- 18 Ekim 2014
- 445
- 329
- 23
- Konu Sahibi afra tafra
-
çok doğru, ben ifade etmekte zorlanabilirim ama anlatmaya çalışayım,
ben kendime adisini kötüsünü eskisini kullanırım ama sevdiklerime hediye alırken gözümü kırpmadan iyisini almaya çalışırım. beni üzen abinin eşi çocuğu varken onu zor durumda bırakıp fazla ihtiyaç olmayanı istemesi. hani abi durumu iyi olunca hediye olarak içinden 2000 tl lik almak istesin alsın, yengede rıza göstersin okey. ama biraz abiyide ezmesinler kolay kazanılmıyor isteye isteye aldırmasınlar, almasa bu seferde hanım köylü oldu derler. yani demek istediğim yengede eniştede abide kardeş te herkes ailede bütün olsun ve kimse kırılmadan yardım edilsin birbirine ihtiyaç halinde, fırsatçılık edilmesin.
bilmem anlatabildimmi
Isteyen gorgusuz bulsun isteyen anlayissiz, bence insanlar evlenince evet yeni bir aile olusuyor ama bu annemize babamiza kardeslerimize yabanci etmemeli bizi, ben hep boyle dusundum, aksi cok garip geldi bana. Abimin kizima verdigi harcliklari sorun eden bir gelinimiz vardi bir zamanlar mesela. Oyle garipsemistim ki, ama burda onunla ayni fikirde insanlarin cogunlukta oldugunu gorunce anladim ki yok yani, eskilerin degimiyle ele karisinca kardeslik bitiyormus cogu kisi icin. Benim icin bitmedi, kendi ailemin ihtiyaci yok cok sukur ama esimin kardeslerinin ihtiyaci olsa elinden geleni yapmasi mutlu eder beni. Aile bu ya her seyden kiymetli olmali hele ki dunya malindan...
Aman şimdi sizi topa tutarlar. Ben sizin gibi dedim diye ne görgüsüzlüğüm kaldı ne anlayışsızlığım...
Aynen öyle. Benim eşimin ablasının 100bin borcu vardı. 40binini kardeşleriyle verdi. Hep yardım ediyor, yeğenlerine zaten sürekli aldırır. Bana der benim vaktim yok kendine alınca onlara da al diye. Hiç de gocunmadım, ben de kendi aileme alırım, yaparım yoksa. Kardeşlik çok kıymetli. Kız heves etmiş abisi almış ne varki. Benim ablam tel alacaktı parası çıkışmıyordu ben verdim kalanını. Sanki ne olmuş ki.
Ben kardeşlerim için canımı bile veririm o kadar değerliler benim için, ben de onlar için..
Canım bu ne saçma iş o zaman siz bi miktar para biriktirin ev için eşinizi ikna edin aile kurmuş çocuğu olmuş ne demek 800tl hastane parası ilaç parası değil bu lüks..hesabınızdaki paradan onlara ne evde huzur kalmasın susmayın bağırın çağırın dize ancak böyle geliyolar ben yaptım çünkü :)valla canım eşim tek çalışıyor. ortalama memur maaşı, kira, ev masrafı, çocuk derken ay sonunu getiremediğimiz çok oluyor. benim aptal kocam hesaptaki parayı sorduklarında söylyor 3 kuruş kalmışsa son kuruşa kadar peşimizi bırakmıyorlar.
Iste cok seviyorum boyle aileleri. Esimin ailesi de boyle her zaman birbirlerinin arkalarindalar, insanlar zaten kardes yaparken ömür boyu yalniz kalmasinlar birbirlerinin yaninda olsunlar diye istiyorlar. Ama bu duzen bu sistem parayi her seyin onune cikariyor maalesef. Hala boyle sizinki gibi kardeslikleri gorunce mutlu oluyorum. Kizima kardes yapasim geliyor :)
bilgece sanki sen sadece abinin destek olsani savundugun icin.elestiri almissin gibi yazmissin. sen calismayan kadinin esinin maasinda soz hakki olmadigini, esin maasi istedigi gibi kullanabilecegini yazdign icn tartisma cikti.Aman şimdi sizi topa tutarlar. Ben sizin gibi dedim diye ne görgüsüzlüğüm kaldı ne anlayışsızlığım...
Yapın yapın ya kızınıza kardeş yapın. Kardeşlik öyle güzel ki. Tabi iyi eğitim verilirse zaten sizin düşüncenizde bir insanın da iyi eğitim vereceğine inanıyorum.. Ne diyim Allah kardeşlerimizin yokluğunu göstermesin...
bilgece sanki sen sadece abinin destek olsani savundugun icin.elestiri almissin gibi yazmissin. sen calismayan kadinin esinin maasinda soz hakki olmadigini, esin maasi istedigi gibi kullanabilecegini yazdign icn tartisma cikti.
2500 maastan 350 her ay duzenli yardm yapiyorz. aslaaaa muhtac degiller. ve bu istekler her ay tekrarlaniyor. ortada somurulen bir abi var. kardeslik bu degilKesinlikle anladim, ama ne bileyim 21 yasinda bir genc kiz yaptiginin firsatcilik oldugunu dusunmuyordur bile belki. Eger alim gucu de varsa abiyle yenge de seve seve hediyesini alabilmeli, ama burda onemli nokta alim gucu. Yani kalkip da cebinde bes parasi yokken 9 taksitle kartla telefon alip odeme guclugu cekecekse almasin tabi uygun bir dille de soylesin ama cikarip verecek 800 liram varsa veririm, insan cocuguna ya da kardesine yedirmeyecek de kime yedirecek su para denen seyi :)
su an mobildeyim ama az once baktm. tekrar bakarim. tam cumleyi hatrlamiyorum ama esimin parasi oldugu istedigi gibi harcayabilmesiyle ilgiliydi. pcdeysen tekrar paylasir misn? yanls anlaslma olmasnNeeey, iyi de ben de çalışmıyorum. Öyle bir şey yok, onu ben yazmadım. Ha demişimdir siz de çalışıyorsanız sizin paranızla alıyorsa doğru değil diye.. Bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum...
2500 maastan 350 her ay duzenli yardm yapiyorz. aslaaaa muhtac degiller. ve bu istekler her ay tekrarlaniyor. ortada somurulen bir abi var. kardeslik bu degil
ne telefonmus deyip gecmeeeeeeeeeee 800 tlway arkadaş ne telefonmuş akşam akşam hepimize dert oldu
Evet dedim. Sizi muhtaç etmediği sürece istediği gibi harcayabilir tabi kötü yollar olmadığı sürece de... Bunu dedim..su an mobildeyim ama az once baktm. tekrar bakarim. tam cumleyi hatrlamiyorum ama esimin parasi oldugu istedigi gibi harcayabilmesiyle ilgiliydi. pcdeysen tekrar paylasir misn? yanls anlaslma olmasn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?