görümcenin telefonu

Maddi durumu musaitse elbette alabilir. Ama sırf çalışmıyor diye eşin karışma hakkının olmadığını düşünmek ne kadar doğru?
en az on defa yazdim ama hala kardesine yardm etmesin mi yani tarzi yorumlar geliyor. BİZ ZATEN AYLİK 350 TL HİC AKSATMADAN YOLLUYORUZ. bunun.haricinde bayramidir kitabidir kaydidir ayakkabisidir bunlari saymiyorum ama telefon yuzuk tablet gibi luks harcamalar belimizi bukuyor. artk dogru anlasilsin lutfen

Valla bacım bu zamanda insanlar kendilerine zor yetiyorlar ama eşiniz olmaz demeden kimse sizi pek takmaz bende öleyim malesef benim görümcem evli çoklkk yardım etti zamanında en son bi kazık yedi girdik birbirimize daha yapmıyor eşim anlatsam azın açık kalır yaniiiHaa bunun gözü gibi

Canım sizin maaş kaç para töbe töbe herkese yetiyor tabi size pek kalmıyor sanırım

Ihtiyacinizi gidermek kocaniza da değil kendinize düşmez mi ?

Çok gereksiz uzadı konu. Zaten eşinin ailesine para gönderiyorlarmış. Üstüne bir de lükslerini mi karşılasınlar?
Zor durumda olana tabi ki yardım edilir ama kimse lükse yardım etmek zorunda değil, üstelik bebeği var, eşi de razı değil, eee?

hiç bir kardeş abisine telefon aldırmak için yalan söylemez.

Hanımefendi yazdığınızın şeyin ne kadar saçma olduğunun farkında mısınız? İnsanlar kardeşlerini bıçaklıyor. Neymiş, hiçbir kardeş ağabeyine telefon aldırmak için yalan söylemezmiş. Ütopik bir dünyada yaşıyorsunuz herhalde.

Bir de kendi evinden kısmadıktan sonra yollasın yazanlar, siz hangi dünyada yaşıyorsunuz?

2500 lira -350 = 2150

Ev kira, çocuk var, kısmadan 800 liralık telefon almak mümkün mü?

Mümkün olsaydı konu sahibi ve eşi yarı fiyatına telefon kullanır mıydı?

Matematik mi bilmiyorsunuz?

Tartışmalı değil ki bu kısım.

Ayrıca konu sahibinin çalışmamasından bahseden insanlar çok büyük bir haksızlık yapıyorlar. Görümce de çalışacak o zaman. 18 yaşını geçmiş ve okumuyor.

Ayrıca ev işi para karşılığı yapılan bir hizmettir. Bu kadına çalışmasını tavsiye eden ve çalışan kadınlara soruyorum, eşim en az benim kadar ev işi yapıyor diyebiliyor musunuz?

Tabi ki hayır.

Türkiye'de çalışan kadınların çoğu ev kadınlarından daha çok sömürülüyor. Bunu da çalışmamaya alerjisi olan biri olarak söylüyorum. Hem işyerinde komik rakamlara en az 10 saat çalışıyorlar, hem de evde 2 tabak kaldırmayan kocaları yüzünden tam zamanlı çalışıyorlar. Asıl haksızlık budur.

Son düzenleme:
Evet kardeştir, maddiyata bakılmaz, ama sürekli bir maddi yardım bekleniyorsa iş, kardeş sevgisinden çıkar sömürüye girer..

Bu arada ayri bir mevzu ama takildim.. Sayfalarda yorumlara bakarken gözüme takıldı (kim yazmış hatırlayamadım) "Erkek çalışıp ailesine bakmak zorunda, ben değilim" denilmiş. Erkek-Kadin eşit diyorsanız, eve giren paranın üstünde hüküm kurmak istiyorsanız bu kafayı birakacaksiniz. Devir, erkeğin de kadının da çalıştığı devir ve maalesef söz hakkı paranın. .

Son düzenleme:
Kardeş gibi kardeş abisini düşünür küçükte degil 21 yaşında resmen şımarıklık başka bi açıklaması yok yada gelin yemesin ben yiyeyim paraları...

