• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcemin hesabı bize kitlemesi.

Evet durum daha da garip gercekten en azindan enistenizle ortaklasa verilebilirdi..sizin maddi durumunuz onlardan iyimi?
enişteyle eşim aynı kurumda enişte kurumda şef pozisyonunda maaşı eşimden yüksek birde kızlarıda çalışıyor 3500 civarında maaşı var.
durum iyi olmazsa bile davet etmemeleri gerekmezmi

yüzüm asıldı çıkışta herkez kendi aracına bindi görümce hadi hayırlı geceler dedi ben cevap vermeden bindim arabaya
Şimdi kardeş parasını esirgeyen yenge olur adınız,halbu ki sorun sadece para değil kullanılmak onuda anlamazlar....Bir daha da gitmeyin böyle yemek davetlerine,soruncada paramız yok çok borç var deyin sanırım anlarlar!

Kutlamalarina sponsor olmussunuz :)
Bence toplanin bir yerde dayisi yemek verdi atanmasi icin annesi babasi sizde bir davet duzenlersiniz ben su restauranti begeniyorum gitsekmi ne dersiniz diye laf soyleyebilirsiniz.
evet resmen dayısı atandığı için yemeğe çıkarmış oldu habersizde olsa :(

Vermez ve verdirtmezdim! 500lira şu zamanda çok değerli ve orta halli ve borcu olan bir insan içinde lüks ! Olan olmuş, cömert bir eşin varsa bunu biliyorlarsa bu amaçla çağırmış olmaları büyük ihtimal !

Şimdi kardeş parasını esirgeyen yenge olur adınız,halbu ki sorun sadece para değil kullanılmak onuda anlamazlar....Bir daha da gitmeyin böyle yemek davetlerine,soruncada paramız yok çok borç var deyin sanırım anlarlar!
aynen bir daha böyle birşeye yeltenirlerse cevabım bu olacak

Vermez ve verdirtmezdim! 500lira şu zamanda çok değerli ve orta halli ve borcu olan bir insan içinde lüks ! Olan olmuş, cömert bir eşin varsa bunu biliyorlarsa bu amaçla çağırmış olmaları büyük ihtimal !
eşim çok cömert paraya hiç kıymet vermez.
o anda nasıl verdirtmezsinki dondum kaldım

Dun benzer bir durum basima geldi.annem iki abla ve cocuklarim cafeye gittik gitmeden once anneme dedimki bu ay biraz zor durumdayim sadece cay ismarlayabilirim ama en azindan gozun gonlun acilir(genelde yer iceriz ve ben oderim)annemde olurmu oyle sey hep sen oduyosun bize birakmiyosun bugun benden dedi gittik yedik ictik ben sadece su soyledim kizim patates istedi diye ablam dediki kalkarken alman usulu odeyelim tamam dedim ama annem cok kizdi ablama cocuk gelmeden soyledi durumunu olmaz dedi cok utandim bir daha asla gitmem sizde cok haklisiniz ama esinize kizmayin bir anlamda mecbur kalmis

günaydın arkadaşlar,

dün görümcem aradı büyük kızı atanmış annemlerde gelecek dışarıda yemek yicez sizde gelin dedi. bende tamam abla gelmeye çalışırız dedim. eşimle ben kızı atandığı için galiba kayınvaldemlerle bizi yemeğe davet ediyorlar diye düşündük neyse kabul ettik. 4 kişi biz 5 kişi görümcemler birde kv 10 kişi bir balık lokantasına gittik. neyse yenildi içildi arkasından tatlıları falanı filanı derken hesap istedik. 480 tl hesap geldi. baktım ses yok kimseden eşim cüzdanına sarıldı kredi kartını çıkardı ben dedim herhalde herkez kendi ücretini ödeyecek.
eşim hepsini burdan çek dedi. hiçkimsenin sesi çıkmadı. ya kızlar hesap ödeme sorun değil ama bizi davet eden onlar hesabı onların ödemesi yada herkezin kendi hesabını ödemesi gerekmezmiydi. kendimi enayi gibi hissettim. eve gelince eşime çattım onlar bizi hesabı ödetmek içinmi davet ettiler dedim. oda ha onlar vermiş ha biz vermişiz ne farkeder diyor. elbette farkeder benim kızım atandığı için ben çağırmadım onları onlar bizi davet etti. geçen sene ben atandığımda hepsini yemeğe davet ettim dışarda onda ben davet ettiğim için hesabımı yaparak gittim kimseden hesap ödemesini beklemedim.benim evimde yemeğimde vardı dışarda yemek hiç yoktu aklımızda eşimlede tartışdım. ben haksızmıyım kızlar.
Evet hesap ödesin diye çağrılmışsınz ama ben olsam sesimi çıkarıp eşime karşı kötü olmazdım. Tamam bundan sonra öğrendim meseleyi diye içimde düşünürdüm sadece ona göre hareket ederdim.

eşim çok cömert paraya hiç kıymet vermez.
o anda nasıl verdirtmezsinki dondum kaldım
Cömert halini bilip en başından dışarı çıkmadan önce konuşmuş olsaydın keşke. Benim eşimde çok cömert, ikimiz dışarı çıkıyor olsak bile çok para harcamak yok diyorum en baştan uyarıyorum... Yüzsüzlüğün dibine vurmuşlar...

