- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
Kesinlikle haklısın.
Ben olsam ben de göstermem, anasını saymadığı çocuğu da görmesin o zaman.
Madem bu kadar delikanlı, yaptığının arkasında dursun.
Hem kafama göre davranıyım hem çatkapı devamlı adam yerine koymadığım insanın kapısına gidiyim diyo hanfendi.Yok öyle yağma.Seni adam yerine koymuyosa çocuğunu da görmeye hakkı yok.Önce sana saygı gösterecek, saygı dediğimiz de insani temel ilişkiler yani.Meraba nasılsın gibi.
Kadın bunu bile yapmamış.Burda görümcenin kim nesini savunuyo anlamadım.Hediye aldığınızda size teşekkür dahi etmeyen birine siz kucak mı açardınız yani?
Bazen sırf muhalefet olmak için komik duruma düşüyosunuz bazılarınız.
Bir iyiliği yaparken karşılık beklediğimiz sürece bunun bir önemi yok. Teşekkür etmedi diye bu kadar kin güdülmez. Eşinin kardeşi o , onun kanından. Bebeğinde halası hatırlatırım. Bu kadar katı nasıl düşünebiliyorsunuz aklım almıyor cidden. Hani görümce dövse sövse, ayırmaya falan çalışsa falan anlayacağım da sırf teşekkür etmedi ve samimi olmadı diye mi tüm bunlar? "Günde 5 saat konuşuyolar sevgili gibiii:)))" yazan bir konu sahibini savunuyorsunuz şuan.Konu sahibinin asıl sorunu bence görümcesini kıskanması.
Herkes sizin gibi kötü kalpli değil çünkü !!! Asıl sen komik duruma düştün farkındamısın
Sanane?herkes senin gibi düşünmek zorunda mı?
Sen sana nasılsın bile demeyen görümceni al hergün evine besle çocuğunu eline oyuncak et o zaman.Öyle iyi kalpli olursun.
Saygınlıklarını insanların kendileri yaratır açık ve nett şimdi gidebilirsin hadi canım
Sanane?herkes senin gibi düşünmek zorunda mı?
Sen sana nasılsın bile demeyen görümceni al hergün evine besle çocuğunu eline oyuncak et o zaman.Öyle iyi kalpli olursun.
Evet kendi gibi düşünmeyenleri kötü kalpli ilan etmek çok saygılı bi hareket zaten.Güliyim bari bye canım
Ben konu sahibinin bu kadar iyi niyetli yaklaştığını düşünmüyorum sizin gibi. Bir insan baştan bu kadar melek olup şimdi bu kadar kötü olamaz ne olursa olsun. Kimse kimseyle yakın olmak zorunda değil ve görümcesinin o kadar da abarttığı gibi davrandığını sanmıyorum. Çünkü bence konu sahini bazı şeyleri kafasında kurup daha da büyütmüş. Benimde dayımın eşi vardı annem ve teyzem ne dese farklı anlardı farklı yorumlardı, bebeği elletmezdi eşini kıskanırdı vs. Sonunda ne mi oldu? İstediğini elde etti ve yıllardır görüşmüyorlar halası olarak yeğenini göremiyor. Babaannesi torununu göremiyor. Bende bir erkek kardeş sahibi olarak böyle düşünen birine gelip de burada hak veremem. Resmen kardeşiyle görüşme saatlerini saymış bir insanın iyi niyetli olduğunu düşünemiyorum açıkçası.Mesele sırf teşekkür etmemesi değil ki.Aylarca el gibi uzak nasılsın bile demekten aciz, hiçbi ilişki kurmamış, abisi veya kardeşi değil de elin oğlu evleniyo gibi davranmış, en basit temel ilişkileri dahi kurmaya layık görmemiş birinden bahsediyoruz burda.Bebeğin halası olabilir eyvallah da bu kız da kardeşinin karısı yani?bu kız naptı da bu kadar adam yerine konmadı?hiçbi şekilde sevilmemiş ve sayılmamış.E o zaman şimdi de konuşmasın.
Sizi hiç adam yerine koymayan,gönlünüzü kırk yılın başı bile yapmayan biri çat kapı her haftasonu evinize gelip bebeğinizi uyandırsın ister misiniz?
Bu tür akrabalık ilişkileri asgari düzeyde yürümesi gereken ilişkilerdir.Kafanıza göre ben sevmem saymam diyip kestirip atarsanız sonuçları bu şekilde olur işte.Bi görümcenin tabi ki geline karşı en azından hal hatır soracak düzeyde saygı duyması ilişki kurması gerekir.Bunu yapmıyosa kimse de her haftasonu evine sokmaz yani.
5 saat konuşma meselesine de gelince, şahsen ben beni bu denli saymayan birine tepkisini koymayan bi eşi istemem.Sinir olmak çok normal.Görümce aklımca herkesi ele geçirmeye çalışıyor.Bak seni adam yerine koymuyorum, ama kardeşim de eleştirmiyor, benle her gün konuşuyor, pat diye evine gelip bebeğini de uyandırıyorum oh mis; sen kimsin ki dış kapının mandalı? Demeye getiriyor.
