- 19 Ocak 2012
- 28.691
- 7.344
- 198
- Konu Sahibi afra tafra
-
Ben rengina canım. Bu eski nikimdi tekrar değiştirmek istedim. Senin beni bilmediğini tahmin ettim ama. Takipten çıkarmışşın da. :)belissa nickin değil ama yazdıkların çok tanıdık geldi,eski nickin neydi acaba? neyse,çok haklısın..eğer para erkeğinse istediği gibi harcıyorsa o zaman kadının yaptığı yemekten yemeyecek,ütülediği kıyafetleri giymeyecek vb..
bunu tartıştığımıza bile hala inanamıyorum kadınların sitesinde.
o zaman kadın da ev işi yapmasın, yemek ütü yapmasın. bunları işten saymıyor musunuz? yoksa sadece para getirmiyor diye kadın evin kölesi de olsa hak sahibi değil mi diyorsunuz? evet öyle diyorsunuz.Kimsenin çalışmayan kadının eşinin parası üzerinde söz hakkı yoktur dediği yok. eğer yanlış anladıysanız ilgili mesajları dönüp tekrar tekrar okuyun. evet fikrini söyleyebilir, ama uygulayıp uygulamamak eşinin tasarrufunda olan bir şeydir. eğer erkek ailesinin geçimini sağlıyor, eksik bırakmıyorsa kardeşinin veya ailesinden birinin bir ihtiyacına cevap verip vermemek ona kalmıştır. eşi karşı çıkıyor diye ailesinin isteklerine kulak tıkayacak hali yok herhalde.
Ben rengina canım. Bu eski nikimdi tekrar değiştirmek istedim. Senin beni bilmediğini tahmin ettim ama. Takipten çıkarmışşın da. :)
[QUOTE="btlsrdr, post: 39569382, member: 65alınmalı etmemişlerdir in
zaten anlatmak istediğim bu. bir de abi var ki evlere şenlik. ama görümceler meseleyi kendi onurları olarak gördüler galibaErkek kardeşide mi istiyor ee bunlarda sırtını dayamış baya bi eşine.
rengina demekBen rengina canım. Bu eski nikimdi tekrar değiştirmek istedim. Senin beni bilmediğini tahmin ettim ama. Takipten çıkarmışşın da. :)
Aa seni tanıyamadım ben ama canım Nikini mi değiştirdin? Özelden yazsana.rengina demek
o zaman kadın da ev işi yapmasın, yemek ütü yapmasın. bunları işten saymıyor musunuz? yoksa sadece para getirmiyor diye kadın evin kölesi de olsa hak sahibi değil mi diyorsunuz? evet öyle diyorsunuz.
dünyanın hiçbir yerinde kadın çalışmıyor diye hor görülmez, garipsenmez. ev hanımlığı diye bir müessese var. ha nedir, kadın evine katkı sağlamak ister , daha iyi şartlarda yaşamak ister çalışır. ama çalışan ve çalışmayan kadın arasında sandığınız gibi köle ile efendi arasındaki gibi bir fark yoktur. kadının değeri ve söz hakkı çalışıyor yada çalışmıyor olmasıyla belirlenmez.
Ben rengina canım. Bu eski nikimdi tekrar değiştirmek istedim. Senin beni bilmediğini tahmin ettim ama. Takipten çıkarmışşın da. :)
Sorsaydın ya canım, söylerdim. ben de herkes biliyor sanıyorum.Konusu açılmışken eski nikini bende merak ediyordum...
Bu mevzuyu aydınlattığın iyi oldu
Sizce biraz abartmıyor musunuz? Benim 4 tane halam var en küçüğü üniversiteden mezun olduğunda babam ona araba aldı hatta fikir annemindi arabayı birlikte seçtiler ,büyük halam 20 yıldır aynı eşyalarla oturuyordu tüm evi babam ablası mutlu olsun diye yeniledi, annem de bunların hiçbirinden rahatsız olmadı hatta hep destek oldu babama.Bana sorarsanız ben de büyüyünce her konuda kardeşlerime yardım ederim çünkü onlar benim canımdır.Evet gorumcenizi Eşinizin sırtından geciniyor gibi görebilirsiniz ama onlar abi-kardeş ikisi de asla birbirlerine kötü niyetli ufacık harekette bile bulunmaz.Hele telefonunu bilerek kırdı düşünceniz çok çirkin. Bence biraz daha anlayışlı olmalısınız.Evlendi diye ailesini cope atıcak benim ailem artık eşim diycek degil ya? Siz onun ne kadar ailesiyseniz onlar da oyle.
