Görümcemle yaşadığım sorun

Benimde üzüldüğüm bu oldu. Kardeşiyle hemen barışırsan bana trip atması. Kardeşi kendi erkek arkadaşıyla sivri dili yüzünden ayrıldı çocuk aynen bu şekilde demişti ona. Yine de ben severdim ama bu durum aile karşında ezilir miyim düşüncesini getirdi aklıma düğüne de az kaldı. Nişanlımı çok seviyorum ama bu olay üzdü
Biraz mesafe koy bakalım ailesine davranışlar nasıl olacak. Nişanlın daha sen ve ailesi arasında dengeyi kuramıyorsa üzülen sen olursun çok sevmek yetmez

eşimin ablasıyla arkadaş kardeş gibiyiz ne ayrı kalabiliriz ne de birlikte yapabiliriz ama beraberken eğleniriz bazen birbirimize laf da atarız. eşim niye öyle dedin diye sorduğunda sen karışma bizim ilişkimize sakın dahil olma derim.
hiç de karışmaz ne yaparsanız yapın der çekilir kenara. bunu en başta oturtmazsanız sonra çok zorlanırsınız.

Bana göre evlerinizin karşılıklı olması da sıkıntı yaşayacağınız bir durum.. gorumce patavatsizlik etmiş. Nisanliniz da arayı bulamamış ne yapacağını şaşırmış. Bundan sonraki ilk problemde sizin tepkinizi bildiği için hakliysaniz bile anne ve kardeş savunulacak gibi geldi.. hayirlisi

Madem böyle bir ortam oluştu ve görümceniz böyle söyledi. Şakayla karışık bende o köydenim ne istedim kız sizden deyip gülün sarılın geçsin gitsin. Nişanlınız karışıyor siz bir şey demiyorsunuz iş ailelere gidiyor. Evlenince neler olacak bakalım ? Bence elimizden geldiğince kendimizi halledebiliyorsak halletmekte.

Madem böyle bir ortam oluştu ve görümceniz böyle söyledi. Şakayla karışık bende o köydenim ne istedim kız sizden deyip gülün sarılın geçsin gitsin. Nişanlınız karışıyor siz bir şey demiyorsunuz iş ailelere gidiyor. Evlenince neler olacak bakalım ? Bence elimizden geldiğince kendimizi halledebiliyorsak halletmekte.
Bu yoruma sonuna kadar katılıyorum, iletişimde hoşunuza gitmeyen bir duruma karşı aynı dozda tepki verebilmek o an hemen çözüyor problemi, biri diğerinden fazla tepki verirse kavgaya dönüşebiliyor ya da başka yerlere gidebiliyor konu. O an karşındakinin dozunu anlayıp o minvalde karşılığını vermek en güzeli.
Daha da güzeli genel olarak ilişkinin seyrinde mesafeyi korumak. Mesafe korunursa kendinizi de koruma alanına almış oluyorsunuz.

Suçlanan siz olmuşsunuz ama baş suçlu nişanlınız. Bağırmadan gerekeni söyleyebilirdi. Sonra niye uzatan siz olmuşsunuz anlamadim.

Görümce boşboğazlık etmiş ama siz de hiç düzgün yönetememişsiniz.
Kaç yıldır birliktesiniz de kendi ailem gibi oldular diyorsunuz öncelikle? Bu kadar kolay mı aile olmak?
Kendi ailenizde mesela kardeşinizin bir sözüne alınsanız direkt onunla mı konuşursunuz yoksa anne babanıza mı şikayet edersiniz? Bu kadar yakınsanız zaten görümce onları söylerken siz de şakayla yanıt verebilirdiniz, veya sonrasında kırıldığınızı birebir iletebilirdiniz? Ya da nasılsa beni seviyor beni kastetmemiştir diyip boşverebilirdiniz.
Çok rahat aile olduk diyorsunuz ama sözde kalmış. Bence ne siz ne de onlar size karşı fazla bir samimiyet ve sevgi duymamışlar. Ufak bir şey bile ne kadar büyümüş baksanıza hemen küsüşülmüş.
Nişanlınız da ikinizin de gönlünü alıp ortayı bulacağına bir kardeşine bir size parlıyor. Dürtüsel biri mi böyle çabuk parlayan?

