bence ona gerceklerı soyleyın neden ısten cıksınkı dogum parası hakedecek bıraz sabretsın ve dr kontrolune gıdıp rapor alsın ıs goremez 8 hafta dogumdan sonrada 8 hafta
ben sımdı bır yere ne ekersem onu bıcerım
ona ınatla hamıle kalmaya calısmauyın psıkolojınız etkılenır ve ıstedıgınız seyden uzaklasırsınız
gorumcende sana ablalaık yapabılır ama cocuklasıyor anlasılan :S
canım evleneli 1 yıl olmadı daha şimdi çıkarsa evlilik tazminatı alacak bu yüzden çıkmak istiyor. ve doğum sonrası ücretli izne yetişmiyor çünkü istifası ve ihbar süresi hesaplandığında tam istifa verme tarihine geliyor.
ne ekersen biçme konusuna gelince haklısın. ben bugüne kadar hep ektm ama görümcem maşallah ekmeden biçiyor beni.
söyleniyorum falan ama genede kıyamıyorum hiç arkadaşı yok. annesi var sadece ve bana danışması gerekiyor üzülüyorum ama ben bi insana bu kadar ihtiyaç duysam yalan söylemem hatada yapsa alttan alırım ki görümceme ihtiyacım olamdığı halde konuşmaya çalıştım ama o hep suçlayıcı konuştu. ben elimden geldiğince adımımı atmış oldum ama o sadece benim istediğim olur ister ararım ister aramam modunda. gerçekten dğeişik bir karakter malesef
bırbırınıze sık sık gıdıp gelıyormusunuz pekı
bende yenegeme her konuda danısırım o pek danısmaz zaten yasca buyuk ama mesela ona guvenırım hanı bu guzelmı desemkı bılırımkı en dogrusunu soylıcek benıde cok yonlendırır soyle yap boyle yap ve hıc yanılmadım yada hataya dusurmedı benı
pekı neden anne baba ısın ıcınde
gorumcenle arkadas olsanız keske
cunku hayat oyle kısa ve acımasızkı
bazen yedı kat ellerın y ardımı olur evet ama belkıde en yakın dostu olabılırdınız bırbırınız ıcın :S
gelin- görümce, kayınvalide-gelin ilişkileri kişiden kişiye göre değişiyor. ben ailenin büyük oğluyla evliyim, onların evinde eşimin sözü geçer. kayınvalidem dahil hepsi eşimin sözünü dinler. şimdi böyle olunca bana karşı tavırları da olumlu oldu. bende daha tanıştığımız günden itibaren onlara sıcak davrandım. benim iki görümcem var biri benden küçük 4 yaş, diğeri ise 3 yaş büyük. büyük görümcem zaten çocuklu kendi halinde bir ev kadını. kimseye kötü bir şey dediğini ya da laf soktuğunu duymadım. küçük olan ise üniversite mezunu, 2 yıl evli kaldı evlenmesi de boşanması da olay oldu. artık baba evinde yaşıyor. evlenirken de boşanırken de ona maddi manevi destek olduk. ben eşimin bütün sülalesine daha ilk günden olumlu yaklaştım. gelenek görenek ve kafa yapısı olarak tamamen farklı olmamıza rağmen 5,5 yıldır çok çok az onlarda önemsiz sorunlar yaşamışızdır.
gelgelelim benim bir de eltim var. Ortanca kaynımla evli. Üstelik bunlar kardeş torunları. Aileler çok yakın değillermiş zamanında ama sonuçta akrabalar, yetiştirme tarzı ve memleket aynı. Eltim tam onlar gibi ev hanımı, kapalı. Ama küçük görümcemle kesinlikle anlaşamıyorlar. eltim 1 yıllık evli ve küçük görümcemle nişandan beri karşılıklı laf sokuyorlar. hatta bir ara tartışma o kadar büyüdü ki kaynım görümcemle kavga bile etti. peki suçlu kim? her ikisi de. eltim fazla alınganlık yapıyor. görümcem ona yakın olmaya çalıştı ilk başlarda. yaşları birbirine yakın eltim daha küçük ondan. küçük görümcem biraz meraklıdır soru sorar sürekli ama kesinlikle kötü niyetli değildir. ama eltim az konuşan bir tip, hemen kaynaşamayan insanlardan. ta ilk baştan görümcemin ilgisini yanlış anladı, hayatına müdahale ettiğini sandı. eltimin bir de kız kardeşi var, o da görümcemi düşman belledi ve aralarındaki sorunun büyümesine sebep oldu. eltim hamile şu an ve alınganlık had safhada oluğu için ipler iyice gerilmiş durumda. kaynım da insan ilişkileri konusunda beceriksiz olunca ortaya daha önce ailede olmayan gelin- görümce sorunu çıkıverdi. görümce aynı ama arasının kötü olduğu gelinler farklı.
