Görümcemle olan diyoloğumuz.......

fb341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
934
45
318
İstanbul
Konu şu arkadaşlar. Benim eşimin annesi vefat etmiş 12 yıl önce. Biz evleneli temmuz ayında 1 yıl olacak annesinin ölüm yıl dönümüde haziranda. Eşim de anneme evimde kuran okutmak istiyorum dedi senesi geldiği için. Tabiki ben de bu durumdan çok memnun oldum yeni evli olduğumuz için heveslendi ve ben de heveslendim açıkçası. Neyse sonra bu fikri görümcemle paylaştık onun eşi de imamlarla falan arkadaş onun ayarlamasını rica ettik. Onlar hatim ettiler son duası evimizde okunacak. Enişte de dedi ki eşime(babası yeni öldü) benim babamın adı da geçsin mi? Eşimde kıramadı tabi olsun dedi. Ama masraflara ben de katılmak istiyorum dedi. biz o kuranı okutacaktık zaten görümcemde masrafa beni de katın diye israr edince bişey demedik.(onun da annesi ya o da bişey yapmak istiyor diye) Neyse burası küçük bir yer olduğu için herşeyi insanlar soruyorlar özelliklede para mevzulrını ben de buna hiç alışk değilim. büyük şehirden küçük ilçeye gelince böyle oluyor. Enişte eşime şöyle diyor sana biri masrafı sorarsa ne harcadın ne yaptın gibi kimseye bişey deme hesap vermek zorunda değilsin. buraya kadar herşey normal. ama devamını şöyle getiriyor çok da bişey derlerse eniştemle ablam okutuyor dersin. Hani onlara atacakmışız gibi. bunu da şundan dolayı diyor herhalde ne yazıkki eşim ve abisi ortak ve harcamalar ortadan. bizim herşeyimiz göze batıyor zaten hesap ayrı olmayınca. yani zor durumda kalma gibilerinden[/B])
Tabi benim eşim iyi niyetlidir ve bazen kendini ifade edemediğini düşünürüm. ben açtım ağzımı bu konuşmanın üzerine bişey demek için üstüne laf geldi. Kızdığım şey şuydu ben evimde kuran okutuyorsam kimseden korkmam kimseye de böyle basit bişey için hesap vermem. Kaldı ki niye diyeyim ki eniştemle ablam okutuyor. Ohalde benim evimde ne işleri var. sinek küçük ama mide bulandırır ben gelemem böyle işlere. Ben eniştenin lafını şu şekilde bitere diye sandım: Kimseye bişey demek zorunda değilsin hatta benim adım bile geçmesin masrafa katıldığım için.

Aradım görümcemi az önce: abla ben dün akşam ki konuşmadan rahatsız oldum ve o yüzden aradım dedim. Enişte eşime masraflarla ilgili biri bişey sorarsa hesap verme dedi ama sonunda da çok da eniştemle ablam okutuyor dersin dedi. bu bana hiç hoş gelmedi dedim. Çirkin bir kelime geldi bana. Bizim kimseden bir korkumuz yok kimseye hesap vermek zorunda değiliz korksak evimizde okutmayız. Ben okutuyorum sen de katkıda bulunmak istedin tamm dedik. Biz zaten 1 yıldır planlıyoruz ben kayınvalideme kendi evimde okutmak istedim. Neden sorana korkup da görümcemle eniştem okutuyor diyeyim ki dedim komik değil mi? o da bozuldu o kötü niyetle demedi falan dedi. GÜya eşimi koruyor. Tabi en çok da eşime kızdım. kendini savunabilirdi enişte kimseye hesap verecek halim yok diyebilirdi. sustu bişey demedi ama benim bu konuşmadan midem bulandı.
Benim okutacağım kuran enişte beyin babamın da adı geçsin demesiyle şimdi sanki hem onun babasına hem de kayınvalideme okunmuş oluyor parayı da yarı yarıya karşıladığı için ben sadece evimi açmış oluyorum herhalde.

