- Konu Sahibi gelinciK8787
-
yorumları önemsemiyorsanız buraya konu açmayacaksınız....işinize gelenleri beğenin önemsemeyin işinize gelmeyenleride önemsemiyorum deyip geçin ohh ne güzel iş.......
İşime gelenleri önemsiyorum demedim, yapıcı yorumları önemsiyorum dedim.. İnsanlar yapıcı olarakta gayet güzel görüş bildirebilirler. Yoksa ben kimsenin stres topu değilim, bazı kuyruk acılarından dolayı biçimsiz konuşmalarıyla canımı sıkacak..Her denileni kötüye yoran , ters anlayan, saldıran insanları yok saymak iyi geliyor tavsiye ederim.
Madem oğlunuzu güzel yetiştiriyorsunuz ne diye üzerinize alındınız mesajımı? Sizi ilgilendirir hiç bir şey yazmıyor zira orda.
Ben çocuğunu şımartan annelerden söz ediyorum, şımartmıyorsanız niye cevap verme ihtiyacı duydunuz???
Kedim Van Kedisi, ve SAĞIR, dışarı çıksa saniyesinde arabanın altında kalması kuvvetle muhtemel, beş yıldır da ağzına Proplan tavukludan başka hiçbir şey siz verseniz bile sokmuyor, sindirim problemi var, kusmaya başlıyor başka bir şey yese...
Bunları yazıyorum ama belli ki siz benden daha iyi biliyorsunuz hayvan bakmayı (!)
Yani o hayvan doğal ortama bırakılsa hali ne olur anlayabilir miymişsiniz sizce?
Evim ve mobilyalarıma gelince, nutkunuzun tutulması normal, muhtemelen ruyanızda bile göremezsiniz çünkü...
Her neyse, ben bunu asla bu maksatla yazmamıştım,
zira piyasada en dandik yatak odası takımları bile iki-üç bin lira, yani sizin de dediğiniz gibi iki-üç MİLYARLIK...
Eve gelince biraz piyasadan haberiniz olsa dubleks bir ev için iyi bir 4+1 fiyatı ödeyeceğinizi de bilirdiniz...
Sizden başka da hiçkimse takılmadı bu noktaya, ama iğnelendiğinize göre bir probleminiz var demek ki...
Ne diyeyim, size bu mükemmel çocuk bakma taktiklerinizle Allah selamet versin,
ben de bildiğimi okurum.
Zira şu yaşıma kadar öğrendiğim tek bir şey varsa o da bizim gibi bir kaç sıradışı hariç hiçbir annenin çocuğuyla ilgili bir mevzuda
asla hata ve kusur kabul etmeyeceği yanlışıdır.
Allah'a emanet olun.
3 yaşındaki çocuk 3-5 aylık bebek değildir.2 yaşından sonra bayağı bildiğin yetişkin gibi davranan kuzenlerim oldu benim kimse kusura bakmasın.bazı çocuklar annesinin babasının yapma etme demesine ihtiyaç duyar,bu durumda iş anne babaya düşer.
3 yaşına gelmiş çocuğun kendi zekasıyla,karakteriyle hareket eder artık,bütün mesele anne babadan ibaret değil.kimse kimsenin yetiştirmeyi beceremediği veletin gerizekalı hareketlerine katlanmak zorunda da değil.
Yarın öbür gün evlensem,görümcemin böyle IQ problemi varmış gibi davranan çocuğu olsa aynı şeyleri ben de yazarım.
Doğacak bebeğinize dikkat edin bu arada,en zeki çocuk bile kendisinden sonra doğanı kıskanır,zarar vermeye kalkar.
