Görümcesinden dertli olanlar...

Ama tatlım senin yorumlarından bile ne kadar temiz kalpli ve sempatik biri olduğun anlaşılıyor, keşke böyle görümcem olsaydı da başıma taç etseydim. Benim kız kardeşim yok kardeş olalım dedim hanım efendi kendine rakip gördü beni, benden büyük olduğu halde olgun davranan ben oldum. Kendi görümcelerinin yaptığı şeyleri üzülerek anlatıyor ama diğer taraftanda bana aynısını yapmaya çalışıyor bu ne şimdi (

En basitinden nişanımda benim giymediğim ayakkabım vardı boşuna almayın onu giyerim ben dedim, görümcemin ayakkabısı kıyafetine pek uymuyordu başka bir ayakkabımıda ona verdim daha güzel olsun diye, giymedi neyse neden giymediğini sordum senin ayağındakiler daha güzel onları verseydin dedi ya. Bunun gibi o kadar çok şey varki anlatamam aklıma geldikçe bu görgüsüzlekleri hazmedemiyorum. Benim kardeşimin eşinin herşeyi tam olsun isterim en güzel zamanlarında aklında hiç bişey kalmasın diye kendimi paralarım bu hanım köstek olmak peşinde.

ooo seninki iyiymiş yaa ben onda gün falan olucaksa akşamdan giderim kv.mle altlı üstlü oturuyo eltim ben uzaktayım sabah kalkar gider evini süpürür silerim çocuklarına bakarım misafir varken beş dakka oturmam bulaşıklarını yıkarım misafirler gider yine süpürürüm evini o bende gün oldumu misafirlerden sonra gelir öle bi bulaşıkları toparlar misafirlerden önce gider ama artık bende yapmıycam eşim bile dedi yapma bi daha diye düşün ben ameliyat oldum 1.5 ay önce 4 gün sonra geldi geçmiş olsuna ben daha yatıyorum ama onlar geldi diye kalktım yemek yaptım 3 çeşit alalacele öyle ağırladımm napıyım bundan sonra bende yapmamm

Bi laf vardır pastacım...

[sıze=3][ı]''görümce görümce,görmiyeyim ölünce''[/ı][/sıze]

seninki de o hesap olmuş..benim görümcem yok ama kaynım görümcem gibi

ben olsam bi tatlı pohça falan yapar giderim bide bi meyve almış gelmiş ben onun doğumunu duydum alışverişi bıraktım doğumhanenin önünde bekledim o 4 gün sonra geldii

Belki burası yeri değil ama bende de bi kaynana var...
Gören nasıl sessiz nasıl sessiz o öyle diyo... Ağzı var dili yok diyolar..bende haaa evet öyledir diyorum...
Aahhhhh bi de eşimle bana sorun nasıl sessiz... Dili var ağzı yok bence tam tersi....
Düşünün ki bela bile okuyo bize....

Sebebi de hemen açıklıyorum.... Bizim arkadaşlarımız eşleriyle bize gelmişti... Neden onu çağırmadık diye....

ayy allahım yaa napıcakmış gençlerin arasında acaba gıcık şeyyy

ay bende eltıyle anlasamam onu rakıp gorurum e rakıbım sonucta gercı annem bana hep der bak sen ılksın sakın dıger gelınlerını daha cok sevmesıne ızın verme kımseye ozendırme kadına ıyı davran der kayınvalıdem ıcın
ama eltıme bılmıyorum eltıyle aramızda rekabet olur ıllakı dıye dusunuyorm :S
of ben kıskanırım kendıme hakım olamam ama gorumcem olsa ıllakıde onu yola getırırım dıye dusunuyorum tabı bılemıyorum
samımı olurdum herhalde ben kalmaya fılan bol bol cagrırdım

benım kayınvalıdem eglencelı saf nıyetlı
ama bı tuhaflık var
ne alıcam yapıcam desem oda yapar
son bombası bıze borcları var gercı artık aıleyız borc olmaz arada ama ıhtıyacımız var suanda kredı fılan cektık ev tadılatı yaptırıyoruz halımız perdemız uymayacak yenı alıcaz malumonumuz kıs halısız duramayız ya
beyaz tezgah yaptıracakmıs oda ben yaptırıyorum dıye
7-8 aylık granıt tezgahını hemde taklıt etmesıne bozulmuyorum komık gelıyor cunku ben kımseden etkılenmem ben kendı hesbaıma bakarım bırınden ımrendım dıye yepyenı seyımı degıstırmem mesela
öyle ıste ama benı uzmez kırmaz sever sayar sohbet eder
bı gorumcem yok ıste o kadar eltı adaylarım oalcak 2 adet

