• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcemin hesabı bize kitlemesi.

Ya kötü olmuş ayıp yani de ben şey sorucam konuyla alakasız:) 10 kişiye 400 hesap alan balık lokantasi nerde? İstanbulda mı? Biz 4 kişi gidiyoruz 350 veriyoruz ya öyle bi yere götürselerdi sizi? Yine insaflilarmis :)
Istanbulda kahve tatli 10 kisi o kadar tutuyor istanbulda degil diye tahmin ediyorum.Istanbuldaysa tuh bizim hesaplara :)

ankaraya yakın bir ilde
Ben de görümcemle görüşmeyi kestim evime gelirse görüyorum. Yalnız yaşıyor yalvar yakar beni çağırır evine gidince de hadi dışarı yemek yemeğe çıkalım der hesabi bana ödetir. Ki ben çalışmıyorum. Artık gitmiyorum dışarıda görüşmüyorum. Kardeşimin parasını biraz da ben yiyeyim kafası bence.

Istanbulda kahve tatli 10 kisi o kadar tutuyor istanbulda degil diye tahmin ediyorum.Istanbuldaysa tuh bizim hesaplara :)
Aynen ya ama kk den ümitliyim burda hesabını çılgınca bilen kadınlar var onlardan birşeyler kaparım diye bakınıyorum :) istanbulda karı-koca iki yemek parası bu.

hesabı eşiniz mi istedi? normalde davet eden öder ama bir nedenle masadaki biri hesabı istediyse hesap ona da kalır, yiyip içip kalkıp gitmeliydiniz, eşiniz biraz saflık yapmış kusura bakmayın da.
benim eşim de yapar öyle artist gibi hesabı ister falan, çok sinir olurum...

Aynen ya ama kk den ümitliyim burda hesabını çılgınca bilen kadınlar var onlardan birşeyler kaparım diye bakınıyorum :) istanbulda karı-koca iki yemek parası bu.
Geçen gün düğün salonundan çıkınca eşim biryerlerde yiyelim dedi.Sosyal tesise uğradık (İstanbuldayız)Eşim karışık ızgara tabağı ben köfte istedim ,içecekler dahil 60 tl tuttu.Gidilen mekan ,hangi ilçe olduğu da önemli.Yediğimiz yemeğin resmini de çekmiştim ama ayıp olur :eek:

Benim esas sinirime giden konu hesabı eşiniz öderken yeğeninin "Olur mu dayı ben atandım yemeğe ben çıkardım hesabı ben ödeyeceğim" demesi gerekirdi. Yeğeni atanmış ama insan olamamış!Görümceniz ve ailesi tamamen fesat insanlarmış.Hani eşiniz çok zengin olur da hesabın lafı edilmez ancak siz de memur ailesiymişsiniz.Bu da eşinize ders olur umarım bir daha bonkörlük yapmaz.

Bak ne oldu kinam dan sonra eğlenceye gittik. Ve biz davet ettik herkesi eşimle biz ödeyecektik.2 bine yakın hesap geldi.yenildi içildi.biz sandık ki biz ödicez. Sonra görümcem ödemiş hesabı.biz şok olduk.abla neden yaptın falan dedim.kardesimin düğünü benden olsun dedi.boyle olabilir.normal ya takılmayın böyle şeylere.ne var kendi yeğeni için hesap ödedi....

günaydın arkadaşlar,

dün görümcem aradı büyük kızı atanmış annemlerde gelecek dışarıda yemek yicez sizde gelin dedi. bende tamam abla gelmeye çalışırız dedim. eşimle ben kızı atandığı için galiba kayınvaldemlerle bizi yemeğe davet ediyorlar diye düşündük neyse kabul ettik. 4 kişi biz 5 kişi görümcemler birde kv 10 kişi bir balık lokantasına gittik. neyse yenildi içildi arkasından tatlıları falanı filanı derken hesap istedik. 480 tl hesap geldi. baktım ses yok kimseden eşim cüzdanına sarıldı kredi kartını çıkardı ben dedim herhalde herkez kendi ücretini ödeyecek.
eşim hepsini burdan çek dedi. hiçkimsenin sesi çıkmadı. ya kızlar hesap ödeme sorun değil ama bizi davet eden onlar hesabı onların ödemesi yada herkezin kendi hesabını ödemesi gerekmezmiydi. kendimi enayi gibi hissettim. eve gelince eşime çattım onlar bizi hesabı ödetmek içinmi davet ettiler dedim. oda ha onlar vermiş ha biz vermişiz ne farkeder diyor. elbette farkeder benim kızım atandığı için ben çağırmadım onları onlar bizi davet etti. geçen sene ben atandığımda hepsini yemeğe davet ettim dışarda onda ben davet ettiğim için hesabımı yaparak gittim kimseden hesap ödemesini beklemedim.benim evimde yemeğimde vardı dışarda yemek hiç yoktu aklımızda eşimlede tartışdım. ben haksızmıyım kızlar.

