görümcenin telefonu

Gorumceler hep boyle canim benimkinde dil pabuc gibi, benden kucuk oldugu halde hemde.Kiskanc cazgir, suratsiz, sevimsiz birsey.Ben kendisiyle basa cikiyorum ama.

İşte bu ya seviyorum bu hatunun atarlı giderli hallerini.

hayır değilim =) olaylara mantıklı yaklaşmaya çalışan, kendi parasını kazanan bir kadınım sadece.
evlilik kurumu birlik beraberlik demektir. o zaman sen eşine kendi maaşın için benim param onun maaşı için senin paran mı diyorsun? o zaman benim hiç çalışmamış annem ne etsin

elbette.
örneğin ben de çalışmıyorum şu anda kenarda biraz birikmiş param var ve kendime yeni bir telefon almıyorum mesala. üstelik o para benim çalışıp kazandığım para ama bunun hastalığı var sağlığı var.
ben genel olarak yorum yaptım zaten. yoksa elbette çiftin bir çocukları var çocuk bu hasta olur, ihtiyaç olur, para kenarda durur, kötü değil.
konu sahibinin eşinin ailesinin tavrı normal değil kesinlikle buna bir itirazım yok, böyle aileler olduğunu bildiğim için abartıyor demedim, iki yorumumda genel olarak yapılan yorumlara itafendi çoğunlukla.
konu sahibine söylediğimse eğer eşi kendi aylık harcamasına ayırdığı parayla o 800 lirayı kısmen de olsa telafi edecekse elbette alabilir bana göre.
haaa onlar bir aile ama böyle kararları elbette birlikte vermeleri gerekir.
ama her iki tarafın da tutumu çok normal gelmiyor, belli aile çok isteyici haliyle konu sahibi de çok diken üstünde para konusunda. eşi bir ihtiyaçlarını alamaz hale gelene kadar ne yazık ki tutumundan vazgeçmez, kronik hale geldiyse

bas suclu benim esim zaten. ama nasil desem saflik mi asiri merhamet mi.oyle bisey onunki. ama karsi taraf istedikce istiyor aldikca al diyor. en cok nereye takildim biliyor musun? yazmislar ki 800 tlyi cikarip verebiliyorsa paraniz var demek. el insaf yahu. yani cikarip verebiecegm son kurusa kadar vereyim mi? hanginiz bunu yaparsiniz da gelip burada bunu sorgulayabiliyorsunuz? calismiyorum diye oldu olacak cocugumun donuna kadar feragat edeyim. calismak bazi insanlarin duygularini, vicdanlarini koreltiyor anlasilan.

Son düzenleme:
Yukarda bir arkadaş demiş kimse konuya yorum yapmıyor diye.Kendim için söylemek gerekirse başta konunun ayrıntılarını okumadan yazdım sonra bana yapılan yorumlara göre verdim genelde cevaplarımı.Konuya yorum yapmam gerekirse eğer evet sizden kısıp veriyorsa çok yanlış hele bebeğiniz varsa daha da yanlış ama bu huyundan vazgecebilecegini sanmiyorum geçse şimdiye kadar geçerdi. Eger kenara bi miktar para atmak istiyorsanız ve calismayi dusunmuyorsaniz evden para kazanabileceginiz yontemler bulabilirsiniz.Belki bi yemek işi,nikah şekeri,atkı bere yapımı gibi şeyler en azından bi miktar para atmaya yardımcı olabilir. Gorumcenizle konusabilirsiniz bi abla olarak bak biz zor durumda kaliyoruz eminim abini zor duruma sokmak istemezsin yegeninin gelecegi icin kenara para koymamiz lazim diye.Onun disinda aklima bi sey gelmiyor malesef.

Bazılarında calısınca dünyayı kurtarıyorum havası olusuyor canm ondandır bosver.
Sanki biz bİlmiyoruz para harcamayı. Bişeyler düşünmüşsünki biriktireyim demişsin. Belki ev, araba alacaksın, belki cocugun için biriktiriyorsun! Bunlarıda gectim belki canın tatile gitmek istiyor onun için biriktirdin. Kenara atılan para zenginlikmi demek oluyor anlamıyorum.

Ben katilmiyorum söylediklerine. Atiyorum sirf ben para kazaniyorum diye, bu demek degildir ki sorgusuz sualsiz istedigimi yaparim diye. Sonuçta esim benim ev arkadasim degil, esimdir, hayat arkadasimdir. Para konusu beraber konusulmali, harcanilmali, özelikle 800 tl gibi yüksek bir meblag.