Bence de çok uzadı, 'madem sen böyle düşünüyorsun tamam arkadaşım' demek yok bizde. İlla herkes kendi hayatından örnek verecek, konu sahibinin kardeşlik duygusunu bilmediği tartışılacak... Senin kardeşlik bağların güçlüdür, başkasınınki kimbilir neler yaşandı ki kötüdür. Bişey yaşanmasa dahi insan kardeşiyle bile araya mesafe koyabilir.
Herkes birbirinin düşüncesini değiştirme peşinde. Kız zaten yazmış ben istemesem de zaten veriyoruz aylık para diyor. 2500 tlde o kadar büyük para değil, 350si gidince ne kalıyor ki geriye? Hele bi de çocuk var.Yani konu sahibinin çalışmamasına kadar gitti konu.
Ben insanlardan şunu rica ediyorum, kendi hayatınızdan örnek verin ama herkesin yaşadıkları farklıdır. O yüzden sadece kendimizin yaşadığı hayat doğrudur diye düşünmeyelim.

Ben geldim birsey diyip gitcem

Ben kazaniyorum ozgurce harcarim,harcayayim diyecek erkek bi zahmet evlenmesin oyle bi dunya yok..
Bazilariniz cok ic ice buyumus olabilir ama herkes bu durumu kaldiracak diye birsey yok benim eşiminda ablalari,abisi var tutup kimseye fuzuli birsey alamaz mesela ufak tefek hediyeler dışında maaşıda dusuk degil ama neden millete harciyim ki ?? Zorunda miyim ? Biriktiririm esimle daha baska bir planda kullanir ,yada lazim olur yani.. ben boyle aileye gereksiz fazla harcamalar yapilmasini hoş bulmuyorum anca gercekten magdur olurlar,gercekten ihtiyac olur bisey demem ama yok o ablam bu abim ,bu abimin cocugu bu annem bitmez ki bu ya evlenmeseydik ozaman otursun ailesibe baksin cekmek zorunda miyim ?? Degil mi ama
Gidiyorummm !!!

israrla konuya yorum yapilmiyor. Kardestir yapilir ama evden kisilmazsa falan deniyor da adam kisiyor iste evden niye bu kadar uzadi anlamadim ki?

Evet sizler kardeslerinize eslerinin kardeslerine yardim eden mukemmel insanlarsiniz. Ama herkesin hayati kardesi birbirine benzemiyor. kardes dedigin abisini dusunecek ev gecindiriyor coluk cocugu var her ay bize para da veriyor ben bu adami neden fuzuli masrafa sokayim diyecek?

Yok yuzuk yok telefon bunlari istemek bence yuzsuzluk. Hee konu sahibi burada buyuk suc esinde. Canak tutan o oldugu icin daha cccooookkkkk isterler

merhaba,
şu evin ihtiyaçları.... vs yazan biri olarak şöyle bir şey diyeyim; anladığım kadarıyla 800 tl zaten duran bir hesaptan verilmiş. verilmese olur muymuş, bence olurmuş. çalışmayan ve a.ö.f okuyan kız kardeş kendi çalışır alır ve uygunu da odur zaten
ben evli değilim ama şahsen eşim için öyle saçımı süpürge etmem, karşıyım böyle evliliklere. ben ortaya parayı koyuyorsam o da ev işlerine yardım değil eşlik edecek, öyle sömürtmem kendimi ki gayet katıyımdır bu konuda, bu sebeple bitirdiğim ilişkim vardır. şahsen hem evde hem işte çalışan kadının sömürülmesi kendi sorunudur
ama evet evin aylık masrafı çıktıktan sonra eşin kendine ayırdığı parayı kime ya da nasıl harcayacağı kimseyi ilgilendirmez tıpkı çalışmayan kadının eline verilen harçlıkla ne yapacağının eşini ilgilendirmemesi gibi.
şu 350 lira meselesine gelince anne baba emekliyse, sabit bir geliri varsa, her ay düzenli para göndermek saçmalıktır, verdiğim örnekler tamamen arada bir istenenler içindir, yoksa her ay abi bana telefon al, abi bana yüzük al, çanta al....vs gibi istekler değil, genç kızdır, çalışmıyordur abisi arkadaşlarından eksik hissetmesin diye hediye alır, hediyenin de istenmeden alınanı makbuldür bence.

Şu konuda bir arkadasa cok seyler yazmak istiyorum ama hiç polemik havamda değilim içimde kalsın.
He arkadasım sen zenginsindir izin verirsin normal gorursun ama ben kirada otururken 300liralık telefon kullanırken benim eşim kardesine 800liraya telefon alamaz.
Görümceye bak ya. Ha derki abi telefonum kırıldı bana telefon alabilirmisin? Ozaman eşim banada sorar gider bakarız dusunuruz butcemize uygun bi telefon tabiki alIrız. Ama baksana 800lira istediğine gore hanfendi bide telefonu beğenmiş sipariş veriyor.
Ben cok sinirleniyorum böyle seylere ya.
Senin eşinde hatalı. Daha ucuza yokmuymus telefon ya. 800 liralık alamamda 400 civarı bişey bakalım desin. of neyse susayım ben ya.