aynen bende öyle olurum görümcemle eltimde kafa dengi olsa onunlada öyle olurum çocuklarını çok seviyorum ben giderdim kalmaya onlar gelirdi bana ama ben gelinimizle öyle olucamm gezicem tozucam birlikte alışvariş yapcaz tabi oda isterse ben böyle istiyom yaa inadına bölesi denk gelmazz

gelin-görümce çok tatlısınız,maaşallah diyeyim

burada ne konular açılıyor,vay efendim dolabımı karıştırmış,vay efendim temizlik yapmış ne hakkı varmış,ne hakla evime girerler v.s v.s.

ayy allahım yaa napıcakmış gençlerin arasında acaba gıcık şeyyy

ne yapcak... Insanları süzcek baştan aşağı, sonra gidip öteki oğluyla dedikodu yapcak...
Ya neler neler saydı bize bi bilsen.. Bu haftada, arkadaşımın abisinin düğünü vardı oraya götürmedik diye bir sürü saydı eşime tel.de tabi ikimiz adına....
( bu arada düğüne eşimde gelmedi...annemlerim uzaktan akrabası diye annemle beraber gittim ben..ve annemde kaldım düğün uzaktaydı...
Bende en son aldım tel. Elime... Naptım ben size ne istiyosunuz benden dedim.... Ben size ne zaman saygısızlık yaptım dedim...niye bana bunları yapıyosunuz dedim...

Eee ben sana bişey demiyorumki diyo, oğluma diyorum diyo... Demiyosan oğlunla çöz sorununu o zman, beni araya katma,siz öylesiniz siz böylesiniz deme dedim..
O senin oğlun o unutur ama ben unutmam dedim... Kesti sesini... Eşimde baya bi bağırdı çağırdı.. Konuşmuyoruz şimdi.. Ama başları sıkışınca ararlar...
Klozetin kapağı kırıldı, eşime: Oğlum gel yaptır,kapı bozuldu yaptır,eeeeeeeeee evindeki oğlun ne işe yarıyo(kaynım bekar,kp.rahmetli...)
ha ama destek olmaya geldiğinde yooookkkk....

Bi laf vardır pastacım...

[sıze=3][ı]''görümce görümce,görmiyeyim ölünce''[/ı][/sıze]

seninki de o hesap olmuş..benim görümcem yok ama kaynım görümcem gibi

ayyy gülücüüüükkk sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün
eslemcim Allah rahmet eylesin dedemin bir lafı vardı ''bana taş atana ben ekmek veririm'' derdi hep sen yine yap yapıcağını o yapmazsa onun sorunu herkes görümcesinden pek dertliymiş benim kişisel bir sorunum yok bazen tabi bana da laf sokulduğu oluyor ama kaale almıyorum çünkü ben karşılık verirsem uzayıp gidicek konu ve zaten eşim kör değil herşeyi görüyor duyuyor kendi biliyor ne nedir ne değildir diye sonuçta ben de zaten kavgayı laf sokmayı seven bir insan değilim tabi insan çok çok iyi anlaşamaz saygı olduğu sürece insan terbiyesini bozmamalı diye düşünüyorum

ya sımdımesela kv benım yatak odama ansızın gırse dagınık olursa yenıyız ya daha utanırım ayıolarmı dıye

ama zaman gecınce perde patlar herhalde alısırız

yengem ıyı benım bende belkıde ondan dolayı ıyıyımdır bılemıyorum bı gun yenı evlenmıstım dedım agda yaptırıcam kuafore gıdemedım dedı ben gelırım gıt eve borek yap gıttım cocugu anneme sattım boregı koydum 7 gıbı geldı 2 saat agda yaptık bırbırımıze 9.30 gıbı annelerımız geldı buarada abımler kayınvaldıesıyle annemın alt katında yasıyorlar
yemek yedık vs
yanı oluyorum bıtıyorum desen yetısır yerı geldıgınde bızım annelerımıze yapmadıgımız seyı yapar onun bana ısı dusmez cunku annesıyle halelder bende onu evden gezmeye gıttıklerınıde eve gıdıp temızlık yaparak karsılıgını verdıgımı dusunuyorum sonucta tek taraflı olmaz

