- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
işte bende o yüzden diyorum iş eşinde biter.eşi düşünemiyormu benim karım çocuk bakıcısımı bakıcaksa kendi çocuğumuza bakar,benim karım bu evin hizmetçisimi temizliyecekse ikimizin evini temizler ama nerdee çünkü sabah işe gidiyor döndüğünde yemek hazır ev temiz,gün içinde bu kadın ne yapmış diye soran yok.o yüzden bu arkadaşın bir an önce ayrı ev diye diretmesi lazım yada bi arkadaşın dediği gibi baba evine gidicek evini ayırır gelip karısını alır, gelmezsede hiç senin olmamıştır zaten.arkadaş şunu anlamıyor yaşadığı evde 2.bir aile olduklarını. Senin başkalarını istememe gibi bir lüksün yok.şuan o evde fazlalık olan sizsiniz bu nu ne görümcene ne k.v yükleyerek huzurunu bozmana da gerek yok.sen çalışamayacak kapasitede biri değilsin bir kadın yuvası için merdivende siler temizlikte hatta evde el işi yapar vs .ama eşin izin vermiyor neden çünkü rahat bu saatten sonrada ayrılmaz sorumluluk almaktan korkuyor.
benim de annem baktı ama çocuklarım anne ile anneanne arasındaki farkı ayıracak kadar zeki çok şükür.. Kaldı çocuklarımıza iyi bir gelecek sunmak için çalışmak zorundayız, dededen kalma zenginliğimiz yok maalesefSiz veya sizin aileniz bunu yük olarak görürsünüz ya da size böyle lanse ettirirler, bu geneli bağlamaz.. Mesela ben yurtdışına yerleşeceğim diye en çok ailem kahroluyor torunlarından ayrılacakları için.. Bu tamamen bakış açısı.. Eğer gelin hanım bakmak istemiyorsa ayrı eve çıkacak ya da çalışacak.. Kimse kusura bakmasın, ne onu- ne de bunu yapamam ama çocuğuna senin bakmanı istiyorum diyemez.. Yok öyle bir lüks Görümce çalışmak zorunda ise çalışacak ve evet bebeğe de anneanne bakacak Siz baktırmazsınız inşallah diyeceğim de o kadar büyük büyük yazmışsınız ki ancak zaman gösterecek diyebiliyorum
ne kadar kavgacı bı kişilige sahıpsınız hanımefendı burada konu benım aileme baktırmam veya sızın cocugunuzu ailenıze baktırmanız değil ve size benım hayatımla ılgılı zaman gosterecek falan filan yorum yapacak hakkı kım verdı konu burada konuyu paylaşan ınsan lutfen benımle ugraşacagınıza yorumunuzu yapın ve sız baktırıyor ben baktırmıyor konu bu değil lutfen
kavgacı?Herhalde bu forumda böyle söylenecek en son kişi benim.. Zira ben son derece nazik bir şekilde fikrimi belirttim.. Keşke siz de elinizi belinize koyup kişiliğimi tartışmaya açacağınıza konuya yorum yapsaydınız Siz fikirlerinizi olması gerekenmiş gibi foruma yazarsanız biz de yorum yapabiliriz değil mi?
kusura bakmayın hanfendi eger bır bebek yapmak ıstersem once cocuguma bı hayat sunmak zorundayım bu hayatı ona hazırladıktan sonra işimi bırakır yavruma ben bakarım ne enneme bu yuku yuklemeye nede gelınımıze bu yuku yuklemem ve bakıcıya gerek duymadan kendım tedbırımı alır cocuguma ben bakabılecek zaman da dunyaya getırmeyı tercıh ederım. Bebegımızı başkalarının elınde buyutsun dıye doguracak ınsanlardan değilim bizim bebegımız ve bızım elımızde buyusun ne anladım o cocuktan ben o zaman
hazırladığınız hayatın bi garantisi var mı peki
ya o imkanlar bi gün tepetaklak gelirse
ya sizde çocuğunuzu Allah korusun ! annenin veya kv eline bırakırsanız ne olacak
herkes ister çocuğunu kendi büyütmek ama hayat şartları denilen birşey vardır onlardan haberiniz var mı
umarım o şartların içinde olmazsınız da kendiniz büyütürsünüz ama hala kararlıyım önemli olan kimin büyüttüğü değil çocuğun düzgün yetiştirilmesi
bu zamana kadar durduğun hata kaldıramıyorsan tıpış tıpış baba evine gidiceksin eşinin ev kurup seni almasını bekleyeceksin yada iş bulmak için direticeksin.
