görümcenin telefonu

O kon
Bence de bilerek kirmamistir. Ama abisi de keske babasindan rica etseymis ortak falan alsalarmis. Konu sahibi kendinin biseyleri kistigindan bahsetmis o yuzden benim yorumum para gondermemesi yonundendi.
O konuda haklısınız kendinden kısması can sıkıcı bi durum.Ama evli de olsalar adamın kendi parası diye düşünüyorum ben.Bu konuda biraz kesin yargılarım var galiba.Yanlış anlaşılmak asla istemem.Ev hanımlarına da saygım var.Ama konu sahibinin eşi konu sahibine gerekli harçlığı verdikten sonra istediği gibi kardeşine ailesine harcayabilir diye düşünüyorum.Eğer bütçe ortak olarak kazanılmıyorsa da konu sahibinin çok bi söz hakkı olmaz bence.

bunu bilmiyordum. peki sizin ailenizin ihtiyaçları olduğunda eşiniz karşılıyor mu?
önceki konumda da yazmıştım. o kısmı gözden çıkardım. ama herşeyin bir sınırı var. sınır bilmiyorlar malesef. ailemin hiç böyle istekleri olmadı. ihtiyaçları olsa eşim verir onda şüphem yok. ama asla kendi ailesi gibi bir aileye tahammül edemezdi.

Iyi de sen konuya gore yorum yapmiyorsun ki. Kendi yasadiklarindan konusuyorsun. Konu sahibi diyor ki yüzük,telefon su bu kenara para atmaya calistikca atamiyoruz. Sen zor durumdayken abin yardim etmemis ama bu kiz zor durumda degil ki.

Ben ortaları okumadım. Konu sadece telefon üzerine açılmış. Söylediğimde de sorun telefon değil alabilir dedi. Yüzük falan bilmiyorum. Evinden kısıyorsa tabiki yapamaz dedim ama kısmıyorsa ne var ki bunda da dedim... Benim fikrim bu.

Daha fazla yorum yapmak istemiyorum, ne görgüsüzlüğüm kaldı ne başka şeyim. Bana öyle diyenler inşallah bir gün pişman olmazlar...

sana hiç katılmıyorum.

hayır e
Mantıkla konu sahibininde kenarı para atmayı çok istiyorsa çalışması gerekmez mi?
hayır idareliyse çalışması gerekmez. Zaten ordan burdan kısıyorum dedi. demekki parayı kenara atabiliyor. mantıkla kocası çalışıp parayı elinde tutamiyorsa car cur ediyorsa hanımı parayı ondan alıp birikim yapip evin ihtiyaçlarını karşılar kocasınada harçlığını verir olur biter.

Valla bizimki oglum bana 100 tl ver der verir kucuk kaynım abı maca gidecem der 15 20 verir buyuk kaynım kızla sınemaya gidecem der 50 verır anası ister verırı ben en son kendım için evim için özel bi alişverişi ne zaman yaptım hatırlamıyorum biz faturayı ödeyemeyiz ama onlar hep ister

sana hiç katılmıyorum.
Olabilir ben de size katılmıyorum.Benim ailemde böyle gördüm genelde.Babanemle annenem dışında çalışmayan kadın nerdeyse ailemizde yok ki babanemle anneannemde terzidir onlar da kendi gelirlerini az çok kazanırlar.Evet evin genel ihtiyaçları erkek de olabilir bütçenin çoğunluğunu o karşılayabilir buna lafım yok.Hangi tarafın gücü daha çok yeterse o karşılar diyelim ya da.Ama olaya kadını erkeği bırakıp bakalım.Biz kadın olmadan once bireyiz. O yüzden her erkeğin nasıl kendi parasını kendisi kazanması gerekiyorsa bence bu her kadın icinde geçerli.Maddi özgürlüğünü eline alamayan bi erkek neyse benim gozumde bir kadin da aynisidir.Cunku maddi ozgurlugu olmayan bi insan kendi ayaklari ustunde duramaz mutlaka birine muhtaç yasar.Erkeğe bağlı yaşayıp onun eline bakmayı cok yanlış buluyorum cidden. Sonuçta hayat müşterek. Dediğim bu onuda yargılarım kesin.Kimseyi kirmak da istemem ama konu sahibinin kendi parası değil ve bi yere kadar karışabilir.

içime daral geldi bdv de ki görümcem kaynım kaynanam kayınvalidem para istiyor konularından
insanlar ne kadar yüzsüz olmuşlar öyle
herkesin evi bütçesi çoluğu çocuğu ayrı
bu ne böyle
istediği küçük bir şey değil 800 lira yuh yani
ben bekarım evde tekim anne babama para istemez ben veririm onu dahi zor kabul ederler
bunlar evlenmiş barklanmış insanlardan büyük meblağda para istiyorlar

konu sahibi bence sen eşini borca sok bazı insanların parası yerinde durmaz mutlaka harcar o mesele olmuş araba kredisine mi girersiniz ev mi ikinci ev mi direkt alıp banka kredisine gitsin
ben olsam 1000 liralık yüzük falan alırdım arkadaşların dediği gibi yada cep telefonu niye aldın denildiğindede kardeşine alabilecek gücün varsa bizede vardır diye düşündüm dersin

şu borca sokma işini düşünmekte yarar var aslında. başka türlü yok dmenin yolu yok. mübarek adama da öğretemedim ki hayır demeyi.