Ve hata başta bunu kabul etmekti sanırım kuranın ortağı mı olurmuş. bu insanlar zaten maddiyatçı parayı çok konu yapan insanlar ben alışkın dğeilim böyle şeylere ve eşime de çok kızgınım. Bu telefon görüşmesini görümcemle gerçekleştirdiğim için de içim bir yandan rahat değil kırıldı mı çok diye. Ama konuşmanın şık olmadığını ve hoşuma gitmediğini söylemeliydim içimde kaldı çünkü. .
Çok uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen. eşimin kusurunu ben kapatmak zorunda kaldım çünkü sesiz kalmamalıydı. Ben okutacağım kuranı niye başkasına yıkayım diyemedi. neyse onun kadar ben de söz hakkıyım sonuçta. Siz ne diyorsunuz bu duruma haksız mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
önemli olan kuran ın okutulması değilmi?
Kimin evinde kimin parasıyla okutulduğunun ne önemi varki...
Allah kabul etsin denilmesi en güzeli değilmi...
Bu çekişmeler olduğu sürece vefat edenlerin ruhu o dualarla nasıl huzur bulucak...

Son düzenleme:

benim de en tedirgin olduğum konu bu. Bİr kuran okutalım hayır edelim dedik. Yok efendim biri nek adar masraf yaptın diye sorarsa... falan filan. Ya millete ne hesabı verecem ya da millet neden bun sorgulayacakmış. Küçük ve dedidokunun bolduğu bir ilçe burası insanları da küçük düşünüyor işte böyle malesef.
Benim huylanmama sebep olan da çok zorlandın eniştemle ablam okutuyor dersin demesiydi. Ben mi abartıyorum bu konuşma benim midemi bulandırdı. Kimseye bişey deme hesap vermek zorundasın dese sadece neyse de devamının böyle gelmesi hoşuma gitmedi. Bİrde kendisi çok maddiyatçıdır noktayı virgülü hesap eder.
Keşke masraf katma gibi birşey olmasaydı bana bu da hoş gelmedi alışkın değilim ben böyle şeylere

Son düzenleme:
Bi yaşıma daha girdim

Gelen giden insanlar bu pilavın,bu etin parasını kim verdi diye mi soruyolar???Ayıp valla
Siz ikisinin ruhuna okutursunuz,gelenlere Allah kabul etsin demek düşer.Ne günlere kaldık yarabbim
Allah herşeyin hayırlısını versin.Milletin düşündüğüne bak.

küçük yerlerde bu tip şeyler böbürlenme sebebidir....
o da bunu pek iyi niyetle değilde, ele güne "biz yapıyoruz" havası vermek için söylettirmek istemiş..
eşinizde kimseye hiçbirşey söylemesin, sizde kimseyle polemiğe girmeyin..
güzelce yapın duanızı..
rabbim kabul etsin..

Ortaklaşa yapılan işlerde her zaman bir pürüz çıkar.
Dediğin gibi,keşke baştan yardım taleplerini kabul etmeseydiniz.Hatta hocayı kendiniz ayarlasaydınız.

Okuma yapılınca,zaten saygı ve hatır icabı,diğer aile büyüklerinin de ismi okunur.Bunun karşılığında para teklif etmek gerekmez.
Enişte,bir ucundan dahil olup olayı sahiplenmek istemiş anlaşılan.

Ama senin görümceni aramanı ben pek doğru bulmadım.
Bu konu enişteyle eşin arasında.Rahatsızlığı baştan eşin dile getirmeliydi.
O söyleyemediyse,sen enişteye söyleyebilirdin.Görümceye yansıtman,iyi olmamış,aranız bozulabilir.
Bilirsin,insanlar eşleri haksız bile olsa,onun tarafını tutarlar.

Şu durumda maddiyatçı enişte iken,görümcenin gözünde maddiyatçı gelin olabilir.
Hiç konuşmasaydın,yine de bildiğini okusaydın,soranlara biz yaptık veya beraber yaptık deseydin keşke...

Bence eniştenizin yaptığı hoş değil, böyle uhrevi duygularla yapılan bir şeyin tartışma ortamına dönüşmeside güzel olmamış,
ama cevabı daha sonra görümcene değilde, daha orda enişteye vermeliymişsin...

Evet işte gerçekten artık ögghh:44: geldi yani bana buradaki insanlardan ve küçük hesaplarından. Ya kim soracakmış ne masraf yaptın diye aynen öyle yemeğin hesabını mı yapayım. İŞte onlar yapıyorlar yok hesabı bölüşelim biz de katılmak istiyoruz dediler sanırım bunu başkaları da böyl ebiliyor enişte ben de babama okutuyorum diyor görümcem de masrafları yarı yarıya karşılıyoruz dedi başkalarına öyle hissetitim. Çok çirkin bunlar ya işte baştan müsade etmemek en güzeliydi sırf imamları bir araya getirecek organize edecek diye eşim de tamam dedi ama. OFF bilmiyorum ya peki yanlış mı düşündüm görümcemle açıp o konuşmayı beğenmediğimi söyleyerek abarttım mı

Öncelikle Allah kabul etsin...

