görümcemin eşime düşkünlüğü

herkese merhaba.
kimseyle konuşamadığım ama içimin içimi yediği bir konudan bahsetmek içtim açtım bu profili.
ben evli ve bir çocuğu olan bir kadınım.
eşimin bir tane ablası bir erkek kardeşi var. erkek kardeşiyle çok yakın değillerdir.
görümcem 36 yaşında eşimden 1 yaş büyük, bekar hiç evlenmedi.
eşime çok fazla bir şekilde düşkün.
sürekli bir insan koskocaman kardeşini sarılıp öper mi? tamam yani kardeşi, sever öper ama sürekli sarılma öpme mıncıklama.
en basitinden dün akşam kayınvalidemlerde yemekteydik, uyuyormuş görümcem uyandı geldi, eşimin ensesini ısırıyor öpüyor.
yanaklarını sıkıyor öpüyor. ben rahatsızlık duymaya başladım artık bu hareketlerden. eşimde çocuk değil yani kocaman adam.
görümcemin kendi hayatında doğru düzgün ne bir sevgilisi ne bir flörtü yok.
bir işi olsa, ne biliyim alışverişe gidecek olsa dahi eşimi arar, her şeyi eşime sorar.
günde 5 kere zaten mutlaka arar. yetmiyor akşamları bi de görüntülü arıyor.
bana bıkkınlık geldi bu düşkünlüğünden. eşimi resmen hayatındaki erkek figürü yerine koyup o boşluğu dolduruyor sanki.
bizi de kıskandığını düşünüyorum. tartışınca seviniyor sanki içten içe.
bende inadına onun yanında asla tartışmama ve eşime daha yakın davranma kararı aldım.
sizce haksız mıyım? abartıyor muyum? normal mi görümcemin bu hareketleri, bu aşırı düşkünlük durumu?
Erkek kardeşimle aramda 8 yaş var.Elimde buyudu.Sanki kardeşim değil evladım hep bana küçük gelir ve o kadar çok severım kı ömrünü ver deseler verirdim.Evlenene kadar ilişkimiz aynı sızın rahatsızlık duydugunuz tıpteydi.Ama o kadar cok duydum ki eşinin ablasıyla olan ılışkısınden rahatsız olanları kendımı cektım uzaklastık evlenince.Ben çok üzücü buluyorum bu kıskançlığı ablası ya ablası sevıyor ıste ne var bunda goz koymus degıl ya kocanıza

bunu düşünmüyor değilim.
hayatında yalnız bir kaıdn olduğu için beni kıskandığını da düşündüm.
aynen. dünya üzerinde tek koca bulan kocalı insan olma şerefine siz nail olduğunuz için geceleri ağlayarak günlüğüne yazıyordur görümce.

Daha ben eşimle tanismiyorken gorumcem eşinden boşanmaya karar vermiş cocugu da varken ve tutup eşime demiş ki birlikte ev tutup yaşayalim. 😳 Eşim tabi ki kabul etmemiş ben cocugun sorumlulugunu omur boyu nasil alayim diye. Eşim birlikte yasamaya yanaşmayinca gorumce de boşanmamiş. Eger eşim o gorumcemle ev tutup kursaydi muhtemelen kendi hayatini kuramayacakti.

Ayni sekilde annesi de eşimi evin babasi olarak gormuş hep, biz evlenince bir sure zorluk yaşadik hatta oturdu yerde ağladi senn bu evin babasiydin nollldu sana diye. 😳😳😳
Eşim bu hareketleri normal gorseydi ve onlar gibi dusunseydi bizim evliligimiz devam etmezdi kesinlikle.

Başka bir gorumcem de boşandi bu sefer kaynima sardi devamli. Kaynimda evli cocuklu olmasina ragmen işten cikip kendi evine gitmek yerine once gorumceme ugruyormuş. Haftasonlari hep annesi gorumcesiyle birlikte gecirir zaten.