E tabi bedeli de bu yani.Bence en doğrusu bu.Yarın bigün çocuk 2-3 yaşına gelince alır babası götürür çocuğu kendi evlerinde görürler.Bu kızın da sinirleri bozulmaz bu aileyle.
Peki, konu sahibinin abarttığına dair kanıtınız nedir acaba?nerden bu kanıya vardınız?elbette kimse kimseyle yakın olmak zorunda değil, yalnız madem evine gidip çocuğu görmek istiyor en azından asgari düzeyde saygı gösterip hal hatır sormak zorunda.Bu en insani şey yani.Sevmediğimiz onca kişiye bile günlük hayatta bunu yapmak zorunda kalıyoruz ki akrabamız bile olmadıkları halde.Kardeşiyle görüşme saatlerini belki çok fazla olduğu için saymıştır, bazen insanın gözüne batabilir böyle durumlar.Ben konu sahibinin bu kadar iyi niyetli yaklaştığını düşünmüyorum sizin gibi. Bir insan baştan bu kadar melek olup şimdi bu kadar kötü olamaz ne olursa olsun. Kimse kimseyle yakın olmak zorunda değil ve görümcesinin o kadar da abarttığı gibi davrandığını sanmıyorum. Çünkü bence konu sahini bazı şeyleri kafasında kurup daha da büyütmüş. Benimde dayımın eşi vardı annem ve teyzem ne dese farklı anlardı farklı yorumlardı, bebeği elletmezdi eşini kıskanırdı vs. Sonunda ne mi oldu? İstediğini elde etti ve yıllardır görüşmüyorlar halası olarak yeğenini göremiyor. Babaannesi torununu göremiyor. Bende bir erkek kardeş sahibi olarak böyle düşünen birine gelip de burada hak veremem. Resmen kardeşiyle görüşme saatlerini saymış bir insanın iyi niyetli olduğunu düşünemiyorum açıkçası.
Bende 2 sene sonra görümceli bir aileye gelin gideceğim. Ve görümcem beni sevmek zorunda değil. Ne olursa olsun o benım sevdiğim adamın kardeşi. Aynı anneye anne demişler aynı karında 9 ay durmuşlar. Aynı kişi büyütmüş. Bebeği göstermek istememek nedir? Ben onun vicdan azabıyla yaşayamam açıkçası.
Benim annem konu sahibinin yaşadıklarının 10 katını gördü görümcesinden yani halamdan. Ama ne olursa olsun bana şu yaşıma kadar hiçbir şey belli etmedi. Ben çok severdim hep halamı. Ta ki büyüyüp gerçekleri kendim ayırt edene kadar mesela. Görüştürmemek diye bir şey yok.. Bu bebek tapulu malı değil sadece onun da değil. İlerde büyür ve oda halasının kötü olduğunu düşünürse görüşmez olur biter.
Tamam arkadaşlar neyi tartışıyosunuz siz size nasılsın bile demeyen görümcenizi her hafta evinize alıp çocuğunuzu oyuncak edin o zaman.Bence sorun yok yani, siz iyi kalpli olun.Ben adam yerine konmayıp ezik ezik oturmaktansa kötü kalpli olabilirim yani hiç sorun değil bence.
Anlayamadığın şu,her ne olursa olsun eşine ,çocuğuna kardeşi-halası için yasak koyamazsın ne yaşarsan yaşa bu görümce belli ki baştAn beri bu hanımı sevmemiş yakınlık göstermemiş bu hanım kendi kendine bişiyler yapmış cevap alamayınca görümce kötü olmuş ki görümcenin hediye almasından tut evli erkeklerle berAberliğine kadar geldi laf ..
Tamam arkadaşlar neyi tartışıyosunuz siz size nasılsın bile demeyen görümcenizi her hafta evinize alıp çocuğunuzu oyuncak edin o zaman.Bence sorun yok yani, siz iyi kalpli olun.Ben adam yerine konmayıp ezik ezik oturmaktansa kötü kalpli olabilirim yani hiç sorun değil bence.
Evet sayfa aralarında söylediği cümlelere bakarsanız abarttığı gayet açık. Hatta bazı cümlelerinde resmen görümcesiyle dalga bile geçmiş.Peki, konu sahibinin abarttığına dair kanıtınız nedir acaba?nerden bu kanıya vardınız?elbette kimse kimseyle yakın olmak zorunda değil, yalnız madem evine gidip çocuğu görmek istiyor en azından asgari düzeyde saygı gösterip hal hatır sormak zorunda.Bu en insani şey yani.Sevmediğimiz onca kişiye bile günlük hayatta bunu yapmak zorunda kalıyoruz ki akrabamız bile olmadıkları halde.Kardeşiyle görüşme saatlerini belki çok fazla olduğu için saymıştır, bazen insanın gözüne batabilir böyle durumlar.
Siz şu an kendi aile tecrübenizde yaşadığınız şeye dayanarak bence bu kadının da normal olmadığı ve abarttığı tahmininde bulunuyosunuz.Yoksa ortada bu sonuca varacak anlatılan bişey yok burda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?