Konu sahibi zaten dile getirdi ay sonuna kadar getiremediklerini. Sirf o para diger bir hesapta duruyor diye, onlara gerekli olmadigini göstermez. O zaman hiç kimse kenara para koymasin, her bir iki üç ayda pahali telefon alsin, tablet alsin,... nede olsa o hesapta para duruyor ya...

Yani kim bilir gelecek hafta çamasir makinasi bozulur, yada çoçuk hastalanir,.. yada ev alinmak istenir,... Ne olursa olsun, 800 tl gibi yüksek bir meblag mutlaka es ile konusulmasi ve onay alinmasi lazim. Ha tabiki annem hastadir, ablam kaza geçirmis, acil, gereken seylerde elbette onay bile gerekmez o para verilir fakat 800 tl sirf telefona harcamak? Bu lüks'e kaçar ve ben kimse için o kadar para vermek zorunda degilim.

Konu sahibine sesleniyorum, eger simdi önlemini almasan, ömür boyu böyle saçma sapan seylere para harcamak zorunda kalacaksiniz. Sorun görümcende, kayinailende degil, asil sorun esinde ve ona restini çekmen gerek. Sonuçta o para mesela ilerde ev almak için, çoçugun ilerdeki egitimi için hesapta kalabilirdi. Bu konuda çok cidi bir sekilde esin ile konusman gerekiyor ve eger bir daha senden onay almadan bu kadar yüksek bir miktar harcarsa sende bir müddet o evi terk et. Senin çok ciddi oldugunu görmesi lazim.

az önceki yorumumda yazdım bir de buradan tekrar edeyim. konu sahibi evet para mevzusunda fazla diken üstünde ama karşı taraftaki aile de bence iyi niyetli değil. buraya kadar hemfikiriz, önceki konularını da hatırlıyorum çünkü.
az önce de dedim eşi kendi eline ayırdığı aylık paradan örneğin içiyorsa içkisini sigarasını kesip o 800 lirayı yerine koyacaksa istediği gibi versin zaten bütün bunlardan önce eşine danışmadan kafasına göre o parayı hesaptan çekip vermesi zaten yanlış, burada da bir sorun görmüyorum.
elbette benim annem de ev hanımı ve ben çalışmış bir kadın olarak annemi kendimden daha az "işe yarar" görmüyorum, gören de en hafif tabiriyle terbiyesizlik yapıyordur.
elbette biri çalışıyorsa diğeri de bazı ihtiyaçlarından kısıp dengeliyordur ve para birikiyordur, iki kişi çalışan insanların bile birikimi yokken tek memur maaşıyla para biriktirmek ayrı bir takdir konusu zaten ve birikmiş para önemlidir, hastalık sağlık...vs
ama ben çalışmıyorum kocam bana bakmak zorunda, her şey de benim istediğim gibi olmak zorunda kafası doğru bir kafa değil. dediğim gibi biri çalışıyorsa diğeri de elbette evin içinde çalışıyor ama kimse kimseye ne bakmak zorunda değil.
kadın çalışsın çalışmasın ailenin ortak bütçesi ailenin ortak parasıdır ancak ben parayı yönetme hakkının kazananda olduğunu düşünüyorum ailesini zor duruma düşürmemek kaydıyla (örneğin çocuğunun yeni ayakkabısı varken gidip kardeşine X alması gibi) ki bu yönetme hakkı da her iki eşin ailesine ortak pay edilmek zorunda, kendi kazanıyor diye eşinin ailesine göndermezlik edemez. çalışmayan kadınları küçük gördüğüm anlamı falan çıkmasın yazdıklarımdan, dediğim gibi bir sorumluluğun iki ayrı yarısını yönetiyorlar bence.

Konu sahibi sana çalış veya neden calismiyorsun demek benim hakkım değil
o esinizle sizin karar vereceginiz bir şey

ama keşke calissaniz güvence altında olmanizi tercih ederdim sizin adınıza isterdim bunu

Konuya gelince çok uzatmaya gerek yok bence sen haklısın

Eşine ders vermeden anlayacagini sanmıyorum

Bir ay için sen de eli açık davran

Bir şey deyip kaçacağım: Benden iki yaş küçük erkek kardeşim var. İşe girer girmez yapıştırdım 2300 TL'lik telefonu. O benim kardeşim, hiç gocunmam. Cebimde 20 TL olsun, 15'ini ona veririm, 5'ini kendime yol parası yaparım. 6 ay sonra düğünüm var; her şeyimi kendim yapıyorum. Yine de her ay maaşımın kabaca 1/8'i ona gider. Evlendikten sonra da -kendisi çalışmaya başlamadığı sürece- yine ona gidecek. Nişanlım ne şimdi bir şey diyebilir ne de evlendikten sonra. Zaten demez, ama diyemez de.

