- 2 Ekim 2009
- 3.339
- 78
- 163
- Konu Sahibi gelinciK8787
-
evt, kan bağı olduğu için seviyorlar ztn.. Dıştan herkese itici geliyor
Siz hamilesiniz, annelik daha dogrusu " anaclik" duygunuz had safhada olmali suan.
Bahsettiginiz cocuk henüz 3 yasinda.
Yani canavar dahi olsa 3 yasinda yahu.
En parcalayici hayvanlarin bebekligini düsünüyorum, ne kadar sevimli ve zararsizdir.
Sizin su canavarda ne kadar canavar olursa olsun 3 yasinda!!
Yapmayin lütfen, icinizdeki bu vesveselere dur deyin!
Merak etmeyin, yigenine bu kadar ilgi gösteren esiniz, kendi cocuguna daha fazla gösterir.
Siz bu yasta parmak kadar cocugu kiskanabiliyorsunuz da, o cocuk karninizdaki bebegi kiskanmis cok mu?
kimde ondamı düzelme olacak hiç sanmam. eline birgün maşa almış geldi bi vurdu bacağımı morartıp kanattı ya. üstelik bu yaşta bir katil o. 1 kuş 2 yavru kedi katili bir çocuk. yiğenimle aynı yaşta tanıdığım bir bebek var. gören herkez hayret eder. o kadar zeki ve çok tatlı bir çocuk. bu çocuk oyuncaklarını başkalarından kıskanır normalde, evlerinde kuran okunurken bir çocuk oyuncağını alıp oynasa sesi çıkmaz oturduğu yerde okunan kuranı dinler hiç kıpırdamaz kuranı kerim bittimi öyle kalkar oyuncağını alır. sofra duasında çocuk en sevdiği yemek olsun hemen bırakıp el açar dua bitene kadar bekler. oda bir bebek aradaki fark çok büyük. annesi ne dese o yaşta yapıyor çok uslu. sadece bi ara çişini söylemiyordu :) hayır söylemiycem diyordu şimdi onuda söylüyor. görseniz çok yakışıklı bir çocuk. insan bakınca bile içten sevgi duyuyor bebeye. ramazan bayramında doğmuştu :) acaba onun mu etkisi var çocukta bilinmez :)
canım yakışıklı tatlı dediğim anlattığım ablamın çocugu ile aynı yaşta bir çocuk. yiğenim ise gerçekten çok kötü yetişiyor suç en fazla yetiştirenlerde.... şımarık çocuk olmaz diyenler bidaha düşünsün. olur aile şımartırsa olur...İstedgı kadar yakısıklı olsun canmm onun bu tavırları o yakısıklılıgınıda goturur.. Vala o yıgenını dovesm geldı:)) ( dayaga karsıyım) Ama 1 kus ve 2 yavru kedı katılı olamaz bır cocuk yaaa , ablan nasıl yetstryo o cocugu daha dogrusu yetstremıyoo.. Herkes cocuk dogurur ama herkes ıyı anne baba olamaz goruldugu gıbı.. Ben sana bazı öğrencılerımı anlatsan agzn acık kalır oyle ıyı yetstrms aıleleri.. Okula gtse ve ordada bu sekılde davransa arkadaslarına zarar verecek olsa velılerın ıstegyle sınıftan bıle atılır... Baska ogretmen arkadaslarmda bu sekılde durumlar olmustu.
Her türlü psikolojiden anlıyorsunuz madem bu durumda evde nasıl hayvan besliyorsunuz..İç güdüsel olarak demişsiniz ewet ama o hayvancagızın sizin törpünüze ihtiyacı oldugunu sanmıyorum sizin gibi insanlar para vererek aldıgı için, doğal ortamlarından uzak kaldıgı için genetikleri bile bozuluyo..
Bide MİLYARLIK mobilyalarınız DUBLEX eviniz varki o konuya hiç giremiyorum nutkum tutuluyo: ))
Neyse konu çocuklardı..
Benimde oğlum kimine göre yaramaz hatta bazen bana görede..
