Görümcemin bana hiç iş yaptırtmaması!!!

Ne güzel işte titiz kayınvaliden var. Ama el ne der ? gelin oturuyor iş yapmıyor der dimi ? iyisi mi bütün akrabaları yemeğe davet et, çağIr, hamaratlığını görsünler
Onu da yaptım ama en başından böyle bı durum olduğundan yardım etmiyor tablosu bana dank diye oturdu malesef benim derdim.hamaratlik değil kaç senelik gelinim

Niye titiz olduğunuzu ispatlamaya çalışıyorsunuz ki? Ne güzel işte her şeyi onlar yapıyor. Bundan sonrakinde, yardım edeyim diyeceğim ama kabul etmeyeceksiniz nasılsa diyerek keyfinize bakabilirsiniz. Onlarınki hastalık sonuçta. Kendilerinden başka herkesi pis olarak kabul etmişler, yapacak bir şey yok.

Ben anladım sizi iş yaptirmamalrini herkes sever ama sizi dusurdukleri durum uzucu.. benim kuzenim var acayip titiz yaptırmaz hiç bana ben de sinir oluyodum. Şimdi dalga geçiyorum senin evinde hiç rahat edilmiyo diye

Ben de herkesin yaptığı yemeği yiyemem. İşin ilginç yanı karşı tarafın temiz olduğunu bilsem bile bazı insanlarınkini yiyemiyorum. Ten uyuşmazlığı falan mı acaba yine aynı şekilde birini çok sevsem bile aynı bardaktan asla su içemezken başka birininkini rahatça içebiliyorum..

Onlarin akrabalari sonuçta huylarini biliyordurlar. Hamaratlik şov yapacaksaniz teyzeleri, butun hisim akrabayi evinize toplayin asiri iş yaptiginizi gosterin ne diyeyim.

Üzülmemeye çalışın. Her insanın temizlik anlayışı farklıdır. Aradaki yorumlarınızı okumadım fakat eğer başka sorun yoksa buna takılmamaya çalışın. O insanların bu şekilde davranışı sizin pis olduğunuz anlamına gelmez. Ben de herkesin yaptığı şeyi yiyemem ama bu onların pis olduğu anlamına gelmez. Bazı insanlar temizlikte bir tık fazla hassas olabilir bu da onların hastalıklı olduğu anlamına gelmez. Size kırıcı davranışları yoksa bırakın siz de bu işlere girişmeyin. Kendileri yapsınlar.

Yanlış anlamayın ama temiz olmayabilir misiniz? Ben de mesela bazı insanların yaptığı yemeği katiyen yiyemem, sadece normal temizlik de değil eski komşum gayet titiz bir kadın gibi görünmesine rağmen evinde anlam veremediğim bir koku vardı mesela değişik. Kadının getirdiği her şeyi döküyordum yiyemeden Belki böyle bir hassasiyeti vardır. İnsanın elinde olan bi şey değil maalesef

Herkesin temizlik anlayisi çok farklı . Benim öz be öz annem evime geldiğinde ağzı yüzü değişir yemek yemek istemez ben onun evine gittiğimde de sadece bulaşıga izin verir başka hiçbir şey yaptırmaz beğenmez yaptığımı . Bende ayağımı uzatır otururum. Sizde öyle yapın bırakın madem uyuzluk yapıyorlar ceksinler yükünü

Evet sorun bende değil ki onlar hariç başka misafirlerim yaptıklarını yer yutar heryerde söylenir elimin lezseti .asla pis bir insanda değilim ama gerçekten insan onlar öyle yapınca kendini pis hissediyor
Aynen ayıp yaptıkları aman boşver kendileri yapıp kendileri yesin

Böyle harika bişeyden nasıl şikayet eder insan
Ben de evime gelen insanlara iş yaptırmam bu arada yatılı misafir değilse.

E peki size geldiklerinde de mi birşey yemiyorlar elinizden? Ya evet insan kendini kötü hisseder ama bu da onların önüne geçemedikleri bir huyları demek ki, sadece size karşı değilse. Ya da siz farkında değilsiniz ama belki onların hijyen normlarına uymuyorsunuz. Öyle ya da böyle oturun sohbetinize bakın madem, ohh ne güzel hiç takmam.

Ben de başkasının yaptığı salatayı yiyemem. Benden pay biçin. Kv görümce olunca insan yanlış anlayabiliyor. Ama ben Annem Bana çocukken portakal soyup getirdiğinde bile yiyemezdim. Bu bir sorun ve bununla gurur duymuyorum ama Farklı bir elin yiyeceğim yemekleri ellediğini düşünmek iştahımı direk kesiyor.

Hic titiz biri degilim ama misafir gelip mutfakta is yapsin acayip rahatsiz olurum, sizin gorumceniz gibi elinden de alamiyorum ama icten ice sinir oluyorum. Kaç kez gerek yok ben yaparim demisim yani daha bu neyin israri ki.

Eltim olsaydı eltim yazmış mesajı derdim çünkü benim eşimin ailesi ve görümcem ayyyyyynnııııı senin dediğin gibiiii kendim mi yazdım dye şüphelenmedim değil bi ara

Peki size gelince yaptıklarınızı yiyorlar mı?

Ben olsam valla oturur keyfime bakardım madem çok meraklılar hizmet edip dursunlar işte.

Aslında böyle yapmak zorunda kalıyorum ama oradaki kişilere karşı mahcup hissediyorum tüh sende calisiyon yoruluyon falan diyolar gorumceme haliyle gözler bana dönüyor bende bişey diyemiyorum o an
E tam yeri geliyormuş işte. Desenize, evet çok yoruldular ama yardım etmemi istemiyorlar, sanırım benim yaptıklarım içlerine sinmiyor, deyip çekilin kenara.

Başkasının yaptığı yemeği yiyemeyen kişilere soruyorum; hiç dışarda yemek yemiyor musunuz? Hiç hazır pasta, kek, yufka, kahve, çay, dondurma, hatta ekmek almıyor musunuz? Bunları da başkaları yapıyor bilin istedim

Temiz olmadığını bildiğim yada şüphelendiğim kişilerin yaptıklarını elbette bende yemem. Ama sırf kendim yapmadım diye başkasının yaptığı yemeği, yememezlik yapıpta ona saygısızlık edemem.

Konuyla belki çok alakalı olmicak ama kimisi de( gelin) kenare cekilip telefonla oynar. Bu durumla cok karsilastim hicbirseye elini surmek istemez. Malesef... Ama siz yardimci olmak isterken onlar istemiyorsa. Aman bosverin oturun. Siz sıkmayın canınızı onlar insanliktan anlamiyorlarsa siz de rahatsiz olmayin. Yalniz tabi bilemiyorum belki titiz insanlardir. Bunu da belirtiyim de ben genel anlamda konustum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…