Acikcasi bahsi gecen konu bana biraz sacma geldi, ne zamandan beri insanlar evlerinde okuttuklari Kuran'in baskalarina hesabini veriyorlar..
Bence enisteniz biraz patavatsizlik etmis, sanirsam ele güne karsi herkes onlar okuttu bilsin istemis..

Siz düsüncelerinizde haklisiniz ama olayi büyütmemenizi tavsiye ederim..

Allah razı olsun arakdaşım çok saol. Gerçekten çok üzgünüm bir yandan telefeon edip söylemeseydim rahatsızlık duyduğumu diye düşünüyorum bir yandan da içimde kalamazdı diyorum. Çok doğru tespitlemişsin o "biz yapıyoruz havasını" vermek istedi ben de öyle algıladım çünkü.
Ve gerçekten burada her nane var dedikodu var kin var nefret var kuran mevlüt olunca böbürlenmke oluyor gerçekten... Ne gerek vardı bile diyebiliyor insanlar hayret ya....

ben de aradığım için rhatsız oldum haklısın ama onu da şöyle açıklayayım. Ya ne alakası var kimseye bişey demek zorunda değiliz derken görümcem benim dikkati dağıtmak istedi bak şuna bakalım gibilerden tekrar açtım ağzımı ama ben kimseye beraber yaptığım açıklamasını bile yapmak zorunda değilim diycektim yine yarıda kesti lafımı neyse boşver kapatalım giblerden. Ona da akşam fikrimi söylemek istedim susturdun söyleyemedim şimdi fikrimi belirtmek için aradım beni yanlış anlama dedi kötü niyetim yok sadece kullanılan kelime bana hoş gelmedi dedim. öyle işte of offff yani tadım kaçtı sinir oldum

sorun bana çok küçük geldi..

önemli olan insanların bir niyet uğruna toplanması değil mi ??

neden insanlar küçücük şeylerle ilgilenir ki ??

İşte zaten huyunu bildiğim bir insan olduğu için kullandığı kelimeyi asla iyi niyetli bulmadım ben ve çok sinirlendim inanın sabah bile o sinirle uyandım yataktan hazmedemedim. ama eşime sinirleniyor o hazmediyor o zorlanmıyor o çok iyi niyetli bakıyopr eniştem korudu gibilerinden baktı olaya ilk önce bana atarsın gibilerinden sanki bu bir suç ta bize at diyor.
Hem patavatsız hem de çok kurnaz bir adam bu bahsettiğimiz adam. o yüzden konuşması canımı sıkmaya yettti

Güzelim, üzme kendini, iyi bir niyetle yola çıkmışsınız bence hepiniz..
Harcamaları kim yaptı diye soran haddini bilmezlere, eşin "afiyetle yeyin lütfen, harcama konusu önemli değil" desin. Yani ne "eniştem üstlendi" desin, ne de kendi katkısını söyleyip zor durumda kalsın.

Aslında herkesin niyeti güzel burada. Ama millete hesap verme konusunda çıkıyor sorun.. O hesap da neden gerekiyorsa.
Biz de birara babamın adına tapulu olan bir evde oturuyorduk, ama benim hakkımdı orada oturmak, hatta babam bana borçluydu. Çook uzun ve karışık bir hikaye. Her gören sorardı "siz şimdi kira veriyor musunuz oraya".. Babamın ve benim ve üvey annemin ve eşimin bir arada bulunduğu bir ortamda soruyorlardı düşünsene.
İnsanların haddini bilmezliği, patavatsızlığı cahillikten mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama bozmak gerek böylesini.

Enişten de babasına ayrı okutsa daha iyi olurmuş, ama bence kötü bir niyette yok ki güzelim "babamın da adı geçsin" demekte. Elalem için kötü olmayın derim, okunsun bitsin, tatsızlık çıkmasın, sabret bence. Kim kime ne derse desin, sen kazanacağın Allah rızasına bak.. Evini açıyorsun, ne güzel.

Allah kabul etsin şimdiden.

