görüncem ile ben kim haksız burda

consent

eşime aşığım
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2012
355
0
26
Niğde
biz kv ailesi ile yani kardeşleri yengesi kızı annesi ile sık sık görüşmek için aramızda 15 günde bir birbirimize gitmeye karar verdik yani sıra gibi toplam 8 kişiyiz en sondan bir önceki sıra gecen gün bendeydi ve benim 1 yaşında kızım ve çok huysuz hiç birşey yemez uyumaz ağlar bu yüzden ben temizlik yaparken ve pasta yaparken gerçekten çok yoruldum daha doğrusu kızım beni çok yordu ve bu duruma kızım açısından üzüldüm bi sıra için kızım eziyet çekiyor diye biz kv altlı üstlü oturuyoruz ben dedim belkim kızımi alır yardım olsun diye misafirler saat 1 gibi geliyo normalde ve saat tam 1 di kv geldi pijamali kızımi almaya gelmiş ki benim bütün işim çok şükür bitmişti neyse almadan gitti misafirler geldi hepsine hoş hoş davrandım bu arada yaşım yeni 19 oldu. Saat 2 gibi kv geldi. Benden önce ki sıra görüncemdeydi ve ben kızım olmasına rağmen yardım ettim kendisi içerde çay içerken ben bulaşıkları elimde yikiyordum pek b.mak. Kullanmazlar.ama kendisi benim sıramda hiç yerinden kalkmadı kızım arkamdan ağlıyo ben ikram yapmaya çalışıyordum bu bu benim çok sinirimi bozdu zaten yorgunum ister istemez yüzüm düştü. Misafirler kalktı kv görümcem ve teyzemiz kaldı akşam namazı kılıyorlar di bende içerde oturmustüm teyzemiz sen git mutfakta işini yap dedi mutfak birbirine girmişti bende eşim gelmezden yapayım dedim sonra baktım kv geldi ben gidiyorum dedi gitti akşam eşim gelmezden ben kv gittim yemeye ordaydik ve bana çok tersti ki bizdeyken çok iyiydi kesin birileriyle telefonda konuşmuştu.normalde kv aramız çok iyidir.kızım altı pişmiş diye ben gideyim krem süreyim hadî güle güle dedim karşılık vermedi sonra eşime niye yüzü asıktı demis eşimde kimse yardım etmemiş diye demis. Şimdi yanına gittim beni suçluyor sen yardım isteseydin içerde oturmayiq mutfağı topluyordun diyo bir sürü şey söyleyip beni suçladı bu olayların hepsini misafirler görümum kb hepsi biliyor en çok kb gözünde küçüldüğüm için çok üzülüyorum şimdi ben görümcem ile karşılaştığımda nasıl davranmalıyım ve bir sıra kaldı oraya gitmelimiyim

Haklısın bence ama yapacak bir şey yok bazen böyle oluyor, bence git bir şey olmamış gibi davran ama kızınla ilgilen senden istenmezse yardım etmeye falan kendin çabalama yüzün de gülsün boşver, konu kapanır uzamaz sen de kibarlığını göstermiş olursun gene uzatmak isterlerse en azından sende kabahat olmaz kayınvaliden ve kayınpederinle de zamanla düzelirsiniz gene bence sıkma canını

Son düzenleme:
Pardon ama sıra yapmanız bile bana komik geldi
Mecburiyete dönüştürmüşsünüz durumu ve sanki haksızlık olmasın bir sen misaifr ağırla bir ben durumuna dönmüş olay

Neyse konuya gelirsem de
Sana yapmıyorlarsa sende yapma
Ben yaptım vah vah onlar niye yapmıyo diye üzülüp eşine yansıtma, o da gidip ailesine eşime yardım etmemişsiniz bu yüzden yüzü asık demesin
Kendi sorununu kendin çöz
Yardım ederken yardım bekliyorsan, onu da etme
Böylece daha az hayal kırıklığı yaşarsın

Herkes senin kadar düşünceli olmayabilir..

