GÖRÜMCEMİN HAMİLELİĞİME İLK TEPKİSİ

Ne görümceniz dua etti diye sağlık bağışlanacak, ne de dua etmedi diye sağlıksız olacak.
Buna kafayı takmayı bırakıp hamileliğinizin keyfini çıkarın.
Evet bazı insanlar saçmalamayı seviyor. Siz yine onun yanında dikkatli konuşun ama sırf onun olmuyor diye bebek hakkında konuşmaktan kaçınmayın..

Herkes her istediğine sahip olacak diye bir şey yok. Bu iş, ev, araba, eğitim,başarı için de geçerli mesela. Hamilelik daha duygusal hissedilen bir şey olduğu için daha hassas düşünülüyor sadece. Her şey Allah'tan..

Ben olsam ilk cümlesinde "hayırlı dua diye bir şey vardır keşke sen de ağzını hayra açsan. Allah hayırlısıyla herkese muradını versin inşallah" diye bozardım.

Hamile kalamıyor diye ayarsızlık yapabilecek serbestlikte olamaz..

O cümlede bir sorun yok, kadin hakli. Banada tuhaf geliyor, hamilelik haberi alindigi anda herkese duyuranlar. Daha bebek cekirdek bile degil, ultrasonda bile görünmüyor. Bu neyin telasi? Cidden hersey olabilir de. Bos gebelik olabilir, düsük olabilir. Ondan sonra herkesin agzinda "zavalli, o'da düsük yapti" oluyor.

Yani görümcenin niyeti kötü oldugunu sanmiyorum. Sadece isterdi ki annesi onun hamilelik haberi ile böbürlensiydi. Kendince sacma sapan yaris icindeydi. Seninde bu konuda fazla samimiyetindende kaynaklaniyor. Görümcenin adet dönemini bilmek nedir? Biraz mesafe ikiniz icinde iyi olur bence.

Sizi de anlıyorum. Söyledikleri sözler gerçekten çok gereksiz, hatta kırıcı. Ama her insan bu durumda olgun davranmıyor işte. Keşke öyle olsa. Bu sayifligini ne şimdi nede sonra yüzüne vurun. Ama ileri geri konuşmaya devam etse esiniz inkaz etmeyi de ihmal etmesin. Acısı var tamam, ama sizi de bozmaya hakkı yok. Rabbim. Saglikla kucaga almayı nasip etsin

O senin bebeğin olmasına sevinmemek değil kendi bebeği olmamasına üzülüyor. Lütfen alınma ona, benimde çocuğu olmayan bir arkadaşım var garip lafları sözleri oluyor ben içindeki üzüntüye ruh haline bağlıyorum.

valla görümceniz bir konuda haklı ne olacağı belli değil kv neden herkese babane olacağını duyurmuş. sizde çok erken söylemişşiniz ailelere netleşşin ondan sonra söyleyin

kimseyle bu kadar samimi olmadigim icin neye kizdiginizi bile anlamadim ben acikcasi.

kadin aramis tebrik etmis,
yok esi neden esinizi aramadi diyorsunuz.
Bir cok kisiden duyacaksiniz zaten, daha erken heves etme laflarini, evet insan gicik oluyor ama fesatliktan boyle diyorlar diye de dusunmeyin.

Bana tum ailenin sizin adet dongunuzu biliyor olusu ve bunu her ay paylasiyor olusunuz cok enteresan geldi,
sanirim sorunlar da bu kadar samimiyetten cikiyor.
Degil gorumcemin, kiz kardesimin adet dongusunu bilmem.

Görümceye hak vereni anlamıyorum.
Bende çok zor hamile kaldım.. ama her hamile haberine çok mutlu oldum.
Ne yani benim olmuyor diye başkasınında mi olmasın.. bu iyi bir niyet değil.

