görümcemin bebeğine biz bakacakmışız

efham değil canım eninde sonunda kalıcak hamile ve şuan şüpeleri var....kaınpederimde işi bırakcamış
evde kaynana kayınpeder görümce çocuğu ...hani benim hayatım? allahım kurtar
 
Önce güzel bir işe giriceksin. Maddi durumu toparlamak, ayrı evin konusunu dahil açmak zor şey, bunu anlayabiliorum. bunları hallettikten sonra eve çıkmak için uğraşırsın. Bence bebek en son sorun edilecek sey.. Ne yaşadığını kimse bilemez anlayamaz.. ama şöyle düşün, ola ki herşey kötü gitti. işsiz, hala eşinin ailesiyle aynı evde yaşıyorsun; o masum bebeğin ne suçu olacak.. Ben olsam senin yerinde sevine sevine bakardım. ha zaten bi işin olduktan sonra sen o evde akşamdan akşama olacaksın.. Üzme kendini:)
 
Gorumcene uyuz oldum ya salak midir nedir bu evde 2. Bi kadın var onun fikrini soralim mi diye neden kimse birşey demiyor. Esin seni hiç düşünmüyor mu ki , bence seni sevmiyor esin. Insan sevdiğine böyle kıymaz.
Gorumcesını haklı bulup konu sahibine yuklenenlerı anlamadim. Herkes bılıyo ki evdeki her tür ayak işi bu kıza kalacak. Kaynanası ben bebek bakiyorum ayağına hıcbı ise elini sürmeyecek. Üstüne çocuğun peşinden de kız koşturacak. Hayır belki isteyerek de yapabilir rica edilse ama NEDEN YOK GIBI DAVRANILIYOR O DA BI INSAN.
 
bazı arkadaslar cok normal bulmuş tabi ki annesi bakacak orası tamam da geline de güveniyorlar şüphesiz..sen kızını ver ayrı eve kendi gelinine ev tutma ..sen al bebeği kucagına torun sev gelin yemek yapar evi siler sofra kurar nasılsa hizmetçi ya..bebek bakma bahanesiyle tüm işler yıkılacak kızın üstüne..ayrıca size kolay mı geliyor aynı evin içinde sabah kalk kayınvalide kayınbaba bir de görümce bebegi allah bilir görümce yemek de yapamaz şimdi akşam kocasıyla gelir bebek almaya yemege de kalır nasılsa sofrayı kuran kaldırır..
bu kız calışsa da işler buna kalır işten gelir yapar yine..ayrı eve cıkmak tek çözüm canım basıma gelmedi ama empati yapmak zor değil..
 
Ayrıca orası sadece kaynanasının evi filan değil. O evde birlikte kalıyorlar her şeyi beraber paylaşıyorlar. Kızın evden çıkmasına izin vermiyorlarsa o zaman onun da fikri sorulacak! Bu kadar. evlenmeden önce aynı evi kabul etti diye köle olmayı kabul da etmedi.
Çalışma konusunda da konu sahibi sen haksızsın. Eşim izin vermiyor ne demek ki. Neden bu kadar pasifsin. Ev alma konusunda babandan yardım bekliyosun çalışma konusunda eşinden izin bekliyorsun. Kendi hayatını kendin değiştir biraz. Görümcen de 2 güne bir damarına basar gibi bu konuyu açarsa sen de suskun oturma. De ki sizin evinizde bakabilir buraya bırakmasını ben çok uygun görmüyorum kalabalığız bebeğin gelişimi açısından olumsuz olabilir.. sana gıcık kapsalar da, kötü kötü baksalar da fikrini söyle sessiz olma. Derdini söylemeyen derman bulamaz.
Çalışmak istiyorsan kendine işini bul, eşine de ki ben bu işi buldum gidiyorum ona göre. Sabah çık git. Kimden izin alıyorsun ki. Sırf bu yüzden boşayacaksa oturup bu evliliği değerlendirin. Zaten senin bakış açın baştan yanlış. Ayrı eve çıkmak için çalışılmaz, kendi hayatını, özgürlüğünü elinde tutabilmek için, devlete topluma bir birey olarak faydan olması için çalışılır. Önce vizyonunu değiştir. Kocana da bunu kabul ettir. Evde oturarak ben körelemem elim ayağım tutuyor asalak gibi yaşamak istemiyorum de.
 
