- 29 Nisan 2016
- 1.422
- 4.254
- 133
- Konu Sahibi askolottammm
-
Siz yatakta kurtlarınızla oynayan bir yaşlı olmamak için size yapılan her türlü saygısızlığı, uslup sorunlarını görmezden gelip, etrafınızdaki herkese şirin görünüp, sosyal insan mı oluyorsunuz?Bu bireysellik bireysellik diyenler zamanı gelince yataklarında kurtlarıyla oynayan yalnız yaşlılar olacaklar haberleri yok..
Kimseyi istemeyen, kimseye gitmeyen, Asosyal asosyal baykuş gibi yaşayan türler türedi ne aile biliyorlar, ne çoluk çocuk, ne misafir, ne komşu.. Yalnız yaşayıp yalnız ölecekler.
Televizyonlarda görüyoruz ya yaşlı teyze evde terk edilmiş yada yaşlı adam hasta yatağında kimsesiz..
İşte bu tarz insanlar zamanında kimseye faydaları dokunmamış, insanlardan köşe bucak kaçan, Aile birliğinden ,geleneksel kültürden uzak insanlar..
Tabi unuttukları bir şey var gençlik de bir gün bitiyor yaşlanınca öyle ortada kalıyorlar..
Yorumunuzun konuyla alakası ne?Siz yatakta kurtlarınızla oynayan bir yaşlı olmamak için size yapılan her türlü saygısızlığı, uslup sorunlarını görmezden gelip, etrafınızdaki herkese şirin görünüp, sosyal insan mı oluyorsunuz?
Konu sahibinin uslubu çok net. Böyle bir insanın günlük hayatında sosyal ilişkilerini saygı çerçevesinde yürütebileceğini düşünüyor musunuz?
Saygısız insanla kimsenin işi olmaz.etrafınızdaki herkese şirin görünüp, sosyal insan mı oluyorsunuz
Bayram ziyaretine gidiyoruz napalım 5 dk oturup mu kalksaydıkHayatım önüne kuru çay konulan bir evde 5 saat oturmak da tuhaf...Belli ki Kayinaile senden hic hoşlanmıyor (haklı da olabilirler bilemiyorum) nezaket kuralları çerçevesinde çayini icer kalkarsın , ben şahsen kısa kesilmesini istediğim ziyarette kahve ikram eder ugurlarim, sevdiğim misafiri tatlisindan tuzlusuna çıkarıp karpuz kesmeden yollamam. İki bardak çay içip 5 saat oturan da ne bileyim?
Ne saçmalıyorsn sen onların görgüsüz olmalarının nedeni ben miyim bir yıllık evliyim ayrı şehirdeyim hayatımda toplasan beş defa gördüğüm insanlar ne illallah ettircem kendinle karıştırdn herhaldeBu da anneyle oglun problemi...Ben gelin olarak dahil olmak istemiyorum zaten onların hukukuna ama bu konuda sanki konu sahibi kayinaileye illallah dedirtmis, insanlar sırf oğullarınin huzuru kaçmasın diye yansitmamislar ama çok da istekli gorunemiyorlar (gorumcenin evden kaçması, KV nin lök gibi oturması, oğluna yarım ağızla bile bu gece kalın diyememesi...vs) ziyaretlerde gibi geldi bana da tabi bilemiyorum...
Mecburi zaten bayram ziyaretiBen sizi haklı buldum,kim ne derse desin.Ama burdaki muhattap kayinvalideniz. 600 km yoldan geliyorsunuz ve kuru bir çay sonra kalmadan gidiyorsunuz.Herkes evden birisin kalk sen yap demiş ama hiçte size evden biri olduğunuz samimiyeti verilmemis,yoksa buraya konu acmazdiniz.Oraya gitme motivasyonunuz nedir onu anlamadım,açıkçası ben ilgi görmediğim yere ancak çok çok mecburi bı sebep olursa giderdim.Bazi insanların misafir ağırlama tarzı da böyle oluyor.Belk onlarda böyledir.
