Okuyorum okuyorum Görümce'k ne diyorum eLmayRa_ abla sağolsun anlamama sebep oldu.
Kusura bakmayın ama '' Gelin'cik '' gibi dolaşan gelinlerde kaynıyor ortalık da eğer mesele sıfat takmaksa.
Mesele gerçekten insanlık onlara verilen sıfatlar değil !
Ve gerçeken benimde midem bulandı.
muhakkakki öyledir ama şimdi bu nasıl insanlık diye genellemeyelim bize göre olan sıfatı görümcelik. onun üstünden gidiyoruz bizde
Okuyorum okuyorum Görümce'k ne diyorum eLmayRa_ abla sağolsun anlamama sebep oldu.
Kusura bakmayın ama '' Gelin'cik '' gibi dolaşan gelinlerde kaynıyor ortalık da eğer mesele sıfat takmaksa.
Mesele gerçekten insanlık onlara verilen sıfatlar değil !
Ve gerçeken benimde midem bulandı.
buda doğrudur vardır mutlaka. ama yinede gelin'cik daha kibar oluyor canım
ahahah gülüyorum artık aklıma geldikçe, bizimki beni gelin sansınlar diye bekleri ama kimse sanmadı :)
Kuaförde bide senin saçın makyajın benden daha güzel oldu dedi yaa ,, ee ben gelinim bırakda olayım ama dimi..
Görgüsüzlüğün keşke tedavisi olabilse.
angryangel
çok üzüldüm senin kv'de az değilmiş. nasıl insanlar bunlar ya. naısl aileler eshefle kınıyorum vallahi hepsini. utanmazlarrr. anlatsan daha neler neler çıkacak değil mi
demmay
canım benim görümce resimdeki kesimizden tanır. yapacağı ilk işte yazdıkalrımı kv ile kp e göstermek olur. ama umrumda mı değil... kavga etmiştik maille sonrada bana yazdı bunları annemlere göstereyimda anlasınlar nasıl bri olduğunu diye. sendende bu beklenirdi yazdım bende. bişi demedi kv bana konuyla ilgili ah bi deseler dökecem eteğimdeki taşlarıda işteee.
aslında görsünde utanmazlığından dem vursun terbiyesiz. birde sürekli demezmi ben seni hep savundum. ya ... insan ben senin savunabileceğin ne yapmış olabilirim ya. ben kendimi savunmaktan acizmiyim? ki zaten savunulacak bişey yapmıyorum. diyelimki yaptım. sananeee. kocam var senden önce ailem var sen kimsin? ama işte o bunu iyilik olarak görüyor. aman ne iyilik.. melek kendisi melek melek
Estagfurullah sizin insanlığınızı sorgulamak benim haddim değil.
Görümcem olmadı ama bende öyle bir kayınvalide vardı ki evlere şenlik. Yine de evliliğim boyunca ona hicbir sıfat yakıştırmadım..... En fazla "O" derim.
Kime göre neye göre :)
Sonuçta Literatürde ikisi de aynı gruptan
işte bunlar yüzsüzlerin daniskası oluyor. benimkide lise mezunu. tabiki eğitimle alakası yok o ayrı zaten lise mezunuda eğitimsiz değil o ayrıda.. benimkide düğünlerde benim abiyelerimi ister durur. alışkanlık oldu bende onun abiyelerini sitiyorum ama sadece abiye. tabi o benim normal kıyafetlerimide ister ayıp nedir bilmez..
setimdeki süpeleri hiç takamdım benden önce aldı o taktı nefret ettim. al senin olsun dedim. kv yede söyledim onun olsun istemiyorum dedim imalı imalı. insan yerine başka bişi alır ama yok almadı. terbiyesiz.
Canım ne güzel senin yada görümcenin konuşacağı, şikayet edeceği bir kayınvaliden ve kayınbaban var ama bizde o da yok. İnan onalrın varlığı bir çok kişiye kapak oluyor... En azındna kayınvalideyle uğraşıyorsun ama başta kayınvalide yoksa kaç tane kayınvalide türüyor bir bilsen..
ya benim bir görümcem var amannnn dertlimi dertliyim. kaprislimi kaprisli bana herşeyi söyler ben ne söylesem alınır, eşime sözü geçmez. kv ve kp ayartır istediğini yaptırır. benide çok şikayet eder kv ve kp ama Allah razı olsun ikisndende bugüne kadar tek kötülükleri olmamıştır bana. Kızlarını tutarlar ama her seferinde. nede olsa kızları birde sürekli anlatır durur beni bana onu dedi bana bunu yaptır birde ağladımı arkamdan anammm hiç kıyamazlar. ben tek 1 kelime etmedim ama kv ve kp e onunla ilgili. kızları yani onu tutarler hemen. ben eşime anlatırım zaten genelde eşim görür olayları hemen o müdahale eder. bunlarda hemen savunmaya başlarlar kızalrını. onun yüüznden diğerleriyle aram bozulcak. dırdır etmekte istemiyorum ama uyuz oluyorum ona. Alalhından bulsun beni uyuzetmek için yapıyrsa herşeyi.Ama bilemdende yapıyorsa Allah zeval vermesin diim. ne diyeyim başka. :26:
Varmı aranızda görümce'k sorunlular?
