- Konu Sahibi afra tafra
-
Kocası yardım etmese bile çalışmak kadın için neden somurulmek olsunHayır zaten son yazdıklarınız gayet mantıklı.
Ben kadınların çalışmasını istemenin altının boş kalmasından çok rahatsızım sadece. Herkes çalışsın, 18 yaşını geçince çocuklarımız da çalışsın, okurken de çalışsın bana kalırsa.
Ama bizim ülkemizde kadın sadece işte çalışmıyor ne yazık ki, bu kısımdan dertliyim aslında. Yani kadın çalışsın ve erkekler de evde kadın kadar çalışsın demedikten sonra kadının sömürülmesine yeni bir yol oluyor bu. Forumda da binlerce örneği var.
Siz de demişsiniz, karşı tarafın ailesine de mutlaka yapardım diye. Burada konu sahibinin eşi ve ailesi bencil ve gayet amaçları da kullanmak gibi gözüküyor.
Yani muhteşem kardeş hikayeleri ile bu konunun alakası yok ki. Ben de ablam için ölürüm de, evimi de satarım, kaprisi için milyonlarca krediye de girerim ama neden yaparım bunu? Çünkü zaten asla böyle bir şey yapmaz, beni zor duruma düşürmemek için o da ölür.
Tek taraflı hiçbir şey muhteşem yakınlık hikayesi değildir ki.
Kocası yardım etmese bile çalışmak kadın için neden somurulmek olsun
Yorulur mu evet.
bir şey yapmamanin yorgunluğu çok daha berbat
Çalışmak üretmek değil mi aynı zamanda
Kesinlikle çalışan kadının daha çok yoruldugu için somuruldugunu düşünmüyorum
yurtdışında nasıl sağlanıyor bu denge acaba?Neden sömürülmesin?
Çalıştığı için değil evde de çalıştığı için sömürülüyor.
Erkek işten geliyor, tv izlemeye başlıyor. Kadın daha geç gelse bile yemekle, çocukla hep o ilgileniyor. Zaten işten de yorgun geliyor.
Bunun neresi adil?
Bir şey yapmamanın yorgunluğu demişsiniz. Ben doktorum, ev hanımlığı doktorluktan daha yorucu bir meslek bence. Ortalama bir Türk ailesinin evi kimsenin yardımı olmadan veya yıpranmadan temizlenemez.
Çalışmak güzeldir, her açıdan güzeldir hem de. Ama bir insan eşinin 2 katı kadar emek sarfediyorsa o ev için, o işte bir yanlışlık var.
Neden sömürülmesin?
Çalıştığı için değil evde de çalıştığı için sömürülüyor.
Erkek işten geliyor, tv izlemeye başlıyor. Kadın daha geç gelse bile yemekle, çocukla hep o ilgileniyor. Zaten işten de yorgun geliyor.
Bunun neresi adil?
Bir şey yapmamanın yorgunluğu demişsiniz. Ben doktorum, ev hanımlığı doktorluktan daha yorucu bir meslek bence. Ortalama bir Türk ailesinin evi kimsenin yardımı olmadan veya yıpranmadan temizlenemez.
Çalışmak güzeldir, her açıdan güzeldir hem de. Ama bir insan eşinin 2 katı kadar emek sarfediyorsa o ev için, o işte bir yanlışlık var.
Tamam da bunun temelinde kadın çalışması mi yatıyor
Yanlış es seçimi mi ?
yurtdışında nasıl sağlanıyor bu denge acaba?
Yurtdışında da kadınlar daha çok ev işi yapıyor. Ama şöyle bir fark var. Kadınlar Türk kadınlarının yaptığı ev işinin yarısını bile yapmıyor. Erkeklerin karılarından ev işi ve yemek konusunda beklentileri çok daha düşük. Bol bol dışarıdan yiyorlar, her şey hazır, dondurulmuş, konserve, mikrodalga yemekleriyle tıka basa dolu marketler... Bizim gibi dur kışa konserve hazırlayayım, reçel yapayım yok. Bir de çocuk bakımı konusunda daha demokratikler. Erkekler emzirmek dışında her şeyleriyle ilgileniyorlar çocuklarının.yurtdışında nasıl sağlanıyor bu denge acaba?
ama bizde işler böyle yürümüyor malesef. onların kadınları çalışıyor bizim kadınımız da çalışsın deniliyor ama bu önemli ayrıntı atlanıyor demek ki.Genelleme yapmak elbette çok mümkün değil ama Avrupa için konuşuyorum, çocuklu ve bekar babalar da, ev işini eşinden fazla yapan erkekler de oldukça fazla.
Yemek yapmayan en fazla 1-2 erkek görmüşümdür mesela. Yani genel olarak o kadar doğal bir şey ki ev işlerinin paylaşılması, doğal olarak o yönde ilerliyor.
Ben de bu sebeple azınlıktaki demokratik aileler dışında evin maddi yükünü çeken birincil kişinin erkek olması gerektiğini düşünür oldum. Yani ev ekonomisinin yükü %40'ı kadındaysa, %60'ı erkekte olmalı. Kadın da kalan parayla kendine hesap açmalı.Bu şekilde bakarsanız her şeyin temeli yanlış eş seçiminde yatar.
