Görümcem

Aynen öyle surat asıyo aileme gittigimden de bisey anlamiyorum kafam ona takılıyo niye böyle yapıyo diye
Asarsa assın. Annene gitmek senin hakkın. Evlendiğim ilk günden beri bu konuda özgürüm. Kısıtlama yapmayı sevmez eşim. Aynı şekilde bende. Sonuçta bireyiz birbirimizin velisi değil.

Asarsa assın. Annene gitmek senin hakkın. Evlendiğim ilk günden beri bu konuda özgürüm. Kısıtlama yapmayı sevmez eşim. Aynı şekilde bende. Sonuçta bireyiz birbirimizin velisi değil.
Aileme gitmem konusu hariç her konuda bende serbestim orda takılıp kaliyoruz. Zaman geçtikçe farkedermi hata yaptığını bilmiyorum pskologla görüştüm eylül de seansa eşimle katılcam umarim ise yarar

Hissettiklerini cok iyi anliyorum, emin ol..
Senin gorumcenle hic bi derdin yok aslinda ama kendilerine bu mutluluğu hak gorup sana haram etmelerine dayanamiyorsun.. Esinin enistesini takdir edip onun yaptiklarinin tam tersini yapmasina katlanamiyorsun.. Onlar senin huzurunu bozup gidip kendi mutluluklarina baktıkları zaman hazmedemiyorsun vs vs..
Onemli olan eş Hebehubele , onun bi seyleri gormesi, idrak etmesi ve vicdanli davranmasi şart.. O sana iyi olursa zaten baskasinin ne yaptığı seni cok ilgilendirmez..
Onun ailesine karsi iyi davraniyorsan sadece Allah rizasi icin yap, onlar anlasin takdir etsin diye bekleme hic.. Gorumcenle kiyas yapmamaya calis, kiyas yapmak sadece uzuyor, esine odaklan dedigim gibi, devam etmeye kararliysan onun yola gelmesi icin dua et, sabret.. Allah yardimcin olsun..

Gerçekten öyle. Çoğu konuda benim ne demek istediğimi gerçekten cok iyi anlıyosunuz ve beni kırıp incitmeden yorum yapiyosunuz çok teşekkür ederim inşallah. Çok dua ediyorum. Bi süredir onlarda kaldığım için bu kadar taktım sanırım normalde bu denli takmıyorum

Size ne ya ne sacma bi dusunce iyiligi hak etmiyor mus.

Bence böyle bir sey düşünen kisi iyiligi hak etmiyor.
Kiskanc ve fesatsiniz.
Kıskandığımı zaten söyledim . Fesat insan ben değilim o o yüzden haketmiyor.
Sivrildiniz tebrikler

Benzer seyler yasadim, hatta bazen cok daha fazlasini.. Belki de o yuzden anlayabiliyorumdur, bilemiyorum..
Dedigim gibi, kiyas yapip uzme kendini bosuna, herkesin hayati, kaderi, imtihani baska.. Belki de buyuk sevaplar kazaniyorsun sabrederek..
Su psikologa bi gidin bakalim, insaAllah faydasi olur..

haklisin tabiki ben de olsam kizar kavga ederdim kiskanmak degil bu kendi kizlari ailesine gelirken rahat sorunsuz huzurlu ama sen iki saat yol gidip ailende bir gece kalmak istediginde birsuru kavga yapti esin.sen kaldin bir gece ama burnundan getirdi..donuste kavga olurmu diye huzursuz dondun.niye esinin ailesi kalsin ailesinde rahat birak kizi diye ogullarina olumlu yaklasmiyorlar.esin empati yapmiyor..

aslında iki kardeş birbirine benziyor ama cinsiyetler farklı olduğu için davranışları da farklı olur yanılgısına kapılmışsınız.belki enişte de sizi kıskanıyordur, ben böyle tatlı dilliyim eşim neden hebehubele gibi yapmıyor diyordur.
her ilişki farklı, kıyaslarsanız üzülürsünüz istemeden de olsa haset edersiniz.
Allah onlara güzellikler versin size de versin. o haketmiyorbe hakediyorum mantığından kurtulmazsanız mutlu olamazsınız. onun eşinin istedikleriyle sizin eşinizi istedikleri, hayatınız , ilişkiniz birbirinden farklı.

