Görümcemler geliyor nasıl ağırlamalıyım

Duru000

Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2019
687
434
23
32
Önceden görümcemler geldiğinde çok el üstünde tuttum, evime geldiklerinde hizmette hörmette kusur etmedim ama yaptığım herşeye nankörlük etmişlerdi bende mesafe koydum yine gelip gittik ama eskisi gibi ablacım ablacım yapmadım. Yine kaynanmlara geldiler biz hergün yanlarına gittik (suan barıstım hepsıyle) kaynanam önceden 2 günde bir gitsek millete gelmiyo etmiyor dediler bende mesafemi koydum bazen haftada bazen hergün kendim ayarlıyorum. En son birlik dirlik yemek yiyelim diye laf ettiler milletten de duydum bu lafı. Bende Bi çözüm buldum kendimden bıktırmak için arada öğlen 3 gibi gidip yemege kalıp yemekleri falan hazırlıyordum. Bir kac sefer eşim aradı yemek yok dedi, daha sonra bana laf vurdurdu biz eşimle kendimize göre yemek yiyoruz diye, bu arada ayda 1 anca yemege gidiyorduk. Ramazanda 1 kere kızlarıyla toplu cagırdı. En son işte gecen kayınpeder aradı eşimi aksam hep birlikte yemek yiyelim kızlarım siz falan toplancaz diye biz gittik, eşim anne cok acıktım bikac bişey atıstırıyım dedi oda suan yıyemezsin evde yemedinizmi dedi. Sonra bana döndü siz yemeğinizi yemedinizmi dedi esimde oradan yedik falan dedi. Sonra baktım görümcemler sarmadan atıstıyor kaynanam da var(eşim sarmadan istedi vermedi) kaynanam esşime beddua ederek konustu açım diyor evlerinde yememişler diye bende arkasındaydım kime diyon o lafı dedim toparlamaya calıstı. Ben bayramım 2 günü aıleme gitmistim memlekette oturuyorlar ilk günü eşimin ailesiyle geçirdik. Bugun dedım anne sana tülbent ördum niye hiç takmıyorsun dedim canım istemiyor, stresten takmak istemiyorum içimden takmak gelmiyor zaten bayramın 2ci günü dudaklarım patladı dedi. oradan görümceme döndü bana örecegin tülbenti bitirde bayramda takıyım dedi biz bu arada dısarda parkta otuyoz herkes eve gectı kaynanam beni eve csgırmadı ben eve gectim. Bugun aksam görümcemi eşim yatılı cagırdı oda yarın gece yatarız dedı. Kaynanam oradan atladı sabahtan geliriz geliriz gece de yatarlar dedi. Suan cok sinirliyim cok gerginim kaynanam kendi adına karar veriyor, yemege gitmesek bir ton laf, bende bıktırmak için arada gidiyim dedim bir suratlar bir tavırlar. Suan da intikam almak için sabahtan geliriz diyor görümcemlerin gelmesi sorun degil ama 5 öğün sofra sercem en az 20 kişi onun stresi de var sizce yanlıs mı düşünüyorum benmi abartıyorum

20 kişi 5 öğün mü dedin??
Ne o bir tabur asker filan mi bunlar birde niye 5 öğün?
Siz nasıl bir düzen kurduysanız o şekilde yapın.ozel birşeylere gerek yok herhalde

20 kişi 5 öğün mü dedin??
Ne o bir tabur asker filan mi bunlar birde niye 5 öğün?
Siz nasıl bir düzen kurduysanız o şekilde yapın.ozel birşeylere gerek yok herhalde
Sabah kahvaltı öglen yemek aksam yemek, gece cayı yatılı kalırlarsa sabah kahvaltısı. Kızlarının yükünü bana atıyor

Eşiniz bu duruma nasıl tepki veriyor ben asıl onu merak ediyorum

Bunca ayrinti bunca stress. Vallahi o guzelim beynine yazik. Hayat enerjini emen insanlarla gorusme gorusmen zorunluysa da ipleme.
Sok lafi gec. Icinde kalip dert olacagina disina vur olay olsun
Amaan ü bacım keşke dediğin gibi olsa, evliliğin için bazen haddinden fazla fedakarlık yapıyon, bazen mesafeli koyuyorum bazen de ister istemez kama takıyorum

Dertlensende gelecekler,dertlensende.Uyu bari dinlen tatlı canına yazık.Guzelce yapabildiğim kadar yap,kendini yorma,olduğu kadar.Bol bol gorumcelerden yardım iste.Haaaa laf sokmayida unutma.Bir şey kız dediler ,gülerek sok lafını geç.Unutma yormak yok,fazla hürmet yok,bolca laf sokup geldiklerine pişman etmek var

Sabah kahvaltı öglen yemek aksam yemek, gece cayı yatılı kalırlarsa sabah kahvaltısı. Kızlarının yükünü bana atıyor
Ha bir günde 3 öğün ertesi günde sadece kahvaltı yani..çayı sayma.
Kafanda o kadar büyütmüşsun ki normal olarak iyice panik olmuşsun.
Istememekte haklisin yanlış anlama o iç hak etmiyor zaten nezaketi yada güzel bir ağırlamayı ama olan olmuş mademki gelecekler kolayına bakacaksın.
Taktir etmeyi teşekkür etmeyi bilmiyorlarsa sende bir makarna yap yesinler iste çok bile..

Aynı konuyu acacaktım yurt dışından geliyorlar banada gecen sene geldiler pastası böreği tatlısı yemeği eksik etmedim kajusu fındığı fıstığı kilo kilo aldın gidince dedikodu yapmışlar bi çekirdek bile yemedik ikram edemediler diye 10 liralık çekirdeği laf etmişler aptal gibiyim 4 gün kaldı

Ya sen hala soruyor msun ne yapacagini ? Caninizin kiymetimi yok sizin.Ne ugrascaksin ne varsa onları yap arada da laf carpit sende.Zamaninda yapmissin nankörlük etmisler hala hizmet mi bekliyorlar.Koy mesafeni gitsin.Esinde gormus annesinin yüzünü zaten.Gerekirse esinle de guzelce konus gitmeyin.Gelmesinler

Ya valla bilmiyorum ben içimden ne dersem diyım dediğiniz gibi yapamıyorum cok da saf degilim arada lafımı da sokuyorum ama yine elimden gelen hazırlığı yaparım evime gelen misafire laf sokmam, ha bügün görümcem birinden örnek vererek bayramın ilk günü kaynanasın evinde gecirmiyor kendi ailesine gidiyor benim eşimin ailesi izin vermez önce erkek tarafının ailesini bayramlarız dedi bende gülerek senin eşinin ailesi gayet anlayışlı buzamana kadar hep bayramın ilk günü aksamı ailende gecirdiniz bu bayram hariç dedim herzaman bir olmaz ben yeri gelir ailemde yeri gelir eşimin ailesinde gecirrim dedim. Güya bana gönderme yapıcaktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…