- 30 Kasım 2015
- 251
- 600
- 103
Belki dönüşümde temelli kalırım belli mi olur
annem diyo baksana daha nişanlıyken:) görümce nasıl haklı nasıllllll.Pardon siz buldumcuk musunuz?
Annemle balız böreğiz, annem öyle uygun görmüş.
Kadının evine çöreklendiniz, bu samimiyetsiz samimiyetinizi anlıyorum tabi.
Görümceniz 20 yaşında bir kız.
Gittiniz sorgusuz sualsiz odasına yerleştiniz.
Bir de oda yüzünden bir sorun yaşamadık diyorsunuz.
Yüzsüzlük had safhada.
Oda yüzünden sorun yaşamadınız çünkü kız sesini çıkarmadı.
Siz kızın evinde, odasında mantar gibi bittiniz.
Ama görümceniz kavgacı biri öyle mi?
Bu ne arsızlık?
Bu ne demek ben insanların mutsuzlugundan mı besleniyorum. Anneme de anlatıcam diyorum yüzyüze ayrıntılı olarak. benim kv.me olan duygularıma da kimse karışamaz. Olabildigince saf ve temizKonu sahibi arkadaşım annecim annecim diye dolaşman insanlara samimi gelmiyor çünkü daha seni doğuran, büyüten annen bir hafta 10 gündür nerde, kimle yatıp kalktığını bilmiyor. Kendi öz annene bunu reva gören başkasının annesine o kadar da içten, temiz duygular besleyemez. Nitekim şu an böyle sevindirik davranmanın açık sebebi kaynanayla kızının arasını germiş olmanın verdiği mutluluk.
Şaklabanlık ne demek ya. Herkes mi kayınvalidesiyle sorun yaşıyo kızlar kimse mi sevmiyo annem demiyo kv.ye? Aaa ne ayıp ama
Arsız oldugumu düşünmüyorumPardon siz buldumcuk musunuz?
Annemle balız böreğiz, annem öyle uygun görmüş.
Kadının evine çöreklendiniz, bu samimiyetsiz samimiyetinizi anlıyorum tabi.
Görümceniz 20 yaşında bir kız.
Gittiniz sorgusuz sualsiz odasına yerleştiniz.
Bir de oda yüzünden bir sorun yaşamadık diyorsunuz.
Yüzsüzlük had safhada.
Oda yüzünden sorun yaşamadınız çünkü kız sesini çıkarmadı.
Siz kızın evinde, odasında mantar gibi bittiniz.
Ama görümceniz kavgacı biri öyle mi?
Bu ne arsızlık?
Sizi temin ederim, öylesiniz.Arsız oldugumu düşünmüyorum
Hanımefendi olay soyadı almakla bitmiyo. Soyadı alan nice kişilerin yaptıkları da ortada. Ben bu insanları samimi görüyorum, kendime yakın buluyorum. Nişanlımın bende yeri çok ayrıdır,keza kv.nin de öyle. Nişanlımın annesi olmasından bagımsız olarak çok sevdigim bir kişi kayınvalidem. Siz kendiniz bu yapıda degilsinizdir. Her şeyi her yolu paraya çıkarırsınız o ayrı ama benim derdim o degil. Kişi kendinden bilirmiş işi. Getirse bana babaannesinin yüzügünün 10 katı degerinde bi yüzük verse o yüzük kadar mutlu edemezKonu anne demeniz değil ki. En azından benim baktığım yönden. İnsan ait olduğu yeri bilmeli kanımca, siz henüz o ailenin soy ismini bile almamışken çıkmış maddiyatı bir kenara maneviyatı büyük olan bir yüzük hakkında veryansın ediyorsunuz sorun burda bence, ki siz de aslında ne demek istediğimizi anladınız da işte.