Görümcenize niye bu kadar taktınız ki, sorununuz kocanızla..Ailesidir yapar eder sizi ilgilendirmez ki bu..

Anlattıklarından görümce de aynı esin karakterinde. Enistenin ailesine hiç saygı yok soğuk duruyor ama kendi aölesiye daha yakın duruyorlar. Sen bak o da kadın diye düşünüyorsun ama onunla alakası yok. Esin ve ailesi muhtemelen baskıcı dominant tipler.

Kıskandığımı zaten söyledim . Fesat insan ben değilim o o yüzden haketmiyor.
Sivrildiniz tebrikler
Hicbir yorumumda sivrilme derdim yok.

Aile arasi da sonuk kalip sivrilmeye calisan sizsiniz.

Mutluluğu siz mi dagitiyorsunuz ki kimin hak edip etmedine karar veriyorsunuz?

Derdiniz esinizken gorumcenize bilenmeniz ne kadar saglikli bir ruh haline sahip oldunuzu gosteriyor.

Bir şey söyleyeyim bu hak edip etmeme meselesi olsaydı eşim hayatımda olmamalıydı. Senin bakış açınla ben de eşimi hak etmiyorum. Neyimi seviyor bilmiyorum. Huzursuz, kavgacı bir kadınım. Onun yaptıklarını, anlayışlı tavırlarını ben yapamam. Maddi destek olduğum zaman bile başına kakmışlığım var. Gururunu kırdım nasıl yaptım bunları bilmiyorum, içimden şeytan çıkıyor bazen ve ben zaptedemiyorum. Cidden vicdan azabı çekiyorum çoğu zaman. Şans sanırım bu sadece. Herkes hak ettiğini bulsa keşke..

Siz neden kendi sorunlariniza odaklanmak yerine gorumcenize odaklanmissiniz onu anlamadim.
Kendi mutsuz diye insanlarin mutlulugunu cekemeyen gargamel kilikli insanlar cok var maalesef. Oysa ki kendi hayatini duzeltmeye calissan ya ona odaklanacagina

Esinizin ailenize soguk olmanizin sebebi de aslinda yine sizsiniz. Bosanicam deyip bunu artik aileye tasidiginiz noktada gercekten bosanacaksiniz. Dusunuyorum da esim bosanicam deyip ailesine citlatsa ailesi de arkandayiz oglum dese ve daha sonra esimle barissam, ailesine eskisi gibi davranamazdim.
Ailenizin yanina gitmeyin demiyorum gittiginizde artik o son adim olmali ve bosanmalisiniz diyorum

Haketmek söz konusu değil. Anlatamadigim noktayi anlayanlar anladi zatn ama anlamayanlar için anlaticam bu kadar baskıcı bir aile daha yok herseyin en iyisini onlar bilir yapar eder. Sen onlarin istedigini yapmazsan çocuklarının boşanmaları için ellerinden geleni yaparlar. Ama onlar bir emek verip de evlilikleri için birşeyler yapmazlar . Keske emek verenler mutlu olsa hayatta.

Ailemin yanına gittim bosanacaktim zaten . Ayrıca gargamel kılıklı olduğumu düşünmüyorum. Zaten kıskandigimi açıkça belirttim ve bu konuda kendimden rahatsiz olduğumu söyledim. Odaklanmak degil sadece 1 aydir ayni evin icindeyiz hep birlikte dikkatimi çekti. Bu yani

Herkesin anlayışı bazı sorunlarla baş edebilmesi kişilere göre değişir kimi takar senin gibi dert edinir kimi takmaz hayatını yaşar görümcen gibi kocan bu kadar işte anlayışı insanlığı vs dahası onu aşar ya bu deveyi güdeceksin yada bu diyardan gideceksin değişmez yani başkalarının hayatına özenmek sana ne kazandırır sen kendi hayatından güzel kıssalar çıkartmaya bak belkide göremediğin iyi şeylerde yaşıyorsundur ! Herşey gönlünce olsun amin inşallah canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…