Görümcesinden dertli olanlar...

buda doğrudur vardır mutlaka. ama yinede gelin'cik daha kibar oluyor canım

muhakkakki öyledir ama şimdi bu nasıl insanlık diye genellemeyelim bize göre olan sıfatı görümcelik. onun üstünden gidiyoruz bizde

Estagfurullah sizin insanlığınızı sorgulamak benim haddim değil.

Görümcem olmadı ama bende öyle bir kayınvalide vardı ki evlere şenlik. Yine de evliliğim boyunca ona hicbir sıfat yakıştırmadım..... En fazla "O" derim.

bu türler tedaviye cevap vermemekle birlikte, trapisti meslekten soğuturlar

Canım ne güzel senin yada görümcenin konuşacağı, şikayet edeceği bir kayınvaliden ve kayınbaban var ama bizde o da yok. İnan onalrın varlığı bir çok kişiye kapak oluyor... En azındna kayınvalideyle uğraşıyorsun ama başta kayınvalide yoksa kaç tane kayınvalide türüyor bir bilsen..

tebrik ederim. benimseyakıştırdığım tek sıfat görümcek değil. daha nicesi var.. kv yine bi nebze büyüğündür, kabul edilebilir bir yanı olabilir belki ama ben görümceye hiç sıcak bakmıyorum.

Kime göre neye göre :)
Sonuçta Literatürde ikisi de aynı gruptan

bana göre

Son düzenleme:

Eşimin ailesi gelin bohçası set takımı vs. almadılar üstünde durmadım, görümcemin eşinin ailesinin yapmadığı şeyleri gelip benim yanımda anlatıyorlar ve söyleniyorlar, insan o zaman düşünüyor, madem biliyorsunuz bana niye yapmadınız dimi. Birde durumları oldukça müsait. Demekki ben onların kızları kadar değerli değilim yada layık değilim aklıma başka bir şey gelmiyor. Set takımımı kendi ailem aldı, görümcem kendi eşinin ona aldığını beğenmemiş seninki daha güzelmiş diyor, ee ailem en güzeli olsun dedi siz almaya gerek görmediğiniz için dememek için zor tuttum kendimi. İstisnalar elbetteki var ama çalışan emekçi bayanların kıymeti pek fazla bilinmiyor ne yazık ki

Görümcem yüksek lisans yapmış biri ama öğlene kadar yatmayı sevdiği için çalışmıyor. Çulda çaputda altında asla gözüm olmadı varlığı yokluğu anlayacak zekaya sahibim ama işte insanı değersiz hissettiren aptal yerine konulduğunu düşündüren tavırları bütün sinir sistemini bozuyor. Anlatamayacağım kadar bencil, görgüsüz ve kıskanç bir insan, üzüldüğüm tek nokta ise, ben bu davranışları hak edecek hiç birşey yapmadım Çok şükür ayrı şehirlerdeyiz tek tesellim bu.

doğrudur canım. herkes kendi derdini biliyor işte. zaten benim tek derdim görümce. aileyle hiç bi sıkıntım yok çok şükür. bu nerden türediyse çok farklı

Görümcem yok.
+1 öndeyim..
İyi ki de yok.

benimkilerde beni eminönüne götürdüler. hiçte kötü bişi geçmedi aklımdan. taki görümcem benim yanımda eminönüne gitmeyelim çok kalitesiz şurdan alalım diyene kadar. madem öyle bende ordan alsaydım beni neden süründürdünüz eminönünde. kendine neler aldırdı cüzdan çanta vs herşey bense pijama bile almadım. ve tek pijama takımı için söylendim eşime. 3 yılın sonunda bu d.gününde kv ve görümcem ikiside bana pijama takımı almış. ama artık bi önemi kalmadıki..

Canım keşke götürmeyi düşünselerdi de ben Pazara bile gitmeye razıydım. Onlar yapmasalarda ben bohça yapacağım dedi annem,
görümceme bohçayı verirken sizde adet değilmiş ama biz yaptık dedim, bizde de adet dedi yaa resmen şaka gibiler ve biz eşimle aynı memleketliyiz adetlerimiz geleneklerimiz aynı düşünün. Ama onlara göre adetler kendi çıkarlarına göre değişiyormuş.

