• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcemi anlayamıyorum

Ya benim anladığım aslında konu sahibi görüşmemeli cok takmıyor. Sadece olayı biraz naif anlatıyor. Gorumcesi ondan aranma, davet bekliyor, eşi de aynı şekilde kardeşine destek çıkıyor; konu sahibinin davetine icabet edemeyeceğini esine bildiriyor. Ortada biraz abartılmış bir bencillik var; haklı olarak ona takılıyor. Görümcem de yok ama; nedense fazla empati yaptım konuyu :)
arada bir beni anlayan çıkıyor yaa...vallahi millet eleştirip duruyor niye kalmak istemişim,zorunda değilmiş çağırmak için vs..ne demek istediğimi anlamadan yorum yapan çok insan var malesef..

Siz onu zaten cagiriyormussunuz daha onceleri ama gideceginiz biryere sonradan gelemeyecegini haber bile vermemesi ipleri koparmis. Siz de sonra eve davet etmeyince iyice ters tepmis. Ama hep siz birseyler yapmak zorunda degilsiniz ki. Hep beni cagirsinlar hep ben onemseneyim onun derdi bu bence. Ilgiyi uzerine cekmeye calisan cocuk gibi, hemen abisine sikayet etmeler. Bir de evliymis ben bir tek bekar gorumceler boyle saniyordum :)

arada bir beni anlayan çıkıyor yaa...vallahi millet eleştirip duruyor niye kalmak istemişim,zorunda değilmiş çağırmak için vs..ne demek istediğimi anlamadan yorum yapan çok insan var malesef..

Bence onlar da gorumce ondan onyargili yorumlar :) siz iyi iliskiler kurup devam etmesini istemissiniz, bunu da onemsiyorsunuz ki kafaniza takmissiniz.aslinda iyi niyetinizi gosteriyor.

Siz onu zaten cagiriyormussunuz daha onceleri ama gideceginiz biryere sonradan gelemeyecegini haber bile vermemesi ipleri koparmis. Siz de sonra eve davet etmeyince iyice ters tepmis. Ama hep siz birseyler yapmak zorunda degilsiniz ki. Hep beni cagirsinlar hep ben onemseneyim onun derdi bu bence. Ilgiyi uzerine cekmeye calisan cocuk gibi, hemen abisine sikayet etmeler. Bir de evliymis ben bir tek bekar gorumceler boyle saniyordum :)
aynen şunu birde eşim görebilse...ben çağırmasam o çağırır..anlamıyor ya adam anlamıyor...sürekli bir savunma hali var kardeşini.kardeşi hep mağdur hep iyi niyetli ben konuşan abartan uzatan büyüten oluyorum.sinirlenmeden kendimi anlatabilsem anlatamıyorum ki bende karşımda sürekli savunmaya geçen bir adam görünce.hala akşam eve gidince bişey daha söylesem mi modundayım

artık gidip gitmemenin bir önemi yok benim için..bu saatten sonra gitmemiş ve bugüne kadar çağırılmamış olmamız benim işime gelir...bana ara çağır derse veya kendisinin buraya geldiklerinde çağırdığınız görürsem lafımı söylerim ama...

gerçekten mi? benimki gereksiz beklenti mi yani?
mesela ben abimlere ankarayada gelin demedim uzun süre annemlerin sehrindeyken cünkü sankii bura sapa niye gelsinlerki diye ihmal ettm .

ama baska sehirdelerken gelin diyodum.

simdi görüşmek için ben gidiyorum .

yinede sen esine de kardesingil müsaitmi gidelimmi diye .sorsun veya sen sor esinin yanında .bakalım ne diyecek

mesela ben abimlere ankarayada gelin demedim uzun süre annemlerin sehrindeyken cünkü sankii bura sapa niye gelsinlerki diye ihmal ettm .

ama baska sehirdelerken gelin diyodum.

simdi görüşmek için ben gidiyorum .