benimde görümcemin çocuğu 8 yaşında nerdeyse bütün sosyal faaliyetlere katılır her istediği alınır bi çocuğun istediği herşey mevcut yaşamında.. Ama ailesinden başka kimseyle iletişimi yok istediklerini hep kapıları vurarak bağırarak anlatan bir çocuk kimsenin yüzüne bakmaz tam aksine sen konuş arkasını döner orda konuş dur akrabalar ona yabani diyor bir çocuk için çok çok kaba bir tabir. Bende ilk önce hiç sevemedim sürekli sorun çıkaran bir çocuktu sonra sonra evlerine gidip geldikçe sevmeye başladık birbirimizi şimdi ne annesi ne babası hep bende kalmak istiyor ablamında işine geliyor hiç bana uygunmusun diye sorulmuyor çünkü tek benimle anlaşıyor onu çok seviyorum ama sayelerinde hiç kendi hayatım kalmadı hafta da en az 2*3 gün beraberiz bi plan yapıldığında ben hazırda duran yedek konumundayım şimdi hamile o yüzden kıyamıyorum ablama küçüğü de bana bırakmayı düşünüyorlar şimdiden sevginin fazlasıda bunaltıyor hani herşey dozunda gerek bırakında kendi bebeğimin hayalini kurayım dimi :) bu arada bebeğim olursa onu camdan sallandıracakmış küçük bey buna ne dersin çocuk işte gül geç :)
zamanla seversin gerçi sevmekte zorunda değilsin ama düşünme bu kadar onunda kişiliği oturur merak etme sen hamileliğinin tadını çıkar
Valla canım en iyisi yapıyorsun bence.Sanal ortamda iki parağraflık bir yazıya istinaden
kıskançsın,fesatsın,kötüsün bilmem nesin diye saydıracaklar ve sen de oturup
ayy ben öyleymişim diye kabul edeceksin.
Ne demek istediğin gayet net anlaşılıyor ve ben zannetmiyorum ki bunun adı kıskançlık olsun.
Umarım çocuk için çok geç kalınmadan ailesi hatalarını kabul eder ve daha dikkatli olur.
Zira her dediğine evet denilen bir çocuğun zararı yine kendisine olacaktır.
bu yorumlar 3 yaşındaki bir çocuk içinmi?gerçekten inanamıyorum.hemde bu yorumlar anne.yada ileride anne olacakların yorumları...
ilk defa yorum yapma gereği hissettirdiniz bana.Anne olduğunuzda 3 yaşındaki çocuğunuza böyle nefretle bakan biri çıkmaz karşınıza inşallah...
Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) buyuruyor ki:
İyilik etmeleri için çocuklarınıza yardımcı olun. Her anne ve baba çocuklarının itaatsizliğine engel olabilir.
Çocuklarınızı iyi eğitin ki yüce Allah sizleri affetsin.
Çocukları sevin, onlara karşı şefkatli olun, onlara verdiğiniz sözü harfi harfine yerine getirin; çünkü çocuklar, sizin onlara rızık verdiğinizi sanırlar.
Çocuklarınız ağladığında onları dövmeyin; çünkü ilk dört aydaki ağlamaları la ilahe illallah sözüdür, ikinci dört ayda ağlamaları Peygambere (sallallahu aleyhi ve sellem,)e salavattır, üçüncü dört ayda anne ve baba hakkında duadır.
Çocuk yedi yaşına kadar emredici, yedi yaşından on dört yaşına kadar emre uyan, on dört yaşından sonraki yedi yılda da annesinin ve babasının istişare tarafı olmalıdır.
bu yorumlar 3 yaşındaki bir çocuk içinmi?gerçekten inanamıyorum.hemde bu yorumlar anne.yada ileride anne olacakların yorumları...
ilk defa yorum yapma gereği hissettirdiniz bana.Anne olduğunuzda 3 yaşındaki çocuğunuza böyle nefretle bakan biri çıkmaz karşınıza inşallah...
‘’İyilik etmeleri için çocuklarınıza yardımcı olun. Her anne ve baba çocuklarının itaatsizliğine engel olabilir.’’
‘’Çocuklarınızı iyi eğitin ki yüce Allah sizleri affetsin.’’
‘’Çocukları sevin, onlara karşı şefkatli olun, onlara verdiğiniz sözü harfi harfine yerine getirin; çünkü çocuklar, sizin onlara rızık verdiğinizi sanırlar.’’
‘’Çocuklarınız ağladığında onları dövmeyin; çünkü ilk dört aydaki ağlamaları ’’la ilahe illallah’’ sözüdür, ikinci dört ayda ağlamaları Peygamber’e (sallallahu aleyhi ve sellem,)e ’’salavattır’’, üçüncü dört ayda anne ve baba hakkında duadır.’’
‘’Çocuk yedi yaşına kadar emredici, yedi yaşından on dört yaşına kadar emre uyan, on dört yaşından sonraki yedi yılda da annesinin ve babasının istişare tarafı olmalıdır.’’
