görümcenin telefonu

banada bi dene tel lazım duydumki amme hizmeti yapıyomuşunuz adresimi versem yollasanız

şaka bi yana

Rabbim istemeyi seveni istemekten kurtarmazmış. aslında o tip kişiler size zarar verdiği kadar kendinede zarar veriyor farkında değil.

Hiç bi zaman kendinden kısıp almak zorunda değilsin. Benimde abilerim yapıyorlar ama evli değiller daha evlenmek üzereler evlenirlerse isteyemem bile. Ayıp ediyorlar eğer size yükleniyorlarsa herkes kendi kızından eşinden sorumlu nasıl babası almazsa abisi alır.

Doğru benim param benim ailem diyor

sıraya geçin. aralara kaynamayalım

bu tip konulardada genel fikrim; mevzu istenen şeyin ne olduğu değil, o istenene gerçekten ihtiyaç varmı varsa uygunu pahalısımı isteniyor, alabilecek kapasitesi varmı varsa benimi kullanıyor mevzu bunlar , evde olmayan camiye haramdır derler. tabiki kardeş kardeşe yardımcı olur ama ben kira veriyim tutumlu davranıyım sen 400 tl lik tel varken 800 tl lik tel niye ??? burda çelişki başlar işte!
noldu şimdi tepki gösterincede haklıyken haksız duruma düşüyor insan

Benim eşim 5 kardesler ve hepsi birbirine her zaman destek olmustur. En kucuk gorumcemi 3 yil once mezun oldu, o zamanlar ben de calisiyordum ama oyle bolluk ferah icinde degildik, esim otomatik talimatla 4 yil boyunca kira ve faturalarini gonderdi, ayrica cep telefonu giyim vs ihtiyaclarini da elimizden geldigince karşılamaya calistik. O yuzden bana 800 liralik bir telefon almasi garip gelmedi. Kardesin kardese verdiginin hesabi yapilmaz, yapilmamali.

Bende ewliyim gorumcemde var kaynimda zaman zamsn ihtiyaclari oldugunda bi sekilde onlara para yardiminda bulunmaya calisirim cunku onkar esimin ailesi cunku ayni durum benim ailemin basina geldiginde esimde asla sorgulamadan para verir ailemd nitekim bende ole bugune kadar paranin konusu asla olmamistir aramizda

ay
ayneeeeeen

ben siz ve sizin gibileri takdir ediyorum Allah razı olsun bu şekilde destek olanlardan, resmen okutmuşsunuz oda inşallah vefalı olur. siz tamamen yardım etmişsiniz, ama konu sahibinde şu durum var bence çıkarcı bi şekilde istenmesi çok siniz bozucu 400-500 tl lik varken 800 tl lik bi tl istenmesi , yani aciliyet diğilde keyfi bi talep olması , şahsen eşimin ailesine çok yardımcı oldum olduk ama bu konudaki gibi durumlar beni sinir ediyor

bir de her ay maaşın bir kısmı direk onlara gidiyor. yani her ay destek de oluyoruz.

eeee el kızı yiyoken parasını onlar niye yemesin, sanki ben bu zihniyetteler diye düşünüyorum, insan sevdiği abisi kardeşi ana babası mümkünse sıkıntı vermemeye çalışmalı değilmi ama

Aman şimdi sizi topa tutarlar. Ben sizin gibi dedim diye ne görgüsüzlüğüm kaldı ne anlayışsızlığım...

Tesekkur ederim, vefali olsa da olmasa da kardesidir o, esimin anne babasinin durumu cok iyi degil, esimle kaynim ortaklasa okuttular kardeslerini, esimle kaynim da calisarak okudular 4 sene, sonucta ust uste dogmus 5 cocugu okutmak kolay degil, telefon konusunda da bunu bile garip bulmadim cunku esim takoz nokia kullanirken kardesine samsungun ilk cikan akilli telefonlarindan almisti arkadaslarindan geri kalmasin diye :) simdiki gencler ozeniyor diyeceğim cok yaslanmis gibi :) ama cidden ozeniyorlar abisinin ablasinin da alacak gucu varsa alabilir bence. Biraz olgun davranmak empati kurmak lazim sanki.

Aman şimdi sizi topa tutarlar. Ben sizin gibi dedim diye ne görgüsüzlüğüm kaldı ne anlayışsızlığım...

Isteyen gorgusuz bulsun isteyen anlayissiz, bence insanlar evlenince evet yeni bir aile olusuyor ama bu annemize babamiza kardeslerimize yabanci etmemeli bizi, ben hep boyle dusundum, aksi cok garip geldi bana. Abimin kizima verdigi harcliklari sorun eden bir gelinimiz vardi bir zamanlar mesela. Oyle garipsemistim ki, ama burda onunla ayni fikirde insanlarin cogunlukta oldugunu gorunce anladim ki yok yani, eskilerin degimiyle ele karisinca kardeslik bitiyormus cogu kisi icin. Benim icin bitmedi, kendi ailemin ihtiyaci yok cok sukur ama esimin kardeslerinin ihtiyaci olsa elinden geleni yapmasi mutlu eder beni. Aile bu ya her seyden kiymetli olmali hele ki dunya malindan...

çok doğru, ben ifade etmekte zorlanabilirim ama anlatmaya çalışayım,
ben kendime adisini kötüsünü eskisini kullanırım ama sevdiklerime hediye alırken gözümü kırpmadan iyisini almaya çalışırım. beni üzen abinin eşi çocuğu varken onu zor durumda bırakıp fazla ihtiyaç olmayanı istemesi. hani abi durumu iyi olunca hediye olarak içinden 2000 tl lik almak istesin alsın, yengede rıza göstersin okey. ama biraz abiyide ezmesinler kolay kazanılmıyor isteye isteye aldırmasınlar, almasa bu seferde hanım köylü oldu derler. yani demek istediğim yengede eniştede abide kardeş te herkes ailede bütün olsun ve kimse kırılmadan yardım edilsin birbirine ihtiyaç halinde, fırsatçılık edilmesin.
bilmem anlatabildimmi

sende kendinden kısma...öyle harcamalar yapki ..borçlandır kocanı..kocanın borçtan gözü hiç kimseyi göremesin..
unutma,sen yemezsen birileri çıkar işte öyle afiyetle yer..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…