görümcemin bebeğine biz bakacakmışız

o zamana kadar ayrı eve çıkma şansınız yok mu...
eşim seneye yazın çıkıcaz diyor nekadar doğru bilmiorum yada bir aksilik olmazza...
eğer seneye yazın çıkarsam inşallah görümcem bu ay yada bidaki ay hamile kalsa sene sonu doğurur bende yaza kadar çekerim heralde yine kaçışm yok er yada geç ben bunu yaşıyıcam ama yaza kadar çıkcamı bilsem belki biraz dayanırdım

kardeşim allah yatrdımcın olsun şu aynı evde yaşamak korkunç ne diye beraber oturdun ki bunların hizmeti işi gücü bitmez sinir stres olan sana olur kafayı yersin zor inş.en kısa zamanda ayrı eve geçersin.

saol cnm seninde durumun zormuş...hala aynı evdemisin çıkma ihtimain varmı....bakmıcam zaten çok olay olcak ama bana mı sormuşlar çocuğu bırakırken...kaynanam herişi bana yıkcak çocuk bahanesiyle...

yok canım ayrıldım ben 3 ay oldu evime çıkalı. sana diyebilirim ki hayatımın en berbat 2 buçuk senesiydi. şimdiki rahatlığı huzuru mutluluğu anlatamam sana. inşallah en kısa zamanda ev alır çıkarsan anlıycaksın. yorucu ve zorlu bir işten sonra emekli olup tatil yapmak gibi bişey

Torunlarına rahat rahat bakmak isteyen kadın evine gelin getirmesin. O sadece kayınvalidenin degil gelininde evi. Hiçkimse evinde kendi olmayan bi cocuğun ağlamasını duymak, dokuntusunu toplamak, sorumluluğunu almak istemez. Annem calisiyodu babaannem bize bakiyodu. Amcam evlenip eve gelin gelince Annem bakıcı tuttu. Yengem bize bakmak zorunda miydi? Ki bize babaannemin baktığını bizim o eve gittiğimizi bile bile evlenip o eve gelin geldi yengem ama bunu bilerek evlendiği icin kole gibi bizi çekmek zorunda değildi.

canım nasıl çıktınız peki ev mi aldnız off nolur bende çıkayım
buarada çok iyi yorumlamışsın gerçekten emekli olmak gibi yada tatile çıkmak
kavgalımı ayrıldın nasıl oldu nasıl ikna ettin

mağdem görümcen okadar rahat siz bakarsınız artık dediyse, sende gayet sessiz sakin bir şekilde, vallah şekerim ben bakabilir olsaydım çocuk yapıp bakardım diceksin.
ama annem burda o bakar, sonuçta senide büyüttü dicektin.

bukadar basit. yani birşey olduğunda annen bile cocuğun bakımını sana üstlenmez evde anladınmı. sen şu cocağa bı bakta bende bı gideyim geleyim diyemez.
tavrını koy. eşine de artık ayrı eve çıkmak istediğini, sonuçta sende ilerde artık bir cocuk istediğini falan dile getirirsin. ev kalabalıklaştığını,
falan dersin. yani, bi kere sizde kayınvalide de oturuyorsunuz. yani sizin ev değil anladınmı?
o yüzden, kayınvaliden torununa bakacaktır. sen o evde olsanda olmasanda. görümcen annesinden rica etmiş. siz bakarsınız demiş, fakat sende sana yukarıda yazdığım gibi ona şimdiden işle de ümitlenmesin. BEN BAKABİLSEYDİM KENDİM ÇOCUK YAPARDIM diceksin sonra güleceksin sanki şaka yapmış gibi. bukadar :)))) oldu bitti yani, üzülcek birşey yok

aslında eşimin güzel bir mesleği vardı. görücü usulü evlendim zaten. kendi kendime dedim ki bu adam dayanamaz evin içinde. iş arkadaşlarından utanır ailemle kalıyorum diyemez ve çabuk çıkmaya çalışır. zaman geçtikçe eşimin rahatı bozuldu. kendi evimiz olsaydı şöyle rahat ederdim böyle rahat ederdim falan diye söylenmeye başladı. tabi ben de duygu sömürüsü falan yapıyordum. yoruluyorum kendimize zaman ayıramıyoruz falan diyordum. kendi evimizde olsaydık şöyle yapardık böyle rahat ederdik gibisinden hayaller kuruyordum yanında. sonra kaynım nişanlandı mecbur biz çıktık. borç harç ev aldık. sağolsun kaynanamlar altınlarıma hiç dokunmadılar. hatta ev aldığımızda kaynanam kendi altınlarını da verdi. inanıyorum ki eşin de istiyordur ayrılmayı ama maddi durumu müsait değildir belki. eğer durumu var da ayrılmıyorsa evde rahatını boz. eşini yalnız yaşayan evli çiftlerin evine götür. görsün bakalım kendi evinde olmak nasıl bişey. ben öyle yaptım. her seferinde eşim keşke biz de böyle olsaydık diyordu. eşinle ilgilen avucuna al her istediğini yaptırırsın. ev alabilecek durumunuz var mı yoksa kiraya mı çıkacaksınız?

