görümcenin telefonu

Evliliği kavramını anlamamış insanlara anlatamazsın, evlilik eşinin parası, senin paran benim param değildir. Sende evi idare ediyorsun, hepimizin annesi var, benim annem çalıştı ama şimdi çalışmasa köle gibi hiç bir şey söylemeye hakkı olmayacakmıydı. Ne kadar yanlış bir düşünce ve bunu söyleyenin kadın olması çok daha kötü.

bazı yorumları eksik görmüşüm 350 tl meselesi zaten saçma eğer aileden birine 350 tl veriliyorsa diğerine de verilir ya da her ay o miktarda bir taksidi karşılanır. kadın çalışsın çalışmasın.
örneğin ben çalışan bir kadın olsam ve eşim çalışmayan bir erkek olsa ve ben hastalık vs durumlar hariç aileme her ay 350 tl hibe ediyorsam eşimin ailesine de ederim çünkü öyle gördüm, öyle büyüdüm.
evet, örneğin konu sahibi de eşine yemek yapmak zorunda değil, sadece gönlü isterse yapar. ev kadını diye kimsenin işini görmek zorunda değil, buna bir itirazım zaten olmaz.
kadının çalışmak istememesine yorum yapmayın az önce başka bir konuda fena karıştı ortalık ama eğer 2 kişi bu şekilde anlaştıysa 3. şahıs olarak yiyeceğim şeyi ben almayayım.
ama belki de bencilce fakat ben çalışıyor olsaydım para kontrolü bende olurdu, fikrini elbet sorardım ama son tasarruf hakkı benim paramda her daim bendedir, ama bu benim sinir bozucu bir insan olmamdan kaynaklanıyor olabilir tabi (alınmayın bir kinaye yok size karşı, bazı konularda kendimi cidden böyle hissediyorum o yüzden öyle söyledim.)

para konusunda"fazla" diken üstünde olduğumu mu düşünüyorsun? öyle bir insan olsaydım şu zamana kadar göz yumduklarımı hesaba katsaydım şimdi çoktan boşanmış olurdum. benim derdim ne telefon ne yüzük. benim derdim doymak bilmeyen insanlar. hazıra dağ dayanmaz derler ya, bunların isteklerine de para dayanmıyor işte. her ay, her ay başka bir icat. bir şey söyleyeyim mi? eşim araba alacağını kardeşlerine söylediği zaman kardeşi madem paran var bana al abi dedi. evet bunu dedi. diğer konumda da vardı. biz arabayı alınca diğer kardeş gelip bizi yıldırana kadar evimizde kaldı, arabayı kullandı. elden çıkarmak zorunda kaldık. ben size böyle bir kardeş çetesinden bahsediyorum. siz hala kardeştir elzemdir diyorsunuz.

benim istediğim okulu okumaya fırsatım olmadı. şimdi üniversiteye hazırlanıyorum. seneye inşallah kazanmayı hedefliyorum. önümde 5 sene var. o zamana kadar bu stresle yaşamak istemiyorum. eşimin iyi niyetinin suistimal edilmesine üzülüyorum sadece.

Son düzenleme:
ailenin zaten iyi niyetli olmadığını söyledim, siz de bu konuda refleks geliştirmişsiniz doğal olarak. size hitaben herhangi bir rahatsız edici ifade kullanmak istemedim, öyle anladıysanız, özür dilerim.

Hayır zaten son yazdıklarınız gayet mantıklı.

Ben kadınların çalışmasını istemenin altının boş kalmasından çok rahatsızım sadece. Herkes çalışsın, 18 yaşını geçince çocuklarımız da çalışsın, okurken de çalışsın bana kalırsa.

Ama bizim ülkemizde kadın sadece işte çalışmıyor ne yazık ki, bu kısımdan dertliyim aslında. Yani kadın çalışsın ve erkekler de evde kadın kadar çalışsın demedikten sonra kadının sömürülmesine yeni bir yol oluyor bu. Forumda da binlerce örneği var.

Siz de demişsiniz, karşı tarafın ailesine de mutlaka yapardım diye. Burada konu sahibinin eşi ve ailesi bencil ve gayet amaçları da kullanmak gibi gözüküyor.

