- 24 Mayıs 2010
- 7.752
- 9.873
- 448
- Konu Sahibi afra tafra
-
benim kardeşlerim asla böyle yüzsüzlükler yapmazlar. o yüzden kendi kardeşi olsa böyle mi yapar tarzı savunmalar havada kalıyor. 5 yıldır evliyim. birgün kardeşlerimden biri abla bana şunu al, enişte bana bunu al demediler. ama yeri gelince ben zaten gerekeni alıyorum. anlayacağınız kardeşlerim beni yolunacak tavuk olarak görmüyor.
bu meselede şöyle bir çelişki var. diyorsunuz ki sen çalışmıyorsun karışamazsın. iyi de zaten ben çalışmadığım için eve giren para az. e bir de böyle üşüşenler olunca nasıl güdülecek bu kervan? pek ben çalışıyor olsaydım o zman bu harcamalar lüx olmaktan çıkacak mıydı? ya da o zaman karışma hakkım olacak mıydı? bu mantıkla o zaman da herkes kendi parasını dilediği gibi harcayabilir sonucu çıkardı. peki hani aile birliği? bu işte bir yanlışlık var.
Özür dilerm yanlış görmüşüm
bazı yorumları eksik görmüşüm 350 tl meselesi zaten saçma eğer aileden birine 350 tl veriliyorsa diğerine de verilir ya da her ay o miktarda bir taksidi karşılanır. kadın çalışsın çalışmasın.ama ben çalışmıyorum kocam bana bakmak zorunda, her şey de benim istediğim gibi olmak zorunda kafası doğru bir kafa değil.
Böyle bir şeyi desteklemek söz konusu olamaz zaten. Kimse kimseye bakmak zorunda değil.
Kimse kimseye yemek yapmak zorunda da değil. Kimse kimsenin çamaşırını yıkamak zorunda da değil. Ama elle tutuluyor diye çalışanın parayı yönetmesi bana göre çok saçma. Ortak paradır, ailenin ihtiyaçları ve lüksleri o paradan çıkarılır, zaruri yardımlar para kalıyorsa kalan para ile yapılır.
Her ailenin dinamiği de farklı elbette. Ama konudaki örnek zaten rahatça sigara, alkol kullanıp kirada yaşayarak çocuk sahibi olamaz o maaşla.
Konu sahibinin ailesine de asla yardım edilmiyormuş. Bu durumda diğer aileye de edilemez. Yani anlayamıyorum evlilik bir anlaşmadır zaten. Adam ev işi yapmak istemediği için çalışmayan kadınla evlendi belki de. Yani niye paranın kontrolü herhangi birinde olsun ki?
para konusunda"fazla" diken üstünde olduğumu mu düşünüyorsun? öyle bir insan olsaydım şu zamana kadar göz yumduklarımı hesaba katsaydım şimdi çoktan boşanmış olurdum. benim derdim ne telefon ne yüzük. benim derdim doymak bilmeyen insanlar. hazıra dağ dayanmaz derler ya, bunların isteklerine de para dayanmıyor işte. her ay, her ay başka bir icat. bir şey söyleyeyim mi? eşim araba alacağını kardeşlerine söylediği zaman kardeşi madem paran var bana al abi dedi. evet bunu dedi. diğer konumda da vardı. biz arabayı alınca diğer kardeş gelip bizi yıldırana kadar evimizde kaldı, arabayı kullandı. elden çıkarmak zorunda kaldık. ben size böyle bir kardeş çetesinden bahsediyorum. siz hala kardeştir elzemdir diyorsunuz.az önceki yorumumda yazdım bir de buradan tekrar edeyim. konu sahibi evet para mevzusunda fazla diken üstünde ama karşı taraftaki aile de bence iyi niyetli değil. buraya kadar hemfikiriz, önceki konularını da hatırlıyorum çünkü.