Bunun temelinde ev işlerinin doğrudan kadın işi gibi görülmesi yatıyor. Yani sorun bana göre dışarıda çalışması değil. Evde çalışması.
Zaten bu genel bir sorun. Evliliklerin yüzde 90'ı bu şekilde ilerliyor. Çalışan annesi olanlar bir düşünsün. Ama nimetten sayılan arada bir salata yapmaları, ya da makarna pişirmeleri kastetmiyorum. Kadın evin yükünü çalışsa da çalışmasa da çekiyor.
O nedenle çalışmasın mı? Hayır çalışsın. Parasının bir kısmıyla eve yardımcı tutsun tutabiliyorsa. Tutamıyorsa eşinden 1 birim fazla ev işi yapmasın. Benim dileğim bu yönde, dışarda çalışmamaları yönünde değil yani.
ama bizde işler böyle yürümüyor malesef. onların kadınları çalışıyor bizim kadınımız da çalışsın deniliyor ama bu önemli ayrıntı atlanıyor demek ki.
Ben de bu sebeple azınlıktaki demokratik aileler dışında evin maddi yükünü çeken birincil kişinin erkek olması gerektiğini düşünür oldum. Yani ev ekonomisinin yükü %40'ı kadındaysa, %60'ı erkekte olmalı. Kadın da kalan parayla kendine hesap açmalı.
Aynen her şeyin temelinde yanlış es seçimi yatıyorBu şekilde bakarsanız her şeyin temeli yanlış eş seçiminde yatar.
Bunun temelinde ev işlerinin doğrudan kadın işi gibi görülmesi yatıyor. Yani sorun bana göre dışarıda çalışması değil. Evde çalışması.
Zaten bu genel bir sorun. Evliliklerin yüzde 90'ı bu şekilde ilerliyor. Çalışan annesi olanlar bir düşünsün. Ama nimetten sayılan arada bir salata yapmaları, ya da makarna pişirmeleri kastetmiyorum. Kadın evin yükünü çalışsa da çalışmasa da çekiyor.
O nedenle çalışmasın mı? Hayır çalışsın. Parasının bir kısmıyla eve yardımcı tutsun tutabiliyorsa. Tutamıyorsa eşinden 1 birim fazla ev işi yapmasın. Benim dileğim bu yönde, dışarda çalışmamaları yönünde değil yani.
hemcinsine çalışmıyor diye köleliği reva gören kadınlar böyle bir şeyi çok da sorun etmez bence.Ben de demokratik bir şekilde yürümeyen evlilikler için bunu desteklerim. Yani iş bölümü her açıdan olabildiğince adil yapılmalı, eğer adil yapılamıyorsa beklentiler de adil olmamalı.
Erkeklerin genel tutumları değişmediği sürece kadın susmak zorunda kalacakİşte yalnızca kadınlar üzerinden kadın problemi çözmeye çalışmak yeterli değil. Erkeklerin genel tutumları belli bir aşama katetmediği sürece bizim kadınlarımız astronot da olsa ev işinin tamamını kendi yapar.
Sözünüz bizeyse burada çalışin diyen kadınlar sizi alkislayanlardan daha çok düşündüğü için çalışın diyorhemcinsine çalışmıyor diye köleliği reva gören kadınlar böyle bir şeyi çok da sorun etmez bence.
Aynen her şeyin temelinde yanlış es seçimi yatıyor
Çok çok yoğun çalışan bir annem var
ev islerini kadının işi gibi gören bir babam var
Ev işi yapıyorum diyen yoruluyorum demesin diyen biri ayrıca annem (burası tartışmaya açık değil annemin görüşü )
Yani ev işi daha yorucu demek tamamen sizin kendi yorumunuz
Buna rağmen annemde ki kendine güveni gorebiliyorum
Erkeğe mecbur olmamanin verdiği öz güveni görüyorum ve anneme çok saygı duyuyorum
O yüzden ortada bir esitsizlik varsa yok somurulme yok yorulma demeden sorunun temeline ineceksiniz
Ben neden yanlış es seçtim diyeceksiniz
Neden yükümü paylaşmayan bir hanzoyla evlendim diyeceksiniz (Özür dilerim baba seni seviyorum )
Yani sayfalarca Cümle yazabilirsiniz
Ama aslolan herkesin calismak zorunda olması
Çalışıyorum somuruluyor muyum diyen de çalışma hayatını değil evlilik hayatını sorgulamali
sizi kastetmemiştim. bariz bir şekilde ezmek niyetiyle yazılan yorumlar oldu.Sözünüz bizeyse burada çalışin diyen kadınlar sizi alkislayanlardan daha çok düşündüğü için çalışın diyor
Kadının es ,aannelik , kız, baci dışında ve bunların üstünde bir sıfat olduğunu düşünüyor
Yoksa ister köle olun ister sultan bize ne yani
Tanimiyoruz muhtemelen hayatimizin geri kalaninda tanimayiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?