yinede sen esine de kardesingil müsaitmi gidelimmi diye .sorsun veya sen sor esinin yanında .bakalım ne diyecek
canım söyledim eşime gidelim davet mi bekliyorsun diye yoo davete ne gerek var 1 hafta önceden sorarız müsaitler mi diye ona göre gideriz dedi.e şimdi de ne soruyor ne gitmeye niyeti var.yok üşeniyorum yok kar olmaması lazım yok tarih kesinleştirmedik diyor.bende başka bişe mi var sen n,ye geçiştiriyorsun böyle doğruyu söyle diye üstelediğimde ne olacak bana inanmıyorsan aç kendin sor müsait misiniz diye sordunda gelme mi dediler diyor.ne alaka bana mı düşer bunu sormak dedim.o da ne ilgisi var sorsan ne olacak dedi.kusura bakma ben soramam böyle bişey bu yaptığın saçmalık dedim.1,5 senedir ne biz gidiyoruz ne de onlar çağırıyor çook tuhaff dedim.o da sus ya filan diye bana kızdı.
ben daha ne deyim bunun üzerine paşa gönülleri bilir kendi ayıpları...ne gidelim derim ne gitmeyelim derim banane...

sen davet edersin oturmaya filan gelmezse de o onun bileceği iş. çağırırsa gidersin bunu dert etme kendine. ayrıca vıcık vıcık bir tip değil şanslıymışsın..

canım söyledim eşime gidelim davet mi bekliyorsun diye yoo davete ne gerek var 1 hafta önceden sorarız müsaitler mi diye ona göre gideriz dedi.e şimdi de ne soruyor ne gitmeye niyeti var.yok üşeniyorum yok kar olmaması lazım yok tarih kesinleştirmedik diyor.bende başka bişe mi var sen n,ye geçiştiriyorsun böyle doğruyu söyle diye üstelediğimde ne olacak bana inanmıyorsan aç kendin sor müsait misiniz diye sordunda gelme mi dediler diyor.ne alaka bana mı düşer bunu sormak dedim.o da ne ilgisi var sorsan ne olacak dedi.kusura bakma ben soramam böyle bişey bu yaptığın saçmalık dedim.1,5 senedir ne biz gidiyoruz ne de onlar çağırıyor çook tuhaff dedim.o da sus ya filan diye bana kızdı.
ben daha ne deyim bunun üzerine paşa gönülleri bilir kendi ayıpları...ne gidelim derim ne gitmeyelim derim banane...
haklsısın ama esinde ailseide bu konuda yol yordam bilmiyorlar onan böyle davranıyor.

kafana takma
ama hala meraklıysanm onlar gelince sorsrsın sizede gelmek isterizx diye eger ses etmeesse bilki istemiyor ozman sende tavrını koyarsın

kalmaya niyetli olduğunu farketmiştir ondan çağırmıyordur.. ben olsam bende çağırmam 2.5 saatlik yere kalmaya gidilmez.. bunun yanında kardeşler arası teklif de olmaz, eğer abisiyle her gün konuşup sizi eve çağırmıyorsa demek ki sizden hiç hoşlanmıyor demektir..

kalmaya niyetli olduğunu farketmiştir ondan çağırmıyordur.. ben olsam bende çağırmam 2.5 saatlik yere kalmaya gidilmez.. bunun yanında kardeşler arası teklif de olmaz, eğer abisiyle her gün konuşup sizi eve çağırmıyorsa demek ki sizden hiç hoşlanmıyor demektir..
Amma taktiniz kalma isine...sizler icin bu kadar zor mu yahi 1 gecelik misafir?vallahi bize gelene basimin ustunde yerim vardir benim...misafirperverlik aile olmak bunu gerektirir...davet olmaz kardesler arasinda diyorsunuz ama 1 kez 1 geceligine kalma isini sanki kirk kat yabanci kalacakmis gibi yorumluyorsunuz..neyse kalmak mesele degil daha once de anlattim ama hadi diyelim kalicaz ne kadar mesele oldu ya.insanin abisini ve esini 1 gece misafir etmek sizin icin gercekten bu kadar buyuk bir sorun mu?ben herhangi bir niyet belirtmedim canim boyle bir konu gecmedi aramizda hic.olabilir benden hoslanmiyordur ama her akrabamiza bayilmiyoruz bizde saygi duymak zoeunda oldugumuz icin gorustugumuz baskalarinin hatiri oldugu icin idare ettiklerimiz var.birinden hoslanmamak onu yok sayma hakkini vermiyor kimseye.hi yok sayiyorsan o kisinin evine gitmek icin aglayarak davet beklemicektin o zmn...