siz beni anlamak istemesseniz bende kendimi ifade etmem zaten. Abisi alabilirrrrrr ama lüks ihtiyaclari degil!!!! zor durumda olur cok acil lazim olur kimsede para felan olmaz alir ama lüks istemeyez bu yüzsüzlüktür dedim.Abiden para istemek yüzsüzlük oluyorsa, tamam. Yüzsüz yetiştirmeyin...............!!!!
yazmayayım dedim ama kötü gelin ilan edildimBen ablayim. Evliyim. Universite okurken babam 700 tl gonderirdi. Hem ev kirasi hem fatura hem alisveris hem kendi giderlerim derken yetmezdi ama yetirirdim ve daha fazlasi icin aramazdim. Cunku adam gonderebilse zaten daha fazla gonderirdi. Simdi Universite ogrencisi Bir erkek kardesim var. Istesin canimi vereyim. Ama harcayacagim para bir yere kadardir. Bayramlarda harcligini veriyorum. Dogum gununde ve icimden geldikce en fazla 100 tl'yi gecmeyen hediyeler alirim esim karismaz. Ona kalsa daha cok alir. Ama ben aldirmam. Cunku kardesimin IHTIYACLARINDAN BABAM SORUMLU. Ben degilim. Benim alacagim hediyedir o da 800 Tl olmaz. Ihtiyaci olur, abla zor durumdayim der, 1000 tl gonderirim. Ama yuzuktur telefondur nedir bunlar... :/ Gorumcem var 15 yasinda. Kendime telefon aldim, dort aylik eski telefonumu ona verdim. Ayda 35 tl faturasini oduyorum, 100 tl de harclik veriyorum. Kendime kiyafet alirken bir iki sey de ona aliyorum. Yapabildigim kadar her iki kardese de yapiyorum. Daha bir kere gorumcemin "yenge/abi sunum yok bunum yok" deyip de aradigini bilmiyorum. Allah gorumcemden razi olsun valla dusununce daha bi sevdim. Her evin bi butcesi var ve evin hanimi kendinden kisiyorken (ki siz oyle yazmissiniz) evin erkegi kardesine harcama yapamaz. Ama kazaniyorsa 10bin tl, 20bin tl isterse 2 bin tl'lik alsin ama karisi kendinden kismiyorken... Bu benim gorusum. Herkesin gorusu de farklidir tabii ki.
Iyi de sen konuya gore yorum yapmiyorsun ki. Kendi yasadiklarindan konusuyorsun. Konu sahibi diyor ki yüzük,telefon su bu kenara para atmaya calistikca atamiyoruz. Sen zor durumdayken abin yardim etmemis ama bu kiz zor durumda degil ki.Allah Allah. Vallahi ben abimden para isterdim bekarken. Okuyordum, günde zaten 4 saatim yollarda geçiyordu. Ne çalışması?
Abi ya bu.. Benim abim 30 yaşındaki ablama hediye telefon aldı.. Ha bir diğer abimin de lanet bir karısı olduğu için düğünüme 2 gün kala çekti gitti. Abi var abi var tabi...
Ben alnımın teriyle çalışıp kardeşime bir şey alırsam kimse de bir şey diiyemez. Bu benim düşüncem.
Sizin düşünceniz de farklı.
Oldu mu???
agzina saglik.Tabi ki yuzsuzluk, 21 yaşında bir yetiskinden bahsediyoruz, çok istiyorsa çalışır alır 800 tlik telefonu.
yazmayayım dedim ama kötü gelin ilan edildimaylık 350 tl her ay sabit ailesine gönderiyoruz. yani maaşın bir kısmı bize hiç uğramıyor bile. ama anladım ki elini veren kolunu kaptırıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?