Görümcemle olan diyoloğumuz.......

sanırım çok doğru tespit. ben ailemde hiç böyle şeylere tanık olmadım bizim evimiz de asla para konuşulmazdı. maddi açıdan da çok şükür durumumuz yani ailemin durumu çok iyi. babam evde hesap kitap konuşan adam değildir. ama ben buraya geldim yemin ederim nefret geldi küçük esnaflık küçük kazançlardan dolayı sanırım hep para hep para mevzusu. şu an kuran konusu bile maddiyata bölündü falan inan çok rahatsızım. Allahım içim daraldı resmen keşke hiç bunlar olmasaydı onlar da misafir gibi dahil olsaydı içim de rahat olsaydı. Allahım kabul etsin. bundan sonra her sene kuran okutucam ama bu şekilde değil gündüz sadece hanımlar arasında. arayıp herkesi kuranım var buyrun gelin diycem. Yani yok masraftı yok ortaktı ne bunlar ya... Ama nasip olursa niyetim her sene evimde yıl dönümübnde kayınvalideme kuran okutmak.

Bence tepki verdiğin için pişman olma, belki bu sözü geri almasını sağlayamazsın, ama ileride yapabileceği benzer hataların önüne geçersin. Zaman zaman insnalara sınırlarını göstermek iyidir, çok iyidir.
Tarz olarak da gayet makul davranmışsın.

eşimle akşam oradan dönerken konuşmaya çalıştım arabada beni fazla tantana yapıyormuşum gibi algıladı. bu tarz kopnularda baskınımdır ve bazı şeyleri hazmetmem ben. o da çok aşırı iyi niyetlidir. beni bir şekilde susturunca evde de devam edip tatsızlık yaratmak istemedim. ama kesinlikle işten gelince onunla konuşucam güzel bir dille ve ayaklarının üstüne daha dik basmasını bu tarz konularda gereken cevabı ve tavrı ortaya koyması gerektiğini paylaşıcam. Eşimden çok memnunum ama bir tek sorunumuz var o da bu şekilde kendini ifade etmesinde eksik kalması. yeri geldiğinde elini masaya vurmalı biri bişey derken çekinmeli yani. Bilmem ben böyle yetiştim.

evet işte neyse ki biraz içim rahatladı. benim de yapmak istediğim herkes konuştuğuna dikkat etmeli sınırını çizgisini hudutunu bilmeli. Neyse olan oldu ben seviyesiz olarak konuşmadım görümcemle yanlış bulduğum konuşmayı söyledim o kadar. Neyse gerginliğim biraz gitti gibi .uff

sana acizane tavsiyem...eşine sanki onu kumanda etmeye çalışıyor gibi görünme,her ne kadar sen iyi niyetli olsanda işin sonunda akrabalarıyla arasını bozmaya çalıştığını sanabilir....

34 yaşındayım ve henüz 8 aylık evliyim inan bu yaşıma kadar babam hep yurtdışındaydı hayatla,insanlarla ilgili çok tecrübeler edindiğimi sanırdım ama evlenince

erkek beyninin bizlerden çok farklı olduğunu anlayabildim...:44:

az önce görğmcem birşey demek için aradı sonra da kayınpederimi çıkardık dedi aradan bu ne şimdi dedim. ben öyle dediğim için mi bana karşı bir tepki oldu dedim. Yok başka şeylerde vardı dedi. eşimin kız kardeşi de dedi benimde babamın adı geçecek ben de bişeyler alayım o yüzden yok dedim sadece annem olacak. Ya abla işte bak dedim bu sefer amacındn iyice saptı dedi bu sefer o da bişey alayım diyecek sonra millete benim eşim için o annesine evinde kuran okuttu ama bende şuan aldım ben de bunu verdim diyecekler. ne gerek var amaç bizim annemize kuran okutmamız değil mi dedim. yani dedi ama canı tabi ki sabah bana sıkılmış belli. neyse canım sıkıldı zaten dedi. eşin biliyomu dedim yok söylemedim dedi. neyse eğer bana karşılık böyle yaptıysanız üzülürm dedim ama niyetinden de şaşacaktı yoksa böyle dedim falan işte kaşadık...

neyse bilmiyorum ya keşke çenemi tutsaydım

Son düzenleme:

evde kuran okutulması çok güzel bir durumken milletin ne kadar masraf ettiniz diyebilmesine inanamıyorum üstelik senin evinde okunacak kuranı kerimin masrafını niye başkası yapmış gibi gösterilsin yada bunun masrafınının hesabını sorabilecek abi nasıl bir abidir bensenin yerinde olsam görümcene birer hafta arayla kuranı kerim okutulmasını tavsiye eder bu durumdan çıkardım allahın kelamı için millete hesapmı vereceksin vallahi pes

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…