Görümcemin konuşmaları beni rahatsız ediyor

Yeğenidir hediyeler alır, harçlık verir ama görümceniz bunu sürekli bekliyor ve çocuğuna ne yapıyorsan yeğenine de onu yap diyorsa kusura bakmasın.
Sizin müdahil olacağınız bir durum yok bence. İstekleri için sizin harcamalarınızı kısarsa eşiniz o zaman eşinizle muhatap olursunuz. Bırakın kardeşler kendi aralarında halletsin

sık sık görüşmediğinizi söylüyosun zaten.. bence abartacak, kafaya takacak bişey yok ortada... hem fena mı? dayısı azcık ilgilense, ona da arada sırada bişey alsa, çocuk mutlu olur... kendin söylüyosun çocuğun babası ilgisiz diye...
kardeşlerin arasında ki muhabbete girme bence...
eşin ben yeğenime ev alacam, yatırım yapacam, biz önemli değiliz, onların ihtiyaçları bizim önümüze geçer demediği sürece, bi şapkadan, bi oyuncaktan veya biraz babalık rolünden kimseye zarar gelmez...

canım ya, takılma buna bence. evet sinir bozucu bi hal ama en azından eşin biliyor nerde duracağını, devam edeceğini az çok.

bi de şu var, benim eşim kimse bişey demeden kendiliğinden, yeğenlerinin babasıymış gibi davranıyor:) burda yazanları okuyup yorum yaparken hep kendimden bişeyler buluyorum içinde, demek ki aşağı yukarı benzer şeyler yaşıyoruz, az veya çok üzücü... benim eşim bi ara yeğeine diyor ki; sen eczacılığı kazan, işyerini söz yemin olsun ben açacağım. oooooo ha! dedim çok afedersiniz içimden. tabi benm gözler yerinden fırladı. görümcem k.v. falan da orda yok olur mu diyeceklerine bak kızım dayın açacakmış eczane, çalış eczacı ol!!! eşime ters ters baktım ama nafile, coştu bizimki konuşur ha konuşur. kızıma hamileydim o zaman. gece odamıza geçince eşime dedim, aşkım o neydi öyle, amma attın dedim. çocuk kazanırmış bi de 4 sene sonra dayı hani eczanem dermiş:)) olsun açarım diyor. dur orda dedim, daha karnımdaki çocuğa doğru dürüst kalitelisinden yatak beşik alamadın da milletin sıpasına eczane açmak mı kaldı dedim(o zaman yüklü kredi ödüyorduk ve paramız cidden az kalıyodu). laf çeviriyo sonra, ben gaza getirmek için dedim vs... ah benim acaip kocam ahhhh. bu basit bir örnek, daha neler neler... o yüzden takma kafana.

Dayısı yahu dayısı. Sanki yedi kat el mi? Alsa nolur, kardeşi nazlansa ne olur?

Annelerimiz haklı demek ki; işin içine el girince kardeşlik de bir yere kadar.

Sürekli birlikte olsak sürekli bekleyecek tipler.Zaten bir şey demedim bu zamana kadar ama insanın sinirlerini bozuyor işte.

Sürekli birlikte olsak sürekli bekleyecek tipler.Zaten bir şey demedim bu zamana kadar ama insanın sinirlerini bozuyor işte.

diğer konularınıza baktım ,eşinizin ailesiyle problemlerınız varmıs olabılr her ailede oluyor,ama siz fazlasıyla takıntı halıne getırmışsınız ne deseler ne yapsalar zaten batacak size