az önce de dedim eşi kendi eline ayırdığı aylık paradan örneğin içiyorsa içkisini sigarasını kesip o 800 lirayı yerine koyacaksa istediği gibi versin zaten bütün bunlardan önce eşine danışmadan kafasına göre o parayı hesaptan çekip vermesi zaten yanlış, burada da bir sorun görmüyorum.
elbette benim annem de ev hanımı ve ben çalışmış bir kadın olarak annemi kendimden daha az "işe yarar" görmüyorum, gören de en hafif tabiriyle terbiyesizlik yapıyordur.
elbette biri çalışıyorsa diğeri de bazı ihtiyaçlarından kısıp dengeliyordur ve para birikiyordur, iki kişi çalışan insanların bile birikimi yokken tek memur maaşıyla para biriktirmek ayrı bir takdir konusu zaten ve birikmiş para önemlidir, hastalık sağlık...vs
ama ben çalışmıyorum kocam bana bakmak zorunda, her şey de benim istediğim gibi olmak zorunda kafası doğru bir kafa değil. dediğim gibi biri çalışıyorsa diğeri de elbette evin içinde çalışıyor ama kimse kimseye ne bakmak zorunda değil.
kadın çalışsın çalışmasın ailenin ortak bütçesi ailenin ortak parasıdır ancak ben parayı yönetme hakkının kazananda olduğunu düşünüyorum ailesini zor duruma düşürmemek kaydıyla (örneğin çocuğunun yeni ayakkabısı varken gidip kardeşine X alması gibi) ki bu yönetme hakkı da her iki eşin ailesine ortak pay edilmek zorunda, kendi kazanıyor diye eşinin ailesine göndermezlik edemez. çalışmayan kadınları küçük gördüğüm anlamı falan çıkmasın yazdıklarımdan, dediğim gibi bir sorumluluğun iki ayrı yarısını yönetiyorlar bence.
benim istediğim okulu okumaya fırsatım olmadı. şimdi üniversiteye hazırlanıyorum. seneye inşallah kazanmayı hedefliyorum. önümde 5 sene var. o zamana kadar bu stresle yaşamak istemiyorum. eşimin iyi niyetinin suistimal edilmesine üzülüyorum sadece.Konu sahibi sana çalış veya neden calismiyorsun demek benim hakkım değil
o esinizle sizin karar vereceginiz bir şey
ama keşke calissaniz güvence altında olmanizi tercih ederdim sizin adınıza isterdim bunu
Konuya gelince çok uzatmaya gerek yok bence sen haklısın
Eşine ders vermeden anlayacagini sanmıyorum
Bir ay için sen de eli açık davran
ailenin zaten iyi niyetli olmadığını söyledim, siz de bu konuda refleks geliştirmişsiniz doğal olarak. size hitaben herhangi bir rahatsız edici ifade kullanmak istemedim, öyle anladıysanız, özür dilerim.para konusunda"fazla" diken üstünde olduğumu mu düşünüyorsun? öyle bir insan olsaydım şu zamana kadar göz yumduklarımı hesaba katsaydım şimdi çoktan boşanmış olurdum. benim derdim ne telefon ne yüzük. benim derdim doymak bilmeyen insanlar. hazıra dağ dayanmaz derler ya, bunların isteklerine de para dayanmıyor işte. her ay, her ay başka bir icat. bir şey söyleyeyim mi? eşim araba alacağını kardeşlerine söylediği zaman kardeşi madem paran var bana al abi dedi. evet bunu dedi. diğer konumda da vardı. biz arabayı alınca diğer kardeş gelip bizi yıldırana kadar evimizde kaldı, arabayı kullandı. elden çıkarmak zorunda kaldık. ben size böyle bir kardeş çetesinden bahsediyorum. siz hala kardeştir elzemdir diyorsunuz.
bazı yorumları eksik görmüşüm 350 tl meselesi zaten saçma eğer aileden birine 350 tl veriliyorsa diğerine de verilir ya da her ay o miktarda bir taksidi karşılanır. kadın çalışsın çalışmasın.
