Görümcemin çocuğunu malesef kafaya takıyorum

3 yaşındaki 3 çocuğu kıskanan hatta nefret eden biri pek de çekici olmasa gerek.

diyelim ki çocuğunuz oldu...

ne olaca? şarta bağlı olarak mı seveceksiniz.

Allah isteyene çocuk versin deniliyor ama,

biraz da içinde şevkat ve sevgi olana versin.

evt, kan bağı olduğu için seviyorlar ztn.. Dıştan herkese itici geliyor

vallahi süper.

konu sahibi çocuğun anne babasını kınasa,

görümcesiyle ilgili şikayet dolu konu açsa ona nefretini kussa,

ne biçim kadın çocuk terbiyesinden anlamıyor dese anlayacağız da,

çocuğa nefret kusuyor.

eeee nedeni de, az önce okudum kendisi de hamileymiş,

en çok kendi çocuğu sevilsin istiyor...

yoksa insanın 3 yaşındaki çocuğu hayatındaki temel problem yapması için, oldukça değişik olması lazım.

bu çocuk daha 3 yaşında adı üstünde çocuk eğer şımarıksa da bunun suçlusu o değil ki anne babasının büyüklerinin yanlışı
bence sevimsiz diye yaklaşma eğer anne babasını hatalı görüyorsan kibarca uyarabilirsin her dediğini yapmayın sonra hiç başedemezsiniz gibisinden konuş ama yanlış anlarlar diye düşünüyorsan hiç karışma

3 yasında ki bebeği değil, eşinizin ve çevrenizdekilerin o çocuğa olan ilgisini çekemiyorsunuz bence...

İstedgı kadar yakısıklı olsun canmm onun bu tavırları o yakısıklılıgınıda goturur.. Vala o yıgenını dovesm geldı:)) ( dayaga karsıyım) Ama 1 kus ve 2 yavru kedı katılı olamaz bır cocuk yaaa , ablan nasıl yetstryo o cocugu daha dogrusu yetstremıyoo.. Herkes cocuk dogurur ama herkes ıyı anne baba olamaz goruldugu gıbı.. Ben sana bazı öğrencılerımı anlatsan agzn acık kalır oyle ıyı yetstrms aıleleri.. Okula gtse ve ordada bu sekılde davransa arkadaslarına zarar verecek olsa velılerın ıstegyle sınıftan bıle atılır... Baska ogretmen arkadaslarmda bu sekılde durumlar olmustu.

Arkadaşa fazla yüklenilmiş sanki. Kimse annesinin babasının yetiştiremediği şımarık bir çocuğu çekmez, çekmek zorunda da değil. Seni anlıyorum arkadaşım, bizim de komşumuzun 3 yaşlarında bir çocuğu var, yaramaz mı yaramaz, geçenlerde geldiler, ben de hastaydım kolumu kıpırdatacak halim yoktu, bir gece önce acillik olmuştum salonda yatıyordum. Bütün gece uyumamanın getirdiği yorgunluk da var tabii. Çocuk geldi benim başımda bulunan suyu kolonyayı evin her tarafına döktü ve bağırmaya başladı. Annem kızdı, tepki gösterdi kız hasta, gürültüyü kaldıramıyor,üstelik her şeyi her tarafa döktü ne oluyor diye. Ben de dedim ne olur alın şu çocuğu başımdan kafam kaldırmıyor diye. Annesi çocuğu aldı balkona çıkardı orda paşam diye sevmeye başlamış. Birkaç gün sonra duydum ki bize çok kırılmışlar! Sebep de annemin çocuğa tepki göstermesi ve benim kalkıp onları karşılamamamış olmam ve alın çocuğu başımdan dememmiş. Buyur buradan yak.

