu acmazdi. Ha ailesi veya kendisi çok yadırgadiysa ve cidden söylediği gibi sık yapıyorlarsa bunu nisanlisiyla konuşabilir ama yılların alışkanlığı değişmez yani. Degistirmek istemeyebilir de insanlar. Zaten görücü usuluymus ailenize, size uymuyorsa bitirirsiniz.Konuya hak verenler var inanamıyorum şaka gibi. Galiba gelinlerden çok çeken görümceler bastı konuyukonunun kardeşlik ilişkileri ile bi alakası yok. Okuduğumuzu anlama konusunda sorun yasıyorsak yorum yazmayalım.
Toplum içinde fısıltı ile konuşmak / kulak kulağa konuşmak , yabancı bir dilde konuşmak, birden fazla kez göz göze gelip gülüşmek/ kıkırdaşmak görgü kurallarina terstir.
Bunu gerçekten bilmeyen insanlar olduğuna şaşırdım.
Aynı şeyi kız yapsa mesela... erkek ailesine gidip kardeşi ile göz göze gelip gülüşse burda giydirirdi bazi üyeler. Çok hayret verici.
Sevgili konu sahibi; yapılan şey görgü kurallarına aykırı. Terbiyesizlik kadar uzun boylu değil ama saygısızlık. Yol yordam bilmemezlik. Nahoş diyemem mesela çok sığ kalır. Çok çok çirkin bir davranış.
Siz de hanımefendisiniz anladığım kadarıyla. Sizin yerinizde ben olsam çoktan bunun kavgasını yapmıştım
Evet gelinlerin de eli armut topluyordu cünkü sizden cekeceği olur emin olun.Henüz görümce değilim. Ama kardeşimle gülüsmeme, konuşmama laf edecek gelin adayı olursa asıl onun benden çekeceği olur :) ha sürekli yapmak hoş değil ama belli ki bu durum onların normali. Öyle alışmışlar. Kaldı ki konu sahibinin derdi topluluk içinde ayip olmasından ziyade kendisinin dahil edilmemesi. Bence nişanlısı veya görümce arada ona da göz kırpsa, kulağına iki çift laf etse burda konu acmazdi. Ha ailesi veya kendisi çok yadırgadiysa ve cidden söylediği gibi sık yapıyorlarsa bunu nisanlisiyla konuşabilir ama yılların alışkanlığı değişmez yani. Degistirmek istemeyebilir de insanlar. Zaten görücü usuluymus ailenize, size uymuyorsa bitirirsiniz.
Yav gidin kendi gorumcenize sarın beni ne alintiliyorsunuzEvet gelinlerin de eli armut topluyordu cünkü sizden cekeceği olur emin olun.
Bütün görümcelerde ailenin kabadayısı sanıyor herhalde kendini.
Benim görümcem bana benden cekeceğin var demiyecek kadar kendini bilen biri sükür.Yav gidin kendi gorumcenize sarın beni ne alintiliyorsunuzbeni ve müstakbel gelinimizi rahat birakin
Yani dünürlerle annelerle babalarla birlikte oturulan bir insanın ikidebir bakışıp gülüşmesi size göre normalse, nisanlinizin ailenizin yaninda ciddi bir ortamda bunu yapmasi normalse eyvallah. Bana laf düşmez.Henüz görümce değilim. Ama kardeşimle gülüsmeme, konuşmama laf edecek gelin adayı olursa asıl onun benden çekeceği olur :) ha sürekli yapmak hoş değil ama belli ki bu durum onların normali. Öyle alışmışlar. Kaldı ki konu sahibinin derdi topluluk içinde ayip olmasından ziyade kendisinin dahil edilmemesi. Bence nişanlısı veya görümce arada ona da göz kırpsa, kulağına iki çift laf etse burda konu acmazdi. Ha ailesi veya kendisi çok yadırgadiysa ve cidden söylediği gibi sık yapıyorlarsa bunu nisanlisiyla konuşabilir ama yılların alışkanlığı değişmez yani. Degistirmek istemeyebilir de insanlar. Zaten görücü usuluymus ailenize, size uymuyorsa bitirirsiniz.
Tüm müstakbel gelinlerin savunucusu oldunuz yani bravo, madalya gerek. Kardeşiyle arasına girin, söyle konuşursunuz böyle konuşamazsıniz deyin kim kendini biliyormuş o zaman gorursunuzBenim görümcem bana benden cekeceğin var demiyecek kadar kendini bilen biri sükür.
Ben diğer gelinler adına yorum yaptım.
Konu gelin olması araya girmesi değil.Tüm müstakbel gelinlerin savunucusu oldunuz yani bravo, madalya gerek. Kardeşiyle arasına girin, söyle konuşursunuz böyle konuşamazsıniz deyin kim kendini biliyormuş o zaman gorursunuz
Ben abi kardeş sürekli fisirdasip gulusmesinin topluluk içinde çok uygun olduğunu düşündüğümden bahsetmedim yalnız. Ben de ağır oturaklı insanları severim. Tuhaf bulunabilir, konu sahibi de ailesi de rahatsız olabilir. Ama sırf onlar öyle görüyor diye insanlar kendilerini değiştirmek zorunda değil. Zaten nisanlilik dönemi bunun için var. Hele ki görücü usulü tanismada uyusmadigini anlayıp bitirmek çok da zor olmasa gerek. Alıntı yapılmasını istememissiniz yeni fark ettim. Polemik amaçlı değil sadece beğenmedim attığınız ve genel mesajınız buradaki gorumceler kıskanıyor minvalinde olduğu için alıntılama ihtiyacı hissettim.size de iyi forumlarYani dünürlerle annelerle babalarla birlikte oturulan bir insanın ikidebir bakışıp gülüşmesi size göre normalse, nisanlinizin ailenizin yaninda ciddi bir ortamda bunu yapmasi normalse eyvallah. Bana laf düşmez.
