- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.282
- 88
- Konu Sahibi Sadecebirisiyim
Allah yardımcınız olsun. İnşaallah belinizi doğrultursunuz. Eşim harcamaktan çekinmiyor ama ben bir markete gidip etiket fiyatlarını görünce gözlerim yerinden fırlayacak gibi oluyor.gerçekten tebrik ederim sizi.
ben çok iyi şartlarda büyümedim ailemde hep maddi sıkıntı vardı.. başkalarının yeşilkartıyla doktora giderdik, kolay kolay ilaç alamazdık.. lise çağımdan beri yazları kuaförde çalıştım günlük 5 liraydı :) biriktirir anneme verirdim.
lise sonda staj yaptım, staj yaptığım işyerinde işe başladım, üniversiteye masraf olur diye gitmedim.. içimde kaldı..
erken evlendim, erken anne oldum.. düğünümü evimi eşimle yaptık.. çocuğum oldu herşeyi biz yaptık bir kuruş maddii yardım görmedik ki eşim uzun bi süre işsiz kaldı günlük yevmiye ile bi sürü yerde çalıştı.. şimdi ikimizde çalışıyoruz maddi durumum yine iyi değil, aileler bize bişe yapamadı 60 bin kadar borç oldu.. faizsiz hali bu tabi ana para :) bu borç sadece düğün borcu değil tabi. ev eşyası, düğün, ev tadilatı, küçük bi araba (çocuktan dolayı getir götür yapmak için mecbur), kredi kartından mutfağa harca onu tekrar öde, para kalmadı kredi çek su borcu kapa, ee ekstra masraf oldu para yok kredi çek az az öde derkeeeeeeeen.. şimdi oğluma yetemiyorum mesela bazen çok üzülüyorum.. yokluğu bilmesi güzel bişe tabi ama gerçekten yok olması da zor tabi..
içimi döktüm buralara
sonuç olarak her birey hayatın her zorluğunu görmeli ki, yüksekten düşerse canı yanmasın..
Esasen 24 yaşından önce çocuk istemiyordum, oldu bir şekilde. Kendi adıma hayatı eşimin maddi imkânına endeskli yaşamıyorum. Hiç sakınmaz ama yapım değil. Çok gezdiğim o gezmelerde para harcadığım dönemler oldu ama hayatta ki her ihtimali düşünerek kendimi en rahatına endekslemiyorum. Onu bir ikinci kızıma hamileyken yaptım ama psikolojim hiç iyi değildi o sıra. Yalan yok har vurup harman savurdum.
Hayatın insana ne getireceği belli olmuyor. Bugün iyi olabiliriz ama yarının garantisi yok. O yüzden hayatı biraz planlıyorum. Uç noktalarda rahatlığa alışırsa insan düşüşü çok sert oluyor. Eşimin tarafında bir insanda gördüm bunu. Ben öyle çocuk dışı nafaka falan da talep edemem.
Hayırlısı olsun ya bakalım zaman ne gösterecek.