Son düzenleme:
Son birşey yazmak istedim pedagog denilen uzmanlar var çocuk deyip geçilmemeli.Hiç geçmemiş bu pedagog kelimesi sanırım birde bunların işine bakılıp öyle yorum yapılmalı.

canım yakışıklı tatlı dediğim anlattığım ablamın çocugu ile aynı yaşta bir çocuk. yiğenim ise gerçekten çok kötü yetişiyor suç en fazla yetiştirenlerde.... şımarık çocuk olmaz diyenler bidaha düşünsün. olur aile şımartırsa olur...

Madem oğlunuzu güzel yetiştiriyorsunuz ne diye üzerinize alındınız mesajımı? Sizi ilgilendirir hiç bir şey yazmıyor zira orda.
Ben çocuğunu şımartan annelerden söz ediyorum, şımartmıyorsanız niye cevap verme ihtiyacı duydunuz???
Kedim Van Kedisi, ve SAĞIR, dışarı çıksa saniyesinde arabanın altında kalması kuvvetle muhtemel, beş yıldır da ağzına Proplan tavukludan başka hiçbir şey siz verseniz bile sokmuyor, sindirim problemi var, kusmaya başlıyor başka bir şey yese...
Bunları yazıyorum ama belli ki siz benden daha iyi biliyorsunuz hayvan bakmayı (!)
Yani o hayvan doğal ortama bırakılsa hali ne olur anlayabilir miymişsiniz sizce?

Evim ve mobilyalarıma gelince, nutkunuzun tutulması normal, muhtemelen ruyanızda bile göremezsiniz çünkü...
Her neyse, ben bunu asla bu maksatla yazmamıştım,
zira piyasada en dandik yatak odası takımları bile iki-üç bin lira, yani sizin de dediğiniz gibi iki-üç MİLYARLIK...
Eve gelince biraz piyasadan haberiniz olsa dubleks bir ev için iyi bir 4+1 fiyatı ödeyeceğinizi de bilirdiniz...
Sizden başka da hiçkimse takılmadı bu noktaya, ama iğnelendiğinize göre bir probleminiz var demek ki...
Ne diyeyim, size bu mükemmel çocuk bakma taktiklerinizle Allah selamet versin,
ben de bildiğimi okurum.
Zira şu yaşıma kadar öğrendiğim tek bir şey varsa o da bizim gibi bir kaç sıradışı hariç hiçbir annenin çocuğuyla ilgili bir mevzuda
asla hata ve kusur kabul etmeyeceği yanlışıdır.
Allah'a emanet olun.

Son düzenleme:

ne kadarda boş yorumlar yapmışsın, ne kıskançlığım kalmış ne fesatlığım.. Hayatta hiç kimseyi kıskanmadım, ya da kötülüğünü düşünmedim, bu yüzdendir ki Cenabı hakk herşeyi verdi bana fazlasıyla... En çok benim bebeğim sevilsin istiyormuşum, sevilmesin kardeşim anne babası yeter ona. Ztn benim annemlerin ilk torunu olacak, kimse hoplatmasa onlar hoplatır, havalarda gezdirir kaldı ki kayınvalidemin böyle bir ayrım yapacağınıda sanmıyorum

İnan uyarmaya çalıştım ama herşeyin doğrusunu onlar biliyor sanki başka düşünceleri pek kabullenmiyorlar..Bende eğitim temelliyim çocuk, ergen psikolojisini anlarım ama bunların yaptığı bana doğru gelmiyor.. Eşimde onların zihniyetinde en çokta ilerde çocuk yetiştirirken onunla çatışmaktan korkuyorum.

Bir arkadaşında dediği gibi ailenin çok bilmişliği yüzünden yetiştiremediği, şımarttığı bir çocuğa ben neden katlanayım.. Tabi illa ki çocuğun karakterininde etkisi vardır ama bence en önemli etken anne ve annane..Kuraldan anlamaz deniyor, birşey bilmez deniyor.. Bugün insanlar hayvanları eğitiyorlar, hafızası oluşmaya başlamış, kimin kendini sevip sevmediğini dahi anlayan bilen bir çocuk laftan, kuraldan mı anlayamayacak bırakın Allah aşkına 0-1 yaş arası bebekten bahsetseniz neyse..