konuyu tersine cevirelim; sizin yigeniniz bu konuya ozne olsaydi. hesap geldiginde "aaaa abla dur bakalim, hele bir para kazansin yigen, o da bizleri goturur." diye ustlenmeyecek miydiniz hesabi? biraz adil olalim.

eşinizde de suç var oda sesini çıkarmayıp herkesin parasını çıkarmasını bekleyebilirdi. Masada 10 kişi var sonuçta biraz beklese onlardan da mecburi bir hareket gelecekti. Burdan çekin hepsini deyince kimseden ses çıkmaz tabi. Bu arada 10 kişiye 480 lira çok iyi fiyat bence ucuz biryermiş allahtan.

konuyu tersine cevirelim; sizin yigeniniz bu konuya ozne olsaydi. hesap geldiginde "aaaa abla dur bakalim, hele bir para kazansin yigen, o da bizleri goturur." diye ustlenmeyecek miydiniz hesabi? biraz adil olalim.
üstlenmezdim o beni davet etmişse muhakkak hesabını kitabını yapmıştır diye düşünürdüm. ben onu götüreceksem yemeğe maddi olarak uygun olduğum bir anda davet ederdim. ama bu çok damdan düşme oldu eşimin ne cebinde vardı bu kadar nakit nede maaş kartında vardı mecburen kredi kartından çektirdi.

Kesinlikle haklısın, davetli gittiğin yerde hesap ödemek hoş olmayan bir durum, atanmışsın elini cebine atacaksın, yemeğe davet ettiğin insanlara hesabı ödetmek bana görmemişlik gibi geliyor, ben bir davet versem gelen kişi ablam olsa hesabımı ödese bile çıkarır parayı veririm, çünkü içim rahat etmez, böyle uyanıklıkları sevmiyorum. Hele ki kutlama yemeği beti bereketi olmaz o işin.

Artık olan olmuş, bence sindirmeye çalışın. buda size ders olsun. bir daha topluca yemeğe vs.. gitmezsiniz. ama vakti zamanı gelirde lafı geçerse de lafınızı esirgemeyin.

Yok yok cikmaz mekanlar belli :olamaz:
Cikarsada neden zevk alindigi onemli kimi her hafta avmde yer ona restaurant cok gelir kimi ayda bir mezemden tatlima hizmetim olsun der.

günaydın arkadaşlar,

dün görümcem aradı büyük kızı atanmış annemlerde gelecek dışarıda yemek yicez sizde gelin dedi. bende tamam abla gelmeye çalışırız dedim. eşimle ben kızı atandığı için galiba kayınvaldemlerle bizi yemeğe davet ediyorlar diye düşündük neyse kabul ettik. 4 kişi biz 5 kişi görümcemler birde kv 10 kişi bir balık lokantasına gittik. neyse yenildi içildi arkasından tatlıları falanı filanı derken hesap istedik. 480 tl hesap geldi. baktım ses yok kimseden eşim cüzdanına sarıldı kredi kartını çıkardı ben dedim herhalde herkez kendi ücretini ödeyecek.
eşim hepsini burdan çek dedi. hiçkimsenin sesi çıkmadı. ya kızlar hesap ödeme sorun değil ama bizi davet eden onlar hesabı onların ödemesi yada herkezin kendi hesabını ödemesi gerekmezmiydi. kendimi enayi gibi hissettim. eve gelince eşime çattım onlar bizi hesabı ödetmek içinmi davet ettiler dedim. oda ha onlar vermiş ha biz vermişiz ne farkeder diyor. elbette farkeder benim kızım atandığı için ben çağırmadım onları onlar bizi davet etti. geçen sene ben atandığımda hepsini yemeğe davet ettim dışarda onda ben davet ettiğim için hesabımı yaparak gittim kimseden hesap ödemesini beklemedim.benim evimde yemeğimde vardı dışarda yemek hiç yoktu aklımızda eşimlede tartışdım. ben haksızmıyım kızlar.
Ben ordan burdan kıscam görümce hanımın üçkağıdı için okadar para ödeyecem üstelik benimle alakası olmayan bişey için.....

O kocayı çenemle yerim

Görümce çakalı kardeşinin huyunu bildiği için gayette planlı hareket etmiş terbiyesiz

aaaaa, bir kez kv yemekten sonra oğluna dönüp kesene bereket oğlum dedi, nasıl bir his olduğunu biliyorum.
siz bence geri isteyin parayı, yani eşiniz istesin, yok derse de aynı miktar parayı siz de ayırın bir köşeye, siz de kendi ailenizle-arkadaşlarınızla yiyin.
aaa evet bu da çok iyi fikir eşinin anlaması açısından :KK58:sonra da eşiniz bişey derse ha onlar ödemiş ha ben ne farkeder deyin

Sinir oluurm böyle beleşçi insanlara . Utanmada olmaz pek zaten onlarda da . Bir dahakine yiyin için elinizi cebinize atmayın sizde onlara kalsın .

Back
X