Teşekkür ederim aynı şeyleri yaşıyor Türk kültürü malum:)Benim eşimde de var üç aşağı beş yukarı aynı cümleler zaten yakın olsak çoktan her şey çığrından çımıştı.Bir de bize demiyorlar mı gel birlikte oturalım diye şimdi eltim oturuyor da K.validem K.pderle allah korusun.Hata hata üzerine yaptın bu evlilikte bunu da yapmama fırsat vermesin allah

yahu birileri istemesi sorun demiş

evliyim çalışıyorum hala abimden kıyafet olsun hediye olsun isterim ne var bunda abim o benim yaa birşey istemek için başkasından izin almama gerek yok bu karısı bile olsa

görümcem var çalışıyor benden fazla maaş alıyor ama bizden bişeyler isteyebiliyor hiçte sorun değil hatta kocam bile şuan durumuzu yok diyor kızıyorum

bi tane kardeşin var diye

diğer konularınıza baktım ,eşinizin ailesiyle problemlerınız varmıs olabılr her ailede oluyor,ama siz fazlasıyla takıntı halıne getırmışsınız ne deseler ne yapsalar zaten batacak size

Onlar sayesinde antideprasanlara başladım desem.Gerçi sadece fazlasıyla cahiller nerde ne konuşalacağını,sınırlarını bilmeyen köy adetlerini devam ettirmek isteyen küçük oğullarını kardeşlerini köle,para makinası sözlerinden çıkmaması gereken bir robot olarak gören tipler.Annemin evinde oturmama sanki mecburmuş gibi annem bizim için bişeyler yapmaya,kendileri de büyük oğullarına her şey yapan sadece bir yaş olan eltime kraliçe,bana ise ''gelin gelin''muhabbeti yapan tipler inan çok sıkıldım bu saçmalıklardan..

bence büyütmüşsün braz ne var isteyebilir oğlu sayılır sonuçta yeğen yani..
benm ablamda arıyo kuzey senden mont istıo dio ne bilim abimn kızı var mesela herkes beni annesi sanıo okula gdiorum kızımı özledmmm diyip sarılıorum öğretmenleri annesi hoşgeldnz dio yok halasıyım falan die açıklama yapıorum
bn bi sakınca göremedim açıkcası yeğeni yani alabilr he kendi çocuğuna almayıp ona alsaydı o zaman bi sorun var derdim ...

bütün bunları evlendıkten sonra anlamadınız herhalde yani bir önceliği olmustur anlamanız için bir vesile olmustur,diyorum ya sevmediğiniz için rahatsız ediyor sizi ama rahat olmaya bakın

Esasında problem "benim ailem" ve "eşimin ailesi" diye ayırım yapmaktan kaynaklanıyor çoğu zaman..
Oysa ki evlendikten sonra senin benim değil "bizim ailemiz" olmalı..
Bu şekilde bakılmadığı sürece daha çok bu tip sorunlar çıkacaktır..

Eşinizin ailesini bu kadar aşağılamanızı da doğru bulmuyorum...
Hele ki bu şehirli, köylü muhabbeti çok tiksindirici geliyor bana

bütün bunları evlendıkten sonra anlamadınız herhalde yani bir önceliği olmustur anlamanız için bir vesile olmustur,diyorum ya sevmediğiniz için rahatsız ediyor sizi ama rahat olmaya bakın

Evet öyle aslında baş edilmeyecek insanlar değilde,sürekli ağız dalaşı laflarına cevap vermek beni yoruyor.

sayfaları okumadan yorum yapacağım

isteyen kızsın

kardeş ben seni çoook iyi anlıyorum. insan yaşamayınca anlamıyor. benim eşim de, abisinin kızını çok sever. kız doğduğunda eşim bekardı ve birlik oturuyorlardı. yani elinde büyümüş gibi. şimdi 4 yaşında. eşim kendi oğluna göstermediği ilgiyi ona gösterir. ben "oğlanı tut yemek karıştırayım" dsem kıyamet kopar ama o kız gelince yazı yazıyorsa bile bırakır. sofrada oğluma asla bakmaz ama onu kucağına oturtur. oğlumun beşiğine yatırır. o kız da Allahım günah yazma illet bir şey. dolap çekmece ne varsa karıştırır. bin kere öğrettim yatak odasına girilmez diye, eşim bana kızar "girsin çocuk ne olacak" der. oğlum bebek sonuçta. o kız ağzı burnu aksa hasta olsa, yine oğlumu sakınmaz. öptürür, vs...