Yani muhteşem kardeş hikayeleri ile bu konunun alakası yok ki. Ben de ablam için ölürüm de, evimi de satarım, kaprisi için milyonlarca krediye de girerim ama neden yaparım bunu? Çünkü zaten asla böyle bir şey yapmaz, beni zor duruma düşürmemek için o da ölür.

Tek taraflı hiçbir şey muhteşem yakınlık hikayesi değildir ki.

Konu sahini sonuna kadar haklisin anlattiklarina göre.
Benim anlamadigim esinle hic konusmadinmi bu konuyu?
Yani cevabi ne eger konustuysan?
Laptop al tel al yüzük al nereye kadar?? Ve neden biz aliyoruz?? Bunlarin sahibi olmasa görümce hanim ne olur?? Ölür mü?? Olmayanlar ne yapiyor?? Biz neden telefonun ucuzunu kullaniyoruz ezikmiyiz biz diye sordunuz mu ?? Off sinirlerim bozulduuuuu...

Eğer sen çalışsaydın ihtiyaçlar ikiye bölünürdü,maaşlarınızdan kalanın belli miktarı biriktirilirdi kalanıyla da isteyen istedigini yapardı.Onun kalan parasına bana sorarsanız yine karışamazdınız ama ortak bi hesap olurdu ikinizinde ev için ayıracağı ya da birikim için.Eve giren paranın miktarı fazla olurdu.Eşinize bak her ay ikimizde ortak hesao açıp şu kadar koyucaz birikimimiz olsun diyebilirdiniz mesela.Hem ekonomik bağımsızlığınızda elinizde olurdu. Yüzsüzlük konusuna gelince anladığım kadarıyla eşiniz ailesini böyle alistirmis o yuzden bence onların yaptigi yuzsuzluk degileger suc ariyorsaniz bu esinizdedir kardesine yuzsuz demeniz cok cirkin o esinizin ailesi.

ben de bir yeğenim olsa diye ablamın gözünün içine bakıyorum ki onun bana verdiği desteği yeğenime verebileyim. şahsen ben çalışmadığım halde ne annemlere ne de ablama telefonumu değiştirmem gerektiğini söylemiyorum söylesem alırlar çünkü ha 21 yaşında da söylemezdim ama söyleyen birini de pek garipsemem.
elbette çalışsın alsın. o kız buraya gelse yengem abimin bana telefon almasına şöyle böyle dedi dese (ki konu sahibi dememiş zaten) ben o kıza da derim yengen haklı kazık kadarsın git çalış al telefonunu.
ama kız sömürücü bir ailenin içinde büyüdüğü için işte şimdiden alışmış. elbette telefonu kırılır ve alınır ama ailenin tavrı hoş değil.
örneğin ben çocuk da yaparım kariyer de lafını gayet bir sömürü olarak görüyorum çünkü bizde hala çocukla anne ilgilenir babanın çocuğun başında 2 çıngırak sallamaktan başka bir işlevi yoktur. hal böyle olunca elbette bu bir sömürüdür.
ama ideal olan ev işlerinin, çocuk bakımının ortaklaşa halledilmesidir ve buna razı gelen bir erkek bulmadığım sürece şahsen evlenmeye niyetim yok, pekala evde kalabilirim, benim rahatım yerinde. hem çalışıp hem 2 kişinin işini yapacaksam kafama göre yaşayıp kendi işimi yapmayı tercih ederim.
hem çalışan hem çalışmayan kadınların bir silkelenip kendine gelmesi gerekiyor bence, her ikisinin de büyük çoğunluğunun kendilerine biçtiği rolün ne kadar uygar olduğundan emin değilim.

ailenin zaten iyi niyetli olmadığını söyledim, siz de bu konuda refleks geliştirmişsiniz doğal olarak. size hitaben herhangi bir rahatsız edici ifade kullanmak istemedim, öyle anladıysanız, özür dilerim.
estağfirullah.. evet artık onlardan korkar hale geldim. allah sonumuzu hayır etsin.

Anltmak istediğimi çok güzel anlatmışsınız bravo

yaw o değilde görümce bi yerden bizi gözetliyor olmasın, yok hani sonra gece gece aile faciasına sebep olmıyalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…