görümcenin telefonu

Hanımlar kendimi çok iyi anlatamadım galiba son bi özet geçip iyi geceler diliycem herkese. Evet konunun başında kendimden örnek verdim ama herkesin hayatı yaşam standartları farklı buranın amacı da o zaten 100 kişinin 100 ü farklı yorumlar ki hem konu sahibi hem diğee üyeler farklı bakış açilarıyla tanışabilsin haklı veya haksız noktalarını görebilsinler.Kimsenin kardeş sevgisini sorguladığım yok sorgulayamam da .Benim demek istediğim bak sen böylesin ama böylesi de var diyip eşini ve eşinin ailesini bi nebze olsun anlamasına yardımcı olmak. Çalışıp çalışmamak konusuna gelince evin ihtiyaçları karşılanır,konu sahibinin belli istekler yerine getirilir sonra eğer parası kalırsa verebilir diye düşünüyorum hala.Ve erkek değil mi bakmak zorunda düşüncesine de çok karşıyım.Herkesin her daim yanında bi erkek olmayabiliyor malesef.Her insan bence kendi ayakları üstünde durabilmeli iyi kötü.Konu sahibinin durumunda ise evet kendilerine lazımken o para vermesi çok yanlış çünkü çocukları var ona iyi imkan sunmak için birikim yapılmalı.Ama eşi kabul etmedikten sonra bizim de burda dil dökmemizin hiç bir anlamı yok.Yani ne kadar fikir beyan ederse etsin fikrimce son söz eşine ait.Zaten konu sahibi üniversite okuycakmış cidden yapılıcak en mantıklı şey.Mezun olana kadar da ya katlanıcak ya eşini ikna edicek ya da eşinin ailesiyle uzlaşma amaçlı bi konuşma yapıcak en azından kardeşiyle yapabilir diye düşünüyorum.Umarım kendimi anlatabilmişimdir.Iyi geceler.

Keske okusa okusada anlasa yaptigiyla yengesine yegenine saf abisine yaptigi haksizligi . Kendidi evlenince degil 800 tl lik tel almayi 8 tl lik köntör yollarmi aceba kendi görümcesine :)

Kocası yardım etmese bile çalışmak kadın için neden somurulmek olsun

Yorulur mu evet.
bir şey yapmamanin yorgunluğu çok daha berbat

Çalışmak üretmek değil mi aynı zamanda

Kesinlikle çalışan kadının daha çok yoruldugu için somuruldugunu düşünmüyorum

Neden sömürülmesin?

Çalıştığı için değil evde de çalıştığı için sömürülüyor.

Erkek işten geliyor, tv izlemeye başlıyor. Kadın daha geç gelse bile yemekle, çocukla hep o ilgileniyor. Zaten işten de yorgun geliyor.

Bunun neresi adil?

Bir şey yapmamanın yorgunluğu demişsiniz. Ben doktorum, ev hanımlığı doktorluktan daha yorucu bir meslek bence. Ortalama bir Türk ailesinin evi kimsenin yardımı olmadan veya yıpranmadan temizlenemez.

Çalışmak güzeldir, her açıdan güzeldir hem de. Ama bir insan eşinin 2 katı kadar emek sarfediyorsa o ev için, o işte bir yanlışlık var.

madem esin bi sekilde verecek o parayi, tartisma cikarip kotu olan sen olma gozunde..
sen de normal yap harcamani israf etmeden..
darda kalirsaniz esin dusunsun..

yurtdışında nasıl sağlanıyor bu denge acaba?

Tamam da bunun temelinde kadın çalışması mi yatıyor

Yanlış es seçimi mi ?

Tamam da bunun temelinde kadın çalışması mi yatıyor

Yanlış es seçimi mi ?

Bu şekilde bakarsanız her şeyin temeli yanlış eş seçiminde yatar.

Bunun temelinde ev işlerinin doğrudan kadın işi gibi görülmesi yatıyor. Yani sorun bana göre dışarıda çalışması değil. Evde çalışması.

Zaten bu genel bir sorun. Evliliklerin yüzde 90'ı bu şekilde ilerliyor. Çalışan annesi olanlar bir düşünsün. Ama nimetten sayılan arada bir salata yapmaları, ya da makarna pişirmeleri kastetmiyorum. Kadın evin yükünü çalışsa da çalışmasa da çekiyor.

O nedenle çalışmasın mı? Hayır çalışsın. Parasının bir kısmıyla eve yardımcı tutsun tutabiliyorsa. Tutamıyorsa eşinden 1 birim fazla ev işi yapmasın. Benim dileğim bu yönde, dışarda çalışmamaları yönünde değil yani.

Genelleme yapmak elbette çok mümkün değil ama Avrupa için konuşuyorum, çocuklu ve bekar babalar da, ev işini eşinden fazla yapan erkekler de oldukça fazla.

Yemek yapmayan en fazla 1-2 erkek görmüşümdür mesela. Yani genel olarak o kadar doğal bir şey ki ev işlerinin paylaşılması, doğal olarak o yönde ilerliyor.

