- 11 Ekim 2011
- 1.577
- 642
- 173
- 44
- Konu Sahibi gelinciK8787
-
arkadaşım aşırı dercede her dediğini yapıyor çocuk kesinlikle hayırı bilmiyor , geçenlerde evime geldiler arkadaşım eline yaş pastayı verdi çocuk aldı koltuklarıma ellerini süre süre yedi, neden masada yemiyor dediğimde sanki ben suçluymuşum gibi hemen arkadaşım bana -- inci öyle deme çocuk yeterki yesin nerede yerse yesin dedi
bende kıza canım bak oralara elini sürme gel masada ye tatlım falan deyince kız bastı çığlığı arkadaşımda hemen bana kızgın kızgın --ben ona hayır demiyorum yoksa pskolojisi bozulur ne olacakki dünya malı falan dedi
sonuçta dünya malı ama benim malım benim eşyam değilmi
Bence çocugun davranışlarından çok, herkesin onun etrafında pervane olmasını kıskanmışsın :)
Hamilesin, kimbilir aklında belki de benim çocugumun peşinde de
böyle pervane olacaklar mı diye düşündüğünü düşünüyorum
En çok da eşin için.
Önceki konularınla baglantı kurarak yorum yaptım
ve yanılmadıgımı düşünüyorum :)
Eğer bu çocuk bebek haberini duyduktan sonra böyle bir tepki geliştirdiyse ve şımarıklığı daha çok sizin evde yapıyor başka yerde bu kadar yapmıyorsa bebeği kıskanıyor demektir ki çok normal. Hem buna sevinebilirsiniz çünkü sizi sevmiş ve sizi başka bir bebekten kıskanıyor. Eğer durum böyleyce onunla birebir diyalog kurmaya, sadece ikinizin katılacağı ufak bir program (evde oyun, parka gitme vb) ayarlayabilirsiniz. Siz güzelce birşeyleri anlatınca anlayacağını bu kadar agresif davranmayacağını düşünüyorum. Bir süre devam eder belki ama sonra sinirleri yatışacaktır. Yatışmazsa zaten elimden geleni yaptım ben deyip vicdanca rahat olursunuz:) Çocuğumu babası daha şimdiden çok seviyor,onun için hayatta en önemli şeylerden bir tanesiydi evlat sahibi olabilmek. Biraz hızlı kalksam yerimden ona bile gönlü olmuyor, karnıma zarar gelecek diye:), Kayınvalidem desen diğer torununa karşıda böyle(eltimin bebeği) benimkinede böyle olur.. Pervane olmalarını kıskanmıyorum sadece annesine, annanesine yaptığı eziyeti gördükçe sinir oluyorum.. Beni severdi bu çocuk hatta oyunlar oynardık, ama çevredikelerin hazırlıklı olsun diye bebeğim olacağını söylemesiyle çocuk uzaklaştı benden.. Uzaklaşsın mühim değil,, ama bebeğime zrr gelmesinden korkuyorum eşime diyorum çocuğuma zararı olursa seyrek gider gelirim diye, oda birşey olmaz bakarız sürekli diyor.. Sorunda zaten burda başlıyor, sevmediğim birşeye sürekli tahammül etmek zorunda kalıyorum..
Neyse hepinize tşk ederim, yine anladım ki buraya konu açmak bir hataydı, en acımasız yorumları duyarsın kimse halden falan anlamaz.
Diyorum ya kargaya yavrusu şahin görünür. Başka çocuklarda tahammül edemeyeceğin şeyleri kendi çocuğunda görünce hayranlıkla bakarsın. Bunları yaşamadan bilemezsin.. eşinin sana olan tavırları normal; bir artı teşkil etmiyor bana göre.. babalık duygusu olan her erkeğin vereceği refleksler. Ama sen kendi içinde çatışıyorsun bence. 3 yaşında çocuk nasıl zarar verebilir ki senin bebeğine senin gözetiminde. Ha yanına bırakır gidersin de orasını burasını çizer o ayrı o da senin suçundur, o da yanlış olduğunu bilse yapmaz emin ol. Hareketleri de kendi ürünü olmakla birlikte belki yanlış eğitimin payı vardır. Ancak sen çocuk odaklı bir nefrete girdikçe, kendi çocuğunda fazlasını yaşayacağından şüphen olmasın. Bu dünyada kınadığını yaşamadan ölmezsin diye bir söz vardır.
bu konuda konu sahibini anlayabiliyorum bende benzer şeyler yaşadım ama tabiki sorun çocukta değil çocuk bilmez tabi ama büyükler sorun oluyor o aşamada, bebek oluyor bırak baksın bırak oynasın o onun abisi oluyor, hatta kucağına veriyorlar alışsın diye, ben hepsini yaşadım bunların, o çocuğun yemek yediği kaşıkla sizin çocuğunuza yemek yedirmeye çalışıyorlar, neymiş onlar kardeş gibiymiş iyide mikrop diye bişi var, ve siz bunlara karşı çıktığınızda ki karşı çıkmakta güç oluyor, laf söylemeye korkuyorsunuz bazen eşimle çok kez tartışmışımdır bu durumdan dolayı, yani siz suçlu oluyorsunuz evde bir huzursuzluk oluyor bu yüzden. yani bunun suçlusu o çocuk değil belki ama odağı o çocuk olduğu için doğal olarak çocuğa karşıda gelmesin gitmesin diye duygular besleniyor
saydıklarının hepsi doğru fazlasıyla. Hatta daha ilerisini gördüm başkasında halası ağzında leblebiyi eziyor bebeğe veriyor ve anne bir şey demiyor gibi. Ancak senin de bahsettiğin gibi bunlar ancak bebeğin annesi izin verirse olabilir. Aksi halde nasıl olacak? Kurallar netse bence sorun olmaz. Hatta herkese yaparlar, senin çocuğuna yapamazlar.
