görümcenin telefonu

Ben rengina canım. Bu eski nikimdi tekrar değiştirmek istedim. Senin beni bilmediğini tahmin ettim ama. Takipten çıkarmışşın da. :)

o zaman kadın da ev işi yapmasın, yemek ütü yapmasın. bunları işten saymıyor musunuz? yoksa sadece para getirmiyor diye kadın evin kölesi de olsa hak sahibi değil mi diyorsunuz? evet öyle diyorsunuz.
dünyanın hiçbir yerinde kadın çalışmıyor diye hor görülmez, garipsenmez. ev hanımlığı diye bir müessese var. ha nedir, kadın evine katkı sağlamak ister , daha iyi şartlarda yaşamak ister çalışır. ama çalışan ve çalışmayan kadın arasında sandığınız gibi köle ile efendi arasındaki gibi bir fark yoktur. kadının değeri ve söz hakkı çalışıyor yada çalışmıyor olmasıyla belirlenmez.

[QUOTE="btlsrdr, post: 39569382, member: 65alınmalı etmemişlerdir in

Bilmem ki bir belirsizlik oldu benim tel alinali bir seneyi geçti. Laf etseler de geçti gitti[/QUOTE]
Ama yeğenin kırmış telefonunu sorumluluk hissetmişler takma kafana eşimin yeğenleri eşimin 2 kez gözlüğünü kirdi , cüzdanını oyuncak niyetine biz uyurken ablası çocuklarına vermiş içinde kartları kayboldu özür bile dilemediler bırak yeni gözlük almayı şanslısın yani

Ben ablayim. Evliyim. Universite okurken babam 700 tl gonderirdi. Hem ev kirasi hem fatura hem alisveris hem kendi giderlerim derken yetmezdi ama yetirirdim ve daha fazlasi icin aramazdim. Cunku adam gonderebilse zaten daha fazla gonderirdi. Simdi Universite ogrencisi Bir erkek kardesim var. Istesin canimi vereyim. Ama harcayacagim para bir yere kadardir. Bayramlarda harcligini veriyorum. Dogum gununde ve icimden geldikce en fazla 100 tl'yi gecmeyen hediyeler alirim esim karismaz. Ona kalsa daha cok alir. Ama ben aldirmam. Cunku kardesimin IHTIYACLARINDAN BABAM SORUMLU. Ben degilim. Benim alacagim hediyedir o da 800 Tl olmaz. Ihtiyaci olur, abla zor durumdayim der, 1000 tl gonderirim. Ama yuzuktur telefondur nedir bunlar... :/ Gorumcem var 15 yasinda. Kendime telefon aldim, dort aylik eski telefonumu ona verdim. Ayda 35 tl faturasini oduyorum, 100 tl de harclik veriyorum. Kendime kiyafet alirken bir iki sey de ona aliyorum. Yapabildigim kadar her iki kardese de yapiyorum. Daha bir kere gorumcemin "yenge/abi sunum yok bunum yok" deyip de aradigini bilmiyorum. Allah gorumcemden razi olsun valla dusununce daha bi sevdim. Her evin bi butcesi var ve evin hanimi kendinden kisiyorken (ki siz oyle yazmissiniz) evin erkegi kardesine harcama yapamaz. Ama kazaniyorsa 10bin tl, 20bin tl isterse 2 bin tl'lik alsin ama karisi kendinden kismiyorken... Bu benim gorusum. Herkesin gorusu de farklidir tabii ki.

Herkes kendi hayatına göre yorum yapmış ve de onu dayatmaya çalışmış. Ben babamdan dahi para isteyemem hala, başkası diyor ben isterim ne var? E ben de isteyemem ne var? O sen bu ben. Kendi düşüncelerimizi başkasına kabullendirmeye çalışmasak keşke.
Ben isteyebilenlere yüzsüz demem, ama kendim de isteyemiyorum arkadaş. Eşim 7 ay işsiz kaldı geçen sene, aileme bile söylemedim, acıyıp para verirler, onların rızkına ortak olurum diye.

