- 18 Ekim 2018
- 108
- 52
- 18
- 30
Ay çok sevindim ya inşallah sağlıkla kucağınıza alın ikiniz de Allah kimsenin kucağını boş birakmasinAminn herkese nasip etsin Allahımşimdi haberi geldi çok şükür o da hamileymiş belki hormonların etkisiyle ne yaptığını bilemedi diye düşünüyorum artık. çok şükür Rabbim ona da nasip etti.
Biz iki yildir bebek isteyen ciftiz bi is arkadasim var oda 1 yildir bebek istiyor. Hamile oldugumu ogrenince paylastim o 1 yildir isteyen kiz heycanimi paylasti cok savindi sarildi (kiz yabanci yurt disindayim) ben gittikten sonra diger arkadasa "onun adina cok sevindim gozlerindeki o isik beni etkiledi eminim bende hamile oldugumu ogrendigimde ben ayni heycani hissederim kendimi gordum onda, 2 sene sonra hic tedavi gormeden normal hamile kaldi" diyerek aglamis (kendininki asilama olmasi sart)merhaba kızlar. bugün biraz doluyum. ben üç yıl bebek için mücadele ettim çok şükür Rabbim nasip etti. daha ultrasonda görmedim ama değer yükselişlerim gayet iyiydi. görümcem de üç yıldır bebek istiyor onun da olmuyor. Allah ona da nasip etsin bu konuda hep paylaşırdık birbirimizle ve Allah biliyor hiç görümce gibi görmedim onun da bana gelin gibi davrandığını düşünmedim. ben hamile olduğumu öğrenince kese görünmeden söylemek istemedim. çünkü o benden bir hafta sonra falan adet oluyordu belki onun da vardır o müjdeli bir haber verir bu dönem strese girmesin dedik kayınvalidemle. neyse kayınvalideme görümcem hamile olmadığını söyleyince kayınvalidem de bebek beklediğimizi söylemiş ona. ben onun burukluğunu en iyi anlayabilecek insanım çünkü aynı durumları ben de yaşadım. o gün akşama kadar aramadı beni. akşam aradığında da hala oluyormuşum hayırlısı olsun deyip kapattı. ne bir sağlıkla büyüsün ne bir dua hiçbişey yok. neyse dedim hassas. dün de bir araya geldik. çok sevindim sizin adınıza demedi. en ufak bir mutluluk emaresi yok. resmen hamileyim diye trip attı. ben şok oldum. bütün bunların üzerine bir de kayınvalideme “babaanne olacam diye millete hemen duyurmuşsun herkesin haberi var bir ultrasonda gözüksün ne olacağı belli mi” dedi. sağlıkla gelsin demiyor da kurduğu cümleye bakar mısın? ne kadar eminsiniz demek nedir? eşi desen bana bırak eşime hayırlı olsun bile dememiş. bense aptal gibi gitmeden kendimi onu düşünerek konuşmaya laflarımı ölçmeye odaklanmıştım. tüm iyi niyetimi kaybettim ona karşı. eşim için o kadar üzgünüm ki. o da tüm bunlara çok kırıldı. tamam muhteşem bir sevinç gösterisi beklemiyorduk ama en azından sağlıkla doğsun deseydi. kaldı ki onu demeyi bırak niye oldu demediği kaldı. üstelik biz onunla aynı yollardan geçtik ben de olmamasına çok üzüldüm. onun olsaydı ben çok sevinirdim. üstelik benim bebeğim onun yiğeni ama onunki benim hiçbişeyim sayılmazdı. yine de Allahım kısa zamanda ona da nasip etsin olmayan herkese nasip etsin.