Bütün suç eşinde. Görümcen ağlayıp sızladığında sen eşine deseydin herseyi ikiniz hallediyorsunuz davetlerime bile gelmeyeceğini seninle bana haber veriyor, benim onu çağırmama bozulmasına gerek yok sen çağırsaydın demeliydin. Niye sen çağırıyorsun ki. Araması gereken kişi bu durumda eşin olmalıydı. Eşin aynı zamanda adaletsiz de. Seni davet etmeyen kardesini dikteyle davet ettiriyor. Empati sıfır eşinde. Sorun şu ki kardeşi daha kıymetli senden ve seninde davranışların yanlış.

Amma taktiniz kalma isine...sizler icin bu kadar zor mu yahi 1 gecelik misafir?vallahi bize gelene basimin ustunde yerim vardir benim...misafirperverlik aile olmak bunu gerektirir...davet olmaz kardesler arasinda diyorsunuz ama 1 kez 1 geceligine kalma isini sanki kirk kat yabanci kalacakmis gibi yorumluyorsunuz..neyse kalmak mesele degil daha once de anlattim ama hadi diyelim kalicaz ne kadar mesele oldu ya.insanin abisini ve esini 1 gece misafir etmek sizin icin gercekten bu kadar buyuk bir sorun mu?ben herhangi bir niyet belirtmedim canim boyle bir konu gecmedi aramizda hic.olabilir benden hoslanmiyordur ama her akrabamiza bayilmiyoruz bizde saygi duymak zoeunda oldugumuz icin gorustugumuz baskalarinin hatiri oldugu icin idare ettiklerimiz var.birinden hoslanmamak onu yok sayma hakkini vermiyor kimseye.hi yok sayiyorsan o kisinin evine gitmek icin aglayarak davet beklemicektin o zmn...

Evet sevmedigim bir insansa bir gece degil bir saat bile iskence oluyor, hic abi hatiri falan olmuyor o zaman.. o yuzden seni cagirmiyor diyorum zaten senden hoslanmadigi icin.. acik yazayim agladigini kendiniz gormediyseniz baskalarinin soyledigine de cok inanmayin.. neden kendinizi bu kadar agirlatmak derdindesiniz onu da anlamadim.. onlar abi- kardes neticede birak birbirleriyle gorussun neden “bende bu ailedenim” sendromuna bu kadar kapildiniz ki?

K
mrb arkadaşlar...
1,5 senelik evliyim görümcem eşimin tek ve çok kıymetli kızkardeşidir. sürekli eşim ile telefonda konuşur aralarından su sızmaz.evli bir çocuğu var,çalışıyor.kendileri ile 2,5 saatlik mesafede oturuyoruz ve bugüne kadar hiç davet etmediler bizi.bir haftasonu da abi buyrun bize gelin demedi. sizce bu durum tuhaf mı normal mi?
geçende iş yerinde böyle bir konu oldu görümceler ile ilgili biz gitmedik henüz deyince herks çok şaşırdı da bende size sormak istedim...düşünceleriniz nelerdir?

