• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcemin hesabı bize kitlemesi.

Çok gıcık oldum.bir daha bunlarla yemeğe çıkmayın.kendi kızı atanmış kendi çağırmış.esinde suçlu ne yiğitlik yapıyor .o zaman kız ilk maaşıyla yemeğe çıkarsin hadi ödeyin diyeceksinzm.ayyyyyyyyy firsatcilar sabah sabah dellendim.

Kim davet ettiyse o öder.
Peki hesabı kim istedi,kim dile getirdi hesabı isteyelim diye? Eşiniz dediyse eşinize kitlemek için yüz bulmuşlar,haliyle kimse elini cebine atmamış,masadan bir başkası dediyse o kişi ödemeliydi yada bölelim diye teklif edilmeliydi ,eşiniz kendini atmamalıydı ortaya .
Şimdilik birşey söylemeyin. Yarın öbürgün başka bir organizasyon için aradıklarında hesabı biz ödeyeceksek yine önceki davetinizde olduğu gıbı,biz gelmeyelim dersiniz.

Diyelim durumları kötü İçleri iyi olsa paylaşmayı teklif ederlerdi
Özellikle aile içinde bu tarz para olayları yüzünden gözü dönenlerden,sesi kısılanlardan Allah korusun
Umarım sık görüşmek zorunda kalmazsınız bu insanlardan uzak durmak en iyisi
Sömürmek için tetikte bekler böyleleri

Peki hesabı kim istedi,kim dile getirdi hesabı isteyelim diye? Eşiniz dediyse eşinize kitlemek için yüz bulmuşlar,haliyle kimse elini cebine atmamış,masadan bir başkası dediyse o kişi ödemeliydi yada bölelim diye teklif edilmeliydi ,eşiniz kendini atmamalıydı ortaya .
Şimdilik birşey söylemeyin. Yarın öbürgün başka bir organizasyon için aradıklarında hesabı biz ödeyeceksek yine önceki davetinizde olduğu gıbı,biz gelmeyelim dersiniz.

Eğer hesabı suzinin eşi istediyse belki de suzi nin haberi yoktur ama eşi ben ısmarlayacağım diye önceden söylemiştir.

Resmen hesabı ödetmek için çağırmışlar.
Çok ayıp ya, yazık siz de borç ödüyormuşsunuz.
Madem kendi kızı atandı evinde yemek hazırlasın da yemeğe davet etsin
Dışarıya çağırıp hesap kitlemekte ne demek terbiyesiz.

Benim de en çok yaşadığım şey bu. Sürekli hesap bize yıkılır. Hep beraber pikniğe gidelim derler ama kimse elini cebine sokmaz. Kullanılmak çok aşağılayan bir duygu. Baktım ki bunlarla başedemiyorum ben de çağırdıkları yerlere gitmiyorum. Canım istemiyor diyorum. Canım da sıkılmıyor hiç yoktan