Yurtdışında da kadınlar daha çok ev işi yapıyor. Ama şöyle bir fark var. Kadınlar Türk kadınlarının yaptığı ev işinin yarısını bile yapmıyor. Erkeklerin karılarından ev işi ve yemek konusunda beklentileri çok daha düşük. Bol bol dışarıdan yiyorlar, her şey hazır, dondurulmuş, konserve, mikrodalga yemekleriyle tıka basa dolu marketler... Bizim gibi dur kışa konserve hazırlayayım, reçel yapayım yok. Bir de çocuk bakımı konusunda daha demokratikler. Erkekler emzirmek dışında her şeyleriyle ilgileniyorlar çocuklarının.

ama bizde işler böyle yürümüyor malesef. onların kadınları çalışıyor bizim kadınımız da çalışsın deniliyor ama bu önemli ayrıntı atlanıyor demek ki.

Ben de bu sebeple azınlıktaki demokratik aileler dışında evin maddi yükünü çeken birincil kişinin erkek olması gerektiğini düşünür oldum. Yani ev ekonomisinin yükü %40'ı kadındaysa, %60'ı erkekte olmalı. Kadın da kalan parayla kendine hesap açmalı.

ama bizde işler böyle yürümüyor malesef. onların kadınları çalışıyor bizim kadınımız da çalışsın deniliyor ama bu önemli ayrıntı atlanıyor demek ki.

İşte yalnızca kadınlar üzerinden kadın problemi çözmeye çalışmak yeterli değil. Erkeklerin genel tutumları belli bir aşama katetmediği sürece bizim kadınlarımız astronot da olsa ev işinin tamamını kendi yapar.

Ben de demokratik bir şekilde yürümeyen evlilikler için bunu desteklerim. Yani iş bölümü her açıdan olabildiğince adil yapılmalı, eğer adil yapılamıyorsa beklentiler de adil olmamalı.

Aynen her şeyin temelinde yanlış es seçimi yatıyor

Çok çok yoğun çalışan bir annem var
ev islerini kadının işi gibi gören bir babam var

Ev işi yapıyorum diyen yoruluyorum demesin diyen biri ayrıca annem (burası tartışmaya açık değil annemin görüşü )

Yani ev işi daha yorucu demek tamamen sizin kendi yorumunuz

Buna rağmen annemde ki kendine güveni gorebiliyorum

Erkeğe mecbur olmamanin verdiği öz güveni görüyorum ve anneme çok saygı duyuyorum

O yüzden ortada bir esitsizlik varsa yok somurulme yok yorulma demeden sorunun temeline ineceksiniz

Ben neden yanlış es seçtim diyeceksiniz

Neden yükümü paylaşmayan bir hanzoyla evlendim diyeceksiniz (Özür dilerim baba seni seviyorum )

Yani sayfalarca Cümle yazabilirsiniz

Ama aslolan herkesin calismak zorunda olması
Çalışıyorum somuruluyor muyum diyen de çalışma hayatını değil evlilik hayatını sorgulamali

Ben de demokratik bir şekilde yürümeyen evlilikler için bunu desteklerim. Yani iş bölümü her açıdan olabildiğince adil yapılmalı, eğer adil yapılamıyorsa beklentiler de adil olmamalı.
hemcinsine çalışmıyor diye köleliği reva gören kadınlar böyle bir şeyi çok da sorun etmez bence.

Erkeklerin genel tutumları değişmediği sürece kadın susmak zorunda kalacak

Erkeğin eline bakmak zorunda kalacak

bosanma durumunda bir erkin hakimiyetinden çıkıp başka bir erkin hakimiyetine girecek
Babası dul kadinsin çok dolaşmak diyecek

Ekstra yorulmak ama en azından kendine yetebilmek bence daha cazip

hemcinsine çalışmıyor diye köleliği reva gören kadınlar böyle bir şeyi çok da sorun etmez bence.
Sözünüz bizeyse burada çalışin diyen kadınlar sizi alkislayanlardan daha çok düşündüğü için çalışın diyor

Kadının es ,aannelik , kız, baci dışında ve bunların üstünde bir sıfat olduğunu düşünüyor

Yoksa ister köle olun ister sultan bize ne yani

Tanimiyoruz muhtemelen hayatimizin geri kalaninda tanimayiz

Ben zaten gayet açık bir şekilde evlilik hayatını sorguluyorum.

Annenizin özgüvenli olması ile sömürülmesi başka şeylerdir. Hiç alakası yok hatta. Anneniz sömürülmekten haz da duyuyor olabilirdi bu sömürünün yanlış olduğu gerçeğini değiştirmez.

Ev işinin yoruculuğu elbette tartışılır yalnız bir iş olduğu tartışılamaz.

Zaten böyle insanlarla kimse evlenmesin, evlenen de boşansın bana göre. Çok netim bu konuda, istisnasız her konuda görebilirsiniz yorumumu. Ama çalışmayan para üzerinde söz sahibi olamaz mantıklı değil, çünkü kadın da evde çalışıyor, yorucu veya değil, farketmez.

Yani harcanacak 10 temizlik parasını temizlik ile karşılamak da maddi katkıdır ama nedense elle tutulmadığı için görülmüyor.

Herkes çalışmak zorunda mı, hayır değil. Mesela ben karşılığında para aldığım bir iş yapmıyorum şu an. Çalışmıyor muyum demek bu? Parayla emeğin, işe yaramanın alakası ne?

sizi kastetmemiştim. bariz bir şekilde ezmek niyetiyle yazılan yorumlar oldu.
ben çalışmaya karşı bir insan değilim. öyle olsa çocuklu halimle üniversiteye hazırlanmazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…