• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcemin hesabı bize kitlemesi.

Valla çok sinir bozucu.
Aynilarini yaşadım çok kez enayi yerine koyulmak sinir bozucu paradan ziyade.
2 liralık çayı bile karşı tarafa kitlemeye çalışanlar onu kâr görenler var.
Yemek yemeye gittik arkadaşımla hesap 60 lira geldi hesap ödemeye giderken arkadan arkadan geldi neyse ben odedim kartla sonra tatlı yiyelim dedik hesap geldi kartı gördü ya oo zenginsin falan yapmıştı bu sefer ben ağırdan gittim o daha ağır gitti :-)
Baktım öyle gittim adam ayrı ayrı mı dedi evet dedim bu hayır dedi. Kendiminkini odedim bozuk lazım 1 lira cuzdana bakıyorum yok o da demiyor ki ben vereyim bozuğu barı. 1 lira yani bekliyor cüzdanı cantaya koyup varmı sende dedim gönülsüzce aldı cüzdanı baktı verdi ona bile suratı düştü vallahi. İyy pislik insanlar

görümcenin evinde bişey yaşandığını sanmıyorum asıl olay bizim evde yaşandı. görümce lokantadan ayrılırken gayet şen şakraktı. durumdan rahatsız olsa yüzüne yansırdı.

valla ben de deynepnaz deynepnaz gibi bir yanlış anlaşılma mı var acaba diye düşünüyorum.
miktar çok fazla ve davet eden onlar. hani kimsenin sesi çıkmaması çok değişik. çocuklar da yetişkin, hani onlar bile dur dayı diyebilirlerdi.
daha önceden de böyle miydiler peki?

Kim işe girdiyse daveti o verir hesabı da o öder ilk maaşıyla. Benim bildiğim bu.
Bizim çocuk atandı eee daveti biz verelim hesabı dayı ödesin , çok saçma olmuş.

Bence eşiniz annesi aracılığıyla haber uçursun. Ablamın davetinin ücretini kimse ödenediği için ben ödemek zorunda kaldım çok sıkışığım ablam sana bıraksın senden alırım falan desin.

az bir hesap olsa neyse ama tam kitlemişler resmen, en azından yarı yarıya bölüşülebilirdi.
yarı yarıya bölüşülseydi içim yanmazdı bukadar. hayır birde onlar kalabalıktı ben eşim ve iki kızım gittik küçük kızım 4 yaşında ona sadece içeçek sipariş ettik ben kendi tabağımdan yedirdim. büyük kızımda 10 yaşında balık sevmiyor bir tane lahmacun yedi. ama onlar oğlu 19 yaşında büyük kız 22 yaşında ortanca kız 20 yaşında nasıl yediler oğlan kiremitte iki balık istedi diğerleride öyle enişte ikişer yedi. arkasından adam başı birer künefe istediler. biz hesabı onlar ödeyecek diye düşündüğümüzden biraz daha çekingen davrandık eşim ve ben birer künefe istedik eşim büyük kızımla ben küçük kızımla paylaştık. garson közde kahve istermisiniz dedi eniştede içelimmi dedi eşimde siz bilirsiniz dedi üstüne kahveyide içtiler.
okadar zoruma gittiki anlatamam. 480 lira beni fakir etmez ama o para daha faydalı bir işe yarasın isterdim. kv nin yediğide batmadı gözüme sonuçta annesi bir balık bir künefe helal olsun yesin ama görümcemlerin yedikleri çok gücüme gitti.

benim bildiğim atanan kişi ilk maaşı alınca ailesini yemeğe davet eder
çok içten pazarlıklı insanlarmış

Valla canım bildiğin enayi yerine koymuşlar sizi. Bence bir yerde laf olarak çarp ki bi daha yapmasınlar

benim bildiğim atanan kişi ilk maaşı alınca ailesini yemeğe davet eder
çok içten pazarlıklı insanlarmış

yarı yarıya bölüşülseydi içim yanmazdı bukadar. hayır birde onlar kalabalıktı ben eşim ve iki kızım gittik küçük kızım 4 yaşında ona sadece içeçek sipariş ettik ben kendi tabağımdan yedirdim. büyük kızımda 10 yaşında balık sevmiyor bir tane lahmacun yedi. ama onlar oğlu 19 yaşında büyük kız 22 yaşında ortanca kız 20 yaşında nasıl yediler oğlan kiremitte iki balık istedi diğerleride öyle enişte ikişer yedi. arkasından adam başı birer künefe istediler. biz hesabı onlar ödeyecek diye düşündüğümüzden biraz daha çekingen davrandık eşim ve ben birer künefe istedik eşim büyük kızımla ben küçük kızımla paylaştık. garson közde kahve istermisiniz dedi eniştede içelimmi dedi eşimde siz bilirsiniz dedi üstüne kahveyide içtiler.
okadar zoruma gittiki anlatamam. 480 lira beni fakir etmez ama o para daha faydalı bir işe yarasın isterdim. kv nin yediğide batmadı gözüme sonuçta annesi bir balık bir künefe helal olsun yesin ama görümcemlerin yedikleri çok gücüme gitti.