merhaba kızlar. bugün biraz doluyum. ben üç yıl bebek için mücadele ettim çok şükür Rabbim nasip etti. daha ultrasonda görmedim ama değer yükselişlerim gayet iyiydi. görümcem de üç yıldır bebek istiyor onun da olmuyor. Allah ona da nasip etsin bu konuda hep paylaşırdık birbirimizle ve Allah biliyor hiç görümce gibi görmedim onun da bana gelin gibi davrandığını düşünmedim. ben hamile olduğumu öğrenince kese görünmeden söylemek istemedim. çünkü o benden bir hafta sonra falan adet oluyordu belki onun da vardır o müjdeli bir haber verir bu dönem strese girmesin dedik kayınvalidemle. neyse kayınvalideme görümcem hamile olmadığını söyleyince kayınvalidem de bebek beklediğimizi söylemiş ona. ben onun burukluğunu en iyi anlayabilecek insanım çünkü aynı durumları ben de yaşadım. o gün akşama kadar aramadı beni. akşam aradığında da hala oluyormuşum hayırlısı olsun deyip kapattı. ne bir sağlıkla büyüsün ne bir dua hiçbişey yok. neyse dedim hassas. dün de bir araya geldik. çok sevindim sizin adınıza demedi. en ufak bir mutluluk emaresi yok. resmen hamileyim diye trip attı. ben şok oldum. bütün bunların üzerine bir de kayınvalideme “babaanne olacam diye millete hemen duyurmuşsun herkesin haberi var bir ultrasonda gözüksün ne olacağı belli mi” dedi. sağlıkla gelsin demiyor da kurduğu cümleye bakar mısın? ne kadar eminsiniz demek nedir? eşi desen bana bırak eşime hayırlı olsun bile dememiş. bense aptal gibi gitmeden kendimi onu düşünerek konuşmaya laflarımı ölçmeye odaklanmıştım. tüm iyi niyetimi kaybettim ona karşı. eşim için o kadar üzgünüm ki. o da tüm bunlara çok kırıldı. tamam muhteşem bir sevinç gösterisi beklemiyorduk ama en azından sağlıkla doğsun deseydi. kaldı ki onu demeyi bırak niye oldu demediği kaldı. üstelik biz onunla aynı yollardan geçtik ben de olmamasına çok üzüldüm. onun olsaydı ben çok sevinirdim. üstelik benim bebeğim onun yiğeni ama onunki benim hiçbişeyim sayılmazdı. yine de Allahım kısa zamanda ona da nasip etsin olmayan herkese nasip etsin.
Bence gorumce abartmis ortalama her kadin geciyor bu surecten, uzun sure bizde bekledik ama eltim 2. Ye hamile kalinca hic boyle davranmadim en azindan saglikla kucaginiza alin, hayirli olsun falan der bu kadarini hoc tanimadigina bile dersin kaldi ki yegeniOnu en iyi ben anlarım diyorsun ama hiç anlamıyorsun.
Kendi içinde kimbilir neler yaşıyo şuanda.
Böyle davranması sana fesatlık beslemesinden değil kendi durumunun üzüntüsünden.
Biraz empati lütfen tebrik etmiş işte napsın havai fişekmi patlatsın
merhaba kızlar. bugün biraz doluyum. ben üç yıl bebek için mücadele ettim çok şükür Rabbim nasip etti. daha ultrasonda görmedim ama değer yükselişlerim gayet iyiydi. görümcem de üç yıldır bebek istiyor onun da olmuyor. Allah ona da nasip etsin bu konuda hep paylaşırdık birbirimizle ve Allah biliyor hiç görümce gibi görmedim onun da bana gelin gibi davrandığını düşünmedim. ben hamile olduğumu öğrenince kese görünmeden söylemek istemedim. çünkü o benden bir hafta sonra falan adet oluyordu belki onun da vardır o müjdeli bir haber verir bu dönem strese girmesin dedik kayınvalidemle. neyse kayınvalideme görümcem hamile olmadığını söyleyince kayınvalidem de bebek beklediğimizi söylemiş ona. ben onun burukluğunu en iyi anlayabilecek insanım çünkü aynı durumları ben de yaşadım. o gün akşama kadar aramadı beni. akşam aradığında da hala oluyormuşum hayırlısı olsun deyip kapattı. ne bir sağlıkla büyüsün ne bir dua hiçbişey yok. neyse dedim hassas. dün de bir araya geldik. çok sevindim sizin adınıza demedi. en ufak bir mutluluk emaresi yok. resmen hamileyim diye trip attı. ben şok oldum. bütün bunların üzerine bir de kayınvalideme “babaanne olacam diye millete hemen duyurmuşsun herkesin haberi var bir ultrasonda gözüksün ne olacağı belli mi” dedi. sağlıkla gelsin demiyor da kurduğu cümleye bakar mısın? ne kadar eminsiniz demek nedir? eşi desen bana bırak eşime hayırlı olsun bile dememiş. bense aptal gibi gitmeden kendimi onu düşünerek konuşmaya laflarımı ölçmeye odaklanmıştım. tüm iyi niyetimi kaybettim ona karşı. eşim için o kadar üzgünüm ki. o da tüm bunlara çok kırıldı. tamam muhteşem bir sevinç gösterisi beklemiyorduk ama en azından sağlıkla doğsun deseydi. kaldı ki onu demeyi bırak niye oldu demediği kaldı. üstelik biz onunla aynı yollardan geçtik ben de olmamasına çok üzüldüm. onun olsaydı ben çok sevinirdim. üstelik benim bebeğim onun yiğeni ama onunki benim hiçbişeyim sayılmazdı. yine de Allahım kısa zamanda ona da nasip etsin olmayan herkese nasip etsin.