evet calışmak ve takmamak lazım..yani sabah işe gidip akşam gelip yatacaksın cok yoruldum işte diyip odana çekileceksin sen bilmezsen kimse bilmez senin canının kıymetini eşin bile bilmez bırak başkasını..
 
canım iş konusunda bi sekreterlik işi var onu bekliorum dört gözle haber beliorum kaç gün oldu haber yok..bikaç yere satış elemanı olarak girmek istedim şartları konuştuk akşam çıkış saati çok geçti kaldı öyle ...sekreterlik işinden haber bekliorum işte..kimse anlaıyor gerçekten burası senin evin otur diyorlar ama asla ve asla benim evim değil ben sadece hizmetçiyim...işim olsa akşamdan akşama gidicem bukadar bunalmıcam adım gibi biliyorum eşimle çok tartışıyoruz istemiyor hala ben bişeler yapmaya çalışıorum ona buna haber salıyorum kendim bulduğum işler satış elemanı anca ve onlarda çok geç çıkıo eşim asla razı olmuyıor

asla benim fikrimi sora yok canım bende çok uyuz oluyorum bu aralar eşimde beni düşünmüyor evet beni anlamıyor bazen pişman oluyorum onla evlendiğime...evet ben bebek bakıyorum ayağına herşeyden elini çekecek bebek içinde koşturucam bunu da biliyorum...seve seve bakmak yerini eziyete döndürecek çünü benim kendime ait bir hayatım zaten yok bunlar oluncada hiç kalmayacak...

yemek konusunu bak hiç düşünmemiştim aynen öyle olucak...her akşam burda yiyip içilcek kaderiminoyunu dönecek ortada kendine ait bir hayatı asla kalmayacak zaten yok.....zaten görümcem şimdiden başladı eşiyle her aşkam yemeğe gelmeye iş çıkışı burdalar hep ...arada gelinir anladımda her akşam olunca olmuyor bende biraz kafa dinlemek istiyorum yalnız kalmak istiyorum...

canım haklısın sonuna kadar ama inanki eş izin vermeyince olmuyor işte onu arkada bırakıp çalışmaya gidememki ..ama şu sekreterlik işi olsun ne olursa olsun gidicem çok büyük olaylar oluca ama gidicem yeter artık....ben nezaman fikrimi söleyince bana gıcık kapıyorlar biliyorum ama seninde dediğin gibi istediklerini düşünsünler ben fikrmi saklamıcam..ama bebek konusunda o dediğini dersem düşman olurlar bana kesin....gerçi zaten düşmanlar beni sevmediklerini biliyorum bende onları sevmiyorum

bunu çok istiyorum canım ama uygun şartlarda iş bulamıyorum ayrı evden sonra tek çarem çalışmak ...aynen işten gelince yorgunum demek var hergün gunguluk kuşu gibi kaynanayla pineklemek var iğrenç yaa şuanki konumumdan nefret ediyorum inş tez vakitte güzel bi iş bulurum
 