şimdi bunları niye anlattım. eltime sorsan o görümcesinden dertli, görümceme sorsan küçük yengesi onu sevmiyor, dışlıyor. arada dengeyi kuramayan bir eş var. bence bu sorunların tamamı önyargıdan kaynaklanıyor. eltim de bana zamanında mesafeli yaklaşıyordu. çünkü etrafı ona gaz vermiş " kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez" gibi deli saçması laflar etmişler. ama şu anda aramız çok iyi.çünkü ben ona iyi davrandıkça, o da bana karşı önyargılarından kurtuldu. görümcenizi, eltinizi, kayınvalidenizi eleştirirken iğneyi önce kendinize batırın. olaylara objektif bakmaya çalışın. ilişkilerinizin bozulmasının tek kabahatlisinin karşı taraf olmadığını göreceksiniz.
gelin- görümce, kayınvalide-gelin ilişkileri kişiden kişiye göre değişiyor. ben ailenin büyük oğluyla evliyim, onların evinde eşimin sözü geçer. kayınvalidem dahil hepsi eşimin sözünü dinler. şimdi böyle olunca bana karşı tavırları da olumlu oldu. bende daha tanıştığımız günden itibaren onlara sıcak davrandım. benim iki görümcem var biri benden küçük 4 yaş, diğeri ise 3 yaş büyük. büyük görümcem zaten çocuklu kendi halinde bir ev kadını. kimseye kötü bir şey dediğini ya da laf soktuğunu duymadım. küçük olan ise üniversite mezunu, 2 yıl evli kaldı evlenmesi de boşanması da olay oldu. artık baba evinde yaşıyor. evlenirken de boşanırken de ona maddi manevi destek olduk. ben eşimin bütün sülalesine daha ilk günden olumlu yaklaştım. gelenek görenek ve kafa yapısı olarak tamamen farklı olmamıza rağmen 5,5 yıldır çok çok az onlarda önemsiz sorunlar yaşamışızdır.
gelgelelim benim bir de eltim var. Ortanca kaynımla evli. Üstelik bunlar kardeş torunları. Aileler çok yakın değillermiş zamanında ama sonuçta akrabalar, yetiştirme tarzı ve memleket aynı. Eltim tam onlar gibi ev hanımı, kapalı. Ama küçük görümcemle kesinlikle anlaşamıyorlar. eltim 1 yıllık evli ve küçük görümcemle nişandan beri karşılıklı laf sokuyorlar. hatta bir ara tartışma o kadar büyüdü ki kaynım görümcemle kavga bile etti. peki suçlu kim? her ikisi de. eltim fazla alınganlık yapıyor. görümcem ona yakın olmaya çalıştı ilk başlarda. yaşları birbirine yakın eltim daha küçük ondan. küçük görümcem biraz meraklıdır soru sorar sürekli ama kesinlikle kötü niyetli değildir. ama eltim az konuşan bir tip, hemen kaynaşamayan insanlardan. ta ilk baştan görümcemin ilgisini yanlış anladı, hayatına müdahale ettiğini sandı. eltimin bir de kız kardeşi var, o da görümcemi düşman belledi ve aralarındaki sorunun büyümesine sebep oldu. eltim hamile şu an ve alınganlık had safhada oluğu için ipler iyice gerilmiş durumda. kaynım da insan ilişkileri konusunda beceriksiz olunca ortaya daha önce ailede olmayan gelin- görümce sorunu çıkıverdi. görümce aynı ama arasının kötü olduğu gelinler farklı.
