Görümcenin gelinliği

Ben olsam bende giyerdim çok mantıklı düşünmüşsünüz .ben geçen ay gittiğim düğünde ki gelinliği bile hatırlamam şahsen .gelinlik dediğin kiralık bile dğnya para.inan bir gece giyilecek için o kadar paraya bende acırım başka bşr ihtiyaç görülür.bende kendi gelinliğimi giydim ama Noldu senelerdir sandık ta bekliyor .içine sindiyse yakıştıysa niye olmasın .kim hatırlayacak görümcenin gelinliğini .mantıklı düşünmüşsünüz .anneniz konusunda bişey diyemeyeceğim fakat.ben olsam giymem diyenlerde kiralık giyenler oluyor o zaman da başkasının kimbilir kaçıncı giydiğini sen de giymiş oluyorsun

Kesinlikle giymemelisiniz bence. Ben evlenirken kayınvalidem olacak kadin. Komsunun kizinin gelinliģini bana giydirmeye calismisti. Kiyameti koparmiştim. Gidin ve yenisini aldirin. Hic hos degil baskasinin gelinliğini giymek.

Gercekten takdir ettim sizi...ben olsam.koca takinti yapardim...icinize siniyorsa giyebilirsiniz...ama annenizin de karsi cikmasi normal...o gunde herseyin biricik kizina ozel olmasini ister...anne sonucta

Kesinlikle giymemelisiniz bence. Ben evlenirken kayınvalidem olacak kadin. Komsunun kizinin gelinliģini bana giydirmeye calismisti. Kiyameti koparmiştim. Gidin ve yenisini aldirin. Hic hos degil baskasinin gelinliğini giymek.
aynen katiliyorum hatta agzim acik okuyorum.hic böyle birsey duymadim baskasinin gelinligi yeni geline giiydirildigini. gelinlikte alamiyan yada ordan tasaruf yapmaga calisan bir zahmet evlenmesin.

Asla giymezdim.
Bir tane beyaz elbise alırım, kiralarım vs.
Ama hele de aynı aileden birinin gelinliğini giymem.
Teklifi bile düşündürücü.
Sizin çevrenizden akradaşlarınızdan birinin olsa bir ederece derim ama görümce yani...
Görümceniz de kendi görümcesininkini ya da eltisininki giyseymiş, aynı mantıkla!

zaten masrafi sen yapmiyorsun ne alaka. hayatta baskasinin gelinligini giyinmezdim. bunu esim cüret edip bana teklif bile edemezdi. bir kere evleniliyor baskasin gelinligini niye giyecegim
ne münasabet. artikci gibi

Bu forumda maddi sebeplerden ya da sırf kendi istekleri o doğrultuda olduğu için başkasının gelinliğini giyen bir sürü kadın vardır eminim. Şu an hepsine "artıkçı" diyerek hakaret ettiniz. Çok ayıp. İnsan kendini daha doğru düzgün kelimelerle, kimseye hakaret etmeden, zan altında bırakmadan ifade edebilmeli.

aynen katiliyorum hatta agzim acik okuyorum.hic böyle birsey duymadim baskasinin gelinligi yeni geline giiydirildigini. gelinlikte alamiyan yada ordan tasaruf yapmaga calisan bir zahmet evlenmesin.
Ayıp bisey bence bunu teklif etmek bile. Ben 4 aylik evliyim hálâ bu sebepten onunla konusmuyorum. Gerci istedigim gelinligi aldirdim ama zorlaa

Sen şimdi masraf olmasın, öyle bi takintim da yok ne var giyerim diyorsun da, emin ol üzerinden bir sure geçince bu aklına gelecek ve ben neden kendim gelinlik beğenip almadim kiralamadim da onu giydim diyeceksin. Hatta daha da ilerisi var; esinle alakasız bir tartismanda o zaman kardeşinin gelinliğini giydiğim icin pişman oldum, keşke gelinlik alsaydim diye bunu ona soyleceksin ve daha sonra olmadığı kadar sorun olacak. Çünkü düğün zamanı yapılmayan seylerin daha sonra eşler arasında mevzu ve problem olmasi çok buyuk ihtimal..

Başka şeylerden kis, kendine başka bi gelinlik bak..

Ben de ikinci el gelinlik giydim ama pronovias. Herkesin gelinliğinden de güzeldi. Kim tanıyor asıl sahibini benden başka?

Konu sahibi çok beğendiysen giy ama küçük değişiklikler yaptır. Mesela straplezse hayal tülden askı takmak gibi...

Başkasının gelinliğini giymem için bende manevi değerinin olması gerekiyor. Giymek istemezdim açıkçası. Eltimin gelinliği kvdemde duruyordu ne onlar teklif etti ne benim aklıma geldi. Çok masraf olmasını istemiyorsan kiralayabilirsin. 3.5 sene öncesi 1000 liraya kiraladım kına elbisesi duvağı çiçeği vs herşeyi içinde idi. Öyle aman aman bir masraf değildi yani.

Yapmayin bunu kendinize. En ucuz gelinliği alin giyin ama o gelinligi giymeyin. Çok üzülûrsünûz ilerde. Dùgùn 1 kere oluyor. Yazik degil mi size. Nisanlinizi arayip sòyleyin annemle konystum gelinlik istiyorum ben kardesinin gelinligini giymek istemiyorum deyin.

Görümce ni seviyorsan gelinliği beğendiysen giy

Ben olsam giyerdim

Görümce mi severim

Aaa!
Konu sahibi, sen nisanlisi imam nikahinda hoca sorarsa 50 lira mehir iste diye konu acan kız misin? Hatırlıyorum konunu.

Evlilik teklifi de yuzuksuz ciceksiz olmuş. Bence bu kadar fedakar olma. İnan bu kadar kolaylık sağlamak insanlarda alışkanlık yapar. Kıymeti olmaz. Ve nasıl başlarsa öyle gider, evliliğinde de aynı muhabbetleri yaşamak mı istiyorsun? Bu şekilde davranilmasina musade edersen gercekten yakın zamanda benzer konular açıp ne kadar yanlis yapmıştım diyeceksin.

Zaten işin oluruna bakıyorsun, esneksin, kolaylık sağlamaya çalışıyorsun ama bu kadar mutevazi olma.. Yani ona bağlamak istemiyorum ama maalesef kolay elde edilen daha doğrusu cabasiz elde edilen şeylerin kıymeti yoktur..

Ne alacaksan pahalı alma, marka olmasın ama senin seçimin olsun, yeni olsun.

Son düzenleme:
Gelinliğe önem vermiyorsanız evet başkasının gelinliği giyilebilir.
Ancak keşke nişanlınız teklif etmeseydi de siz gelinliği varsa giyerim demiş olsaydınız.
Nişanlıdan böyle teklif gelmesine annenizin kızması da normal bence.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…