kızlar bence bunlar fazla içli dışlı olmaktan oluyor başta çizgiyi koyucaksınız ne o sizinle ne siz onunla fazla laubali olmıcaksınız öyle olunursa bir daha dönüşü olmuyor bana niye yapmadın bana niye almadın beni niye çağırmadınlar başlıyor o zaman işte

cnm ben her zaman yaparım ama kıymetim bilinirse kendimi de kimseye ezdirmem salak yerine koydurmam mesela ben kv. min evinde bi bulaşık bile yıkasam nasıl dua eder ellerin dert görmesin der hemen o zman benim daha çok yapasım gelir orda yemek yapsam hemen çok güzel olmuş nasıl yaptın der beğenir (gerçi benim yemeklerimi herkes çok beğenir ama) insanın o zaman hoşuna gidiyo işte

ya tabi salak yerine koydurmıcaksın kendini ama mesela sen yaparsın yaparsın bir kere yapma sen ne yaptın ki olur

tekrar maaşallah diyeyim,her şey karşılıklı anlayışta bitiyor.

bizim gelinimizde şu var.kendi tarafına her zaman daha farklı davranıyor.mesela gelinleri ne yaparsa yapsın peşinde dolanıyor ama bizlerin en ufak işine gelmeyen cümlesi oldumu suratı asıp celalleniyor.hatta kendisiyle alakası olmayan şeyleri bile kendine yontabiliyorhalbuki gelinleri yapmadığını bırakmıyor

yani kendi tarafına gösterdiği toleransı bize göstermiyor.

Son düzenleme:
ya tabi salak yerine koydurmıcaksın kendini ama mesela sen yaparsın yaparsın bir kere yapma sen ne yaptın ki olur

aynen cnm orası öle ama eltimin evinde bi iş yapmaya mecbur da değilim yapmayınca kimse bana yapmadın demeyede hakkı yok ama kv.min evinde yaparım

yok yok bızımkı aılesınden uzak yanı cok gelıp gıtmıyorlar
sadece aılevı sorunlardan annesı onlarla yasıyor o kadar
bazen bızde sebebsız y ere surat astıgını goruyoruz dun esımdede dedı kusmukı bıze dedım sallama olur oyle arada
yakın oturuuncada zırt pırt guler yuz gosteremıyorkı ınsan bılıyorsun
ama kendı kendınede duzelır o
mesela dıyelım abımle babam bı sekılde tartıstılar olurya ıslerın bır bolumu ortak cunku
abım kızar ıner evıne
yengem hıc bısey olmamıs gıbı oturur otururr asla pesınden gıtmez
ınsallah bende oyle olurum annem dıyor onun gıbı ol bak
gercı annem sımdı annesıyle oturdugu ıcın gezmeye beraber gıdıyolar annemı cagırmadıkları ıcın tavır alıyor cok uzuluyor ama bende takma dıyorum senelerce ınsandan bıktım coluk cocuk dıye bızı yerdı annem sımdı bende evlendım cocumla ayrı yerdeyım yengem annesıyle takılıyor anneme kafanı dınle dıyorum bende sele gezerım dıyorum

o sebebten yanı genede yengeme hıc ama hıc kızmıyorum
bende onumuzdekı hafta annem ve kv hıc sınemaya gıtmemıs ıkısınıde alıp sınemaya gıdeyım dıyorum

ben bu aksam kv gıdeyım anne keske bır kız cocugun olsaydı dıyeyım

aynen cnm orası öle ama eltimin evinde bi iş yapmaya mecbur da değilim yapmayınca kimse bana yapmadın demeyede hakkı yok ama kv.min evinde yaparım

kv evinde bende yapıyorum yaa o bana kalk yap demiyor yemeğini falan yapıyorum onun çok işi olduğu zaman he ama temizlik yaptırmaz çok titizdir kendisi birisi yapınca peşinden bi daha yapıyor bende yapmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…