Anladiginizi yazmişşiniz ama anlamamişşiniz ya da eksk anlamissiniz. Insanlar şok anlarinda bazen tepki veremiyor saglikli düsünemiyor. Siz hamile kalmissiniz ama kalamayan o. Yani uzuntusunu şokunu birakim yasasin.
Benim arkadasim hic beklemedigim bir anda 2 aylik hamileyim dedi. Hergun gorusuyoruz hergun konusuyoruz. Ikimizde bebek istiyoruz ama son iki aydir o bebekten hic bahsetmiyordu. Baskasindan duydum kendi arkadasimin hamileligini ve buna cok sinirlendim. Ondan duymak isterdim. Şok oldum hic beklemiyordum. Hala konusmuyorum onunla atlatamadim cunku. Ama gorumceniz birakin şokunu yaşasin bu durumu en iyi siz bilir siz anlarsiniz. Ayni sey sizin basiniza gelseydi sizde kitlenir kalirdiniz. Illaki sevinirdiniz ama kendiniz adina da biranlik uzulurdunuz.
şöyle söyleyim siz ne kadar güzel demişsiniz değilmi benden sonra evlenenlerin oldu ALLAH SAĞLIK SIHHAT VERSİN diye ben bunu duymadım. yani olay sevinip kıskanması fesatlanması bile değil. olay kendi yiğeni için emin misiniz bir ultrasonda görmedik bile demesi. sanırım bu anlaşılmadı kimse tarafındanSizi de anlıyorum ama kendimden örnek vereyim sekiz yıldır evliyim 38 yaşındayım iki aşılama,dört tüp bebek ve son olarak olumsuz olduğunu bugün öğrendiğim bir aşılama daha(ki hastanede hamileleri görünce gözlerim doluyor halbuki tanımıyorum hiçbirisini) ve ben hariç tanıdığım benden yıllar sonra evlenen herkesin oldu rabbim sağlık sıhhat versin herkesin evladına ama kıskanma değilde içten içe hep burkuluyor insan lütfen onu da düşün ha trip yapmayıp çok sevindiğini söylemiş olsa bile rol yapacaktı inan bana çeken bilir o durumu hiç ama hiç kolay değil
yani benden niye duymak zorunda ki benim yakın arkadaşım değil siz gibi. annesinden de duyabilir kardeşinden de duyabilir onlar benden daha yakın ona. zaten bununla alakalı aramızda bir sorun yok. sorun şu: siz başkasından duymanıza rağmen o bebek için sağlıkla büyür inşallah mı dediniz, yoksa bakalım doğacak mı belki düşer mi dediniz?Anladiginizi yazmişşiniz ama anlamamişşiniz ya da eksk anlamissiniz. Insanlar şok anlarinda bazen tepki veremiyor saglikli düsünemiyor. Siz hamile kalmissiniz ama kalamayan o. Yani uzuntusunu şokunu birakim yasasin.
Benim arkadasim hic beklemedigim bir anda 2 aylik hamileyim dedi. Hergun gorusuyoruz hergun konusuyoruz. Ikimizde bebek istiyoruz ama son iki aydir o bebekten hic bahsetmiyordu. Baskasindan duydum kendi arkadasimin hamileligini ve buna cok sinirlendim. Ondan duymak isterdim. Şok oldum hic beklemiyordum. Hala konusmuyorum onunla atlatamadim cunku. Ama gorumceniz birakin şokunu yaşasin bu durumu en iyi siz bilir siz anlarsiniz. Ayni sey sizin basiniza gelseydi sizde kitlenir kalirdiniz. Illaki sevinirdiniz ama kendiniz adina da biranlik uzulurdunuz.
Allahım bir değil bin kere razı olsun. anlatmak istediğimi anlayan insanları gördükçe mutlu oluyorum.Ne görümceniz dua etti diye sağlık bağışlanacak, ne de dua etmedi diye sağlıksız olacak.
Buna kafayı takmayı bırakıp hamileliğinizin keyfini çıkarın.
Evet bazı insanlar saçmalamayı seviyor. Siz yine onun yanında dikkatli konuşun ama sırf onun olmuyor diye bebek hakkında konuşmaktan kaçınmayın..
