Görümcemle yaşadığım sorun

magistrahanim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2022
14
4
1
30
Nişanlıyım. Bir aya düğünüm var. Normalde görümcemi ve nişanlımın ailesini çok severim Ailemin nişanlımdan hiç bir talebi olmadığı halde dörtlü bir arkadaş ortamında görümcem o köyden kız alınmaz çok şey istiyorlar dedi. Abisi herkesin içinde bağırdı sinirlendi oda başka birini kastettiğini üzgün olduğunu söyledi. Nişanlım herkesin içinde görümceme bağırdı için vicdan yaptı ve olayı uzatmakla beni suçladı. Yanlış anlamış kardeşim dedi daha çok bana trip attı Bu olay istemeden ailelerimize taşındı Her iki tarafta olur böyle şeyler vs dedi. Ancak görümcemle ve kayınvalidemle şuan konuşmuyoruz. Normalde her gün mesajlarşıkdık Evlerimiz karşılıklı olacak mecburen eşya yerleştirmek için gitmek zorundayım. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım onlardan mı bir adım beklemeliyim? Nişanlıma nasıl davranmalıyım gerçekten üzüldüm kendi ailem gibi severdim
Güncelleme: biraz düşününce konuyu büyütmemeye olgun davranmaya karar verdim.
Güncelleme 2: arkadaşlar teşekkür ederim cevaplarınız için. Bugün akşam şöyle oldu. Nişanlım ilk olarak benden özür diledi seni ailemin karşısında zor bir durumda bırakabilirdim, kardeşimle yoktan yere soğukluğa sebep oldum ama durumu izah ettim dedi. Bir kez kayınvalidem ve görümcemin yanında özür diledi. Hem benden hem görümcemden. Görümcem ile ben de birbirimize kendimizi açıkladık. Ben ailemi tanıyan birinin yanında bir şey istemediğimiz halde bizi işaret eder gibi anlamasından korktuğum için ailem adına üzüldüğümü söyledim oda abisi kızdığı için olayın daha büyüdüğünü ifade etti. Ama hiçbir soğukluk olmadan konu kapandı.

Son düzenleme:
Bu olay anında bir şey söylediniz mi acaba? Yani eşiniz olayı uzatmakla sizi suçlamış ama cevap verdniz mi belirtmemişsiniz

Bu olay anında bir şey söylediniz mi acaba? Yani eşiniz olayı uzatmakla sizi suçlamış ama cevap verdniz mi belirtmemişsiniz
Olay anında ona bir şey söylemedim. Hatta nişanlıma da şikayet etsin görümceme kızsın diye de söylemedim. Benden habersiz bir talep mi oldu bu söz beni çok incitti anlamında söyledim. Ama nişanlım kardeşinin gönlünü hemen alırken bana 5-6 saat soğuk davrandı benim çabalarımla düzeldi. Zaten düzelecektim vs dedi. Bende aile olacaksak bana böyle davranmaman gerekir bu beni rahatsız etti diyince geri adım attı

Siz pek kendi söylediklerinizden bahsetmiyorsunuz ama nişanlınız sizi olayı uzatmakla suçladığına göre siz de bişeyler söylemişsiniz anlaşılan
Benim uzattığım nokta yanlış anlaşılma olmuş dediğinde suratımın hala asık kalması ve ilk defa bir sorunu kendi aileme söylemiş olmam. Normalde hiç söylemezdim ama onlar kendi ailelerinde konuşurdu bu kez ağlamaklı olunca babam anneme nişanlım yanımdaki iken olayı anlattım. Annem babam da siz bizim oğlumuz kızımızsın olur böyle şeyler oda gayri ihtiyari söylemiş dedi

Peki sizde kayınvalide ve görümceye nasıl savunmaktım ilk adımı onlardan mı beklemeliyim

Böyleyse bunda sizin bi suçunuz yokki. Nişanlınızı ve ailesini bi daha gözden geçirin nişan tanıma evresidir

Nişanlınız da olay anıyla sinirlenip kardeşine kendisi bağırıyor. Daha sonra abarttığını fark edip olayı size çevirmiş.
Görümcenize de kayınvalidenize hep bir mesafeniz olsun. Fazla samimilik ve yakınlık da bu tarz şeylere sebep olabilir. Ki bu süreçte veya evlilikte herkesin söylediği şeyi önemseyip kafaya takmayın. İlla beğenmedikleri bir durum olup kendilerince laf sokmaya çalışırlar. Siz karşılıklı oturacaksanız eşya taşımaya gittiğinizde normal bir şekilde konuşabilirsiniz bence fazla samimi olmadan. Çünkü bu sefer gidip konuşmadığınız da olayı bir şekilde yine size çevirirler. Gerektiği durumlarda iletişim kurabilirsiniz yani.

Böyleyse bunda sizin bi suçunuz yokki. Nişanlınızı ve ailesini bi daha gözden geçirin nişan tanıma evresidir
Benimde üzüldüğüm bu oldu. Kardeşiyle hemen barışırsan bana trip atması. Kardeşi kendi erkek arkadaşıyla sivri dili yüzünden ayrıldı çocuk aynen bu şekilde demişti ona. Yine de ben severdim ama bu durum aile karşında ezilir miyim düşüncesini getirdi aklıma düğüne de az kaldı. Nişanlımı çok seviyorum ama bu olay üzdü

Abisinin yanında kusura bakma dedi. Sonrasında herhangi bir mesaj atmadı ya da iletişime geçmedi

Bence bekleyin. Ilk mesaji sizin atmanizs gerek yok. Onlardan mesaj veya arama gelse normal cevap verirsiniz. Size abla tavsiyesi: Daha yeni ailenin icine giriyorsunuz. Iyice insanlarin huyunu suyunu bilmeden fazla samimi olmayin. Zamanla ayari oturtursunuz zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…