canım inşallah en kısa zamanda kendi evine çıkarsın.evet senin açından bakınca haklısın ama görümceninde annesine çocuğunu bırakma düşüncesi çok normal.bence tartışma kimseyle biraz sabır zaten orda kalsa bile yaklaşık 6 ay size çok bir yükü olmaz malum aynı evde yüz yüzesin kendini daha fazla yıpratırsın tartışarak.başında da dediğim gibi inşallah en kısa zamanda kendi evine çıkarsın görümcenin bebiğinide sadece sevmek için görürsün

eşin çıkmaya meğilliymiş canım ondan bukadar kolay olmuş senin için...kaynının nişanlamasıyla sizin ayrı eve çıkmanıız arasında bağdaş kuramadım o nasıl oldu...ilk zamanlar nasıldı eşinin tutumu..zamanla mı rahat edememeye başladı o evde...bikaç kere götürdüm yeni evli yalnız yaşayanlara pek yorum yapmadı ne kadar özendi onu da bilmiorum hiç keşke bizde öle olsaydık demedi...kiraya çıkma durumumuz var canım maaşı 1100 gayet geçiniriz yada azıcık aşım kaygısız başım olur..ama o kiraya asla dior..ev içinde para biriktirmesi lazım

yorumları okumadım ama muhakkak benzer şeyler yazılmıştır. görümceniz bebek yaptıkları zaman tabiki annesine bırakacak ama size sormadan bu şekilde bakarsınız diye emri vaki yapamaz. kimse kimsenin uşağı değil. rica eder, sizde içinizden geleni yaparsınız ama aynı evde oturmanız çok büyük dezavantaj. belliki istesenizde istemesenizde sizin üstünüze yıkılacak. Ben şahsen benden rica edilse bile bir başkasının çocuguna bakıp bu büyük sorumluluğu alamam. aylarca bakıpta bir kez kaza ile düşse sizden kötüsü olmaz. işe girerseniz bir çok konu daha kolay çözülelecektir. En önemliside ayrı eve çıkma umudunuz artacaktır.

Görümcenzin elin kadınına çocuğunu bıraacağına kaynana bırakmak istemesi çok doğal genelde öyle oluyor zaten. Daha doğmamış çocuğa don biçmek denir yaa öyle bu durum da daha hamile bile değil zaten anlamadım görümceyi de hemen çocuk yapıcam annem bakacak falan neden diyor hele bir olsun da. Tabi siz de yardım etmek zorunda kalacaksınız.

Ayrı eve çıkma şansınız yok mu neden kaynananız ile oturuyorsunuz. Eşiniz kiralık bir ev tutamaz mı karı koca çalışır geçinirsiniz. Hiç olmazsa eğer eve çıkamıyorsanız iş bulun hem eşinize faydanız olur para biriktirir eve çıkarsınız hem de gündüz evde olmamış olursunuz. Eşiniz bulmuyorsa siz arayın gidin görüşmeler yapın eşinizin keyfini beklerseniz iş falan bulamazsınızç

siz umarım bakıcıya bırakırsınız yavrunuzu

yoksa bu şekilde konuşan bi anneden çok fazla şey öğrenemeyeceği kesin

kusura bakmayın hanfendi eger bır bebek yapmak ıstersem once cocuguma bı hayat sunmak zorundayım bu hayatı ona hazırladıktan sonra işimi bırakır yavruma ben bakarım ne enneme bu yuku yuklemeye nede gelınımıze bu yuku yuklemem ve bakıcıya gerek duymadan kendım tedbırımı alır cocuguma ben bakabılecek zaman da dunyaya getırmeyı tercıh ederım. Bebegımızı başkalarının elınde buyutsun dıye doguracak ınsanlardan değilim bizim bebegımız ve bızım elımızde buyusun ne anladım o cocuktan ben o zaman

öncelikle seni bu duruma sürükleyen eşindir.bu ne görümcenin ne kv suçu.görümcen elbet çocuğunu bırakabilir bu çok normal.görümcen bekar olup o evde yaşasaydı sen doğum yapsaydın emin ol senin düşüncelerini taşımazdı .siz bu şekilde yaşamayı kabullenerek o eve gelin olmuşsunuz zira aynısını bende yaşadım hatta kaynımın kızları vardı evde.kaynım boşanmış 1 tanesi 4 yaşında 1 tanesi 6 yaşında.bunu hiç sorun yapmadım çünkü biliyordum evin kalabalık olduğunu (9 kişi) ve geçici bir zaman oturacağımız.önce sen eşinin rahatına bir son verip evini ayırması konusunda ısrar etmeli bu tür problemleri eşinle çözmelisin.iş eşinde bitiyor.