çıkar merak etmeyin, çocuklarınız yeseymiş içiniz yanmazdı eminim. elalemi doyurmuş gelmişsiniz.
yıllık sadakanızı vermişsiniz.

ayy evlat acısı gibi oturur insanın içine vallaha. para mesele değil ama uyanıklık ve yüzsüzlük etmişler resmen. bence de eşiniz annesiyle konuşsun diyecem de o potansiyel yok galiba:110:

valla ben de deynepnaz deynepnaz gibi bir yanlış anlaşılma mı var acaba diye düşünüyorum.
miktar çok fazla ve davet eden onlar. hani kimsenin sesi çıkmaması çok değişik. çocuklar da yetişkin, hani onlar bile dur dayı diyebilirlerdi.
evlendiğimizde ben çalışmıyordum. görümcemin ağzında hep kardeşimin kazancı kardeşimin evi kardeşimin arabası böyle konuşurdu. bize misafirliğe geldiklerinde sofradan kalkarken bana eline sağlık demezdi eşime sağol kardeşim kazancın bol olsun derdi. deli olurdum. sanırım bu olaydada kardeşimin kazancı ne olacak diye düşündü ama bende çalışıyorum. ben çalışmasam eşim bir akşam yemeğine 480 tl yi zor verirdi

Kim işe girdiyse daveti o verir hesabı da o öder ilk maaşıyla. Benim bildiğim bu.
Bizim çocuk atandı eee daveti biz verelim hesabı dayı ödesin , çok saçma olmuş.

Bence eşiniz annesi aracılığıyla haber uçursun. Ablamın davetinin ücretini kimse ödenediği için ben ödemek zorunda kaldım çok sıkışığım ablam sana bıraksın senden alırım falan desin.
eşim mümkün değil böyle bir şey yapmaz bir aç yatar ama lafını etmez.

Bence de eksik birşeyler var gibi :KK64:.Neden sadece eşinin akrabaları kutlama yemeğinde gibi?
Belki görümce parayı eşinden geri iade de edebilir ,o an durumun uygun olamayacağından dolayı.Konu sahibi surat yapınca illa ki anlamıştır sebebini,anlamama ayağına yatmıştır.

evlendiğimizde ben çalışmıyordum. görümcemin ağzında hep kardeşimin kazancı kardeşimin evi kardeşimin arabası böyle konuşurdu. bize misafirliğe geldiklerinde sofradan kalkarken bana eline sağlık demezdi eşime sağol kardeşim kazancın bol olsun derdi. deli olurdum. sanırım bu olaydada kardeşimin kazancı ne olacak diye düşündü ama bende çalışıyorum. ben çalışmasam eşim bir akşam yemeğine 480 tl yi zor verirdi

aaaaa, bir kez kv yemekten sonra oğluna dönüp kesene bereket oğlum dedi, nasıl bir his olduğunu biliyorum.
siz bence geri isteyin parayı, yani eşiniz istesin, yok derse de aynı miktar parayı siz de ayırın bir köşeye, siz de kendi ailenizle-arkadaşlarınızla yiyin.

Ya kötü olmuş ayıp yani de ben şey sorucam konuyla alakasız:) 10 kişiye 400 hesap alan balık lokantasi nerde? İstanbulda mı? Biz 4 kişi gidiyoruz 350 veriyoruz ya öyle bi yere götürselerdi sizi? Yine insaflilarmis :)

Yerinizde olsam bidaha gitmem. 480 lira az para değil. Ödeyemeyecek olan insan kutlama yapalım deyip çağırmasın. Terbiyesizlik yaptıkları

Bence de eksik birşeyler var gibi :KK64:.Neden sadece eşinin akrabaları kutlama yemeğinde gibi?
Belki görümce parayı eşinden geri iade de edebilir ,o an durumun uygun olamayacağından dolayı.Konu sahibi surat yapınca illa ki anlamıştır sebebini,anlamama ayağına yatmıştır.
ben atandığımda eşim annemle ablamları yemeğe davet edelim dedi tamam dedim sonraki ayda benim ailemi yemeğe götürdük. bizde acaba ona istinaden bu kezde bizde onları çağıralım diyemi düşündüler dedik. ama yanılmışız :(

Back
X