Ki yiğeni oluyormuş.. benim çocuğum olmuyorken ablam ve yengem aynı anda hamile kaldılar.
O kadar çok sevindim ki ikisine de hatta yiğenlerim olacak diye her anlarını paylastım takip ettim sordum .. hem ablama hem yengeme
Çok şükür Rabbim nasip etti şuan yiğenlerine de yetişecek kuzum Allahn izniyle

Bende de bir sürü polemik yaşanmıştı. Sonra ardından 2.ye hamile kalınca demediklerini bırakmadıklar sanki eşimden değil de yasak aşkımdan hamile kalmışım gibi hissettim düşünün. Cevaplarını verdim ama o ayrı bir konu. Kim ne derse desin, bayağı bir kıskançlık krizi yaşanmış. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, nazarlardan korusun inşallah..

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, halanın tepkilerini de tabirimi maruz görün ama sallayın gitsin, siz gayet ince düşünerek onu kırmamaya, nispet olarak algılanabilecek hareketlerden ve sözlerden kaçınmaya çalışmışsınız, karşılığında bir hayır duası edemiyorsa ben görüşmelerimi azalırdım açıkçası. Ben de eşim de aralıklı olarak 2 yıldan fazla tedaviler gördük bebek için, 3 operasyon geçirdim ben, ama bu yaşadığımız zorluklar hamile olan kardeşimizin eşine “ne olacağı belli mi” diye bir cümle kurmaya mazeret olamaz bence. Hamilelikte moral de önemli sonuçta, bu süreçte sevdiklerinizle görüşün, gerginlik ve endişe yaşamayın yok yere.

İşte maalesef her insan bir olmuyor, Allah iyilerle karşılaştırsın bizi de bebeklerimizi de.

Bu konuya iki yıl çocuk sahibi olamamış tüp Bebek yöntemiyle hamile olan bı anne olarak şöyle yorum yapmak istedim mutluluğunz çok güzel hayırlı uğurlu olsun Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin gorumceniniz en iyi siz anlarsinz ikinzde ufak ufak alınganlık yapıp hiç olmaması gereken tepkiler veriyorsnz gorumceniz üzülmüş kıskanms ama bu sizin bebeğinz olduğu için değil onun olmadığı için üzülmüş bunu belli etmemeye çalışmak çok zor her insan farkli benim arkadaşımim çocuğu olmuyodur 6 yıldır hamileliğini beraber öğrendik kendim hamile kalmış gibi sevindim onun adına gorumceniz bunu yapamamış sadece düşünün umutla bekliyor gelelim size gorumcenz de şu konuda haklı daha keseyi görmeden sagligndan emin olmadan duyurmak sevincinizi anlıyorm ama erken olmuş oda belki buna üzülmüş olabilir bizler hemen herkese duyurmayzya genelde bekleriz falan onun açısından da düşünün sizde haksız degilsnz sevincnz bu tabi insan en yakinlaryla paylaşr ama çocuğu olmayan bı yakını olunca emin olup paylaşmak daha mantıklı bence.

Allah tum herkesin bebegine saglik, sihhat ,afiyet ,guzel yuz ,bol rizik,iman, akil,guclu irade,hayirli kapilar versin.Anasina babasina topluma karsi bilincli,saygili, hayirli evlatlar olmayi nasip etsin.Isteyen gerkese en guzel zamanda Rahman evlat sahibi olmayi nasip etsin.

Konu sahibi siz de bosverin uzuntusu olabilir ici buruk olabilir.Hic uzulmeyin.Gercekten de cok kirici konusmus.Allah korusun insan gebeliginde sorun olur diye hop hop otururken diger insanlarin hemen kotu seyler hatirlatmasi bence dogru degil.

Hamileligin hemen yayilmamasi konusu istendigi gibi olmayabiliyor.Bende annemle kayinvalideme herkese yaymayin demistim ama sevinclerini herkesle paylasmislar sagolsunlar. Hemde soylemeyeceklerdi guya. :) Cok gormuyorum onlara cunku gozleri parliyor hepsinin.Evet ben yayilmasin istemistim ama olan oldu.Hem bu sebeple dua edenlerim cogalmistir belki.Ama ayy suna bak hemende yaymis diyenlerde oluyordur belki.