Cidden asiri bagimlilik zararli bisey.
[/QUOTE]
Ya bunu naısl
Önerirler ya kardeşini seven zaten kendine ayrı hayat kursun ister

bu tip insanlar aşırıııı bencil

Açıkçası eskiden böyle düşünmenizi garip karşılayarak, diğer arkadaşlar gibi düşünürdüm. Ancak ablam boşandıktan sonra erkek kardeşime inanılmaz düştü. Dediğiniz gibi hayatındaki erkek profili yerşne onu koydu. Kardeşim üniversiteye gidiyor ancak boşanma olayından sonra evlenmemeyi düşünüyor. Hayatı boyunca ablama sahip çıkması gerektiğini vs... Çünkü kendi hayatını kurmak yerine başkalarından besleniyor ablam. Belli bir yaşa gelip ilişkisi olmayan insanlar genelde hayatlarında ya bir arkadaşları ya da bir aile fertlerinin iletişimlerini ipotek altında tutma haklarının olduğunu zannediyor.
Herhangi bir cebelleşmeye girmeyin karşı tarafla.
Siz de görümceyi takıntı haline getirmeden herkesin yanında nasıl davranıyorsanız aynı şekilde devam ettirin. Gereksiz yere trip atmayın davranışlarınızı onun için değiştirmeyin.

Bu arada kendi görümcem de çok dokunsal bir iletişimi vardır. Abisine karşı çok yakındır, ısırır vs ama gözüme çok gelmez. Diğer zamanlardaki iletişimi abartılı olmadığı için.
Çok dogru benim görümce de kocasiyla iyiyken ayda bir arardi eşimi , kendi evliligindeki huzuru bozulunca eşimle bana sardi, esime bir duskunlukler benim yuzume gulup ardimdan esime surekli beni kötulemeler. Ama kime desen normal abla kardes onlar aman öper de sarilir da sen kiskanc oluyorsun. B.kunu cikarana kadar vicik vicik kardeslik olmaz yakinlikla duskunlukle de alakasi yok bunun. Kendi iclerindeki duygusal boslugu en yakinlarindaki erkekle dolduruyorlar. Kimse öpemez sarilamaz demiyor tabi ki kardes kardesi öper de sarilir da lakin fazlasi hiç samimi degil yapmacik.

Erkek kardeşimle aramda 8 yaş var.Elimde buyudu.Sanki kardeşim değil evladım hep bana küçük gelir ve o kadar çok severım kı ömrünü ver deseler verirdim.Evlenene kadar ilişkimiz aynı sızın rahatsızlık duydugunuz tıpteydi.Ama o kadar cok duydum ki eşinin ablasıyla olan ılışkısınden rahatsız olanları kendımı cektım uzaklastık evlenince.Ben çok üzücü buluyorum bu kıskançlığı ablası ya ablası sevıyor ıste ne var bunda goz koymus degıl ya kocanıza
Hayır kendinizi geri çekmeyin sadece ısırmayın :))

Benim de erkek kardeşim var ama sevgilisiyle olduğunu bildiğim zaman aramam

benim görümce arar boş boş konuşurdu evlendi düzeldi anca

Bu durumda ne yapabilirsiniz ki? Hiç bir şey. Görümceyi uyarsanız ortalık ne kadar karışır tahmin edebilirsiniz

yok asla görümceme bulaşmam, huzursuzluk çıksın istemem.
haklısınız. işte bende öyle bi buraya yazıyım dedim her şey görümcemin ergenliği, bazı kadınlar vardır bilirsiniz 35-40 yaşındadır ama hoppala ve şımarıktır. öyle işte.
gereksiz bir kardeş sevme durumu var.
eşim mimar onunda dükkanı var en ufak şeyi dahi eşime soruyor sürekli arıyor.
gecenlerde ablan yine ne istiyor acaba dedim eşim ters ters baktı.
onlara gidecek olsak eşime hemen sipariş verir marketten bana da şundan alır mısın falan diye.
erkek figürü yerine onu koyuyor diye bu yüzden diyorum. baba da olmayınca.