kızlar yorumlarınızı okudum tek tek .....ayrı ev için diretiyorum ama eşiminde imkanı yok aslında...benim istediğim kredi çekip ev almak onun istediği bu evde birikim yapıp seneye kadar ne birikirse o..ondan sora kredi çekmek.....hata bende ama pişmanım yada pişman ettirdiler.....tamam herkez bebeğini en güvendiği yere annesine bırakmakta haklı ama kesinlikle şunu biliyorum ki arkadaşın da dediği gibi bütün herşey bana yüklenecek bundan adım gibi eminim....hatta annem bakıyor diye bilinecek ama belki ben daha çok ilgilenecem ve benim baktığımı kimse görmeyecek...ben zaten sorumluluk alamamki..emanetin canı az olur az bi biyerine nokta kadar zarar gelse aylarca söylenir..ama evde cefasını be çekince birkere söylenmez...kaynanam migren hastası nerdeyse herün migreni tutuyor neyine güveniyorda ben bakacam tabi kim bakacak diyor?tabikide bana güveniliyor...yemek iş temizlik pazarı işlerine gelin koşturur bende çocuğa bakarım..he arada da ay kolm ağrıdı başım tuttu sen bak derken nerede benim hayatım???zaten wc de bile rahat değilken....hayat buysa yaşanır ama ben bunları kaldırabileceğimi hiç sanmıyorum
bende öle düşünüyorum hergün küçücük yavruyu buraya getir götür yapana kadar alsın annesini evine koysun bu çok daha mantılı hem bebek evini benimsesin ...ama görümcem ısrarla işe giderken arabamla getirir akşam alırım arada gelirim gündüzleri falan dior .anlican planlar yapıldı.....görümcen de düşünebilir canım sonuçta herkez kendine göre haklı bilemiyorumkayınvaliden gitsin kızının evinde baksın hem karda kışta el kadar yavrucak git gel yapmasın bence biraz bu konu üzerine gidin ayrıca ...benim görümcem boşandı kayınvalidemle yaşıyor şimdi ben çocuk düşünüyorum kayınvalidem ben bakarım diyor. acaba görümcemde sizin gibi mi düşünür ki.. bak aklıma takıldı .
canım ayrı e için direiyorum da onunda durmu yok işte..gerçi kirada olur ama asla kiraya çıkmam dior illa ev alıcak bana kalsa hiç farketmez ..iş arıyorum bakalım uygun şartlarda olursa tamam dediKesinlikle katılıyorum calışırsa calışsın annesi bakarsa baksın ama o evde bı gelın varsa burada bı durup düşünmek gerekıyor... Konu sorumluluk altına gırmek değil konu o evde gelın varken gorumcenın rahatlıgında bence... Kimse demez cocugun başına bı iş gelse çocugumu kendım bıraktım kendım ettım demez bakamadı etmedı olur... anne ıstıyorsa alsın baksın ama sende ınsansın kocanı bence ayrı ev ve calışmak ıcın dırelt... iş bul çalış kendın düzenını kur o zaman kım ne yaparsa yapmakta özgür sen o zaman hiç bırşey dıyemezsın... Kendı düzenını kurman gereklı zaten yuva ustune yuva olmaz...
canım ayrı e için direiyorum da onunda durmu yok işte..gerçi kirada olur ama asla kiraya çıkmam dior illa ev alıcak bana kalsa hiç farketmez ..iş arıyorum bakalım uygun şartlarda olursa tamam dedi
gerçekten uzun bi zamanmı sizce 9 ay 10 gün ..genelde herkez çok az der de..ilk defa böle bi yorum duydum:)farkındamısınız bilmiyorum ama daha doğmamış bir bebekten bahsediyorsunuz
konu sahibinin kocası onların evladı ise görümcende onların kızı
onlar size sahip çıkarken iyide görümcenin çocuğuna bakarkenmi kötü
hamilelik 9 ay 10 gün sürüyor
para biriktirmek için oldukça uzun zaman
o zamana kadar para biriktirir kendinize ev bakarsınız
acaba siz çalışıyor olsaydınız annenizin sizin çocuğunuza bakmasını istemezmiydiniz
biraz empati yapalım lütfen
o ana hem kocanızın hemde görümcenizin annesi
amin canım allah razı olsunCanım once kıraya cıkar sonra kendı evınızı alırsınız. Mevlam sana hayırlı güzel bı iş nasıp etsın... Kocanıda düşüncelı eylesin inşallah... Bu aradada kaynanana sağlık sıhhat versın kı o bebekcık ortalarda rezıl olmasın...
haklısın cnm uyuyan çocuğu hergün kaldırıp buraya getirmek falan...kaynanam gitse süper olur da gitmezki benim kafamdan 1 saat eksik kalsa aklı evde olur uyuz oluyorum yaama çok zor uyuyan çocuğu sabahın köründe kaldırmak. biraz denesinler sonra belki fikirleri değişir.yani inşllh değişir.benim görümcede inşllh evlenir ben düşünüp yapana kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?