Son düzenleme:
ben senden korktum...

az daha dertlensen cocukları olmasın dıye dua etcekmıssın neredeyse..

pardon ya kayınwalıdende suc..
gorumcende suc

ınsan bı gelınlerıne sorar cocuk yapalım mı dıye...
ınsan bı sorar kızımın cocuguna bakabılırmıyım dıye......

biz ne anlıyorsak sizde onu anlarsınız. bizde çocuğumuza bir hayat sunmak için çalışıyoruz nasıl olucak.hayatta hiçbirşey planladığın gibi gitmiyor.umarım sizin planlarınız tutar, bu zamana kadar ben bu şekilde planlı programlı bir hayat yaşayan görmedim.

Son düzenleme:

nasıl yahu? çocuk anneannesinde büyüdüğünde siz birşey anlamayacakmısınız? ne anlamanız gerekiyor ki zaten :) bayılıyorum böyle gereksiz özgüvenli, büyük konuşmaya bayılan insanlara..

olmadı bak şimdi, sen ne hakla çocuğuna rahat bir hayat sunarsın, bunu önceden düşünecektin :) boşver arkadaşım takma, o hep öyle yazılır, "hele bir olsun da gör" diye okunur

iLLAKİ ÖYLEDİR AMA O EVDE BI GELIN VAR GÖRUMCENIN YAPTIGI HİÇ DOĞRU DEĞİL EVLENIP EVLENMEZ COCUK YAPACAGIM SİZ BAKACAKSINIZ DIYE KIMSEYI GÖRMEZDEN GELIP ZORAKI BAKICILIK YAPTIRILMAZ.BU NE HAKKA NE HUKUKA UYMAZ SİZ YARDIM EDERSINIZ BERABER BUYUTURUZ DESE GELINLERIYLE DÜZGUNCE KONUŞSA EMINIM BU KADIN BURALARDA DERDINI YAKINMAZ...

ewt canım akşamdan akşama gorup o bebegın annesı annendır o zaman kı zamanlada annennesıne babannesıne anne dıyenlerıde goruyoruz benım kaynnanam gorumcem bı bebek olsun bız bakalım sen calış dıyorlar ama onlara bu yuku yuklemek hiç doğru değil annelerınıze yazık bu kadının annesı yazık lafta anne bakıyor olacak kadın hastalıklarla ugraşırken ona kalacak aaa o zaman ne oldu gelın baktı olamayacak ama her yük o kızın ustunde yazıktır yazık annelerınıze baktıran hanımlar :-(( o gelınınde halını gorsenız cok güzel olacak tek taraflı düşünmeyin lütfen

işte bende o yüzden diyorum iş eşinde biter.eşi düşünemiyormu benim karım çocuk bakıcısımı bakıcaksa kendi çocuğumuza bakar,benim karım bu evin hizmetçisimi temizliyecekse ikimizin evini temizler ama nerdee çünkü sabah işe gidiyor döndüğünde yemek hazır ev temiz,gün içinde bu kadın ne yapmış diye soran yok.o yüzden bu arkadaşın bir an önce ayrı ev diye diretmesi lazım yada bi arkadaşın dediği gibi baba evine gidicek evini ayırır gelip karısını alır, gelmezsede hiç senin olmamıştır zaten.arkadaş şunu anlamıyor yaşadığı evde 2.bir aile olduklarını. senin başkalarını istememe gibi bir lüksün yok.şuan o evde fazlalık olan sizsiniz bu nu ne görümcene ne k.v yükleyerek huzurunu bozmana da gerek yok.sen çalışamayacak kapasitede biri değilsin bir kadın yuvası için merdivende siler temizlikte hatta evde el işi yapar vs .ama eşin izin vermiyor neden çünkü rahat bu saatten sonrada ayrılmaz sorumluluk almaktan korkuyor.

Son düzenleme:

benim de annem baktı ama çocuklarım anne ile anneanne arasındaki farkı ayıracak kadar zeki çok şükür.. kaldı çocuklarımıza iyi bir gelecek sunmak için çalışmak zorundayız, dededen kalma zenginliğimiz yok maalesef siz veya sizin aileniz bunu yük olarak görürsünüz ya da size böyle lanse ettirirler, bu geneli bağlamaz.. mesela ben yurtdışına yerleşeceğim diye en çok ailem kahroluyor torunlarından ayrılacakları için.. bu tamamen bakış açısı.. eğer gelin hanım bakmak istemiyorsa ayrı eve çıkacak ya da çalışacak.. kimse kusura bakmasın, ne onu- ne de bunu yapamam ama çocuğuna senin bakmanı istiyorum diyemez.. yok öyle bir lüks görümce çalışmak zorunda ise çalışacak ve evet bebeğe de anneanne bakacak siz baktırmazsınız inşallah diyeceğim de o kadar büyük büyük yazmışsınız ki ancak zaman gösterecek diyebiliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…