yok asla görümceme bulaşmam, huzursuzluk çıksın istemem.
haklısınız. işte bende öyle bi buraya yazıyım dedim her şey görümcemin ergenliği, bazı kadınlar vardır bilirsiniz 35-40 yaşındadır ama hoppala ve şımarıktır. öyle işte.
gereksiz bir kardeş sevme durumu var.
eşim mimar onunda dükkanı var en ufak şeyi dahi eşime soruyor sürekli arıyor.
gecenlerde ablan yine ne istiyor acaba dedim eşim ters ters baktı.
onlara gidecek olsak eşime hemen sipariş verir marketten bana da şundan alır mısın falan diye.
erkek figürü yerine onu koyuyor diye bu yüzden diyorum. baba da olmayınca.
o yüzden dedim karışmayın diye. ;Onlar kardeş ve belli ki birbirlerine fazlaca yakınlar. Sizin söylediğiniz herhangi bir şey zorlarına gider. Bakın ufak bir lafınızda bile size ters bakmış eşiniz.

Bu olaylar olurken eşim kucuk degilmiş kabul etmemiş ama sizin kardeşinizin yaşı kucuk akli ermiyor herhalde nasil bir sorumluluga girdiginin, iyi ki babaniz engel olmuş.
Ne buyuk bir bencillik.
Benim görümce de eşime bekarken yapıştı kelime tam anlamıyla yapışmak

babası aldı eşimi konuştu kendi hayatını kur evlen dedi bizimki anca öyle uyandı

allahtan babası akıllı adam çok şükür yoksa kadınların ağlak hallerine inanıyor bir grup erkek gerçekten çok yazık

kendini acındırmalar ama ben yalnızım demeler vs

napalım yalnızsan ? Dua ettik evlen diye ama bu senin hayatın yalnızsın diye kardeşine yapışmana gerek yok

o yüzden dedim karışmayın diye. ;Onlar kardeş ve belli ki birbirlerine fazlaca yakınlar. Sizin söylediğiniz herhangi bir şey zorlarına gider. Bakın ufak bir lafınızda bile size ters bakmış eşiniz.

eşim evin babası gibi, kayınvalidem de ona danışır onla konuşur her şeyi ama kayınvalidem çok ağır kadındır, yerini, sınırını çok bilir, sağolsun. bende severim sayarım kendisini.

ama görümcemin sınırları pek yok. şımarıklık var.

Maalesef. Kardeşim 20 yaşında ablamın mağdur olduğunu zannederek böyle bir davranış şekline bürünüyor.

İnsanlar gerçekten verdikleri evlilik, bekarlık, boşanma, iş tercihi vs konusundaki kararlarda kendi sorumluluklarını alıp başkasını peşinden sürüklememeli.

İşte boyle abartili davrananlarin bir kısmı saf sevgiden kaynaklanmiyor bencillik ve kendi hayatinin boşluğunu doldurma amaçli.
Bahsettigim boşanip kaynima saran gorumcem eşime saramadigi için bana sataşmaya başlamisti ki onceden de sataşiyordu kendisi mutsuzmuş belli ki. Boşaninca iyice cildirdi goruşmeyi kestik uzun zamandir. Ne yapacaklarini şaşiriyorlar.

eşim evin babası gibi, kayınvalidem de ona danışır onla konuşur her şeyi ama kayınvalidem çok ağır kadındır, yerini, sınırını çok bilir, sağolsun. bende severim sayarım kendisini.

ama görümcemin sınırları pek yok. şımarıklık var.
Çözümsüz malesef çözümsüz. Ancak eşiniz halledebilir bunu o da rahatsız değil bu durumdan belli ki