Ama anne olanlar daha iyi bilirki bi çocuga hayır dedikçe o çocuk onu yapma ihtiyacı hisseder..
Kimi annenin dikdatörlüğünden korkan çocuk belki onu o an yapmaz sadece erteler..
Çok mühim kendine zarar vermeyecek bişey olmadıkça bende engellemem..Ama misafirliğe gittiysem kimsenin mobilyasına eşyasına göz göre görede zarar verdirttirmem..
Ben böyle yetiştiricem şöyle yetiştiricem diye kimsede çok havalara girmesin büyük konuşmasın bence..
vallahi süper.
konu sahibi çocuğun anne babasını kınasa,
görümcesiyle ilgili şikayet dolu konu açsa ona nefretini kussa,
ne biçim kadın çocuk terbiyesinden anlamıyor dese anlayacağız da,
çocuğa nefret kusuyor.
eeee nedeni de, az önce okudum kendisi de hamileymiş,
en çok kendi çocuğu sevilsin istiyor...
yoksa insanın 3 yaşındaki çocuğu hayatındaki temel problem yapması için, oldukça değişik olması lazım.
bu çocuk daha 3 yaşında adı üstünde çocuk eğer şımarıksa da bunun suçlusu o değil ki anne babasının büyüklerinin yanlışı
bence sevimsiz diye yaklaşma eğer anne babasını hatalı görüyorsan kibarca uyarabilirsin her dediğini yapmayın sonra hiç başedemezsiniz gibisinden konuş ama yanlış anlarlar diye düşünüyorsan hiç karışma
Terbiyenizi takinin ve konusma tarzniza dikkat edin... Pedegoji kitaplarindan haberim var. Bol bol AdemGunes okurum. Tavsiye ederim ancak her cocugun yaratilisi farkli ve de hepsi kitaplarda yazmıyor... ayrica genis anne oldugumu nereden cikarttiniz uslubunuz oyle yanlis ki... verecek cevap bulamıyorum... ne bu kin bu nasil kararmis bir kalp.. 3 yasindaki cocuk ne amacla birinin gozune parmagini sokar ciksin kor olsun diye yani oyle mi..
ha bu arada"Sizin gibi insanların hadleri bildirilmemiş şımarık cocukları" derken benim yavruma ise bu laf...
size asla hakkımı helal etmiyorum.. günahsız olan bir çocuğun dahi hakkına girdiniz..
benim oğlum evet yaramaz ve asi bir çocuk çünkü kişiliği gelişiyor benlik savaşı veriyor
sakin sakin oturduğu da oluyor bağırıp ağladığı birşeyler için tutturduğu da..
çocuk olmanın gereklerini yerine getiriyor o kadar...
İnan uyarmaya çalıştım ama herşeyin doğrusunu onlar biliyor sanki başka düşünceleri pek kabullenmiyorlar..Bende eğitim temelliyim çocuk, ergen psikolojisini anlarım ama bunların yaptığı bana doğru gelmiyor.. Eşimde onların zihniyetinde en çokta ilerde çocuk yetiştirirken onunla çatışmaktan korkuyorum.
Bir arkadaşında dediği gibi ailenin çok bilmişliği yüzünden yetiştiremediği, şımarttığı bir çocuğa ben neden katlanayım.. Tabi illa ki çocuğun karakterininde etkisi vardır ama bence en önemli etken anne ve annane..Kuraldan anlamaz deniyor, birşey bilmez deniyor.. Bugün insanlar hayvanları eğitiyorlar, hafızası oluşmaya başlamış, kimin kendini sevip sevmediğini dahi anlayan bilen bir çocuk laftan, kuraldan mı anlayamayacak bırakın Allah aşkına 0-1 yaş arası bebekten bahsetseniz neyse..
Kusura bakma ilk mesajınla çok çelişen bir açıklama bu. İlk mesajda çocuk düşmanı profili çizerken şimdi anne baba odaklı eğitim üzerine güzel bir şeyler yazmışsın. Gerçek anlamda hangisini düşünüyorsun sen?