Canmm senın yıgenın cocuk degıl kucuk bı canavaar :)) Ablan krese yazdrsa en azndan braz duzelme olur. Ben onun öğretmenı olcaktm varyaa....... :)))) Ne öğretmen ne baskası yıgenınızı ablan gibi cekmeyecegı ıcın belkı yola gelır
Okuyunca aklıma geldi tabi bu yorum sadece.
Eşinizin yeğeni annesinin gerçek anlamda ilgisine ihtiyaç duyuyor olabilir.
O garip davranışlar kaliteli manada ilgi görmeyen çocukların "imdat çığlıkları" olabiliyor.
Aslında o yavrucak her istediğinin yapılmasını istemiyor. O onu ruhen doyurmaz.
O annesiyle birebir eğitici zaman geçirmek istiyordur.
Kalabalıklarda annesini cezalandırmak için en uygun yerler işte.
Kendini öyle farkettiriyordur.
Muhtemelen içli dışlı devam edecek yaşantınız.
Sık sık görüşeceksiniz.
Size tavsiyem o çocuğa her sinir olduğunuzda aklınıza "öyle davranmasının altında yatan bir sebep olduğunu" getirin.
Özellikle iletişime geçmeye çalışmadan anlayışlı ama büyük olduğunu hissettirecek şekilde bazı küçük şeyler isteyin ondan.
"Şu gazeteyi getirebilir misin " gibi yapmazsa da önemsemeyin.
Hep sakin davranmaya çalışın ama gevşek değil !
Aslında bizler sınırları belirleyemiyoruz ilişkilerde.
Nasıl ki eşler birbirlerine bir başkasının evinde kendi ev halleri gibi davranmıyorlarsa, çocuklarımız içinde aynı şey geçerlidir.
Kimsenin evladı, başkasının evinde orası ona aitmiş gibi rahat olamaz.
Evimizde "kuralsızlık" kuralı olabilir.
Ama başkasının evinde bebeği, küçük çocuğu olan biri saatlerce çay-sohbet keyfi yapmamalıdır.
Küçük çocukların sınırlarını bilmeye ihtiyaçları varmış diye okumuştum.
Onlar yönlendirilmek, neye göre davranacaklarını öğrenmek istiyorlarmış.
3 ve 1 yaşında yeğenlerimin teyzesiyim.
Ya benim evimde, ya onlarda ikisi de sürekli tepem de sırtımda çok şükür :)
Ama ablamın benim evimde dahi onları gözetiminden bıraktığını görmedim.
Bir bardak çayı bitirmek nasip olmuyor bize otururken.
evet ama bir noktada gidip geliyorsun işte, sabır diyorsun bazen bazen aile büyükleri kırılmasın diye çocuk tekken yapma diyorsun parmak sallıyorsun öyle yapınca zaten çocukta seni sevmiyor,
bir kez hatırlıyorum ozaman yeğeni 8 yaşında eşimin benim oğlumda daha 3 aylık kucağına almış, oysa düşürebilir ve 8 yaşındaki yeğenin birde erkek kardeşi var benim oğlumdan 1 yaş büyük onu bebekken kardeşinin kucağını vermiyorlardı düşürebilir diye ama ben çocuğa düşürürsün kucağına alma dediğimde tüm aile bana surat yaptıydı eşimde dahil o anki bakışlarını unutmuyorum, evde boşuna yaşanan huzursuzluklar, hele biraz büyüyünce iki çocuğu kıyaslamalar off offf bende dertliymişim haaaaaaa :)
Merhaba hanımlar, bugün canım çok sıkkın.. Dün tatildi, tatili eşimin akrabalarında ev gezmesiyle geçirdik. gezmede Görümcem, eşi ve kayınvalidemde vardı. Görümcemi ve kaynanamı seviyorum bir kötülüklerini görmedim, ama görümcemin bir oğlu var 3 yaşlarında, çocuğu bir türlü sevemiyorum, herkesi parmağında oynatan, şımarığın teki. Birşey söylersin çığlık atar, ne desen tersine yapar herkesi etrafında fır döndürmeye bayılır.Evine gelir ne yapacağını, nereyi altüst edeceğini şaşırır. Aşırı derecede şımartılmış ve hayır kelimesinin anlamı öğretilmemiş. Bu çocuğu gördükçe sinirleniyorum, ama malesef eşimde aşırı düşkün ona, daha dün tüm vaktimizi onlarla geçirdik bugünde pikniğe gidilecekmiş bu yüzden beni işimden erken almaktan bahsetti ama hiç sevinemedim, çünkü çocuğun kaprislerini ve şımarıklığını gördükçe, herkesinde etrafında dolap olması mantığıma sığmıyor. Arkalarından bile olumsuz konuşsam eşimle tartışma konusu oluyor, mecburen yutacağımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?