haklısın ben senı cok ıyı anlıyorum bendede var oyle bı gorumce ıllakı sureklı gulecek halın yok kı cocugunda var senın acımazsılık yanı ama kafana takıp uzulme deymez ustune sünğer çekmek zorundasın malesef umursama bosver sende mesafenı koyy napıcan baskaa

Benim de kızdığım bu zaten kendi sırası geçti yani yardım etmeme gibi bir şansım olmayacak

benim anlamadığım şey sen başkalarına gidince iyi hoş güzelde, onlar sana gelince ''kızım açısından üzüldüm bi sıra için kızım eziyet çekiyor diye''..
tamam da madem küçük bebeğin var girmseydin böyle bir ''sıraya''. hem sıra ne demek ya, ilk defa duyuyorum öyle birşey.
yaşında küçük zaten...

boşverin bu işleri ya
herkes evinde otursun

Benim de kızdığım bu zaten kendi sırası geçti yani yardım etmeme gibi bir şansım olmayacak

Eee bi daha sıra gelmeyecek mi ona ? O zaman etmezsin olur biter
Hayatta hep böyleleri olacak
Ancak sen yardım ettim o da bana etmek zorunda diye bakarsan o yardım etmedi diye de bu kadar kafaya takarsan olan sana olur
Sana küçük bi tavsiyem nabza göre şerbet vermeyi öğren
Kim seni ne kadar düşünüyorsa sen onu o kadar düşün

O senin annen değil ablan değil, çok fazla beklenti içine girme ki fazla hayal kırıklığı yaşamayasın..

keşke onlardan yardım beklediğini belli etmeseydin eşinde demeseymiş öyle sende oralara gittiğinde kimseye yardım etmezdin çocuklu kadınsın sonuçta yapmasan aaa yapmadı demezler , böyle söylenip sinirlenmek yerine herkese sana davrandığı gibi davranırsan herkes mutlu olur, beklentisiz olmak en güzeli

çok haklısın cnm ama malesef sende kimse için kendini kırma yani..sana yardım edilmiyorsa sende kalkma yerinden, hem senin çocuğun var çocuğunla ilgilen,mazallah bir şey yaparsa anası hiç ilgilenmedi derler,kaynanana gelince surat etmenden ötürü alınmıştır ki halkı sayılır surat etmemeliydin, sorun ne olursaolsun evinde olan misafirlerine güler yüzlü olmalısın,sen tüm bu yaşananları ders edin kendine ve birdaha ki sırada öle davran,ama bunu inadına yapıyormuş gibi yapma...

ne kadar çok verici olursun bu hayatta o kadar ezilirsin unutma

ben olsam böyle bir güne katılmazdım bi kere.

o yüzden bazen çalışmayı çokk seviyorum
en ufak şeyde kayınvalidem olsun annem olsun Carrie çalışıyor diye işin içinden sıyrılıyorum

Dediğim gibi sürekli birbirimizi görelim diye yaptık çok da güzel di ben çalışmıyorum ve gezmeyi çok seviyorum kv nereye gitse beni götürmez annem ile kv dışında biryere gitmem bu yüzden bu bana çok mantıklı geldi kızım içinde ben birileri mutlaka yardım eder düşüncesi ile kabul etmiştim ama yanılmışım şimdi 15 gün sonra son kişiye gidecez sizce gitmelimiyim gitmesem kötü ben olacam ama gitsem de yüzlerine nasıl bakıcam

o gorumcene gıttıgınde sen cocugunla ılgılen tabıkı. senn kucuk bı kızın var onun pesınden kosman gerekırken gorumcenemı yardm edcen ha ara sıra caylara bak hepte oturma ama sende nıhayetınde bır yuva sahıbısın sen ıslerını hallettın sıra onda gelınsın dıe kendı kole durumunada getırmee sonra ılerıde keske yapmasydım den cok pısman olun ezdırme kendını

sıra olayı saçma olmuş gerçekten...
senin bahsettiğin şey, tamamen karşındakinin insafına kalmış bişey..
ev sahibi sensin sonuçta.. kimsenin yardım etmeme ihtimalini de göz önünde bulundurman gerekirdi..
madem o sana yapmadı, sen de ona yapmıcaksın bundan sonra...
hatta kendini sıradan çıkar sen... küçük bebeğim var, yapamıyorum,ou ihmal ediyorum de...
bebek sahibi olan annelerin, özelikle kalabalık misafir ağırlaması çok zor gerçekten...