İnsanları bi iki hafta misafir etmek bu kadar mı zor sizin için. Ben ailemden böyle görmedigim için herhalde sorun etmemiş gibi geliyo dedim. Zor durumda birine yardım etmek, evini açmak bu kadar sıkıntı yaratmamalı. Kaldı ki o kişi sizin akrabanız olacaksa...Onu bunu boşverin de bence siz nişanlınızın teklifini kabul edin de onla aynı odada kalın. Yüzsüzlük yapıp kızın odasına çöreklenmeye devam etmeyin daha fazla :)
Hanımefendi olay soyadı almakla bitmiyo. Soyadı alan nice kişilerin yaptıkları da ortada. Ben bu insanları samimi görüyorum, kendime yakın buluyorum. Nişanlımın bende yeri çok ayrıdır,keza kv.nin de öyle. Nişanlımın annesi olmasından bagımsız olarak çok sevdigim bir kişi kayınvalidem. Siz kendiniz bu yapıda degilsinizdir. Her şeyi her yolu paraya çıkarırsınız o ayrı ama benim derdim o degil. Kişi kendinden bilirmiş işi. Getirse bana babaannesinin yüzügünün 10 katı degerinde bi yüzük verse o yüzük kadar mutlu edemez
İnsanları bi iki hafta misafir etmek bu kadar mı zor sizin için. Ben ailemden böyle görmedigim için herhalde sorun etmemiş gibi geliyo dedim. Zor durumda birine yardım etmek, evini açmak bu kadar sıkıntı yaratmamalı. Kaldı ki o kişi sizin akrabanız olacaksa...
Hanımefendi olay soyadı almakla bitmiyo. Soyadı alan nice kişilerin yaptıkları da ortada. Ben bu insanları samimi görüyorum, kendime yakın buluyorum. Nişanlımın bende yeri çok ayrıdır,keza kv.nin de öyle. Nişanlımın annesi olmasından bagımsız olarak çok sevdigim bir kişi kayınvalidem. Siz kendiniz bu yapıda degilsinizdir. Her şeyi her yolu paraya çıkarırsınız o ayrı ama benim derdim o degil. Kişi kendinden bilirmiş işi. Getirse bana babaannesinin yüzügünün 10 katı degerinde bi yüzük verse o yüzük kadar mutlu edemez
Merhaba kızlar, ben cuma nişanlımın evinden gidiyorum. Düne kadar da her şey çok güzeldi bi sorunumuz yoktu. Kv (bundan sonra anne diye bahsetcem yazımda) bana karşı çok ilgiliydi. Gelinim degil ikinci kızımsın dedi bana hep. Dün akşam oturuyoduk hep beraber annem elinde kutuyla geldi dedi sana bir sürprizim var. Kutudan bir yüzük çıktı ama nası güzel kızlar anlatamam böyle bordo-kahverengi bir taşı var baya büyük sıradan bir yüzük degil belli. "Evlenirken kocam bana takmıştı annesinden kalmış. Ben de sana vermek istiyorum" dedi. Nası mutlu oldum . Görümcem de yanımızdaydı "bana niye sormadın vermeden önce ben istiyodum belki" demeye başladı."sana verilmiş niye kızına degil de ona veriyosun " dedi. Bundan önce de bir iki olay olmuştu ama çok önemli degildi. mesela anneme köyden börek gelmiş bana ısıtmıştı nişanlımla çay içiyoduk getirmişti. Sonra görümcem geldi anne niye bana getirmedin dedi. Bagırdı annesine. Aç falan da degil halbuki olaydan biraz önce yemek yemişti.Neyse böyle şeyler de olmuştu yani. Bu yüzük olayında da üsteleyince annemle nişanlım ortalıgı sakinleştirmeye çalıştı falan bi şekilde kapandı konu ama yüzük de gitti ortadanannemin bunu düşünmüş olması bile çok güzel ama ne güzel olurdu nişanlımın babaannesinin yüzügünü taşımak elimde... Kızlar ben napmalıyım bu yüzük olayında, annesi bana vermekten vazgeçmiş midir? Görümcemle de soguk rüzgarlar esiyo ne yapmalıyım bu durumda