Son düzenleme:

Verecek cevap dahi bulamıyor, haksa ben de size helal etmiyorum.

Kusura bakma ilk mesajınla çok çelişen bir açıklama bu. İlk mesajda çocuk düşmanı profili çizerken şimdi anne baba odaklı eğitim üzerine güzel bir şeyler yazmışsın. Gerçek anlamda hangisini düşünüyorsun sen?

Çocuk düşmanı olsaydım çocuk doğurmazdım, ya da öğretmenlik mesleğini seçmezdim... Neyse herkes işine geldiği gibi düşünsün yorum yapsın, nasılsa burada herkes herşeyin en doğrusu bilir.. O yüzden çoğu yorumu önemsemiyorum, sadece yapıcı olanlarını ayıklıyorum

Son düzenleme:

seni üzmek istemem ama büyük olasılıkla sorunlar yaşayacaksın anlattığın kadarıyla, eşimle çocuktan önce hiç kavga etmeyen ben çocuk doğduktan sonra bakımıyla ve yetişmesiyle ilgili bi dolu kavga ettik malesef, bunlara hazırlıklı ol, yıpratıcı bir süreç ama bi şekilde atlatılıyor, ama bence sen istediğin gibi yetiştir çocuğunu burda şu doğru bu doğru şunu yap bunu yapma demicem çünkü bu hem ukalalık olur hemde göreceli bir durum.
allah yardımcın olsun

Size katılıyorum.
Başlığı açan arkadaşa öyle yüklenilmiş ki sanki kadıncağız çocuğa olan bu hislerinden çok memnunmuş da aman ölse de kurtulsam diyormuş gibi anlıyorum...
Kadıncağız zaten el kadar çocuğa sinir oluyorum bu iyi değil diye hem kendini eleştirmiş hem derdine derman aramış.
Ne var bunda?
Herkes tüm çocukları sevmek zorunda değil ki...
Psikolojik ve hassaten fiziksel şiddete kesinlikle karşıyım, hiçbir mazeret mukavemet göstermesi imkansız küçücük bir çocuğa psikolojik ya da fiziksel kuvvet uygulamayı anlamlı kılamaz.
Lakin, o çocuklar yetiştirilmeyi bekleyen birer yaş fidan olarak ana babalarının elinde şekil alırlar, kibarca...
Alamıyorsa, dediğim gibi hiçkimse dünya üzerindeki tüm çocukları sevmek zorunda değil, hal ve hareketlerine tahammül etmek, onları koşulsuz şartsız kabullenmek zorunda değil, ki anne adayları gebelik dönemlerinde tamamen kendi iç dünyalarına kapanırlar, annelik hormonlarının salgılanımından mütevellit koruma iç güdüsüyle tüm dünyayı tehdit olarak algılayabilirler. Burda atıp tutan çoğu annede ben hala bu etkiyi görüyorum. Kendi çocuklarının yaramaz olduklarını bildikleri için bu arkadaşımızın yazdığını kendi üzerlerine alıp ahkamlar yağdırıyorlar, az kalsa kadıncağızı çocuk düşmanı ilan edecekler ve dahi yavrucuğumu kucağıma almama günler kalmış olan beni.
Bu kadar problemli olmayın arkadaşlar, kendinizi de evladınızı da eksi ve artılarla sevmeyi öğrenin.
Kendinizi ve sizden olan evladınızı mükemmel sanmaktan ve yaramaz çocuk yoktur benliğini arayan çocuk vardır fikrine inanmaktan vazgeçin artık. Bir arkadaş arkadaşımın gözünü kör eden çocuk için bunu kasten yaptığını iddia ettiğinize inanamıyorum demiş.
Yahu elbette el kadar çocuk göz çıkarma maksadıyla yapmaz bunu, kastı o insana kalıcı bir hasar vermek değildir, ama daha doğuştan bilinçaltında var olan "saldırganlık" güdüsüyle yapar, ve maksadı evet hoşlanmadığı bir şeye şiddetle tepki vermektir.
Okşamak yerine tırnak sokup çekmesi de bundandır. Bu kadar tapmayalım bizden diye çocuklara, kendimize bu kadar tapmayalım yazıktır.
Herkesin hatası var eksiği var gediği var.
N'olur insan olalım biraz, daha doğrusu, aciz birer insan olduğumuzun farkına varalım.