Yorumları okumadım ama bu şekilde davranarak eşinizi kendinizden soğutursunuz. Size ne sanki sizin mi cebinizden çıkıyor? Eşinizden çıkıyorsa karışmayın çünkü bi gün "sanane parayı ben kazanıyorum benim ailem onlar" diye karşınıza dikilir. Evet para evin parası ama eşiniz kazanıyorsa maalesef yorum yapmaya hakkınız bile olmaz. Beni yanlış anlamayın sizin için söylüyorum aynı olaylara bizzat şahit oldum.. Sonuçta paranız bi gün size yetmeyince eşinizde anlayacaktır durumu.

benim abim olacak, evli olacak, çocuğu olacak, her ay aileme bir miktar para gönderiyor olacak; bırakın asgari ücrete yakın bir parayla yapılan bu jesti kabul etmeyi öyle abiyi bulduğuma şükrederim. 800tl lik telefonu geçtim imkanı olduğu halde, kardeşin kardeşe borç vermediğini gördü bu gözler.

görüş meselesi. Herkesin kendine göre düşüncesi var bende her türlüsüne saygı duyarım. Bence iki kişi evleniyorsa ve erkek çalışıyorsa bu demek değilki onun parası o zaman bende evde yemeği kendime yapayım sonuçta ben yapıyorum veya yemek isteyen bana sorsun ben yaptımya mantıksız yani. Ayrica kadinin kendi ayaklarinin üstünde durmasi icin calismasi lazimda yanlis. Allah erkege zaten aileye bakma gecindirme görevini veriyor ama kadinda öyle bir mecburiyet yoktur. Yani esim bana bakmak ihtiyaclarimi karsilamak zorunda. ve ben esimle hayatimi paylasiyorsam onunla cocuklarimiz oluyorsa herseyimiz ortaksa oarada elbette ortaktir. Cok sükürki esim sizin gibi düsünmüyor. parayi kazanan o ama bank hesabimiz bir bende istedigim zaman istedigim kadar para cekip istedigimi alabiliyorum. Bide biri borc isterse veya bir istekte bulunursa bana sorar beraber karar veririz. Bence öylede olmali. Sonucta es benim esim bu yani arkadasim degilki ev arkadasim olsa haklisiniz benim param diyorsa benle ayni yatagada girmesin cocukta yapmasin.

buraya yazılan bazı mesajları görünce eşimin kıymetini anladımben adam düşüncesiz diyorum ama bazı kadınlar öyle şeyler yazıyorlar ki, eşim erkek olarak böyle şeyleri düşünmemiştir. benim param, benim tasarrufum, benim bedenim

şu borca sokma işini düşünmekte yarar var aslında. başka türlü yok dmenin yolu yok. mübarek adama da öğretemedim ki hayır demeyi.
kesinlikle bu adam borca girmeli
hem zaten insan tutumlu olsa dahi kenara köşeye para atamaz banka kredisiyle oluyor bir şeyler
onlar para sorduklarında eşinizde gerçekten kendinde de olmamalı

bu arada ev hanımlığı çalışan hiç fark etmez arkadaşlar bunu çalışan biri olarak söylüyorum bu kadın evde yemek yaptığı zaman diyor mu sen git kendine ayrı yap diye
bugün bir gündelikçi çağırsanız bir gün evi temizlemek için ne kadar istiyorlar o da nazlanarak geliyorlar
kadın evde tüm bu işleri hallediyor
o zaman maaştada söz hakkı olur en başta bu çocukların nafakası da vardır o gönderilen paraların arasında

Burda yanlisin var. Karisinin rizasi olmadan alinmis birsey, koca ailesinin durumlari iyi oldugu halde halen harcama yapmak gerektigini dusunuyorsa, ozaman hic evlenmicekti. Ailesine bütün maasini yedircekti. Artik kendi yuvasi var, Karisina bunlari yasatmaya hakki yok.

Borçlandırmak yerine vadeli hesap, altın gibi yatırım da işe yarayabilir, belirttiğiniz maaşa göre 800 lira az değil, ki çocuk da var. İki gün sonra aynı şekilde ihtiyacınız olduğunda gözlerini kırpmadan borç veya hediye alamayacağınız yere kendinden vermenin bir manası yok. Hesabını yapmayacağınız kadar bütçeniz olsa bu konuyu açmazdınız farzediyorum çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…