ayrıca bu sıra bıtsın cık sıradan bı daha cokta hasır nesır olmayın bırrıbızle bıraz mesafelı olunkı kendınıozı saydırın......FAZLA MUHABBET TEZ AYRILIK GETIRIR....

buhayatta herşey sırayla arkadaşımmm :)))

herkezcikler sırasını beklesin arkadaşımızda sırası gelince aynını yapsın demi :)

Son düzenleme:
sıra bir daha olack ama eşim gitmiyeçeksin dedi ki zaten gitmeyecektim ama dediğm gibi bu son kişiye gitmelimiyim. Abla anne olarak görme demissiniz ama biz hep böyleydik zaten aramız çok iyiydi ben kendi sırasında yardım ederken hiç gocunmadim.zaten kaç gündür stresine girmiştim nasıl becerecem diye kv eşim annemler olsun görümcen var o sana yardım eder dediler belkimde hayal kırıklığına uğradım sırf yardım etmedi diye yüzüm asik değildi yorgundum onlarda haklılar sonuçta bana gelmişler

HAYATIM BAK ne kv annenın yerını tutar ne grmce ablann yerını tutar. sana tavsıyem esının aılesıyle mesalfelı ol cok yuz goz olmayın bırbıırnzle. daha oncede dedım FAZLA MUHABBET TEZ AYRILIK GETIRIR...bosver sen katılma bı daha gune mune ne gerek var.yaaa ben sahsen esımın aılesıyle mesafelıyım en dogrusuda bu

YÜZLERİNE BAKAMAYACAĞIN BİR DURUM YOK BENCE ..GEZMEYİ MADEM ÇOK SEVİYORSUN BİR DAHAKİNE KATIL AMA GÖRÜMCENE GİTTİĞİNDE SENDE ONA YARDIMCI OLMA..YANİ MADEM BÖYLE BİR ŞEYE KATILDIN KİMSEDEN YARDIM BEKLEME SENDE GİTTİĞİN YERDE KİMSEYE YARDIM ETME KIZINI AL YANINA OTUR..YAPILACAK BAŞKA BİRŞEY YOK

açıkçası durumun tümüyle bana saçma geldi,, sıra da neymiş,, insanlar birbirlerine arasıra gider gelirler de bu mecburiyet neden? Ki zaten alt üst oturuyormuşsun kv ile, zaten sık sık görüyorsun yetmiyor gibi görümceymiş oymuş buymuş.. böyle bi durum düpedüz sıkıntı.. Yaşın küçük bebeğin var ve gereksiz bi yük daha bindirmişsin üstüne. ayrıca da onlar sıkılsın dertlensin sen ne diye kendini üzüyorsun o öyle yaptı bu böyle dedi diye,, yapmazsa sen hiç yapma o kadar basit. kimse sizi iyi bilsin diye çabalamayın, Kimse için kendinizi üzmeyin allah aşkına, başkarından önce kendinize değer vermezseniz hep üzülen siz olursunuz. Biraz bencil olmakta fayda var, yoksa çabuk yaşlanırsın. Bebeğinle eşinle hayatınla ilgilen, bu durumlardan uzak dur bunların sonu yok çünkü... Gereksiz görevler edinmeyin, biraz uzak durun, gelinsiniz diye her şeye razı olmak zorunda hissetmeyin, bazı şeylere set çekerseniz tavrınız duruşunuz daha net olur, bize nasıl davranılacağına biraz da kendimiz yön veririz çünkü, zemin hazırlarız. önceliğiniz kendiniz olmalı, kendinize değer verin, huzurlu olun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…