Canım sende kendince çok haklısın son msjımda sana çok yüklendim ama sinirlendiğim için yazdım! Bir genç kadının böyle üvey evlat gibi muamele görmesine, toplumdan soyutlanmasına, kendi kararlarını verememesine/ vermesine izin verilmemesine sinirlendim ve üzüldüm. Her şeyden önce günah ya. Sen onlara karşı görevlerini yapıyorsun, seni eziyorlar susuyorsun , bide üstüne de hala sana düşmanlar. Bu işte bi yanlışlık var.
Madem sana düşmanlar her halükarda, en iyisi sen hakkını koru çünkü bu şekilde de iyi olamıyorsun ki onlarla. Dimi yani
Görümcen size gelip annesiyle koyun koyuna yatarken sen çalışıyorsan burda bir yanlışlık var. bak ağlamayan bebeye meme vermezler. Sen de onlar öyle keyif yaparken, yanlarına git napıyosunuz bakim de. Otur onlar kalkmadan kalkma evdeki işler kalsın. Ne yapacak eşin öldürecek mi seni iş yapmıyosn diye. niye yapmadın derse, gündüz görümcem geldi onla oturduk dersin. Bu evin temizlik zamanının ayrı, keyif yapma zamanının ayrı olduğunu görsünler. BU KURALLARI ONLAR KOYMUYORSA SEN KOY.
Şimdi en kötü ihtimalle sen ezik durup sessiz durursan seni çok ezerlerse, ve bir gün de dayanamayıp boşanmaya kalkarsan ne olacak biliyor musun. Kocan 2. Karıyı alacak. O kadın senden daha dişli çıkacak ve bütün istediklerini yaptırtacak. Nerden mi biliyorum aynısının tıpkısı bir akrabamın başına geldi. kadın boşandıktan sonra eski eşinin yeni eşi kıyametleri kopartarak her istediğini yaptırdı. Eski karısını döven, ezdiren adam süklüm püklüm oldu bu kadın da gidecek diye yapıyor her şeyi. Ayrı eve de çıkarttı, annesine de karıştırtmadı. Ve bu kadının da 2. Evliliği. Kadını evde tutmak için bir tane doğurttu hemen ama kadın kadın diyor ki, ilk evliliğimden çocugumu bırakıp gittim. Bunu da bırakırım hiç umurum olmaz. Bu kadın köyde yaşıyor bu şekilde haklarını koruyor düşün yani. Sen de yapabilirsin yeter ki inan lütfen.
 

canım bende kendimce bişyeler yapmaya çalışıyorm bana düşman oldukları konusunda emin değilim ama belki bir sinir anımda yazmışımdır ama beni pek sevmediklerini biliyorum çünkü ayrı ev istiyorum ve bu evi benimseyemiyorum onlara göre bu hata...halbuki en doğal hakkım...yüzüme karşı pek bişey denmior ama ben yokken birbirlerini doldurukları belli..yüzüme bişey dendiğinde kedimi savunuyorum asla ezdirmem kendimi ama herşey alttan alttan sırrtından söyleniyor..bende onlar gibi olamıyorum hiç sinsi değilimdir neysem o ..buyüzden kaybediyorum...biraz ev işlerinden kendimi çekicem ozaman nolur bilemem ..sadece daha çok batarım işe yaramaz olurum bölelikle ayrı eve çıkmam konusunda önüme durmayabilirler zaten işe yaramıo mantığıyla..ama ilk adımı attım...çeyizmdeki baharatlıklarımı tabaklarımı kaldırdım bu mutfaktan bana ait hiç bişey yo artık bu evde...sanki biraz rahatladım nedense
 

şiddetle katılıyorum
onun torunu ,onun gelenine gidenine laf etme hakkın yok..
bende altlı üstlü oturuyorum görümcemin cocuğu olursa elbet kv bakacak benimkinede o bakacak oh miss..
 
tek suç eşinde..
eşini bu duruma getiren sende..

herşeyi açık açık konuş
işin iyiline kötülüğüne bakma
kiranı karşılasın fauralarını karşılasın yeter
biran önce ayrıl evden hakketen anlamıyorum kp. hayatta ve gelini yanlarına alıyorlar şaka gibi ya
ya siz nasıl kabul eiyorsunuz
evlenmeseydin keşke 1-2 yıl daha sabretip para biriktirip evlenseydiniz.
çok üzülüyorum bu durumda kalanlara.
 
Yahu bu nasıl bir vicdandır
Bu nasıl bir ahlaktır
BU nasıl bir mantıktır.
Kendi kızları kıymetli de sen afedersin beslememisin.
Biz neden böyleyiz ya inan ben türk insanını artık anlayamıyporum.