Hayatında arkadaşın bile olamayacak kişilikte insanlar ne yazık ki akraban olabiliyor Hiç bilmediğim bi dünyayla karşılaştım sayelerinde, bundan sonra daha güçlü bi insan olacağım inşallah..:)

ayy Allahım sanada Bana da sabır versin Benim görümcemde 18 yaşında ama evde engelli hareketleri yapıyo ne desem annesine babasına yetiştiriyo büyüdüğünün farkına varamadı temizlikten alakası yok saç baş dağınık bide liseye gidiyo demezsiniz yaniiii

haklısın canım keşke götürselermiş. unutulmuyor böyle şeyler. başka bi forumda konusu açılmıştı elmase arkadaşımdan duydum çok hoşuma gitti bende sana yazayım : Üveyine eden öz'ünde bulur gelinine eden kız'ında bulur diye.

görümcenin yaptıkları 1 dğeilki. +1000 öndesin diyelim. inşallah aileside gül gibidir bir sıkıntı yaşamaz gül gibi geçinir gidersiniz..

Yok işte orada bir dur bakalım. Sıkıntı mı? Bende kralı var bu konuda. görümce yok ama geride kalanlar yerini kat be kat dolduruyorlar canım…

Okuduğumdan anladığı kadarıyla hepinizin görümceleri genç yaşta. Yine onların gençliğine verirsin, yada heyecanına yada başka bir kalıp uydurursun ilerde anlar ne olduğunu dersin ama benim görümcem 60 yaşlarda. ben neresine bahane bulayım? herkes illallah ediyor yinede niye böyle dediğinde bizi suçluyor. Bir tane daha görümcem var, ondan yaşlı ve her bize geldiğinde en az 1 hafta kalır. geldiğinde duayla gelir duayla gider.. Yeri gelir yemeğimi beğenmez, yeri gelir başka konuda eleştirir ama hepsi yapıcı eleştiri... Hatta eşim bırakmaya gittiğinde sıkı sıkı tembih edermiş, eğer o kızı bir üz, bir ağlat iki dünyada elleirm yakamda.. sahip çık yuvana, akrını kimseye ezdirme diye böyle tembihlermiş. Msn de görüşelim ilk sorduğu şey , kardeşim üzüyor mu seni? birbirinize sahip çıkın, kimsenin lafına bakıp huzurunuzu bozmayın... Oysa ben ikisinede aynı davranıyor. Diğerine yada ötekine özellikle yaptığım birşey yok. Kişilik meselesi artık. Ne kadar kan bağıda olsa her aileden 1-2 tane çıkıyor böyle , ben bunu anladım.. Egoları tavan olan, kendini beğenmiş, fesat, haset ne derseniz deyin.. Adını siz koyun...

yeni nesil işte hep böyle. kesin eskilerde bize aynısını söylemiştir zamanında belkide hala benimki 28-29 yaşında dertliyim valla sizin işiniz dahada zormuş. küçücükten başlıyorsunuz eyvah ayvahh. inşallah büyüdükçe dğeişirler canım. herkesten keyfinize göre olmalarını beklemiyoruz insan olsunlar noluurrrrrrrrrrr.
ama sizinkilerin iyileşme ihtimalleri daha fazla iş hayatına başlayınca, kendileri bu işlere girince akılları başlarına gelir ama yaşanan yaşanır o zamana kadar.

benimki 29 diye ben büyük demiştim seninki dahada büyükmüş. aslına bakarsanız olmaması lazımda işte kendimize teselliler yaratıyoruz. daha doğrusu yaratmaya çalışıyoruz. etki etmiyor ama yinede olsun düzelir, küçük o anlamaz, büyük o yaşlı diyip geçiştiriyoruz. halbuki bırakıcaksın yaşı başı, sıkıcaksın ümüklerini bidaha kimseye çektiremeyecekler
burada sivrisinek saz, anlamayana saz şey yapsan az! iye imalı bir söz var ama tamamını kullanıp sınırları aşmak istemiyorum. kibarcasını hatırlayın siz yinede. umarım saygısızlık etmemişimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…