Son düzenleme:
anliyorum ve korkuyorum benim oglum da simarik olursa diye cunku ben kendi kanimdan da olsa katlanamam

hamileyken katlanamam der insan doğurunca değişiyosun canım merak etme ister istemez katlanıyosun ama katlanmak istemiyosan baştan el koy olaya inşallah ben koyarım şimdiki bebekler doğuştan yaramaz

3 yaşındaki çocuk 3-5 aylık bebek değildir.2 yaşından sonra bayağı bildiğin yetişkin gibi davranan kuzenlerim oldu benim kimse kusura bakmasın.bazı çocuklar annesinin babasının yapma etme demesine ihtiyaç duyar,bu durumda iş anne babaya düşer.
3 yaşına gelmiş çocuğun kendi zekasıyla,karakteriyle hareket eder artık,bütün mesele anne babadan ibaret değil.kimse kimsenin yetiştirmeyi beceremediği veletin gerizekalı hareketlerine katlanmak zorunda da değil.
Yarın öbür gün evlensem,görümcemin böyle IQ problemi varmış gibi davranan çocuğu olsa aynı şeyleri ben de yazarım.
Doğacak bebeğinize dikkat edin bu arada,en zeki çocuk bile kendisinden sonra doğanı kıskanır,zarar vermeye kalkar.

sanirim velet'in anlamini tam bilmiyosunuz ,

velet -di isim, eskimiş Arapça veled 1 . Oğul, çocuk. anlamina gelir , ayiplanacak birsey oldugunu sanmiyorummm , neden bu sekilde tepki verdiginizi anlamis degilim.

arapçasını araştırmadım bizim dilimizde pek uygun bir kelime olmadığını bilmem bana yeter sizin cümlenizde bu kelimeyi iyi anlamda kullanmadığınızı gösteriyor zaten....

evet canım uşak kelimesi kullanılıyor en azından Rize de Trabzon da

yorumları önemsemiyorsanız buraya konu açmayacaksınız....işinize gelenleri beğenin önemsemeyin işinize gelmeyenleride önemsemiyorum deyip geçin ohh ne güzel iş.......

Çocuk düşmanı kimse olamaz ki, o insan olmamak demektir.

Ancak çocuk sevmekle, kendi çocuğunu sevmek çok farklı şeyler. Hiç kimsenin çocuğunu sevmeyen bir insan bile kendi çocuğuna tapar.

Aynı meslek seçiminde bu sevgiyi gözönüne almak gibi. Sanmıyorum ki (tabi ki istisnalar vardır inşallah sizde istisnasınızdır) üniversite için tercih yapılırken ben çocukları çok seviyorum gidip öğretmen olayım, çevremde 30-40 çocuk olsun akşama sesim kısılmış bitkin bir halde eve döneyim diyen olduğunu.

İnsanlar artık tercih yaparken nasıl daha hızlı bir şekilde para kazanırıma, hayata nasıl atılırıma bakıyor. Öğretmen olan gençlerimiz atanamazlarsa bile özel ders verir, dershanede öğretmenlik yapar, özel okula girer genede para kazanır.

O yüzden çocuk düşmanı değilim, öğretmenim. Çocuk düşmanı değilim çocuk yapıyorum havada kalan şeyler.

Çocuklara tahammül zordur, bir çocuğa tahammül edemezken öğretmenlik zor iş vallahi.

Birde son birşey, yapıcı yorum demek, işime gelen yorum mu demek oluyor !!!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…