örneğin ben çalışan bir kadın olsam ve eşim çalışmayan bir erkek olsa ve ben hastalık vs durumlar hariç aileme her ay 350 tl hibe ediyorsam eşimin ailesine de ederim çünkü öyle gördüm, öyle büyüdüm.
evet, örneğin konu sahibi de eşine yemek yapmak zorunda değil, sadece gönlü isterse yapar. ev kadını diye kimsenin işini görmek zorunda değil, buna bir itirazım zaten olmaz.
kadının çalışmak istememesine yorum yapmayın az önce başka bir konuda fena karıştı ortalık ama eğer 2 kişi bu şekilde anlaştıysa 3. şahıs olarak yiyeceğim şeyi ben almayayım.
ama belki de bencilce fakat ben çalışıyor olsaydım para kontrolü bende olurdu, fikrini elbet sorardım ama son tasarruf hakkı benim paramda her daim bendedir, ama bu benim sinir bozucu bir insan olmamdan kaynaklanıyor olabilir tabi (alınmayın bir kinaye yok size karşı, bazı konularda kendimi cidden böyle hissediyorum o yüzden öyle söyledim.)
Ne 2500 liraymış arkadaşHarca harca bitmiyor
Canım sen kkya da pay ediver ordan.Böyle olmaz
Dimivalla yaa sana kıyak geçicem. maaşın 500tlsini üzerine zimmetledim bile hayırlı olsun
Eğer sen çalışsaydın ihtiyaçlar ikiye bölünürdü,maaşlarınızdan kalanın belli miktarı biriktirilirdi kalanıyla da isteyen istedigini yapardı.Onun kalan parasına bana sorarsanız yine karışamazdınız ama ortak bi hesap olurdu ikinizinde ev için ayıracağı ya da birikim için.Eve giren paranın miktarı fazla olurdu.Eşinize bak her ay ikimizde ortak hesao açıp şu kadar koyucaz birikimimiz olsun diyebilirdiniz mesela.Hem ekonomik bağımsızlığınızda elinizde olurdu. Yüzsüzlük konusuna gelince anladığım kadarıyla eşiniz ailesini böyle alistirmis o yuzden bence onların yaptigi yuzsuzluk degileger suc ariyorsaniz bu esinizdedir kardesine yuzsuz demeniz cok cirkin o esinizin ailesi.benim kardeşlerim asla böyle yüzsüzlükler yapmazlar. o yüzden kendi kardeşi olsa böyle mi yapar tarzı savunmalar havada kalıyor. 5 yıldır evliyim. birgün kardeşlerimden biri abla bana şunu al, enişte bana bunu al demediler. ama yeri gelince ben zaten gerekeni alıyorum. anlayacağınız kardeşlerim beni yolunacak tavuk olarak görmüyor.
bu meselede şöyle bir çelişki var. diyorsunuz ki sen çalışmıyorsun karışamazsın. iyi de zaten ben çalışmadığım için eve giren para az. e bir de böyle üşüşenler olunca nasıl güdülecek bu kervan? pek ben çalışıyor olsaydım o zman bu harcamalar lüx olmaktan çıkacak mıydı? ya da o zaman karışma hakkım olacak mıydı? bu mantıkla o zaman da herkes kendi parasını dilediği gibi harcayabilir sonucu çıkardı. peki hani aile birliği? bu işte bir yanlışlık var.
ben de bir yeğenim olsa diye ablamın gözünün içine bakıyorum ki onun bana verdiği desteği yeğenime verebileyim. şahsen ben çalışmadığım halde ne annemlere ne de ablama telefonumu değiştirmem gerektiğini söylemiyorum söylesem alırlar çünkü ha 21 yaşında da söylemezdim ama söyleyen birini de pek garipsemem.Hayır zaten son yazdıklarınız gayet mantıklı.