şöyle oldu bu zamana kadar...ben nişanlıyken çeşitli organizasyonlara davet etmiştim kendisini bu hafta su yapılacak katılmanı isterim filan tarzı.evlendikten sonra da aynı şekilde.ama gelmedi hiçbirine hatta bir tanesine gelmeyeceğini haber bile vermedi bana abisine söylemiş meğerse 1 gün önce gelemeyeceğim diye.bu olaydan sonra bende bozuldum biraz ve bizim yaşadığımız yere geldikleri zaman özel olarak açıp davet etmedim.kayınvalidemgile gelmişlerdi.kayınvalidemgille aynı şehirde yaşıyoruz.sonrasında abisine ağlamış beni bir davet etmediniz abi aşkolsun demiş.eşimde gelip bana söyledi.biraz sürtüşme oldu aramızda eşimle.sonrasında aradım davet ettim her geldiklerinde memleketlerine buyrun bize de gelin diye.bu bir gelenek gibi birşey oldu.hatta davet etmek için kayınvalidemi arayacağım zaman eşim görümcemi aramam konusunda beni yönlendirdi x'i ara şeklinde.ve aradım.bu şekilde oldu bu zamana kadar...
Konunuzu baştan sona okumasam da epeyce okudum. Doğrusu size hak verdim. Hassas biri oldugunuzu hissettim bir de.. Henüz hiç evine ziyarete gitmemiş ya da onun size hiç ziyarete gelmiş olması tuhaf tabi ki.. insanın kardeşleri sıradan akrabalar değildir. Kendi kardeşi ile telefonda devamli görüşüyor olsa da, siz de bire bir iletişim kurmak, daha yakın olmak isteyebilirsiniz. Dıslandiginizi dusundunuz yanlis anlamadimsa..Dışlanmışlık hissi yaşamak haliyle uzer insanı, moral bozar, keyif kaçırır... sanırım biraz da pişkin biri... sizi anlıyor ve hak veriyorum.. o size mesafeliyse, siz de ona olun. Hak etmiyor zaten sizin gibi hassas birinin yakınlığını. Kendi tercihi deyip, yolunuza devam edeceksiniz..

Son düzenleme:
Evet sevmedigim bir insansa bir gece degil bir saat bile iskence oluyor, hic abi hatiri falan olmuyor o zaman.. o yuzden seni cagirmiyor diyorum zaten senden hoslanmadigi icin.. acik yazayim agladigini kendiniz gormediyseniz baskalarinin soyledigine de cok inanmayin.. neden kendinizi bu kadar agirlatmak derdindesiniz onu da anlamadim.. onlar abi- kardes neticede birak birbirleriyle gorussun neden “bende bu ailedenim” sendromuna bu kadar kapildiniz ki?
Cnm aynu sey benim icinde gecerli ama degil mi?ben daha once yemege aldim sonra caya aldim sonra yine ugradilar filan niye ona bayildigimdan mi?esimin hatirina..o da ayni sekilde bana katlanmak beni saymak ve kabul etmek zorunda bence.bunu benden beklediyse bunun icin olay yapip agladiysa ve bize ugramayi biliyorsa geldiginde ayni sekilde beni sevse de sevmese de o zmn kendiside fedakarlik yapacak.ya da 1 saat gorusemicek kadar giciksa bana benim evime gelmesin bir zahmet ve gelmek icin aglamasin..ben oyle oldgunu dusunmuyorum beni bu kadar sevmedgini cok hoslanmiyor olabilir ama dedigim gibi ben nasil hatir icin cig tavuk yiyorsam o da oyle yapmali.kendimi agirlatmsk derdi degil bu kendisinin olay yaptigi konuyu kendi de yapsin o zaman derdi.vallahi gitme gelme kalma vs hicbiri degil.sadece dinime kufreden musluman olsun diyorum ben...

Çalışıyor demişsiniz bilmiyorum ben annemden görerek cevap veriyorum amacım sizi eleştirmek değil annem sabah 8 de çıkıyor çıkmadan bulaşık yıkıyor işini görüyor sonra akşam 6 da gelip akşam yemeği yapıyor belki şuan şunu diyebilirsiniz hafta sonu yok mu annem benim çok yoruluyor ve hafta sonu temizlik yada kendi işleri derken zamanı olmuyor belki ondandır. Hem sizde diyorsunuz aralarından su sısmaz diye müsait olsa senin için olmasa bile abisi için yemeğe davet eder.

Back
X