- 29 Mayıs 2021
- 14.825
- 96.449
- 548
- 37
- Konu Sahibi askolottammm
-
Sizde bir daha geldiklerinde ekstra bir çabaya girmeyin.Sonunda anlayan birisi çıktıbana geldiklerinde ben yıllık izin aldım izzeti ikram da eksiklik olmasın diye gezdirdim piknikler yaptık ama düşün önümüzde en basit çekirdek alıp koymadılar
Tabi ki.Bi de vıcık vıcık tabiri türedi son zamanlarda.Çocukken komşularımız akşamları toplanıp çekirdek çay partisi yapardık.Öyle güzel zamanlardı ki.Böyle düşünenler yüzünden toplum ruh gibi oldu yalnızlaştı.+1000
Ramazanda eltimgilde kaldık 6 gün. Cok güzel vakit gecirdik. Bu bayram onlar gelecek. Bende onlari güzel ağirlayacağım. Zaten hep birlikte olmak yetiyor. Önemli olan anı biriktirmek❤. Buraya bakarsak bizim iliskimiz vıcık vıcık
Sensin ezik.Eziklik ruhunda var anlaşılan gettolu abisine bir çay kek ikramını hizmetçilik olarak gördüğüne göre
Yaparım bu benim kendi kalitemi gösterir bu yaptıklarımı hizmetçilik olarak görmüyorm içimden gelerek yapıyorm sen kendi beceriksikliğini hizmetçilik olarak görüyorsn o benim problemim değilBenden hiçbir akrabam böyle benden hizmetçilik beklemiyor. Çünkü senin gibi toksik vıcık vıcık sülale meraklısı biri değilim. Sen git şikayet ettiğin kaynanana evinde hazırlık yap, evini temizle tatlını pişir.
25 yaşa ergen diyenler bile var. Benim 12 yaşindaki kızım bir gelen olsa anne kahve yapayım mı derBuradaki yorumlara bakmayın,herkeste bir bencillik var ,anlamk mümkün değil.
Hem kayınvalide hem görümce(yaş da 25 miş,yorumlara bakarsan 12 sanki) misafir olarak gelince tabiki hazırlık yapmalı ,tavırların dan görgüsüzlük akıyor.Hazırlıkları beraber kurar,kaldırır yardım edersiniz siz de.İnsana değer kalmadı maalesef,üzülerek görüyoruz
Misafiriz ya hani
Hepsi Avrupa özentisi ben gocunmuyorum sende gelsen evime misafir elimden geleni yaparm kaldı ki eşimin kendi ailesi bunu yapmıyor600 km uzaktan gelip yol yorgunu çoluğumu çocuğumu aç göndericem öylemi .Bi de bekar kız size hizmet etmek zorunda mı vıdı vıdısı çekmişler burada.İnsanlık meselesi kardeşim bu.senin taaa nerelerden kardeşin gelmiş ne ayıp kaçar gibi gitmek.Bizim hep övündüğümüz misafirperveliğimiz hürmetimiz nerede.Yazık herşeye mecbur mu diye diye bitirdiler aile kavramını
Maalesef demedikleri kalmadıSizde bir daha geldiklerinde ekstra bir çabaya girmeyin.
Görümceye takılmanizi gereksiz buldum ama kayinvalide gayet umursamaz davranıyor. Aile yapısı falan değil bu yani, hazır bir şeyler alınıp konulabilir en kötüsü. Şehir dışından gidiyorsunuz sonuçta ve kalmadan geri dönüyorsunuz gayet misafisirsiniz, eşiniz içinden geçerli bu. Özellikle Onun açısından rahatsiz olunacak bir durum.
Misafire ikram etmek, hele aile üyelerinden biriyse hizmetcilik değildir. Bu hizmetçi lafı da ne kolay kullanılıyor.
Ya peki peki öyle öyle haklısınEşiniz misafir değil orada. Ailesinin evi.
Sizin ailenize gittiğinizde eşinizin çayını, kahvesini, tabağını hep anneniz, kardeşleriniz mi hazırlıyor? Siz kalkıp hizmet etmiyor musunuz eşinize, restorana gitmiş gibi el el üstünde oturup hizmet mi bekliyorsunuz misafiriz deyip?
Aynı şekilde kayınvalidenizin evinde de eşiniz iş yapabilir. Erkek diye incileri dökülmez.
Kocam 18 yasında çalişmak için cıkmış yılda bir yada iki defa ancak gider evlenınce malum berâber gidiyorz aynı şehirde değiliz yatılı değiliz çat kapı gitmiyoruz toplasan yarım gün kalacağmz yerde de kocam mı yapsın hizmeti
Çok haklısınz bunu neden düşünemedim hemen 600 km yoldan gelip akşam geri gideceğmz yerde kalkıp bir pasta kek börek yapmalıyım çok haklsnzHizmet bekleme anlayışınız sırf yengesiniz diye mi? Eliniz kolunuz yok mu?
Ya peki peki öyle öyle haklısın
Amerika’da olsun Avrupa da olsun insanlar eşi dostuyla görüşmek için fırsat yaratırlar bol bol mangal yapıp bir araya gelmeye çalışırlar.Avrupai kafası değil bu canım umursamamazlık tamamenHepsi Avrupa özentisi ben gocunmuyorum sende gelsen evime misafir elimden geleni yaparm kaldı ki eşimin kendi ailesi bunu yapmıyor
Senede 2 defa diyorm bayramdan bayrama aaa aaaa aaaa normalde birde bayram hazırlığı olur demi ondan hiç bahsetmiyorum bileBiz de her gün gitmiyoruz yatili da kalmiyoruz en fazla bir kac ayda bir gidiyoruz ama eşim hizmet yapiyor, gorumceler oradaysa gorumcelere yardim ediyor. Kocaniz da kalksin bir zhamet incileri dökülmez.
Kardese kizdim siz gelince kaciyor ama koltuga yapişip oturan insanlar varsa sa kacmasini biraz anlayabiliyorum.
Senede 2 defa diyorm bayramdan bayrama aaa aaaa aaaa normalde birde bayram hazırlığı olur demi ondan hiç bahsetmiyorum bile
Yaparım bu benim kendi kalitemi gösterir bu yaptıklarımı hizmetçilik olarak görmüyorm içimden gelerek yapıyorm sen kendi beceriksikliğini hizmetçilik olarak görüyorsn o benim problemim değil
siz de, hayir annecim o senin gorevin değil, git sevdigin seylerle oyna diyebilirsiniz.25 yaşa ergen diyenler bile var. Benim 12 yaşindaki kızım bir gelen olsa anne kahve yapayım mı der
Biz de her gün gitmiyoruz yatili da kalmiyoruz en fazla bir kac ayda bir gidiyoruz ama eşim hizmet yapiyor, gorumceler oradaysa gorumcelere yardim ediyor. Kocaniz da kalksin bir zhamet incileri dökülmez.
Kardese kizdim siz gelince kaciyor ama koltuga yapişip oturan insanlar varsa sa kacmasini biraz anlayabiliyorum.
Haaa okuduğunu anlamayan biriymişsiniz birde eski konularıma göre bana laf sokmaya çalıştığına göre ben iyi sokmuşumSensin ezik.
Arkadaşsız üye, eşi dostu olmayan birisi bana görgü öğretemez.
Tek arkadaşı eşi olan üye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?