Ben kadınların çalışmasını istemenin altının boş kalmasından çok rahatsızım sadece. Herkes çalışsın, 18 yaşını geçince çocuklarımız da çalışsın, okurken de çalışsın bana kalırsa.
Ama bizim ülkemizde kadın sadece işte çalışmıyor ne yazık ki, bu kısımdan dertliyim aslında. Yani kadın çalışsın ve erkekler de evde kadın kadar çalışsın demedikten sonra kadının sömürülmesine yeni bir yol oluyor bu. Forumda da binlerce örneği var.
Siz de demişsiniz, karşı tarafın ailesine de mutlaka yapardım diye. Burada konu sahibinin eşi ve ailesi bencil ve gayet amaçları da kullanmak gibi gözüküyor.
Yani muhteşem kardeş hikayeleri ile bu konunun alakası yok ki. Ben de ablam için ölürüm de, evimi de satarım, kaprisi için milyonlarca krediye de girerim ama neden yaparım bunu? Çünkü zaten asla böyle bir şey yapmaz, beni zor duruma düşürmemek için o da ölür.
Tek taraflı hiçbir şey muhteşem yakınlık hikayesi değildir ki.
estağfirullah.. evet artık onlardan korkar hale geldim. allah sonumuzu hayır etsin.ailenin zaten iyi niyetli olmadığını söyledim, siz de bu konuda refleks geliştirmişsiniz doğal olarak. size hitaben herhangi bir rahatsız edici ifade kullanmak istemedim, öyle anladıysanız, özür dilerim.
Anltmak istediğimi çok güzel anlatmışsınız bravosanırım yazdıklarımı parça parça yazdığım için oldu karışıklık, bir de okumadığım yorumlar varmış,yeni fark ettim.
öncelikle o hesapta duran paranın konu sahibine sorulmadan harcanması zaten yanlış. yazdıklarım doğrudan konu sahibine değildi doğrudan, bir daha alıntılayarak yazacağım bu da bana ders olsun.
konu sahibini haksız gördüğüm noktalar var ama gelir kaynağı sınırsız olmadığına göre öyle ya da böyle ailenin bir zorlanması vardır zaten.
konu sahibine ilk yorumda yazdığım şuydu: "konu sahibi eşiniz sizin ihtiyaçlarınızı eksik etmiyorsa, siz kimseye muhtaç olmadan yaşıyorsanız, çocuğunuzun ihtiyaçları karşılanıyorsa, eşiniz ailesine de yardım eder, kardeşine de lüks telefon alır."
ancak arada görmediğim 2 yorum olmuş konu sahibi düzenli olarak aileye maddi yardım yapıldığını ve zor geçindiklerini söylemiş. ki bu durumda konu sahibine yaptığım yorum zaten geçersiz hani aile belli ki zaten zorda.
ona diyecek bir şeyim zaten olmaz.
ki benim ilk baştaki yazımda "kız kardeşe kat'a birşey alınmaz, anası babası alsın, artık onun ailesi biziz bana kocam bakmak zorunda" yorumlarınaydı.
yoksa elbette o 800tlik telefon şu durumda aileyi zor duruma düşürüyor. dediğim gibi eşi eğer kızkardeşine lüks telefon almak istiyorsa kendi aylık harcamasından kısıp o 800 tlyi telafi ettiği sürece alır, para onun parası, harcama onun harcaması ama şu durumda o 800 tl aileyi zor duruma düşürür.
evet kira.. çooook uzun süre kira olmaya devam edecek. ve çocuğum seneye kreşe başlayacak. sayelerinde çocuğumun geleceği için bir iğne bile hazırlayamıyorum.Eviniz kira mı?
koyun gibi arkasından melül melül bakmaktansa yeriz daha iyiDimiBiri yer biri bakar sonuçta
yaw o değilde görümce bi yerden bizi gözetliyor olmasın, yok hani sonra gece gece aile faciasına sebep olmıyalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?