- Konu Sahibi afra tafra
-
Doğru benim param benim ailem diyorYorumları okumadım ama bu şekilde davranarak eşinizi kendinizden soğutursunuz. Size ne sanki sizin mi cebinizden çıkıyor? Eşinizden çıkıyorsa karışmayın çünkü bi gün "sanane parayı ben kazanıyorum benim ailem onlar" diye karşınıza dikilir. Evet para evin parası ama eşiniz kazanıyorsa maalesef yorum yapmaya hakkınız bile olmaz. Beni yanlış anlamayın sizin için söylüyorum aynı olaylara bizzat şahit oldum.. Sonuçta paranız bi gün size yetmeyince eşinizde anlayacaktır durumu.
sıraya geçin. aralara kaynamayalımbanada bi dene tel lazım duydumki amme hizmeti yapıyomuşunuz adresimi versem yollasanız
şaka bi yana
Rabbim istemeyi seveni istemekten kurtarmazmış. aslında o tip kişiler size zarar verdiği kadar kendinede zarar veriyor farkında değil.
ayneeeeeenbu tip konulardada genel fikrim; mevzu istenen şeyin ne olduğu değil, o istenene gerçekten ihtiyaç varmı varsa uygunu pahalısımı isteniyor, alabilecek kapasitesi varmı varsa benimi kullanıyor mevzu bunlar , evde olmayan camiye haramdır derler. tabiki kardeş kardeşe yardımcı olur ama ben kira veriyim tutumlu davranıyım sen 400 tl lik tel varken 800 tl lik tel niye ??? burda çelişki başlar işte!
noldu şimdi tepki gösterincede haklıyken haksız duruma düşüyor insan
ben siz ve sizin gibileri takdir ediyorum Allah razı olsun bu şekilde destek olanlardan, resmen okutmuşsunuz oda inşallah vefalı olur. siz tamamen yardım etmişsiniz, ama konu sahibinde şu durum var bence çıkarcı bi şekilde istenmesi çok siniz bozucu 400-500 tl lik varken 800 tl lik bi tl istenmesi , yani aciliyet diğilde keyfi bi talep olması , şahsen eşimin ailesine çok yardımcı oldum olduk ama bu konudaki gibi durumlar beni sinir ediyorBenim eşim 5 kardesler ve hepsi birbirine her zaman destek olmustur. En kucuk gorumcemi 3 yil once mezun oldu, o zamanlar ben de calisiyordum ama oyle bolluk ferah icinde degildik, esim otomatik talimatla 4 yil boyunca kira ve faturalarini gonderdi, ayrica cep telefonu giyim vs ihtiyaclarini da elimizden geldigince karşılamaya calistik. O yuzden bana 800 liralik bir telefon almasi garip gelmedi. Kardesin kardese verdiginin hesabi yapilmaz, yapilmamali.