İşin içine din soktunuz,bi de Allah size de aynısını verir görürsünüz diye korkuttunuz böylelikle siz haklı oldunuz.
Önüme misyoner gibi dini yazılar koyanların mesajlarını okumam ama sizinkine baktım,çocukları eğitin diyo,toplum içinde gerizekalı barbar gibi davranmasına izin verin demiyo.
Esas çocuk sevmeyenler,çocuğun anlamıcağını düşünerek ona hiçbir eğitim vermeyenlerdir.Yoksa çocuk dediğin bizim çoktan kanıksadığımız şeyleri bi filozof edasıyla hala sorgulayan,nedenini araştıran,öğrenmeye çalışandır.Temel terbiyenin dışında;dil,sanat,müzik,spor gibi alanlarda verilcek eğitimleri rahatlıkla alabilirler.Çocuğunuzun zekasına azıcık güveniniz olsun.
yazmadan geçemedim siz ne kadar tatlı bir insansınız , görümcesinin çocuğunu bu denli sahiplenen gözümcesinede ablam diyen bir insan tebrikler
eğer birşeyleri değiştiremiyorsa insan bir noktodan sonra görmezden gelicek
evet çocuklar herşeyi öğrenmeye çalışan herşeyi anlayandır buna katılıyorum ama arkadaşın burada 3 yaşındaki çocuğa kızacağına onu bu kadar şımartanlara kızması gerekmezmiydi.kaldıki benimde 4 yaşında bir oğlum var ve tek çocuk olduğu için hem benim ailem hem eşimin ailesi tarafından o kadar şımartılıyorki benden başka hayır diyen yok diyebilirim...ama bırakın başkasının evini dağıtmayı gittiği evde oyuncak var ise izin almadan ona elini bile sürmez.bu birazda çocuğun karakteri ile ilgili.ben çok çocuk gördüm küçükken çok yaramaz olan fakat büyüdüğünde örnek davranışlar sergileyen ..merak etmeyin hiçbir çocuk dayı,anneanne sevgisiyle kötü bir yetişkin olmaz. Bu arada benim oğlumun zekasına güvenim var çok şükür...evet dayı,amca,hala ,dede tarafından çok şımartılıyor her dediği yapılıyor ama(hatta yengeler tarafındanda) 4 yaşında okuma yazma bilip, anne baba bir kelime ingilizce bilmezken iyi seviyede ingilizce konuşuyor...
Ne maksatla yazdıgınız çok belli oluyor cümlelerinizden..
Rüyamda görmek istediğimi nerden çıkardınız?.Parayla imanın kimde oldugunu bilemeyiz değil mi
Ayrıca milyarlık diye altını çizerek söylemek yerine mobilyalarım mahvolacaktı tarzında bi cümle kursaydınız ozaman bu konuya takılmazdım gösteriş yaparak yazdıgınız çok net anlaşılıyordu maalesef..
Nutkumun tutulması bukadar açık görgüsüzlük yapılmasından mütevellit: )
Ben oğlumu mükemmel yetiştirmiyorum mükemmel olmasını da istemiyorum ..İnsan gibi insan olsun, sağındaki solundaki insanları ezmeye çalışmasın, vicdanlı merhametli olsun, Allah korkusu olsun başka birşey istemem..
Sizde Allaha emanet olun..
‘’İyilik etmeleri için çocuklarınıza yardımcı olun. Her anne ve baba çocuklarının itaatsizliğine engel olabilir.’’
‘’Çocuklarınızı iyi eğitin ki yüce Allah sizleri affetsin.’’
‘’Çocukları sevin, onlara karşı şefkatli olun, onlara verdiğiniz sözü harfi harfine yerine getirin; çünkü çocuklar, sizin onlara rızık verdiğinizi sanırlar.’’
‘’Çocuklarınız ağladığında onları dövmeyin; çünkü ilk dört aydaki ağlamaları ’’la ilahe illallah’’ sözüdür, ikinci dört ayda ağlamaları Peygamber’e (sallallahu aleyhi ve sellem,)e ’’salavattır’’, üçüncü dört ayda anne ve baba hakkında duadır.’’
‘’Çocuk yedi yaşına kadar emredici, yedi yaşından on dört yaşına kadar emre uyan, on dört yaşından sonraki yedi yılda da annesinin ve babasının istişare tarafı olmalıdır.’’
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?