Kardesi ile sohbetine karismami istemiyorsa evlerine gidip orda gülüp konussunlar. Benim ailemin onunde deil
Olaydaki gelin kıskançlığını ben hissetmedim. Konuya kardes ilişkisi üzerinden değil, toplum icinde nasıl davranılması gerektiği üzerinden bakiyorum ben.
Hayatımda paylaşamadığim bir erkek olmadığı icin 40 sene düşünsem gelin kıskanıyor diye aklıma gelmezdi.
Ayrıca velev ki gelin kıskanıyor olsun.
. Bu görgüsüz davranışı yine haklı çıkarmıyor.
Evlenecek adam kayınpederin kayınvalidenin yanına gelmis alttan alttan gülüyor? Neye gülüyor komik olan nedir ? Aklina bi sey gelebilir amenna. Ama ikidebir aklına bi sey gelemez.
Ciddiyetten uzak davranışları sevmiyorum.ve burayı okumadan önce bu davranışı normal karşılayacak birilerinin olduğunu bilmiyordum. Ama varsa da beni bağlamaz. Ona da eyvallah.
Iyi forumlar dilerim
Size göre öyle. Bana göre sevimli. Hatta ben de dahil olurum laf atarım ne var. Kaldı ki burdaki gorumcenin çekememezlik gibi bir durumu yok konu sahibi kendi demiş aranız iyi diye. Elestirecegine kendisi de sıcak davransa sıcaklık görür o da dahil edilir. Ha çok ciddi bi ortamda bunu yapıyorlarsa o zaman başka, zeka seviyelerinden şüphe ederim ama konu sahibinin abarttıgi gibi bir durum olduğunu sanmıyorum. Daha 2 aylık süreç insanları tanımak ve etiketlemek için çok erken. Hele ki 2 aydır hayatında olan birine bilmem kaç yıllık kardeşiyle konuşup gulusmesini abes bulduğunu söylemek daha da abes.Konu gelin olması araya girmesi değil.
2 -3 arkadas toplansak birileri sürekli biseyler konusup gülüsse yine derim özel biseyse biz cıkalım diye,orda sadece ben değil diğer insanlarda üzerine alınır.
Israrla konuyu gelin kardeslerin arasına girmeye calısıyora getirmeye yanlıs.
Nisanlsınız tanımadıgınız ortam abi kardes fısır fısır gülüsüp konusuyorlar sürekli
Art niyettir.
Bence normal bir abi kardeş ilişkisi gibi bir şey. Ben olsam nişanlıma söylemezdim sanırımKızlar ben yeni nişanlıyım
Aile oturmalarında bişey dikkatimi çekti nişanlımla görümcem sürekli birbirlerine bakıp gülüşüyorlar hep birlikte otururken fısıltıyla aralarında konuşuyorlar
Fısıltıyla konuşma olayını nişanlıma söyledim hoş değil diye onu yapmıyor ama şimdide topluca otururken göz teması kurup sürekli gülmeleri sinirlerimi bozuyor. Nişanlıma bu durumu söylemelimiyim ne yapmalıyım yaptıkları normal mi
Konu kıskançlık değil görücü usulü ve ilk defa evlerine gitmişiz bu şekil tavırları daha doğru düzgün birbirimizi tanımıyoruz bile üstüme alındım sürekli işaretleşip gülünce ki toplum içinde de görgü kurallarına tersBenim de erkek kardeşim var ve doğal olarak bir iletişim şeklimiz var. Ortak bir mizah tarzımız var, dışarıdan birinin anlamayacağı türde kalıplarımız var. Yani başkası duysa gülmez ama biz güleriz. Çünkü beraber vakit geçirdik onca yıl ve kardeşiz! Bundan daha doğal ne olabilir ki? Ortak tarih deniyor buna.
Tavrınız aşırı saçma, adamın kardeşini mi kıskanıyorsunuz? Yok artık! Gülüyorlarmış, vay edepsizler! Nasıl gülerler öyle, kardeş kardeşe güler miymiş hiç?
Ya konu sahibi takılacak ayrıntı mı bulamadınız, sıkıntı mı arıyorsunuz kendinize? Siz siz olun böyle saçma bir sebeple adamın karşısına geçmeyin. Eğer kendini bilen, düzgün bir adamsa çok ters bir tepki verir çünkü. Ben olsam nişanlımı çok kötü haşlardım. Ne demek kardeşimle iletişimime karışacakmış! Valla çok kötü yapardım ben olsam.
Gelinlerin de eli armut toplamiyormus ama dsdds bana öyle dendi burdaBenim de erkek kardeşim var ve doğal olarak bir iletişim şeklimiz var. Ortak bir mizah tarzımız var, dışarıdan birinin anlamayacağı türde kalıplarımız var. Yani başkası duysa gülmez ama biz güleriz. Çünkü beraber vakit geçirdik onca yıl ve kardeşiz! Bundan daha doğal ne olabilir ki? Ortak tarih deniyor buna.
Tavrınız aşırı saçma, adamın kardeşini mi kıskanıyorsunuz? Yok artık! Gülüyorlarmış, vay edepsizler! Nasıl gülerler öyle, kardeş kardeşe güler miymiş hiç?
Ya konu sahibi takılacak ayrıntı mı bulamadınız, sıkıntı mı arıyorsunuz kendinize? Siz siz olun böyle saçma bir sebeple adamın karşısına geçmeyin. Eğer kendini bilen, düzgün bir adamsa çok ters bir tepki verir çünkü. Ben olsam nişanlımı çok kötü haşlardım. Ne demek kardeşimle iletişimime karışacakmış! Valla çok kötü yapardım ben olsam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?