Valla böyle yazanlarn coğunun evini bok götürürAy bu mecbur değilciler bi bitse artık ya
Eve gelen birine mecbur olduğumuz içinmi birşey yapiyoruz
Yoldan gelen insana tok da olsa masa kurulur bizde
Bu yabancıyada böyle aileden olsada böyle
Hani biz çok misafirperverdik bilmem neydik
Gelen birde evlat yani, misafir değil evin insanı
Benim annem 65 yaşında biz gidince ne yapacağını şaşırır, yemek sonrası çay kahve çerez meyve
derken pestili çikiyor
Zorla yapmiyor, evlatlarım torunlarım geldi diye sevinçten dört dönüyor
Başka konuda olsa gelinsin köle değilsin derler burdada kalk kendin yap denmiş, yoldan gelen insanada kalk kendin yap denmez ya. Kocasıda yapamasın karısıda. 25 yaş ayrıca ne ergeni? Evlense evinde sunumlar yapacak bir yaş ne ergeni? Benim 15 yaşımdaki kızım canı sıkıldıkça
mutfağa girer gördüğü yeni kek, kurabiye vb tarifleri
yapar. Küçüğüde en bol köpüklüsünden türk kahvesi yapar isteyen olursa. Onlarda ergen, kölede değiller. Hem ergen olsunlar ergen olmak kek yapmayamı engel.Kavram kargaşasımı yaşiyor bazıları saçmalamak için çok uğraşmişlar. Evet çıkar dolaşır o ayrı ama uzakten abisi gelmiş 1-2 saat onunla vakit geçir öyle git. Bence tamamen görgüsüz ve kültürsüz bir aile. Uzaktan gelen oğluna yatağınız hazır geç dinlen istersen demeyen bir anneden de çok şey beklememek lazım zaten
Keyfim öyle iste ondanBu insanlar bugün yapmamış bu davranışı. Hep böylelermiş. Ben gitmem daha şahsen. Şimdiye kadar gidilmiş, pek sevinen aman ne iyi ettin hoşgeldin diye dönen yok. Neden gideyim? Herkesin bahanesi var benim yok mu ? Çok isteyen gider anasına oturuyor mu yatıyor mu napıyorsa yapar yani. Afedersin kediler bile sevildiği yere gidiyor abla. Bu zorlama neden ?
Bana saygısızlık yapana burda şirinlik yapmakta benim lugatımda yokSiz yatakta kurtlarınızla oynayan bir yaşlı olmamak için size yapılan her türlü saygısızlığı, uslup sorunlarını görmezden gelip, etrafınızdaki herkese şirin görünüp, sosyal insan mı oluyorsunuz?
Konu sahibinin uslubu çok net. Böyle bir insanın günlük hayatında sosyal ilişkilerini saygı çerçevesinde yürütebileceğini düşünüyor musunuz?
Ama oğlu ile gelin yan mahalleden gelmiyorlar başka Şehirden gelmişler.Hayatım önüne kuru çay konulan bir evde 5 saat oturmak da tuhaf...Belli ki Kayinaile senden hic hoşlanmıyor (haklı da olabilirler bilemiyorum) nezaket kuralları çerçevesinde çayini icer kalkarsın , ben şahsen kısa kesilmesini istediğim ziyarette kahve ikram eder ugurlarim, sevdiğim misafiri tatlisindan tuzlusuna çıkarıp karpuz kesmeden yollamam. İki bardak çay içip 5 saat oturan da ne bileyim?