Ben utanırdm.!

Benim eşiminde öyle enayilikleri vardı. Şimdi benim korkumdan yapamıyor. Bu olayda sizin dönüm noktanız olsun. Olan olmuş artık. Geri isteyemezsiniz ama laf sokmamanız için bir sebep yok.

Kusura bakmayın da eşiniz gereksiz yere şövalyelik yapmış.Bir iki dk sessizlik oldu diye ne diye hesabı ödüyor ki çağıran onlarsa hesabı ödeyecekler.Bırakın beklesin bakalım kim ödeyecek hemen kahramanlık yapıp ne diye hesaba atlıyor ki!Bence çeksin cezasını paşa paşa ödesin ekstresini.Kimseye de bir şey deyip siz kötü olmayın

eşim hemen ödemeye geçmedi 1-2 dakika bekledik kimseden ses çıkmayınca oda dayanamadı.
keşke müdahale etseydiniz suzi
hayırdır abla siz çağırmadınız mı yemeğe
ve çok bozulurdum haklısınız

eşinizin hanımı çalışıyor tabi hemen ne farkeder diyor
benim eşim de böyledir tek başına çalış da kolaysa öde diyesim geliyor böyle durumlarda

Eniştenizin de kalıbına..........
Çok haklısınız.
Ama şimdi geri istemek filan, ayıp olur.
Onların ayıbına karşı siz duruşunuzu bozmayın.

Şey de yapabilirsiniz.
Laf arasında "dayısı atanmanın şerefine yemek ısmarladı" gibi bir cümle ile rahatsız edebilirsiniz belki.

Miktar da yüklü yani..
Bir daha gitmeyin onlarla.

Bence istenmez..
Çirkin..
Olan olmuş..
Duruşunuzu bozmayın.
Kalitenizi düşürmeyin..
Ama bundan sonra da temkinli olun..
Farzedin daha kötü bişi için gidecekti o para Allah korusun sağlık falan için ya da kaza..
Böyle yemekle içmekle gitsin nasipten çıktıysa..
sabrına hayranım ebru abla :KK200:
birazda ben rica etsem :KK45:

sabrına hayranım ebru abla :KK200:
birazda ben rica etsem :KK45:

Tatlım çok teşekkür ederim..
Sadece şunu düşünüyorum..
Hayatta insanlar öyle kötü şeyler yaşıyorlar ki..
Herkesin değişik değişik imtihanları var.
Kiminin kolay kiminin zor..
Ben çok zorlarını yaşadım biliyorsun..
O yüzden ufak tefek şeylerin beni üzmesine izin vermemek istiyorum..
Ayrıca çok da iyi biliyorum ki eden kendine ediyor..
Bu konuda da görümce ve diğerleri hesabı ödemediklerine sevinebilirler..
Ama kötü niyet mutlaka karşılığını buluyor..
İyilikler de..

Hem yemeğe davet ediyorlar hem hesap gelince sesleri çıkmıyor. Çok haklısınız. Bende olsam sinir olurdum. Ama olan olmuş bir daha onlarla böyle bir organizasyona katılmazsınız. Ben olsam dayanamaz laf arasında bir laf çarptırırdım heralde.

günaydın arkadaşlar,

dün görümcem aradı büyük kızı atanmış annemlerde gelecek dışarıda yemek yicez sizde gelin dedi. bende tamam abla gelmeye çalışırız dedim. eşimle ben kızı atandığı için galiba kayınvaldemlerle bizi yemeğe davet ediyorlar diye düşündük neyse kabul ettik. 4 kişi biz 5 kişi görümcemler birde kv 10 kişi bir balık lokantasına gittik. neyse yenildi içildi arkasından tatlıları falanı filanı derken hesap istedik. 480 tl hesap geldi. baktım ses yok kimseden eşim cüzdanına sarıldı kredi kartını çıkardı ben dedim herhalde herkez kendi ücretini ödeyecek.
eşim hepsini burdan çek dedi. hiçkimsenin sesi çıkmadı. ya kızlar hesap ödeme sorun değil ama bizi davet eden onlar hesabı onların ödemesi yada herkezin kendi hesabını ödemesi gerekmezmiydi. kendimi enayi gibi hissettim. eve gelince eşime çattım onlar bizi hesabı ödetmek içinmi davet ettiler dedim. oda ha onlar vermiş ha biz vermişiz ne farkeder diyor. elbette farkeder benim kızım atandığı için ben çağırmadım onları onlar bizi davet etti. geçen sene ben atandığımda hepsini yemeğe davet ettim dışarda onda ben davet ettiğim için hesabımı yaparak gittim kimseden hesap ödemesini beklemedim.benim evimde yemeğimde vardı dışarda yemek hiç yoktu aklımızda eşimlede tartışdım. ben haksızmıyım kızlar.
haklısın
öncelikle görümce ödemeliydi, sonrasında da buyuk olarak eşinin ailesi
siz ödeyecek en son insandınız ama erkekler böyle malesef.
boşa tartsımayın

Back
X