Görümcemmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz yatakta kurtlarınızla oynayan bir yaşlı olmamak için size yapılan her türlü saygısızlığı, uslup sorunlarını görmezden gelip, etrafınızdaki herkese şirin görünüp, sosyal insan mı oluyorsunuz?

Konu sahibinin uslubu çok net. Böyle bir insanın günlük hayatında sosyal ilişkilerini saygı çerçevesinde yürütebileceğini düşünüyor musunuz?

Yorumunuzun konuyla alakası ne?

Kim saygısızlık ve üslup sorunu yaşamış?

Kayınvalide ve görümce mi yaşamış nerde yazmış konu sahibi ben göremedim?

Galiba sizde bu kadar alındığınıza göre bireyselliği mizacınıza yansıtanlardansıniz..

etrafınızdaki herkese şirin görünüp, sosyal insan mı oluyorsunuz
Saygısız insanla kimsenin işi olmaz.

Ben genel yazdım..

Siz şirin olmadan sosyal olun, kendinize yakışanı yapın.

Kimse adına da öngörüde bulunmayın..

Yatırım tavsiyesi değildir. Dilerseniz kaale almayabilirsiniz

Ay bu mecbur değilciler bi bitse artık ya
Eve gelen birine mecbur olduğumuz içinmi birşey yapiyoruz
Yoldan gelen insana tok da olsa masa kurulur bizde
Bu yabancıyada böyle aileden olsada böyle
Hani biz çok misafirperverdik bilmem neydik
Gelen birde evlat yani, misafir değil evin insanı
Benim annem 65 yaşında biz gidince ne yapacağını şaşırır, yemek sonrası çay kahve çerez meyve
derken pestili çikiyor
Zorla yapmiyor, evlatlarım torunlarım geldi diye sevinçten dört dönüyor
Başka konuda olsa gelinsin köle değilsin derler burdada kalk kendin yap denmiş, yoldan gelen insanada kalk kendin yap denmez ya. Kocasıda yapamasın karısıda. 25 yaş ayrıca ne ergeni? Evlense evinde sunumlar yapacak bir yaş ne ergeni? Benim 15 yaşımdaki kızım canı sıkıldıkça
mutfağa girer gördüğü yeni kek, kurabiye vb tarifleri
yapar. Küçüğüde en bol köpüklüsünden türk kahvesi yapar isteyen olursa. Onlarda ergen, kölede değiller. Hem ergen olsunlar ergen olmak kek yapmayamı engel.Kavram kargaşasımı yaşiyor bazıları saçmalamak için çok uğraşmişlar. Evet çıkar dolaşır o ayrı ama uzakten abisi gelmiş 1-2 saat onunla vakit geçir öyle git. Bence tamamen görgüsüz ve kültürsüz bir aile. Uzaktan gelen oğluna yatağınız hazır geç dinlen istersen demeyen bir anneden de çok şey beklememek lazım zaten

Bayram ziyaretine gidiyoruz napalım 5 dk oturup mu kalksaydık

Ne saçmalıyorsn sen onların görgüsüz olmalarının nedeni ben miyim bir yıllık evliyim ayrı şehirdeyim hayatımda toplasan beş defa gördüğüm insanlar ne illallah ettircem kendinle karıştırdn herhalde

Mecburi zaten bayram ziyareti

Valla böyle yazanlarn coğunun evini bok götürür

Keyfim öyle iste ondan

Bana saygısızlık yapana burda şirinlik yapmakta benim lugatımda yok

Ama oğlu ile gelin yan mahalleden gelmiyorlar başka Şehirden gelmişler.

Hemen kalksalar, bu seferde Kayınaile gelin bizi beğenmedi de hemen kalktı der.

Bir de insan, gelininin kaşına gözüne olmasa da Oğlunun hatırına ufak da olsa bir hazırlık yapar..

Uslubunuz hep bu seviyede ise 5 kere değil, bir kere bile gorusseniz yeter, başta anlam verememistim ama şimdi anladım kayinailenin durumunu....

Görümceden kimse hizmet beklemiyor annesi yaşlı yapamadı hadi kızda bebek mi bi çayın yanına bişey yapamazmı dedim çok mu bişey istemişim hayatta hiç mi kek börek yemedim ben yabancıyım birisinin abisi diğerinin oğlu gelen önümüzde dönsünler demedk

Aynen öyle yan mahalleden gelmişiz gibi yorumlar

O kısım bana da tuhaf geldi, yani ortalama türk annesi çocugu esiyle bayramda ziyarete gelecekse felçli bile olsa hicolmazsa bir öğün sofra donatmaya çalışır, bu konuda anne küs gibi, görümce de çantasini alıp çıkacak kadar sıyrılmış, tuhaf yanı...Karşı tarafı da dinlemek istediğim nadir konulardan oldu.

Ne hizmeti yaa bayram ziyaretine gidiyorz biz nerde hizmet beklemişim en ufak bir hazırlık yok kuru çay abisi gelmiş kendi abisi yani yılda iki defa gelinen bir yer iki saat te gitmese ölmez değil mi yoksa meraklısı değilim bna gelince benim yaptıklarm tamamen hizmetçilik o zamann

Sana hizmet etmek zorunda değiller diye saçmalayan çok olmuş bu konuda.Hatta 25 yaşındaki görümce için o daha ergen diyen bile var. :)
İşlerine gelmiyor o zaman ben niye onlara hizmet ettim yarın birgün anneleri oğullarının yanına gittiğinde benimkiler gibi annelerine davranılsa kötü gelin diye konu açmasını bilirler

İyi git dinle hakime hanım :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…