senin görümcenin yaptığını benim de kaynım yapıyor. biz oğlumuza ne alsak, ne yedirsek, gözleri görmesin. "benim kızıma da al. benim kızıma da ver." eve gelse, bir şey ikram etsek olur ya, "bundan sar da kızıma da götüreceğim. " hayır sakındığımdan değil. ama böyle şeyler talep edilmez, insanın içinden gelir yapar. ya da müsaitmiyim diye sormaya tenezzül etmez, "kızıma bak" diye bırakır gider...

kaç kere gördüm oğlumun emziğini, suluğunun başını çekyatın arkasına geçmiş dişiyle çekiyor. uyardım, eşim bana kızdı "çocuk o yapsın ne olacak"

yaniiiiiiiiiii anlıyorum seni.

ben de normalde severdim o çocuğu. çocuk yani ne kinim olabilir? ama eşim bu kadar sahip çıktıkça gıcık olmaya başladım.

Aşağlamak değil bu hakkaniyet duygusunun şehirli,köylüsü olmaz ama bu duygu yok hiç koca tarafımda bu da bizi hep bu sorunlarla karşılaştırıyor

bir anneye yakıstıramadım bu sözü cok ayıp ettıniz gercekten herkesın yavrusu kendıne güzel gelır ki bana göre bütün cocuklar güzel,

ya kızlar bence bu kardeşlik meselesi değil. istesin istesin, isterim diyen olmuş ama neden istensin ki! bana mantıklı açıklama yapabilecek olan var mı bu konuda? tamm durumu olmaz birinin, diğerinn daha iyidir, illa ki yardım edilsin, çocuğa da alınsın bol bol hem de dinimize göre zaten yapılmalı bunlar.

ama el insaf kardeşim, ben çocuğuma almazken dişimden tırnağımdan artırırken kimse kusura bakmasın, onların çocuğuna anası babası gibi davranamam. benim bi görümcem var, 40ından sonra 4. çocuğu bilinçli olarak hamile kalıp doğurdu, evde beyaz eşyalar değişti, mobilyalar ha keza. sonra neymiş ben ona yardım edecekmişim. ben sabahtan akşama kadar kızmı bırakıp gurbet elde perme perişan çalışayım, dişimden tırnağımdan artırayım, o evde 4 dönüm bostan yan gel yat osman... sonra eee biz kardeşiz. valla ben de o zaman derdime yanayım abim ya da erkek kardeşim yok diye hemen kendimi şu camdan atayım....

Hanımlar arkadaşımızın tam olarak rahatsız olduğu noktayı bence atlıyorsunuz.
Neticede herkesin bir ailesi var.
Neden abisine bulunduğu taleplerde eşine bulunmuyor o sevgili görümce!

Ah ilgisiz baba, alakasız koca ne güzel sığınma bunlar!

Baba babadır, dayı dayıdır!
Kimse kimsenin açığını eksiğini kapatmamalıdır ki kapatamaz.
Bence bunu eşinizle konuşun ama kardeşi ile ilgili konuşacağınız için üslubunuzu çok iyi ayarlayın ve lütfen yanlış anlaşılmamaya özen gösterin.

Alsınlar, ilgilensinler Allah aşkına, bu kadar gözünüzde büyütmeyin. Çocuklar büyüdüklerinde amca/dayı/hala/teyze yi iyi hatırlasınlar.

Cahil olmaları, görgüsüz olmaları, ilgi göstermiyor olmaları onların aileden biri olduğu gerçeğini değiştirir mi?

kardeş.............kardeş...........kardeş............candan öte can......kandan öte kan......
teyze,hala,dayı,amca; anne-baba yarılarıdır.. Allah korusun bizlere birşey olsa kimlere emanet edeceğiz yavrularımızı.. yapılacak yorumum çok ama söyleyebileceklerimi kısıtlamak zorundayım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…