İnan uyarmaya çalıştım ama herşeyin doğrusunu onlar biliyor sanki başka düşünceleri pek kabullenmiyorlar..Bende eğitim temelliyim çocuk, ergen psikolojisini anlarım ama bunların yaptığı bana doğru gelmiyor.. Eşimde onların zihniyetinde en çokta ilerde çocuk yetiştirirken onunla çatışmaktan korkuyorum.
Bir arkadaşında dediği gibi ailenin çok bilmişliği yüzünden yetiştiremediği, şımarttığı bir çocuğa ben neden katlanayım.. Tabi illa ki çocuğun karakterininde etkisi vardır ama bence en önemli etken anne ve annane..Kuraldan anlamaz deniyor, birşey bilmez deniyor.. Bugün insanlar hayvanları eğitiyorlar, hafızası oluşmaya başlamış, kimin kendini sevip sevmediğini dahi anlayan bilen bir çocuk laftan, kuraldan mı anlayamayacak bırakın Allah aşkına 0-1 yaş arası bebekten bahsetseniz neyse..
Arkadaşa fazla yüklenilmiş sanki. Kimse annesinin babasının yetiştiremediği şımarık bir çocuğu çekmez, çekmek zorunda da değil. Seni anlıyorum arkadaşım, bizim de komşumuzun 3 yaşlarında bir çocuğu var, yaramaz mı yaramaz, geçenlerde geldiler, ben de hastaydım kolumu kıpırdatacak halim yoktu, bir gece önce acillik olmuştum salonda yatıyordum. Bütün gece uyumamanın getirdiği yorgunluk da var tabii. Çocuk geldi benim başımda bulunan suyu kolonyayı evin her tarafına döktü ve bağırmaya başladı. Annem kızdı, tepki gösterdi kız hasta, gürültüyü kaldıramıyor,üstelik her şeyi her tarafa döktü ne oluyor diye. Ben de dedim ne olur alın şu çocuğu başımdan kafam kaldırmıyor diye. Annesi çocuğu aldı balkona çıkardı orda paşam diye sevmeye başlamış. Birkaç gün sonra duydum ki bize çok kırılmışlar! Sebep de annemin çocuğa tepki göstermesi ve benim kalkıp onları karşılamamamış olmam ve alın çocuğu başımdan dememmiş. Buyur buradan yak.
anliyorum ve korkuyorum benim oglum da simarik olursa diyecunku ben kendi kanimdan da olsa katlanamam
sanirim velet'in anlamini tam bilmiyosunuz ,
velet -di isim, eskimiş Arapça veled 1 . Oğul, çocuk. anlamina gelir , ayiplanacak birsey oldugunu sanmiyorummm , neden bu sekilde tepki verdiginizi anlamis degilim.
Canım belki eski kuşak kullanıyordur. Ben de Karadenizli değilim ama eskiden tanıdığım bir iki komşu vardı onlardan aklımda kalma. Bir de ne zaman tv de Karadenizlilerle ilgili dizi olsa kalıplaşmış gibi bunu da eklerler ya. Hatta çocukluğumuzun dizisi vardı: Mahallenin Muhtarları diye. Onda da çok kullanılırdı.
Çocuk düşmanı olsaydım çocuk doğurmazdım, ya da öğretmenlik mesleğini seçmezdim... Neyse herkes işine geldiği gibi düşünsün yorum yapsın, nasılsa burada herkes herşeyin en doğrusu bilir.. O yüzden çoğu yorumu önemsemiyorum, sadece yapıcı olanlarını ayıklıyorum
Çocuk düşmanı olsaydım çocuk doğurmazdım, ya da öğretmenlik mesleğini seçmezdim... Neyse herkes işine geldiği gibi düşünsün yorum yapsın, nasılsa burada herkes herşeyin en doğrusu bilir.. O yüzden çoğu yorumu önemsemiyorum, sadece yapıcı olanlarını ayıklıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?