Son düzenleme:
Bence keşke görümceniz yerine eşinizle konuşsaydınız. Eşinizi eniştenin önerdiği şekilde konuşmamaya ikna edebilirdiniz belki, baştan onunla konuşarak. Bu arada eşiniz kendi abisi ile ortak olduğuna göre anne onun da annesi değil mi? Gerçi bu konuda abinin fikri alınmadı ki iş buralara geldi gibi anladım. Eğer öyle ise bu da tuhaf değil mi? Eşinizin ailevi ilişkileri konusunda biraz kafam karıştı doğrusu.

sorun bana çok küçük geldi..

önemli olan insanların bir niyet uğruna toplanması değil mi ??

neden insanlar küçücük şeylerle ilgilenir ki ??

kesinlikle sorun çok küçük. ama sinek de küçük mide bulandırır.
Ben aslında görümcemle konuştuğum için kendimi rahatsız hissetim ama yutamazdım onu eşim yutar ama ben yutamam. ben böyle bişey görmedim ben böyle şeylere alışşkın değilim. Eşim ağırlığını koymalıydı... halbu ki onun böyle uyarı yapması güya aklı vermesi bile çok garibime gitti biri masrafı sorarsaymışşşş....
allahım konulara bak ya kime ne.... ben bir de bekliyorum ki desin ki eşime benim adım geçmesin ama onun dediği...

Büyük şehirlerde de var o tür insan, mekan hiç fark etmiyor.
Biz ev aldığımızda "kaça aldınız, kaç kaç ödüyorsunuz, hangi bankadan çektiniz kredi, peşinat ne kadar verdiniz" sorularından gına gelmişti.
Bir ara da "eşin ne kadar alıyor, sen ne kadar alıyorsun, oo aylık gelir şu kadar yani, e peki nasıl değerlendiriyorsunuz" sorularından bıkmıştım.
Hiç samimiyetimiz olmayan insnalar, bir araya gelmişsin hoşbeş nasılsın,iyi misin konuş geç git işte. Sanane benim bütçemden, finansımdan..
Bir ara nezaketten dolayı kırmazdım o insanları, ama yanlışmış.. Bir kere kır, bir daha karşılaşmıyorsun bu tür bir durumla. "Buradaki insanlar böyle" diye bişey yok. "Sen böylesin" aslında.. Yani sen "o soruların soralabileceği birisin". Ne zaman bunu anladım, sonrasında rahat ettim inan.

en üzücü olanda tüm bu gizleme saklamanın sebebi harcamaların abiden gizlenmesi.... onunda annesi sonuçta
keşke değil bu duruma gelmek bütün kardeşler beraber hareket edip birlikte okutsaydınız...

Allah mekanlarını cennet eylesin...

çok güzel yorumlamışsın ben de hep iyi düşündüm ama o kullanılan kelimeye saplandım kaldım işte. babamın da adı geçsin dedi tamam dedik ben de masrafa dahil olmak istiyorum dedi sesimizi çıkarmadık görümcem de deyince dedim onun da annesindir ama biri sorarsa sıkışmamak için ablamla eniştem okuyorr de diyor akıl vermeye bak.. neyse ama işte şuanki tek huzursuzluğum görümcemle kavga etmek için aramdım sadece fikrimi söyledim yanlış buldum birinden korksak zaten okutmayız dedim neden sorana onlar okutuyor diyeyim ki dedim yanlış bir konuşmaydı dedim. O da bozuldu şimdi eşine de söyler dayanamaz o. Ama bozmak için aramadım düşüncemi söyledim kırmak da istemedim olayı o büyütür mü kendi içinde acaba niyetimin tartışma ya da olayı büyütme olamadığını dacede o kelimeye canımın sıkıldığını söyledim... içim huzursuz

amin... Biz eltimle görüşmüyoruz eşimde abisiyle aman aman iyi değil aslında hiç abi kardeş gibi değiller paylaşımları yok malesef. abi anneme kuran okutuyorum buyur gel dedi ona. danışmadı danışa ne gerek var diye o bile sorar ya da cevap vermeden önüne dönerdi emin ol. burda kuran dı mevlüttü onalara gösteriş geliyor yapmamayı tercih ediyorlar töbe yaa. ve hep milleti düşünerek hareket edicen kimse ne aldığını ne yediğini ne yaptığını bilmeyecek. burda onu öğrendim. Büyük şehirde öyle değil ki kimse ne yaptığını bilmez takip etmez. ben buraya buradaki insalara akıl sır erdiremedim daha. çok tuhaf düşünceler ilişkiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…