Bu ne demek ben insanların mutsuzlugundan mı besleniyorum. Anneme de anlatıcam diyorum yüzyüze ayrıntılı olarak. benim kv.me olan duygularıma da kimse karışamaz. Olabildigince saf ve temiz
Tamam mutlu edebilir o yüzük onu ama beni de edecek. Ayrıca görümcem beni kıskansın falan da istemem hiç. Ben niye kötü olayım ki ya nişanlımın kızkardeşi bu kişi sonuçta. Ben her konuda dürüst olmaya çalışıyorum ama bazı yorumlarda art niyet seziyorum o yüzdendir sert çıkışlarım. onun yerinde olsam yüzük olayına ben de bozulabilirdim dedim zaten ama tutup da bagrış çagrış kavga çıkarmam. Annemin kararı da bu sonuçta derim. Her şey benim hakkım benim dedigim olacak diye tutturmam. Ben yorumlardaki kadar arsız olsam orda da derim annem bana vermiş sana ne oluyo diye. Agzımı açıp tek kelime de etmedim daha da üzülmesin diye. Ama çirkeflik yaparak da istedigini elde etmesine sinirlenirim açıkcası.Sizin idrak edemediğiniz şey son cümlenizde yatıyor. Aile yadigarıysa eski gelenekler devam ettirilmek zorunda değil belki o kızı da babanesinin yüzüğü çok mutlu etcek ? Neden bu açıdan bakamıyosunuz olaya? Görümcenizin sizi kıskandığını düşünüyosunuz ve bu sizi çok mutlu ediyo kabul edin. Hatta burdaki olumsuz yorum yapan herkesin sizi kıskandığını düşünüyosunuz ondan bu anneemmmm diye vurgulamalarınız
Yeni yetistim almis mi gorumce yüzüğüGidin bu dilleri "annenize" dökün, yemezler burda
Şimdi fakir edebiyatına gerek yok! Gayette belli niyetiniz, helal olsun "görümcenize" nasıl da kaptırmamış yüzüğü EL KIZINA
Beni anlayan birinin oldugunu görmek çok sevindiriciPm atacaktım ama vazgeçtimAysenaz93 buradaki herkes okusun.
Ben sizin anneniz (kv) ile olan samimi ilişkinize inanıyorum ve kvnizi nasıl annenize çok yakın bir yere koyduğunuzu tahmin edebiliyorum. Nişanlıyken anne - anneciğim demenizi, onlarla kalabilmenizi, nasıl tek yumruk haline geldiğinizi hayal edebiliyorum. Bu konuda tek bir eleştiri getirebilirim; kvniz ne kadar ama ne kadar sizi kızı yerine de koysa, oğlu ile kızından hiçbir şartta vazgeçemezken sizden geçebilecek. Bu ayırımı yapın ve ona göre birazcık geri durunAysenaz93 bu samimi bir abla tavsiyesi.
Derdinizin yüzüğün maddi değeri olmadığını da çok rahat söyleyebilirim, yüzüğü ne kadar istediğinizi de tahmin edebiliyorum anne-kız gibi olan ilişkinizden, ama o yüzükten nerede vazgeçmeniz gerektiğini bilin lütfen. "Anne bu kadar sorun olmasın, kızınıza verin lütfen yüzüğü, benim için bu inceliği düşünmeniz yeterli" diyebilin.
O yüzüğü bu kadar inatla niçin isteyebildiğinizi bir başka açıdan daha anlıyorum; muhtemelen siz kendinizi görümcenizin yerine, kendiniz olarak koydunuz ve "Ben görümcemin yerinde olsam bu yüzüğün yengeme takılmasına itiraz etmezdim, o da beni düşünsün" dediniz. Ama öyle olmuyor.
Yineliyorum: Yüzükten vazgeçmeniz ve bunu dert etmemeniz en güzeli.
Görümcenizle de çok samimi olmayın, yanınızdaki davranışları hoş değil, bu konudaki derdini annesi ile özel paylaşmalıydı.
sen o kızın ağlayıp zırlayıp sorun ettiğini göre göre o yüzüğü alacaksan yüzsüzsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?