hayır, ne münasebet. ev hanımlığı da, hele ki bir de anneyse, gayet ciddi bir iştir, önemli bir sorumluluktur. ama evin bütçesini oluşturan kişi de eştir. bunu inkar edemezsiniz. bu bütçede elbette söz hakkınız vardır ama eşin çalışıp getirdiği parayı kendisi istemesine rağmen sizin ailesine harcamasını engellemek istemeniz adil değil. he ortak bir karar alıp yardım etmek veya etmemek konusunda uzlaşabilirsiniz ama eğer eşinizin gönlü yardım etmekten yanaysa bu durumda sizin buna karşı çıkmak gibi bir lüksünüz yok. hem eşinizin memur maaşını beğenmiyorsunuz, hem de ben de çalışmiim, o da ailesine yardım etmesin birikim yapalım derdi içindesiniz. birikim ve daha iyi yaşam standartları istiyorsanız biraz elinizi taşın altına sokun, eşinizin harcamalarını kısıtlayacağınıza siz çalışın.

Sizce biraz abartmıyor musunuz? Benim 4 tane halam var en küçüğü üniversiteden mezun olduğunda babam ona araba aldı hatta fikir annemindi arabayı birlikte seçtiler ,büyük halam 20 yıldır aynı eşyalarla oturuyordu tüm evi babam ablası mutlu olsun diye yeniledi, annem de bunların hiçbirinden rahatsız olmadı hatta hep destek oldu babama.Bana sorarsanız ben de büyüyünce her konuda kardeşlerime yardım ederim çünkü onlar benim canımdır.Evet gorumcenizi Eşinizin sırtından geciniyor gibi görebilirsiniz ama onlar abi-kardeş ikisi de asla birbirlerine kötü niyetli ufacık harekette bile bulunmaz.Hele telefonunu bilerek kırdı düşünceniz çok çirkin. Bence biraz daha anlayışlı olmalısınız.Evlendi diye ailesini cope atıcak benim ailem artık eşim diycek degil ya? Siz onun ne kadar ailesiyseniz onlar da oyle.

Ay benimde abim var daha bi kere 5 kuruş bile istemedim neden istiyim onunda bi düzeni ailesi var , tabi o hep alır kendi söylemeden telefon çanta üst baş hediye olarak hepte utanır sıkılırım ama kendi alıyor napim keşke bende yüzsüz olsam

Bence de bilerek kirmamistir. Ama abisi de keske babasindan rica etseymis ortak falan alsalarmis. Konu sahibi kendinin biseyleri kistigindan bahsetmis o yuzden benim yorumum para gondermemesi yonundendi.

Abiden para istemek yüzsüzlük oluyorsa, tamam. Yüzsüz yetiştirmeyin...............!!!!
siz beni anlamak istemesseniz bende kendimi ifade etmem zaten. Abisi alabilirrrrrr ama lüks ihtiyaclari degil!!!! zor durumda olur cok acil lazim olur kimsede para felan olmaz alir ama lüks istemeyez bu yüzsüzlüktür dedim.

yazmayayım dedim ama kötü gelin ilan edildim aylık 350 tl her ay sabit ailesine gönderiyoruz. yani maaşın bir kısmı bize hiç uğramıyor bile. ama anladım ki elini veren kolunu kaptırıyor.

Iyi de sen konuya gore yorum yapmiyorsun ki. Kendi yasadiklarindan konusuyorsun. Konu sahibi diyor ki yüzük,telefon su bu kenara para atmaya calistikca atamiyoruz. Sen zor durumdayken abin yardim etmemis ama bu kiz zor durumda degil ki.

yazmayayım dedim ama kötü gelin ilan edildim aylık 350 tl her ay sabit ailesine gönderiyoruz. yani maaşın bir kısmı bize hiç uğramıyor bile. ama anladım ki elini veren kolunu kaptırıyor.

Ailesinin ihtiyaci mi var ve siz de verebilecek maddiyatta misiniz?

Ikisine de cevabiniz evetse gonderilir tabii ki. Ama siz kisarken 350 tl bile olsa gonderilmesi hos degil bence.. :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…