İşte boyle abartili davrananlarin bir kısmı saf sevgiden kaynaklanmiyor işte bencillik ve kendi hayatinin boşluğunu doldurma amaçli.
Bahsettigim boşanip kaynima saran gorumcem eşime saramadigi için bana sataşmaya başlamisti ki onceden de sataşiyordu kendisi mutsuzmuş belli ki. Boşaninca iyice cildirdi goruşmeyi kestik uzun zamandir. Ne yapacaklarini şaşiriyorlar.

ben de bunu diyorum, çok doğru tanımladınız.
bencillik ve hayatındaki boşluk doldurma.

Ben bu yazıda eğer kadının bekar, hiç flörtü olmamasından bahsetmiyor olsaydınız rahatsız olmanızı anlayabilirdim ama siz de hiç iyi niyetli değilsiniz. Yaptığınız hiç hoş bir şey değil. Kadını resmen bu şekilde dışlar gibi gözükmüşsünüz. Bir kadının, başka bi kadını acıtabileceği yerden gömmüşsünüz resmen

Her gün, günde 5 defa arayıp saatlerce sohbet ediyorlarsa bence rahatsız edici bi durum. Ama bu, kardeşi olduğu için değil. Başkası da arasa saatlerce sohbet etseler aynı şekilde rahatsız edici bulurum. Yoksa abi kardeş, sarılıp öpebilir. Bu kadar da abartmayın. Kadın genç ruhlu bi insanmış, onun mizacı öyleyse normal bence. Zırt pırt araması, saatlerce sohbetler rahatsız edici sadece. Olur olmadık zamanlarda arıyorsa bu biraz sıkıntı.

Bunun dışındaki durumlar için de eğer eşiniz rahatsız değilse size susmak düşer.

Bir bebeği seviş şeklimizle 6 yaşındaki çocuğu, 16 yaşındaki çocuğu sevme şeklimiz aynı değildir öyle değil mi?
30 küsur yaşındaki adamı da yanağından ensesinden ısıra ısıra sevmek şovdur bana göre.
Linçlenebilirim sorun değil.
Ben de kardeşler arasındaki ilişkilere karışılmaması gerektiğini düşünüyorum. Onlar kardeş, birlikte büyüdü, kardeşş bu çok başka birşey.
Benim de kızım var oğlum var. Şimdi küçükler çok seviyorlar birbirlerini, ileride eşleri ile problem yaşasınlar ister miyim, tabiiki hayır.
Ama biraz da büyümeyi, sevgi dilinin değişebileceğini kabul etmek gerekir.
Yani benim aklıma sapıklık sapkınlık gelmedi ama gereksiz hareketler gibi geldi. Nispet gibi.
Sizin tartışmalarınıza içten içe sevinen biri ise hele, kesin öyle olmalı .

Ben olsam bu hareketlere karşı atakta falan bulunmam. Ne o öyle adamı ısırmak için sıraya mı geçeceğiz. Hiçbir şey yapmam yani,etkilemez beni. Kendimi ona göre ayarlayamam yani takılsınlar istedikleri gibi, nispetse beni etkilemeyince bırakır zaten. Samimiyse de sevgi şekli öyle der kabullenirim.

Ayrıca bence şu kısımlar daha tuhaf. Günde 5 kez aramak, her akşam görüntülü aramak, her yere birlikte gitmek istemek. Hayır bu kadar konuşacak ne bulunur ki, boş muhabbet bence. Boş bir hayatı benim eşimle doldurmaya çalışan kişi, ablası da olsa biraz geri bas derdim açıkcası.
Eğer eşim, çekirdek ailemizin sorumluluklarını aksatıyor, özel zamanlarımızı, izin günlerini falan sadece ablası için ayırıyorsa eşime de bir ayar çekerdim.

Uzun oldu ama hem haklı hem haksızsınız.
Bu öyle bir denge meselesi.

Back
X