Nişanlıyım. Bir aya düğünüm var. Normalde görümcemi ve nişanlımın ailesini çok severim Ailemin nişanlımdan hiç bir talebi olmadığı halde dörtlü bir arkadaş ortamında görümcem o köyden kız alınmaz çok şey istiyorlar dedi. Abisi herkesin içinde bağırdı sinirlendi oda başka birini kastettiğini üzgün olduğunu söyledi. Nişanlım herkesin içinde görümceme bağırdı için vicdan yaptı ve olayı uzatmakla beni suçladı. Yanlış anlamış kardeşim dedi daha çok bana trip attı Bu olay istemeden ailelerimize taşındı Her iki tarafta olur böyle şeyler vs dedi. Ancak görümcemle ve kayınvalidemle şuan konuşmuyoruz. Normalde her gün mesajlarşıkdık Evlerimiz karşılıklı olacak mecburen eşya yerleştirmek için gitmek zorundayım. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım onlardan mı bir adım beklemeliyim? Nişanlıma nasıl davranmalıyım gerçekten üzüldüm kendi ailem gibi severdim
Pasif agresif birisiyle evleniyorsunuz bol şans 🤞

Olay anında ona bir şey söylemedim. Hatta nişanlıma da şikayet etsin görümceme kızsın diye de söylemedim. Benden habersiz bir talep mi oldu bu söz beni çok incitti anlamında söyledim. Ama nişanlım kardeşinin gönlünü hemen alırken bana 5-6 saat soğuk davrandı benim çabalarımla düzeldi. Zaten düzelecektim vs dedi. Bende aile olacaksak bana böyle davranmaman gerekir bu beni rahatsız etti diyince geri adım attı
Ponçik kalbiniz niye hemen bu lafa kırılıyor ki. Siz bişey istemediniz diye sizin köyde adetleri mi değiştirmiş oldunuz yani ? Kız genel bişey söylemiş işte. Ben görünceye hak verdim.

Nişanlıyım. Bir aya düğünüm var. Normalde görümcemi ve nişanlımın ailesini çok severim Ailemin nişanlımdan hiç bir talebi olmadığı halde dörtlü bir arkadaş ortamında görümcem o köyden kız alınmaz çok şey istiyorlar dedi. Abisi herkesin içinde bağırdı sinirlendi oda başka birini kastettiğini üzgün olduğunu söyledi. Nişanlım herkesin içinde görümceme bağırdı için vicdan yaptı ve olayı uzatmakla beni suçladı. Yanlış anlamış kardeşim dedi daha çok bana trip attı Bu olay istemeden ailelerimize taşındı Her iki tarafta olur böyle şeyler vs dedi. Ancak görümcemle ve kayınvalidemle şuan konuşmuyoruz. Normalde her gün mesajlarşıkdık Evlerimiz karşılıklı olacak mecburen eşya yerleştirmek için gitmek zorundayım. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım onlardan mı bir adım beklemeliyim? Nişanlıma nasıl davranmalıyım gerçekten üzüldüm kendi ailem gibi severdim
Bence olayı eksik anlattınız. Siz hiç ağzınızı açmazdınız yani öyle mi?

Kayınvalide-Damat arasında geçtiği rivayet edilen, özündeyse gelinlerin damatların eş ailesiyle aralarına mesafe koymasını tavsiye eden tatlı tatlı gelin hikayesini hiç duymamışsınız sanırım.

Çok muhabbet tez ayrılık getirir, eş ailesiyle sevgi saygı çerçevesinde ama daima mesafeli bir ilişkiniz olsun yoksa her lafın ucu birinize dokunur tatsızlık çıkar.

Madem ortada bir yanlış anlaşılma var, siz bir adım atıp kayınvalidenize giderek yanlış anlaşılmalar için üzgün olduğunuzu söyleyin bakalım tavrı ne olacak?

Back
X