şimdi bunları niye anlattım. eltime sorsan o görümcesinden dertli, görümceme sorsan küçük yengesi onu sevmiyor, dışlıyor. arada dengeyi kuramayan bir eş var. bence bu sorunların tamamı önyargıdan kaynaklanıyor. eltim de bana zamanında mesafeli yaklaşıyordu. çünkü etrafı ona gaz vermiş " kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez" gibi deli saçması laflar etmişler. ama şu anda aramız çok iyi.çünkü ben ona iyi davrandıkça, o da bana karşı önyargılarından kurtuldu. görümcenizi, eltinizi, kayınvalidenizi eleştirirken iğneyi önce kendinize batırın. olaylara objektif bakmaya çalışın. ilişkilerinizin bozulmasının tek kabahatlisinin karşı taraf olmadığını göreceksiniz.
biizmkisi başlamadan bittiği için yani düğün gununden itibaren iğnede bana battı çuvaldızda
lilo merhaba. haklısın ve de çok güzel yazmışsın. ama bazen hayata ne kadar optimist olmaya çalışırsan çalış gözüne sokulan şeyleride görmezden gelemezsin. benimkide böyle bişey. görümcemle konuşmaya çalıştım ama olmuyor o mahalle kavgası kıvamına gtiriyor ve bunlarıda annemlere göstericem diye beni tehdit ediyor. diyelimki ben kötüyüm ben hakısım ama buda söylenmez çocuk gibi. ben suçsuzum demiyorum ama o daha suçlu diyorum. ayrıca ben kismeyle küs kalamam normalde. görümcemlede öyleyim küs olmama rağmen dışarıda asla laf etmem kendisine, biri bişey derse hk.da her zaman savunurum. hala bişeyler sorduğunda yardımcı olurum. ama o acımasız işte naparsın ..
işte bende onu diyorum daha ilk günden, daha birbirini doğru düzgün tanımadan ilişkiler önyargılar yüzünden sorunlu oluyor. yanlış anlaşılmalar yüzünden daha başlamadan bitiyor. problemli insanlar tabi ki var. her insan aynı olacak diye bir şey yok elbette. kötü kalpli çok kadın var.kıskanç, haset. onları tamamen ayrı tutuyorum.
Şu Görümcek örümcek başlıkları midemi bulandırmaya başladı. Görümcek nedir ya? Hangi yaratıcı bulmuş bu tabiri?
ne sen kötüsün ne de o :) ama işte nedense gelinleri birazcık kıskanıyor görümcelersiz yine de yapıcı olun. biraz alttan almak lazım. hatta bu tip ilişkilerde duymazdan gelmek daha çok işe yarıyor. inanın uzun vadede kazana siz olursunuz.
bu sayfaları bizim geline okutcam
şükür namazına dursun.
3 görümce , 1 kaynana 20 yıl ..
bir kere tartışma olmadı .. o uğraştı ama biz etmedik ..
en korktuğu , en dişli olan benim ..
ama hem nadir giderim evlerine , hemde tartışmaya hiç girmem ..
banane mutlu olsunlarda:)
ha bi lafı olursa affetmem çok iyi bilir
niye kıskanır ki görümceler ? ben abime aşık bi cocuktum. hos büyüyünce aram açıldı yeni yeni çok iyiyiz.
ama hiç kıskanmadım.
o abimin eşi.
ben kardeşiyim.
kulvarlarımız farklı.
bence gelinlere daha özenli davranılıyor aileler ve diğer akrabalar tarafından bu nedenle kıskanıyorlar. yani mesela o evin kızı için her hareketi için ne güzel, çok iyi çok doğru vs demiyorlar ama gelin için yıllar geçsede bak ne güzel yapmış, ne güzel demiş, bak üşenmedi kalktı geldi diyorlar. görümcede bu ne ya bunun her yaptıüını bende yapıyorum ama takdiri alan o diye kıskanıyor. çatlasında patlasın
inan ne kadar kızarsam kızayım 1 kez yardım istemelerini geri çevirmedim. ama o teşekkür eder ve bir dahaki ihtiyacı olana kadar nasılsın bile demez. hoş o zamanda demez bişey sorcam der sorar sonrada saol der çıkar gider.. o vadeler bence sadece benim sinirimi bozmaya yarıyor ama yinede kahrolsun içimdeki insan sevgisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?