GÖRÜMCEMİN HAMİLELİĞİME İLK TEPKİSİ

Görümcen haklı ortada fol yok yumurta yok kayınvaliden neden herkese banannne oluyorum diye duyurmuş ki yada siz söylemek te neden acele ettiniz, bende çok istedim çok uğraştım çok ağladım çok dualar ettim tam oldu sonunda dedik herkese söyledik dış gebelik olduğunu öğrendim. Ayrıca boynunuza atlamasını yada sevinçten havalara uçmasını beklemeyin. Bebek hasreti yaşayan biri olarak en iyi sizin anlamanız lazım onu ama görüyorum ki insanlar eleştirdiği herşeyi yaşıyor. Ayıbı siz etmişsiniz.

Ay çok sevindim ya inşallah sağlıkla kucağınıza alın ikiniz de Allah kimsenin kucağını boş birakmasin

Biz iki yildir bebek isteyen ciftiz bi is arkadasim var oda 1 yildir bebek istiyor. Hamile oldugumu ogrenince paylastim o 1 yildir isteyen kiz heycanimi paylasti cok savindi sarildi (kiz yabanci yurt disindayim) ben gittikten sonra diger arkadasa "onun adina cok sevindim gozlerindeki o isik beni etkiledi eminim bende hamile oldugumu ogrendigimde ben ayni heycani hissederim kendimi gordum onda, 2 sene sonra hic tedavi gormeden normal hamile kaldi" diyerek aglamis (kendininki asilama olmasi sart)
Keza 5 gun sonra hamileligimi sonlandirdilar ve hepsi onumde deli dolu hareketler yapip beni guldurmeye calistilar evimi bos birakmadilar. Etkilendigi icin sadece bi gun yanima gelmedi sadece merhaba diyip gitti oda aralarinda konusmuslar etkilendigi icin uzuntumden ben sakinlesince geldi...
Tabiki gorumcen icin zor ama boyle tepki vermesi cok sacma biraz isyan gibi bisey bu bence... yinede kizip kirilma Allah onada nasip eder insAllah. Seninkide saglikli sihatli hamilelik dogum ve bebegini kucagina almani dilerim Rabbim korusun ve isteyen herkese nasip etsin. Amin :)

Aynı durumu yaşayan biri olarak yazıyorum..
Bitek kendinizi haklı görmeyin..
Görüncem hamile olduğunu öğrendiğim gün kendim için çok ağlamıştım o ay çok umutluydum olmadı adetim geldi.. görüncem i bilmiyordum kendi acımdaydım..
Kaynanam söyledi ama kendi derdimde olduğum için görüncem e bende çok fazla bişey demedim..
Kaynanamin inşallah sizinde olur cümlesi bile çok çok acı veriyor bana..
Anlıyorum diyorsunuz ama anlamıyorsunuz..
Biz çok hasasiz evet bu kıskançlık değil ama başka bişey.. başkasının çocuğunu kıskanmayız biz bunu bir tek yaşayan anlar..
Siz çabuk unutmuşsunuz 3 yılınızı...

Her ne kadar yegeni de olsa kendi evladı gibi sevemez insan. Görümceniz ancak kendi çocugu olursa çok çok sevinir.

İster istemez bir karamsarlığa düşmüş olabilir. Çok ardına düşmeyin bu durumun bence.

Biraz da davranışlarıyla belli etmiş size özendigini ama insanın elinde olmayabiliyor ona da hak verin. Ayrıca kv yi ben de patavatsız buldum. 3 ay dolmadan başkalarına anlatmak da neyin nesi. Ben saglıklı olmasına ragmen 6 7 aya kadar gizlendim. Olur da bir sorun olursa kimse yüklenmesin diye, çünkü insanlarımız acımasız, bir düşükten bile türlü türlü hastalık sunuyorlar önünüze.

Şuan kendi mutluluğunuzu yaşamaya devam edin görümceye de kırılmayın. Duruma alışınca o da normale dönecektir eminim.

Son düzenleme:
Bence siz olayı büyütüyorsunuz... Düşüncenizi tekrar gözden geçirin.Durumun kıskaçlıkla kötü niyetle vs alakası yok .İster istemez kendi açısından biraz farklı duygular içine girmiş olması ÇOOOOK NORMALLL. Hepimiz insanız. O da bu konuda belli ki hassas.Bu konu üzerine düşmenin bir manası yok. Allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.

Bence gorumce abartmis ortalama her kadin geciyor bu surecten, uzun sure bizde bekledik ama eltim 2. Ye hamile kalinca hic boyle davranmadim en azindan saglikla kucaginiza alin, hayirli olsun falan der bu kadarini hoc tanimadigina bile dersin kaldi ki yegeni

Bebek konusu kadınlar için hassas nokta.

Araba, ev aldik böyle yapti deseniz neyse

Ama insanlar ya olmazsa diye korkuyla şüpheyle zaten saglam psikolojileri kalmıyor.

Kalbinizi iyi tutun bence.
Kiskanclik bile yapmış olsa ben olsam hoş görürdüm.
Cnku bebek ; bizde çalışıp aliriz denilecek birsey değil.
Zaten en iyi siz bilirsiniz , siz de deneyimlemissiniz.
Mutsuzdur , üzgündür , hassasdir.

Bir arkadaşım var ve asla cocugu olmayacak.
Cocuk lafıni duysa gözü dolar.
Siz de yasadiniz ayni psikolojiyi. Anlattiklariniza göre söylüyorum, ağır birsey yaşanmamış.