İlk 3 ay genelde nolur nolmaz diye millete duyurmazlar ama keşke bunu gorumce soylemeseydi. Onun dışında hayırlı olsun demiş zaten kaç gün daha gelip gidip tebrik etmesi dua etmesi gerekiyor ki?
Hamilelerle bir alıp veremedigim yok ama ben de bu yaşıma kadar sadece bir kez Hayırlı olsun der gecerdim ki hala öyleyim.

Dünyaya 10 tane çocuk gelecekti. 10. Yu da siz aldınız. Görumceye kalmadı

"Ben olsam sevinirdim ben olsam tebrik ederdim" demeye son verin.. o siz değilsiniz..
Herkesin tepkisi aynı olsa birbirimizin aynısı olsak hayat sıkıcı olurdu

Boşverin.. Daha bu ilk aşama şimdiden kafaya takarsaniz kalbi attı cinsiyeti belli oldu tekmeler duyuldu doğdu yürüdü konuştu güldü ...
Hepsinde herkesin çeşit çeşit tepkileri olacak hangi birini kafaya takalim ?

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Hayırlı olsun inşallah

Bende kötü niyet göremedim insanin hassas noktasi olunca canı cayir cayir yanıyor kim bilir görümce nin de içinde ne yangınlar var benim de olmuyor 2 buçuk yıllık evliyim çok hassasım mutsuzkende kimseye mutluluk rolü sacamiyorum mesela

İki çocuğum var ve ikincisini tutturana kadar psikolojim alt üst oldu. Bir sene hatta 9 ay içine 3 kimyasal sığdırdım. Dördüncü de annemdeydim. Annem, ablamlar ve yengem de dahil (ben de kendime öyle söyledim) herkes dur bakalım hemen heveslenme eşine söyleme belki bu da tutunamaz dediler. Bu duruma göre 5 çocuklu annem, bekâr ablam, 3 çocuklu çocuk düşünmeyen ablam ve iki çocuklu üçüncüyü asla istemeyen yengem fesat olmalı. Özellikle eşim kalp atışlarını duyana dek hamile değilsin, kesin bu da kimyasal dedi. Fesat herif(!)

Görümceniz de hamileymiş. İnşaallah sağ salim ikiniz de kucağınıza alırsınız. Görümceniz sevinmiştir tabii ki ama kendisi o an gebe olmadığını düşündüğü için üzülmüştür de ve o duygu karmaşasında sevincini tam olarak paylaşamamış olabilir. Bazen yaşayacağımız zaman vereceğimizi düşündüğümüz tepkiler ile yaşadığımız zaman vereceğimiz tepkiler aynı olmaz. Söylediğinde de yanlış bir şey yok aslında. O hamile kalsa, siz öyle bir şey söylemeseniz bile onca yıl üstüne hamile kalınca görümceniz içinizden görümcenizin sesli dile getirdiği şeyi söylerdiniz büyük ihtimalle. Onu en iyi ben anlarım demekle, o an geldiği zaman onu en iyi siz anlayamayabilirdiniz. Ortada fesatlık falan yok, kendinizi boşuna doldurmayın lütfen.

Bence söyledikleri gayet iyi niyetli. Kvnin şimdiden herkese duyurması çok yanlış, bşr sorun çıkarsa allah korusun nir de insanlarla upraşmak seni daha çok üzer. Bence görümce bumu düşünmüş. Bide hassas bir mevzu o da buruktur ne yapsın. Boşver sen heö kendşne hem ona dua et sadece

Biraz içine oturmuş belli ki. Hamilelik paylaşılabilecek bişey değil ki ikram edesiniz. Hassas bir durum, anlayışlı olmak lazım.

Ne olursa olsun kötü niyetli biri
Bende çocuk istiyorum evli değilim ne yapayım bütün arkadaslarım doğurdu .onları mı kıskanayım şimdi ?
Boşver sen kendi sağlığına bak hamileliğinin tadını çıkar
İnşş omunda olur yakında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…