bir de her ay maaşın bir kısmı direk onlara gidiyor. yani her ay destek de oluyoruz.ben siz ve sizin gibileri takdir ediyorum Allah razı olsun bu şekilde destek olanlardan, resmen okutmuşsunuz oda inşallah vefalı olur. siz tamamen yardım etmişsiniz, ama konu sahibinde şu durum var bence çıkarcı bi şekilde istenmesi çok siniz bozucu 400-500 tl lik varken 800 tl lik bi tl istenmesi , yani aciliyet diğilde keyfi bi talep olması , şahsen eşimin ailesine çok yardımcı oldum olduk ama bu konudaki gibi durumlar beni sinir ediyor
eeee el kızı yiyoken parasını onlar niye yemesin, sanki ben bu zihniyetteler diye düşünüyorum, insan sevdiği abisi kardeşi ana babası mümkünse sıkıntı vermemeye çalışmalı değilmi amaiçime daral geldi bdv de ki görümcem kaynım kaynanam kayınvalidem para istiyor konularından
insanlar ne kadar yüzsüz olmuşlar öyle
herkesin evi bütçesi çoluğu çocuğu ayrı
bu ne böyle
istediği küçük bir şey değil 800 lira yuh yani
ben bekarım evde tekim anne babama para istemez ben veririm onu dahi zor kabul ederler
bunlar evlenmiş barklanmış insanlardan büyük meblağda para istiyorlar
konu sahibi bence sen eşini borca sok bazı insanların parası yerinde durmaz mutlaka harcar o mesele olmuş araba kredisine mi girersiniz ev mi ikinci ev mi direkt alıp banka kredisine gitsin
ben olsam 1000 liralık yüzük falan alırdım arkadaşların dediği gibi yada cep telefonu niye aldın denildiğindede kardeşine alabilecek gücün varsa bizede vardır diye düşündüm dersin
Benim eşim 5 kardesler ve hepsi birbirine her zaman destek olmustur. En kucuk gorumcemi 3 yil once mezun oldu, o zamanlar ben de calisiyordum ama oyle bolluk ferah icinde degildik, esim otomatik talimatla 4 yil boyunca kira ve faturalarini gonderdi, ayrica cep telefonu giyim vs ihtiyaclarini da elimizden geldigince karşılamaya calistik. O yuzden bana 800 liralik bir telefon almasi garip gelmedi. Kardesin kardese verdiginin hesabi yapilmaz, yapilmamali.
e yuuuh sizin ev toptan yerleşsinlerde kökten olsun bitsin, hiç olmazsa her ay istemek gibi bi zorluğa girmezlerbir de her ay maaşın bir kısmı direk onlara gidiyor. yani her ay destek de oluyoruz.
ben siz ve sizin gibileri takdir ediyorum Allah razı olsun bu şekilde destek olanlardan, resmen okutmuşsunuz oda inşallah vefalı olur. siz tamamen yardım etmişsiniz, ama konu sahibinde şu durum var bence çıkarcı bi şekilde istenmesi çok siniz bozucu 400-500 tl lik varken 800 tl lik bi tl istenmesi , yani aciliyet diğilde keyfi bi talep olması , şahsen eşimin ailesine çok yardımcı oldum olduk ama bu konudaki gibi durumlar beni sinir ediyor
Aman şimdi sizi topa tutarlar. Ben sizin gibi dedim diye ne görgüsüzlüğüm kaldı ne anlayışsızlığım...
çok doğru, ben ifade etmekte zorlanabilirim ama anlatmaya çalışayım,Tesekkur ederim, vefali olsa da olmasa da kardesidir o, esimin anne babasinin durumu cok iyi degil, esimle kaynim ortaklasa okuttular kardeslerini, esimle kaynim da calisarak okudular 4 sene, sonucta ust uste dogmus 5 cocugu okutmak kolay degil, telefon konusunda da bunu bile garip bulmadim cunku esim takoz nokia kullanirken kardesine samsungun ilk cikan akilli telefonlarindan almisti arkadaslarindan geri kalmasin diye :) simdiki gencler ozeniyor diyeceğim cok yaslanmis gibi :) ama cidden ozeniyorlar abisinin ablasinin da alacak gucu varsa alabilir bence. Biraz olgun davranmak empati kurmak lazim sanki.
sende kendinden kısma...öyle harcamalar yapki ..borçlandır kocanı..kocanın borçtan gözü hiç kimseyi göremesin..az önce eşim aradı beni. kız kardeşinin teli kırılmış. ne hikmetse tam da telini değiştirmek için abisine ısrar ettiği bir dönemde kırılmış. eşim kardeşinin hesabına 800 tl havale etmemi istedi. ben olmaz öyle şey babası alsın dedim. hem nasıl oluyor da tam tel istediği sırada kırılıyor, kesin sana yenisini aldırmak için telefonunu kırdı dedim. eşim uzatmadı konuyu ama şimdi baktım kendisi havaleyi yapmış. tam da beklediğim gibi.. hiç bitmeyecek mi bunların istekleri? ben hep kendimden kısıp onların zevkleri için harcama yapmak zorunda mıyım? yoksa bu bir kader mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?