Herkes her istediğine sahip olacak diye bir şey yok. Bu iş, ev, araba, eğitim,başarı için de geçerli mesela. Hamilelik daha duygusal hissedilen bir şey olduğu için daha hassas düşünülüyor sadece. Her şey Allah'tan..
Ben olsam ilk cümlesinde "hayırlı dua diye bir şey vardır keşke sen de ağzını hayra açsan. Allah hayırlısıyla herkese muradını versin inşallah" diye bozardım.
Hamile kalamıyor diye ayarsızlık yapabilecek serbestlikte olamaz..
çok teşekkür ediyorum. herkesin hassas noktaları var. ben de hamileyim ve ultrason iin endişeleniyorum sonuçta. neden kendisine anlayış duymak zorunda olan ben olmalıyım gerçekten haklısınız. çok şükğr Allah yenice ona da nasip etti. sağlıkla doğsun yerimde başkası olsa dur bakalım ultrasonu bekle derdi. ama ben arayıp sağlıkla doğsun demeyi yine esirgemedim. o karnındaki de can sonuçta.Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, halanın tepkilerini de tabirimi maruz görün ama sallayın gitsin, siz gayet ince düşünerek onu kırmamaya, nispet olarak algılanabilecek hareketlerden ve sözlerden kaçınmaya çalışmışsınız, karşılığında bir hayır duası edemiyorsa ben görüşmelerimi azalırdım açıkçası. Ben de eşim de aralıklı olarak 2 yıldan fazla tedaviler gördük bebek için, 3 operasyon geçirdim ben, ama bu yaşadığımız zorluklar hamile olan kardeşimizin eşine “ne olacağı belli mi” diye bir cümle kurmaya mazeret olamaz bence. Hamilelikte moral de önemli sonuçta, bu süreçte sevdiklerinizle görüşün, gerginlik ve endişe yaşamayın yok yere.
Amin inşallah olanların sağlıkla dünyaya getirsin Rabbim, olmayanlara da bir an önce sağlıkla nasip etsin Allahım.onun üzüntüsünü de anlamak lazım..
herkes sizin kadar duyarlı olmayabilir..
Allah hem onun hem sizin sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Allahım razı olsun. Allah sizin de çocuklarınızı size bağışlasınBende de bir sürü polemik yaşanmıştı. Sonra ardından 2.ye hamile kalınca demediklerini bırakmadıklar sanki eşimden değil de yasak aşkımdan hamile kalmışım gibi hissettim düşünün. Cevaplarını verdim ama o ayrı bir konu. Kim ne derse desin, bayağı bir kıskançlık krizi yaşanmış. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, nazarlardan korusun inşallah..
aslında onun dönemlerinden haberdar olan ben değilim. haberdar eden kayınvalidem yıllardır torun istediği için ikimizi de takip ediyor. ki bu beni de rahatsız ediyordu onu da.O cümlede bir sorun yok, kadin hakli. Banada tuhaf geliyor, hamilelik haberi alindigi anda herkese duyuranlar. Daha bebek cekirdek bile degil, ultrasonda bile görünmüyor. Bu neyin telasi? Cidden hersey olabilir de. Bos gebelik olabilir, düsük olabilir. Ondan sonra herkesin agzinda "zavalli, o'da düsük yapti" oluyor.
Yani görümcenin niyeti kötü oldugunu sanmiyorum. Sadece isterdi ki annesi onun hamilelik haberi ile böbürlensiydi. Kendince sacma sapan yaris icindeydi. Seninde bu konuda fazla samimiyetindende kaynaklaniyor. Görümcenin adet dönemini bilmek nedir? Biraz mesafe ikiniz icinde iyi olur bence.
bunu ben de çok isterdim ama kayınvalidem sağolsun herkese duyurmuş. bunun için zaten ayrıca gerginim ne diye herkes biliyor yani. yaş bulaşsa anlatacak. şimdi kızına gelince kimseye söylemeyelim nazar olur diyor. ben de bizimkine olsun diye duyurdun herhalde dedim ben de.Aslında bi acıdan haklı keske herkese duyurmak yerine ilk bi kalp atısını sizde duysaydınız
teşekkür ediyorumKadının demek istediğini anlayamamışsınız siz.
Empati yapmaya çalışıyorum hatta gitmeden laflarımı tarttım demiş.
Buradaki sorum görümcenin pis tavrı.
"Sağlıklı olsun" demek yerine "ultrasonda görülsün,nasıl bu kadar eminsiniz?" diyerek içindeki fesatlığı kusması. Siz aynı durumda olsaydınız görümceniz size sağlıklı olsun demek yerine fesat fesat konuşsaydı hala iyi niyetli mi olurdunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?