Tebrik etmis , içten sevinmemesi kötü niyetli oldugunu göstermez bence.
Onunda icinde ne firtinalar kopuyordur.
Empati yapın ve alınganlik yapmayın derim.

Anladiginizi yazmişşiniz ama anlamamişşiniz ya da eksk anlamissiniz. Insanlar şok anlarinda bazen tepki veremiyor saglikli düsünemiyor. Siz hamile kalmissiniz ama kalamayan o. Yani uzuntusunu şokunu birakim yasasin.
Benim arkadasim hic beklemedigim bir anda 2 aylik hamileyim dedi. Hergun gorusuyoruz hergun konusuyoruz. Ikimizde bebek istiyoruz ama son iki aydir o bebekten hic bahsetmiyordu. Baskasindan duydum kendi arkadasimin hamileligini ve buna cok sinirlendim. Ondan duymak isterdim. Şok oldum hic beklemiyordum. Hala konusmuyorum onunla atlatamadim cunku. Ama gorumceniz birakin şokunu yaşasin bu durumu en iyi siz bilir siz anlarsiniz. Ayni sey sizin basiniza gelseydi sizde kitlenir kalirdiniz. Illaki sevinirdiniz ama kendiniz adina da biranlik uzulurdunuz.

Yasayan biri olarak demiş konu sahibi oysa hiç yaşamamış gibi düşünüyor..
5 yıldır benimde olmuyor çocuğum..
Bir gün kapı çaldı ve çok samimi olduğum arkadaşım vardı kapı da..
Elinde o görmeye alışık olduğum her zaman negatif olarak gördüğüm kabus çubuk diye adlandirdigim.. her ay lütfen bir kerede çift cizgi göstersin sonucu beklerken yüreğim agzimda bekledigim O CUBUK la gelmiş..
Ilk kez çift çizgi gördüm.. ama benim degildi..
Hamileyim diyip sarıldı hayırlı olsun diyebildim.. Bide döndü dediki cinsiyet partysinde sen açacaksın kartonu kızmı erkekmi senden öğrenmek istiyorum..
Daha sonra da ultrason videolarını gönderdi bana bebeğin kalp atışları falan..
Bu kadarı fazla geldi bana.. uzaklaştım ondan..
Biraz empati yapmayı bilmek gerekiyor hele biz çok hasasiz bu konuda..

şöyle söyleyim siz ne kadar güzel demişsiniz değilmi benden sonra evlenenlerin oldu ALLAH SAĞLIK SIHHAT VERSİN diye ben bunu duymadım. yani olay sevinip kıskanması fesatlanması bile değil. olay kendi yiğeni için emin misiniz bir ultrasonda görmedik bile demesi. sanırım bu anlaşılmadı kimse tarafından

yani benden niye duymak zorunda ki benim yakın arkadaşım değil siz gibi. annesinden de duyabilir kardeşinden de duyabilir onlar benden daha yakın ona. zaten bununla alakalı aramızda bir sorun yok. sorun şu: siz başkasından duymanıza rağmen o bebek için sağlıkla büyür inşallah mı dediniz, yoksa bakalım doğacak mı belki düşer mi dediniz?

onun üzüntüsünü de anlamak lazım..
herkes sizin kadar duyarlı olmayabilir..
Allah hem onun hem sizin sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Allahım bir değil bin kere razı olsun. anlatmak istediğimi anlayan insanları gördükçe mutlu oluyorum.

onun da hamile haberini yeni aldık ben tüm söylemine rağmen arayıp dualar ettim sağlıkla diye. Rabbimin verdiği neyse şükretmek gerek.

çok teşekkür ediyorum. herkesin hassas noktaları var. ben de hamileyim ve ultrason iin endişeleniyorum sonuçta. neden kendisine anlayış duymak zorunda olan ben olmalıyım gerçekten haklısınız. çok şükğr Allah yenice ona da nasip etti. sağlıkla doğsun yerimde başkası olsa dur bakalım ultrasonu bekle derdi. ama ben arayıp sağlıkla doğsun demeyi yine esirgemedim. o karnındaki de can sonuçta.

onun üzüntüsünü de anlamak lazım..
herkes sizin kadar duyarlı olmayabilir..
Allah hem onun hem sizin sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Amin inşallah olanların sağlıkla dünyaya getirsin Rabbim, olmayanlara da bir an önce sağlıkla nasip etsin Allahım.

Allahım razı olsun. Allah sizin de çocuklarınızı size bağışlasın

aslında onun dönemlerinden haberdar olan ben değilim. haberdar eden kayınvalidem yıllardır torun istediği için ikimizi de takip ediyor. ki bu beni de rahatsız ediyordu onu da.

bebeğimi duyurmaya gelince ben aile yakınları dışında kimseye söylemedim. kayınvalidem duyurdu herkese. hem öyle bile olsa bu benim tercihim. size bunun hesabını vermek zorunda hissetmiyorum. ki hiçbir sey birisinin benim bebeğim için “ultrasonda görüneceğinden emin misin” gibi içinde gizli beddua besleyen bir cümle kurmasına sebep değil.

Aslında bi acıdan haklı keske herkese duyurmak yerine ilk bi kalp atısını sizde duysaydınız
bunu ben de çok isterdim ama kayınvalidem sağolsun herkese duyurmuş. bunun için zaten ayrıca gerginim ne diye herkes biliyor yani. yaş bulaşsa anlatacak. şimdi kızına gelince kimseye söylemeyelim nazar olur diyor. ben de bizimkine olsun diye duyurdun herhalde dedim ben de.

teşekkür ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…