Kendi kızına yapsalar acaba kayınvaliden ne der.
Böyle birşey olabilir mi ya.
Sen zaten kaynana ile birlikte yaşayarak üstüne düşenden fazlasını yapıyorsun bir de seni böyle yok saymaları keyiflerine göre davranmaları ne demek ya.

Eşiniz neden bu kadar duyarsız sizinde bir eviniz bir yuvanız olması gerek miyor mu artık.
Sen o evde hanım değilsin ki bildiğin hizmetçi gibi birşey olmuşsun artık.

Ay sinirim tavan yaptı yine :S
 

Ne kadar cahılsınız yaa kucucuk cocugunu bakıcıya verecegını düşünuyorsanız otursun cocuguna baksın evde mıllete baktırmak için cocukmu dogurulur. Şaştım kaldım şu gerı kafalı yazınıza hanfendi galıba sizde boyle yapını :-(( :-(( :-((
 

Safmısın arkadaşım yada çocuk bakıcısımı, görümcende olsa bakmak zorunda değilsin, doğuruyorsa kendi baksın, eğer çalışma zorunluluğu da varsa, kendi sıkıntılarının çaresini bir başkasına yükleyerek hafifletmesine izin verme derim.
 
Son düzenleme:
sımdı hamıle olsa 9 ayı var 3 ayda ıznı olur ettımı 1 sene. Gun ola devran done bakalım 1 seneye kadar sız o evde durcakmısınız. bence hıcccc yorum yapmayın. sakın gaza gelıp esınıze ıyı gorunmek ıcın falan da vaat vermeyın. susun bakalım. son aylarda tavrınızı bellı edersınız. belkı baska konulardan evden ayrılcaksınız kı bu devırde kac kısı senelerce kv lerle oturuyor.
 
o günlere bi gelelim bakalım izin vermicem beni kullanmalarına ama çok sorun yaşayacam bu bi gerçek
3 ay izin olmaz canım kendi işi yinede çalışcam dio hatta emzirme saatlerin gelir amiziririm ilgilenirim nasılsa kendi işim diyo...ozamana kadar inşallah çıkarım yarabbim bu hapisten...ozaman kim kimin çocuna bakarsa baksın...son aylarda ne deyipte tavrımı koymalıyım..çünkü çok ince bir konu her laftan her hareketten kavga çıkabilir
 
ah canım ya nasıl üzüldüm durumuna. ben de 2 buçuk senen evin içinde kaldım. eltilerim de aynı apartmandaydı. çocukları ikide bir yukarı gelirdi. düşüncesiz eltilerim bu kadın yeni evli bu kadının karnı burnunda bu kadın yeni doğum yapmış demezler çocuklarını benim başıma bela ederlerdi. en sonunda soğuk davrandım çocuklara eskisi gibi ilgi göstermedim. sonunda gelmediler öyle ikide bir. düşüncesizlik resmen. kaynana kayınbaba 3 tane kaynım eşim çocuğum. başım yeteri kadar kalabalık derdim bitmiyor sinirlerim bozulmuş bi de hanımefendilerin çocuklarına bakıcam yok acıktılar yok tuvalete gidecekler yok odamı karıştırıcaklar yok çocuğumu ağlatacaklar. Allah kurtarsın evin içi dedikleri zaman bile tüylerim diken diken oluyor. bakma görümcenin çocuğuna. mecbur değilsin. ayrıca tecrübeyle sabittir kimse iyilikten anlamaz olan sana olur. Rabbim seni tez zamanda kurtarsın. inşallah en kısa zamanda ev alırsın.
 
saol cnm seninde durumun zormuş...hala aynı evdemisin çıkma ihtimain varmı....bakmıcam zaten çok olay olcak ama bana mı sormuşlar çocuğu bırakırken...kaynanam herişi bana yıkcak çocuk bahanesiyle...
 

siz umarım bakıcıya bırakırsınız yavrunuzu

yoksa bu şekilde konuşan bi anneden çok fazla şey öğrenemeyeceği kesin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…