günaydın arkadaşlar,

dün görümcem aradı büyük kızı atanmış annemlerde gelecek dışarıda yemek yicez sizde gelin dedi. bende tamam abla gelmeye çalışırız dedim. eşimle ben kızı atandığı için galiba kayınvaldemlerle bizi yemeğe davet ediyorlar diye düşündük neyse kabul ettik. 4 kişi biz 5 kişi görümcemler birde kv 10 kişi bir balık lokantasına gittik. neyse yenildi içildi arkasından tatlıları falanı filanı derken hesap istedik. 480 tl hesap geldi. baktım ses yok kimseden eşim cüzdanına sarıldı kredi kartını çıkardı ben dedim herhalde herkez kendi ücretini ödeyecek.
eşim hepsini burdan çek dedi. hiçkimsenin sesi çıkmadı. ya kızlar hesap ödeme sorun değil ama bizi davet eden onlar hesabı onların ödemesi yada herkezin kendi hesabını ödemesi gerekmezmiydi. kendimi enayi gibi hissettim. eve gelince eşime çattım onlar bizi hesabı ödetmek içinmi davet ettiler dedim. oda ha onlar vermiş ha biz vermişiz ne farkeder diyor. elbette farkeder benim kızım atandığı için ben çağırmadım onları onlar bizi davet etti. geçen sene ben atandığımda hepsini yemeğe davet ettim dışarda onda ben davet ettiğim için hesabımı yaparak gittim kimseden hesap ödemesini beklemedim.benim evimde yemeğimde vardı dışarda yemek hiç yoktu aklımızda eşimlede tartışdım. ben haksızmıyım kızlar.
Çok haklısın seni onlar çağırdı ister ödemeye durumun olsun ister olmasın neden çağırıyorlar o zaman.Demekki size ödetecekleri akıllarındaymış , görümcen kocasına ödetmeliydi bende olsam eşimi uyarırdım gerekirse dışarıda çıkmazdım onlarla sizde bi ailesinz artık harcadığınıza gerekirse dikkat bile etmelisiniz

eşim hemen ödemeye geçmedi 1-2 dakika bekledik kimseden ses çıkmayınca oda dayanamadı.
Çok ayıp etmişler ..siz davet eden değil davetli tarafsiniz. .ben olsam ödemem teklif edilmedikçe ödemezdim. .orda utanacak ,çekinecek kişi ben değilim .davet sahibi düşünsün ..hepberaber toplanıp yemeğe gitmeye karar verseydiniz esinin ödeme yapması sorun olusturmazdı.sorun : Davetli olarak katıldığın bir yemekte hesabın sana kitlenmiş olmasi (senin de söylediğin gibi)..

Birkaç kişi paranı geri işte demiş ..bu çok çirkin ... paranı isteme fakat lafını da esirgeme .. yapılanın yanlış olduğunu ,insan kullanmaktan başka birşey olmadığını direkt vur yüzlerine ..

Durumu kötü olan insan dışarı yemeğe çağırmaz ki. Evde yapar ne yapacaksa, eve de bir sürü para giriyormuş yazık. O 400 küsür lirayı kar sayar bunlar gibiler.

En kötüsü de eşinin düştüğü durumu idrak edemeyişi. Size değil de inşallah kendine soruyordur. "Enayi miyim lan ben "

ben o sırada esime sakın derdim hic bir sekilde cıkartırmazdım ama esiniz ha onlar ha biz demis o rahatsız degil bu durumdan demekki hani oda rahatsız olsa zaten cıkartmazdı cuzdanı hic cagıran kisi oder yada herkes kendi hesabını ceker yani

Olan olmuş. O paranın üstüne bır bardak soğuk su iç, ama bir daha da davetlerine gitme. Bir gün lafı açılırsa da söylersin, yaptığınız kabalık diye.
Ben olsam gitmezdim yemeğe şahsen. Sizin aileniz de kalabalıkmış, onlar da kalabalıkmış; ortaya böyle bir fatura geleceği belli.
Kendim de eşiniz gibiyim,enayi olma philly diyorum, azıcık değiştim sanıyorum, hesap gelince elimi cüzdanımda buluyorum. Millet uyanık kimden ne tırtıklarsam kardır hesabında çoğu.

benim küçük kızım huzursuzluk çıkarmaya başlayınca bende eşime artık kalkalımmı dedim oda tamam dedi o sırada garson tam yanımızda belirdi isteğiniz varmı dedi eşimde teşekkürler kalkıyoruz dedi. ama hesabı getir falan demedi garsonda direkt hesabı eşimin önüne koydu sanırım eşim kalkıcaz dediği için onun önüne koydu. eşim duraksadı bende tuhaf oldum. ama kimseden ses çıkmayınca ödemek zorunda kaldı. hadi o bişey diyemezdide ben kendime çok kızıyorum neden engel olamadım diye. ama dondum kaldım o anda

Back
X