Uslubunuz hep bu seviyede ise 5 kere değil, bir kere bile gorusseniz yeter, başta anlam verememistim ama şimdi anladım kayinailenin durumunu....Ne saçmalıyorsn sen onların görgüsüz olmalarının nedeni ben miyim bir yıllık evliyim ayrı şehirdeyim hayatımda toplasan beş defa gördüğüm insanlar ne illallah ettircem kendinle karıştırdn herhalde
Görümceden kimse hizmet beklemiyor annesi yaşlı yapamadı hadi kızda bebek mi bi çayın yanına bişey yapamazmı dedim çok mu bişey istemişim hayatta hiç mi kek börek yemedim ben yabancıyım birisinin abisi diğerinin oğlu gelen önümüzde dönsünler demedkHayir gelin cikamaz cunku gelinin evine geliniyor misafir olarak. Burada evin sorumlulugu kizda degil kayinvalidededir. Bu durumda ikram, kalacak yer vs ayarlamasi gereken kisi de odur. Evet onun yapmamasi ayip. Beklenmesi cok normal. Ama sadece gorumceye yonelik acilan bir konu bu basliktan da anlasilacagi uzere. Kayinvalideye yonelik degil. Gorumce, abisi gibi evin cocugu. Sadece ondan ikram beklenmesi, hizmet edilmesinin beklenmesine benim tepkim. Nasil ki anneler babalar cocuklarinin evine giderken arayip musaitseniz su gun gelicez vs diye ayarlama yapiyorsa ayni sekilde gorumcenin evde durmasi bekleniyorsa ona da sorulacak sonuc olarak 10-15 yasinda cocuk degil annesine bagli bir hayati olsun. Madem problem sadece gorumce degil Konunun acilis amaci yanlis.
Aynen öyle yan mahalleden gelmişiz gibi yorumlarAma oğlu ile gelin yan mahalleden gelmiyorlar başka Şehirden gelmişler.
Hemen kalksalar, bu seferde Kayınaile gelin bizi beğenmedi de hemen kalktı der.
Bir de insan, gelininin kaşına gözüne olmasa da Oğlunun hatırına ufak da olsa bir hazırlık yapar..
İşine bak hadi hak edene hak ettiği gibi yazarmUslubunuz hep bu seviyede 5 kere değil, bir kere bile gorusseniz yeter, başta anlam verememistim ama şimdi anladım kayinailenin durumunu....
Sen bilHaddini bil.
O kısım bana da tuhaf geldi, yani ortalama türk annesi çocugu esiyle bayramda ziyarete gelecekse felçli bile olsa hicolmazsa bir öğün sofra donatmaya çalışır, bu konuda anne küs gibi, görümce de çantasini alıp çıkacak kadar sıyrılmış, tuhaf yanı...Karşı tarafı da dinlemek istediğim nadir konulardan oldu.Ama oğlu ile gelin yan mahalleden gelmiyorlar başka Şehirden gelmişler.
Hemen kalksalar, bu seferde Kayınaile gelin bizi beğenmedi de hemen kalktı der.
Bir de insan, gelininin kaşına gözüne olmasa da Oğlunun hatırına ufak da olsa bir hazırlık yapar..
Ne hizmeti yaa bayram ziyaretine gidiyorz biz nerde hizmet beklemişim en ufak bir hazırlık yok kuru çay abisi gelmiş kendi abisi yani yılda iki defa gelinen bir yer iki saat te gitmese ölmez değil mi yoksa meraklısı değilim bna gelince benim yaptıklarm tamamen hizmetçilik o zamannAy boşverin.
Aldıklarınızı koyun yiyin. Ne yemek istiyorsanız pişirin yiyin.
25 yaşında genç bir kadin,tabi ki sosyal hayatın içindedir ,size göre program yapmak zorunda değil. Belki sevgilisi var onunla görüşüyor. Size hizmet etmek zorunda da değil. Ya çalısıyor ya okuyor bu insan,yaşı genç bırakın gezsin. Hizmet beklemek çok tuhaf yani başka ne denir bilemedim ben.
İşlerine gelmiyor o zaman ben niye onlara hizmet ettim yarın birgün anneleri oğullarının yanına gittiğinde benimkiler gibi annelerine davranılsa kötü gelin diye konu açmasını bilirlerSana hizmet etmek zorunda değiller diye saçmalayan çok olmuş bu konuda.Hatta 25 yaşındaki görümce için o daha ergen diyen bile var. :)
İyi git dinle hakime hanım :)O kısım bana da tuhaf geldi, yani ortalama türk annesi çocugu esiyle bayramda ziyarete gelecekse felçli bile olsa hicolmazsa bir öğün sofra donatmaya çalışır, bu konuda anne küs gibi, görümce de çantasini alıp çıkacak kadar sıyrılmış, tuhaf yanı...Karşı tarafı da dinlemek istediğim nadir konulardan oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?