Ha o da kendi biraderine yapıyor elbette ki. Onun kardeşi lisede, bir dünya masrafı var. Sormadım bile aylık ne kadar harcadığını. Bireysel emekliliğini dahi yaptı.

Yani bence biraz şöyle: Biz evlendikten sonra üç aile oluyorsak üçümüz de mümkün olduğunca aynı standartlarda yaşamalıyız. Hatta kardeşlerimiz bizden daha iyi yaşamalı. Sanırım eşiniz de biraz benim kafadan.

Ama tabii sizin durumunuzda bir sömürülme olduğunu düşünüyorsanız, siz kendinize para yetiştiremiyorsanız, faturalarınızı ödeyemez hâle geldiyseniz orada bir dur demek şart.

ama ben çalışmıyorum kocam bana bakmak zorunda, her şey de benim istediğim gibi olmak zorunda kafası doğru bir kafa değil.

Böyle bir şeyi desteklemek söz konusu olamaz zaten. Kimse kimseye bakmak zorunda değil.

Kimse kimseye yemek yapmak zorunda da değil. Kimse kimsenin çamaşırını yıkamak zorunda da değil. Ama elle tutuluyor diye çalışanın parayı yönetmesi bana göre çok saçma. Ortak paradır, ailenin ihtiyaçları ve lüksleri o paradan çıkarılır, zaruri yardımlar para kalıyorsa kalan para ile yapılır.

Her ailenin dinamiği de farklı elbette. Ama konudaki örnek zaten rahatça sigara, alkol kullanıp kirada yaşayarak çocuk sahibi olamaz o maaşla.

Konu sahibinin ailesine de asla yardım edilmiyormuş. Bu durumda diğer aileye de edilemez. Yani anlayamıyorum evlilik bir anlaşmadır zaten. Adam ev işi yapmak istemediği için çalışmayan kadınla evlendi belki de. Yani niye paranın kontrolü herhangi birinde olsun ki?

benim kardeşlerim asla böyle yüzsüzlükler yapmazlar. o yüzden kendi kardeşi olsa böyle mi yapar tarzı savunmalar havada kalıyor. 5 yıldır evliyim. birgün kardeşlerimden biri abla bana şunu al, enişte bana bunu al demediler. ama yeri gelince ben zaten gerekeni alıyorum. anlayacağınız kardeşlerim beni yolunacak tavuk olarak görmüyor.
bu meselede şöyle bir çelişki var. diyorsunuz ki sen çalışmıyorsun karışamazsın. iyi de zaten ben çalışmadığım için eve giren para az. e bir de böyle üşüşenler olunca nasıl güdülecek bu kervan? pek ben çalışıyor olsaydım o zman bu harcamalar lüx olmaktan çıkacak mıydı? ya da o zaman karışma hakkım olacak mıydı? bu mantıkla o zaman da herkes kendi parasını dilediği gibi harcayabilir sonucu çıkardı. peki hani aile birliği? bu işte bir yanlışlık var.

sanırım yazdıklarımı parça parça yazdığım için oldu karışıklık, bir de okumadığım yorumlar varmış,yeni fark ettim.
öncelikle o hesapta duran paranın konu sahibine sorulmadan harcanması zaten yanlış. yazdıklarım doğrudan konu sahibine değildi doğrudan, bir daha alıntılayarak yazacağım bu da bana ders olsun.
konu sahibini haksız gördüğüm noktalar var ama gelir kaynağı sınırsız olmadığına göre öyle ya da böyle ailenin bir zorlanması vardır zaten.
konu sahibine ilk yorumda yazdığım şuydu: "konu sahibi eşiniz sizin ihtiyaçlarınızı eksik etmiyorsa, siz kimseye muhtaç olmadan yaşıyorsanız, çocuğunuzun ihtiyaçları karşılanıyorsa, eşiniz ailesine de yardım eder, kardeşine de lüks telefon alır."
ancak arada görmediğim 2 yorum olmuş konu sahibi düzenli olarak aileye maddi yardım yapıldığını ve zor geçindiklerini söylemiş. ki bu durumda konu sahibine yaptığım yorum zaten geçersiz hani aile belli ki zaten zorda.
ona diyecek bir şeyim zaten olmaz.
ki benim ilk baştaki yazımda "kız kardeşe kat'a birşey alınmaz, anası babası alsın, artık onun ailesi biziz bana kocam bakmak zorunda" yorumlarınaydı.
yoksa elbette o 800tlik telefon şu durumda aileyi zor duruma düşürüyor. dediğim gibi eşi eğer kızkardeşine lüks telefon almak istiyorsa kendi aylık harcamasından kısıp o 800 tlyi telafi ettiği sürece alır, para onun parası, harcama onun harcaması ama şu durumda o 800 tl aileyi zor duruma düşürür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…