Eşimin ailesi gelin bohçası set takımı vs. almadılar üstünde durmadım, görümcemin eşinin ailesinin yapmadığı şeyleri gelip benim yanımda anlatıyorlar ve söyleniyorlar, insan o zaman düşünüyor, madem biliyorsunuz bana niye yapmadınız dimi. Birde durumları oldukça müsait. Demekki ben onların kızları kadar değerli değilim yada layık değilim aklıma başka bir şey gelmiyor. Set takımımı kendi ailem aldı, görümcem kendi eşinin ona aldığını beğenmemiş seninki daha güzelmiş diyor, ee ailem en güzeli olsun dedi siz almaya gerek görmediğiniz için dememek için zor tuttum kendimi. İstisnalar elbetteki var ama çalışan emekçi bayanların kıymeti pek fazla bilinmiyor ne yazık ki
Görümcem yüksek lisans yapmış biri ama öğlene kadar yatmayı sevdiği için çalışmıyor. Çulda çaputda altında asla gözüm olmadı varlığı yokluğu anlayacak zekaya sahibim ama işte insanı değersiz hissettiren aptal yerine konulduğunu düşündüren tavırları bütün sinir sistemini bozuyor. Anlatamayacağım kadar bencil, görgüsüz ve kıskanç bir insan, üzüldüğüm tek nokta ise, ben bu davranışları hak edecek hiç birşey yapmadımÇok şükür ayrı şehirlerdeyiz tek tesellim bu.
Görümcem yok.
+1 öndeyim..
İyi ki de yok.
benimkilerde beni eminönüne götürdüler. hiçte kötü bişi geçmedi aklımdan. taki görümcem benim yanımda eminönüne gitmeyelim çok kalitesiz şurdan alalım diyene kadar. madem öyle bende ordan alsaydım beni neden süründürdünüz eminönünde. kendine neler aldırdı cüzdan çanta vs herşey bense pijama bile almadım. ve tek pijama takımı için söylendim eşime. 3 yılın sonunda bu d.gününde kv ve görümcem ikiside bana pijama takımı almış. ama artık bi önemi kalmadıki..
Canım keşke götürmeyi düşünselerdi de ben Pazara bile gitmeye razıydım. Onlar yapmasalarda ben bohça yapacağım dedi annem,
görümceme bohçayı verirken sizde adet değilmiş ama biz yaptık dedim, bizde de adet dedi yaa resmen şaka gibiler ve biz eşimle aynı memleketliyiz adetlerimiz geleneklerimiz aynı düşünün. Ama onlara göre adetler kendi çıkarlarına göre değişiyormuş.
Hayatında arkadaşın bile olamayacak kişilikte insanlar ne yazık ki akraban olabiliyorHiç bilmediğim bi dünyayla karşılaştım sayelerinde, bundan sonra daha güçlü bi insan olacağım inşallah..:)
görümcenin yaptıkları 1 dğeilki. +1000 öndesin diyelim. inşallah aileside gül gibidir bir sıkıntı yaşamaz gül gibi geçinir gidersiniz..
ayy Allahım sanada Bana da sabır versin Benim görümcemde 18 yaşında ama evde engelli hareketleri yapıyo ne desem annesine babasına yetiştiriyo büyüdüğünün farkına varamadı temizlikten alakası yok saç baş dağınık bide liseye gidiyo demezsiniz yaniiii
Yok işte orada bir dur bakalım. Sıkıntı mı? Bende kralı var bu konuda. görümce yok ama geride kalanlar yerini kat be kat dolduruyorlar canım…
yaaa :44: senin ne derdin var canım kv o zamn ?
Okuduğumdan anladığı kadarıyla hepinizin görümceleri genç yaşta. Yine onların gençliğine verirsin, yada heyecanına yada başka bir kalıp uydurursun ilerde anlar ne olduğunu dersin ama benim görümcem 60 yaşlarda. ben neresine bahane bulayım? herkes illallah ediyor yinede niye böyle dediğinde bizi suçluyor. Bir tane daha görümcem var, ondan yaşlı ve her bize geldiğinde en az 1 hafta kalır. geldiğinde duayla gelir duayla gider.. Yeri gelir yemeğimi beğenmez, yeri gelir başka konuda eleştirir ama hepsi yapıcı eleştiri... Hatta eşim bırakmaya gittiğinde sıkı sıkı tembih edermiş, eğer o kızı bir üz, bir ağlat iki dünyada elleirm yakamda.. sahip çık yuvana, akrını kimseye ezdirme diye böyle tembihlermiş. Msn de görüşelim ilk sorduğu şey , kardeşim üzüyor mu seni? birbirinize sahip çıkın, kimsenin lafına bakıp huzurunuzu bozmayın... Oysa ben ikisinede aynı davranıyor. Diğerine yada ötekine özellikle yaptığım birşey yok.Kişilik meselesi artık. Ne kadar kan bağıda olsa her aileden 1-2 tane çıkıyor böyle , ben bunu anladım.. Egoları tavan olan, kendini beğenmiş, fesat, haset ne derseniz deyin.. Adını siz koyun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?