Görümcemler geliyor nasıl ağırlamalıyım

Goruyolarda ona ragmen can ciger kuzu sarması

D Duru000 kayınvalide görümceler yabancı değiller, biraz işi bilmek lazım, sabahtan kurarsınız kahvaltı sofranızı, öğlen verin ellerine patatesi, biberi, kabağı soysunlar karışık kızartma yapın yanına da bir makarna tamamdır, zaten yaz mevsimindeyiz çok ağır yemeğe gerek yok, akşam için kayınvalideye anacım senin pilavın çok güzel oluyor deyin sokun mutfağa pilav yapsın alın 2 tane tavuk haşlayın mis gibi tavuklu pilav, görümcelerde zeytinyağlı taze fasulye yapar, yetmez diyorsanız bir de mercimek çorbası yaparsınız, tavuklu pilavın yanına ayran veya cacık bitti gitti, birlikten kuvvet doğar deyip hepsini sokun mutfağa yabancı yer mi oğullarıyla abilerinin evi :))
Arada atıştırmalık lazım çayın yanı boş olmaz derseniz de kayınvalide güzel börek yapıyordur börek yapsın, sizde kek çırpın.

bir soz vardir bilir misiniz? herkes kendine yakisani yapar onlar kendilerine yakisani yapmislar sizin evinize misafir olarak gelecek farzedin hic tanimadiginiz yeni tanistiginiz biri geliyor -ki gelen de esinizin annesi kardesleri- nasil sofra duzerdiniz? ya da kendi aileniz gelse nasil duzerdiniz? bosverin o binu yapti su bunu yapti her kumas kendi kalitesini belli eder Allah size misafirle riziklandirmis sizde bastaci edip agirlayin 1 guncuk agirlanacak misafiri bu kadar abartmaya gerek yok bence

ya ileride ben de kaynana, ben de görümce olacağım ama inanın bunların hiç birini yapmayacağım. Arayıp sormayacağım, isterse gelir istemezse gelmez. laf sokmayacağım. bir kere laf sokmak dünyanın en cahil hareketi. bir şey demek istiyorsan açık açık diyeceksin.

Benım aklıma yatan kalabalıkta hepbırlıkte yemek yapılması. Oglen cayın yanına bısyler ayarla aksam yemegını birlikte hazırlayın. Oyle alıstırın sıze ona gore gelırler bırdahakıne. O kalabalıgı 4 4luk agırlarsan hep aynısını beklerler ve kv de sureklı salar senın basına altından kalkıyor dıye. Sen de surekli of puf söylenirsin. Ne gerek var.

Dışarda mantı yapan bir yerden mantı alın öğlen mantı yapın, akşamda fırında tavuk pilav salata. Çayın yanına da çerez bu kadar.madem geliyorlar, gelme deme şansınız yok dert etmeyin kendi canınızı sıkmayın. Laf söylerlerse cevabınızı o an verin geçin.

Ay okurken şiştim bu nedir?
Sizi istemiyorlar bu aşikar da neden ısrarla görüşmek istiyorlar anlamadım.
Sarma vermemek,evde yemediniz mi demek ne kadar ayıp ya.
Ben olsam mesafe koyar yüz göz olmazdım.
Yemek konusunda da kendimi yormazdım,yapın alışverişinizi,yemek saati gelince toplayın herkesi girin mutfağa,birlikte pişirip yiyip kaldırin,kendinizi yormayın derim. 20 kişi misafirlik olmaz yani. 20 kişi oturup siz tek başınıza yüklenmeyin herşeyi. Ben şunu hazırlıyorum sen salata yap,sen masayı kur diye yönlendirin. Toplanacağı zaman hadi beraber kaldıralım,sonra beraber oturur çay içeriz diyin. Çok ciddiyim yapın bunu.

Ayol bu insanlarla barışılır mı
Kocama neden sarma vermiyorsunnnnnnn diye koparsaydın yaygarayı küsseydin topuna kafan rahat ederdi
Kendin kaşınmışsın bacımsu

ayy hersey bi yana o kadar kisiyi nerde yatiracaksiniz.valla bana hergun misafir gelsin ama yatili kimse gelmesin.

Sen onlar geldiğinde kahvaltıyı hazırlamış ol. Bir de çay yanına bir tatlı yap. Ben bu kadarını yetistirebildim de. Yemeği de o kadar kadın birlikte yaparsınız herhalde.... Sonraki gün kahvaltıdan sonrada çıkart süpürgesi ortaya elbet biri alıp süpürür sen de ortalık topla. Bitti gitti :))

butun bu olaylar olurken eşiniz nerdeydi? yada ne yapıyordu? ne biliyim ben dayanamazdım bişiyler söylerdim baktım olmuyo son çare eşime söylerdim ya çare bul yada ben bulacagım derdim.. yada ben suan sinirlendim sen bana uyma :)) ama ben mutlaka mesafe koyardım.. bana boşuna demediler her zaman en basından mesafeli ol diye haklılar cidden..

Benim 1 tane görümce var her yıl gelir yatıya bazen yılda iki kez de gelebilir .5 gün kalır. Hamileyken bile geldi. Kendini yipratma yaranamazsın. Eskiden en güzel çeşit çeşit yemekler yapardım mutfaktan çıkamazdım . 3 ögün yemek artı çay . Şimdi iki ögün yemek veriyorum ve çay servisi . Yine gelicekler ne yiyorsak o. Özenmeyi düşünmüyorum küçücük bebeğim var .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…