Calisip calismamak herkesin kendi karari saygi duymaliyiz. Evi gecindirme görevi bencede erkege aittir kadin kendi isterse calisir kimse zorlayamaz. Ama calismayan kadinda kanaatkar olmali o zaman sorun olmaz. Tabi calismanin artilari ve eksileri vardir. Kadinda calisirsa daha rahat gecinirler cocuklarina daha iyi imkanlar sunabilitler ama öte yandanda kadin daha fazla yipranir hem ruhen hem bedenen. Herkes durumdan ke dine göre en iyisini cikarmali ve ona göre karar vermeli.

Benim anladigim konu sahibi evinden kisip kenara uc bes atipbir seylere sahip olmak istiyor. Benim zar zor biriktirdigim paralar boyle car cur ediliyor demek istiyor.Ben oyle anladim.

Mesela bizim de birikmisimiz vardi ama bir seylerden kisip arttirirdik. Kenarsa birikmis olmasi kendi hayati dan kisitlamadigi anlamina gelmez

Konu sahibinin normal bi ailesi olduğunu düşünerek yazıyorum ben yazdıklarıma kendi düşüncelerinize göre saçma veya saçma değil şeklinde etiketler takmazsanız sevinirim.Zira bu benim düşüncem. Telefon isterken telefonu kırıldı diye kendi kırmış olmak zorunda değil, acaba kendi kardeşi olsa onun içinde aynısını dusunebilicek miydi?Ve ev işini kucumsemiyorum ama gunumuzde maddi imkanlar olmadan kimse yasayamaz.O yuzden bana sorarsaniz herkes kadin erkek fark etmez kendi parasini elinden geldigince kazanmak zorunda.Bu benim gorusumdur.Bana da sizinki cok sacma geliyor malesef.Yapicak bi sey yok.iyi geceler.

Maddi durumu musaitse elbette alabilir. Ama sırf çalışmıyor diye eşin karışma hakkının olmadığını düşünmek ne kadar doğru?
Fikir tabiki beyan edebilir.Ama elinde kalan belli bi miktar varsa onu vermek hakkıdır diyorum ben.Tekrar ediyorum belli bi miktar kaldıysa.

İşaretlediğim kısım bu konunun tam tersini anlatıyor. Olay tam da yazdığınızın tersi. Arada falan istenmiyor para. Eleştirilen de bu.

Bir de havale yapıldı diye duran bir hesaptan gönderildiği nasıl anlaşıldı onu anlayamadım. Maaş hesabından da yollanabilir, gerçi konu bu da değil.

Bu insanların bir hesapta duran 800 lirası da yoksa zaten kimseye su bile almasınlar. Çocuklu ve kirada bir aile 2150 lira ile nasıl geçinir demiyoruz da nasıl telefon alır hesabındayız.

Ev işleriyle ilgili kısmın konuya yapılan yorumlar ile doğrudan alakası var, hatta direkt o yorumlara cevap verdim. Çünkü yorumlarda konu sahibinin neden çalışmadığı sorgulanıyor, çalışıp eve ayda 10 kere temizlikçi çağırsa 1000 lira eder zaten. Para kazanmak maddi olarak ele para geçmesi ile olmaz. Ortada bir emek alışverişi olduğu sürece para kazanılmış demektir zaten.

Çalışmayan kadınlar da evde çalışıyor. Adam da evin ihtiyacından basbayağı kısıyormuş işte. Net bu kısım. Adam evde para ile yapılacak ev işlerini yapsaydı, konu sahibi de maddi getirili bir işte çalışsaydı, adamın para üzerinde söz hakkı olmayacak mıydı?

Bu aile hiç birikim yapamayacak mı? Ayda 100 lira kenara koyarak çocuk okutmayı başarmak zorunda mı? Zor durumda yardım etmekle bu konunun hiç alakası yok.

Zaten uğruna ölünen o kardeşler saçmasapan bir telefon için 3 kuruş alan ağabeyini darlamaz.

Gerçekten iyi niyetimden soruyorum, yani var mı böyle insan merak ediyorum.
Bekar görümcenize eşiniz yüksek miktarlarda harcama yaparken hiç sıkıntı yapmadan destek olur musunuz? Bunu konu sahibini haksız bulanlara soruyorum. Art niyetle cevap verecekler şöyle bi öteye kaysın. Ben samimi cevap istiyorum. Evli olup böyle şeyleri problem yapmayanlara gelsin bu soru.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…