Görüncemin hamileliği ve bebek adı

mesela ben taa liseden beridir oğlum ya da kızım olursa şu iki ismimden birini koyacağım diyordum. Tabiki ev içinde.

bundan yıllar sonra dayımın oğlu oldu ve hiç haberi olmamalarına rağmen gittiler o iki ismi birlikte oğullarına verdiler. Hiç de söylememiştim yanlarında, daha evli bile degildim.

ve şimdi çocuğum olursa ben de aynı ismi koymuş olucam mecbur.

belki böyle bir durum olabilir mi? Bence boşuna kendinizi doldurmayın

Hamileligi esinin soylememesi cok tuhaf 8 ay boyunca bu gorumcenin bahsi hiç mi geçmemiş. Acaba sizde farkinda olmadan görümceyi kırdınız mı yada birsey mi sakladiniz onlardan farkinda degilsiniz. İsim konusunda garipsemem begenip koyabilir. Ama hamileligin soylenmemesi cok tuhfa

Belki de amaaan biz nasılsa yurt dışında yaşıyoruz çok da görmüyoruz birbirmizi deyip koymuşlardır aynı

E ama o ismi koyacaklarini söylemişler zamanında size zaten neden bu kadar şaşırıp üzüldünüz ki? Yani Allah başka dert vermesin ne diyim.

Benim kuzenimin çocuğuna konsa, yada kuzenime çocuğumun adı verilse dert etmem. Ama bunlar kuzenler ve iki kuzenin adının aynı olması ve çok sıradan bir isim de degil, canımı sıktı haliyle.

Hiç aklıma gelmemişti ama olabilir yani. Sonuçta biz bebeğin adını başkasından öğrendik. Hala ismi saklıyorlar gibi geliyor bana
Nasıl size saklıyorlar gibi geliyor?
bu iş bana öyle geliyor demekle olacak iş değil ki.
kv ya da gorumceye deşeniz ismi ne bebişim diye yalandan ahmet mehmet diyecek halleri yok herhalde

Koyabilir.
Bunda birşey yok ki.
Bu isim sadece sizin oğlunuzda yok. Sizde arayıp bulmuşsunuz sonuçta. Bu mantıkla hareket edersek eğer dünyada başka isim yoktu da bir başkasının çocuğunun ismini koydunuz oğlunuza? Ayrıca sıradan bir isim derken? Dünyadaki her isim özeldir. Önemli olan o bebeğin ismini taşıyabilmesidir.

Benim kuzenimin çocuğuna konsa, yada kuzenime çocuğumun adı verilse dert etmem. Ama bunlar kuzenler ve iki kuzenin adının aynı olması ve çok sıradan bir isim de degil, canımı sıktı haliyle.
bence siz her ne kadar aramızda problem yok deseniz de, içten içe bir şey var sizde.

mesela sen arayıp tebrik ettin mi? Bebiş ne kadarlık oldu ve ismini hiç sordun mu?

bu arada benim kardeşim ve teyzemin oğlunun adı da aynı. Biz problem etmedik bilmiyorum

Oğlumun ismini biz eşimle ismimizin birleşimiyle oluşturduk ama şans diyelim bir anlamı da var ve Türkiye de de 200 civarı kayıtlı kişi varmış arastirmistik .Hatta yaşadığım yerde bu tane daha çıktı acsip şaşırdım :)) bu ismi birisi koysa bozulir muyum bilmiyorum ama bizim için anlamı çok farklı ...Bende esas hamileliğin 8 ay söylenmemesi çok daha büyük sorun açıkçası

Kesin hamileliğin konusu ortada konuşulup geçmiştir ama siz belki alınganlık yapmışsınızdır bana direk söylemediler diye yani 8 aylık bi sürede duymamanız imkansız

Ayrıca çocuğunuzun adını beğeniyorlar yada aile büyüğünün adı koymak istemişler ne var bunda sanki çocuklarmı karışacak

Valla aynı isim olayı gayet de gıcık bir durum. Nadir ve kendimce güzel bulduğum bir ismi, hayatımın en değerli varlığına vereyim, sonra gitsin dibimde ki tip, aynı ismi kendi çocuğuna versin. Bilmese de tesadüf olsa neyse de, valla böyle bile göre... Gayet de insan bozulur. Pis kopyacılar.

ıkı kuzen elbetde aynı ısmı paylasabılır fakat;
son aya kadar sıze soylemeyıp ustune cocugunuzun adı konunca benım aklıma ılk ozellıkle unutulmus ayagına yatılıp soylenmedıgı geldı
hanı bılsenız ısım muhabbetıde olacak sız belkı baska ısım olsa daha mı ıyı olur dıyeceksınız gonulsuz olacaksınız cocugunuzun ısmı konmasın dıye sırf onun ıcın dusunulmus gıbı geldı

hanı altı ustu kac kısısınız aılede 33289 tane gelın 33289 tane oglan mı var kı sız unutulmussunuz

ben ınanmazdım ve acık acık bılerek soylemedıklerını dusundugumu onlara ınanmadıgımı sebebını az cok anladıgımı soyler hıc de umrum degıl gıbısınden davranırdım

bu arada
eger samımı olsalardı
canım bız sızı cok sevıyoruz cocugunu da cok sevıyoruz adıyla yaşasın dıye aynı ısımı koyduk isimdaş olsunlar ıstedık dıyebılırlerdı konu sahıbı yaygara cıkaracak bır tıp degıl sonucta

hala koydukları ısımı saklamaları soylememelerı nıcın hamılelıgını soylemedıgının kanıtı aslında

Benim annemin ismi Hatice ve buna artı olarak iki teyzemin kızının ismi de Hatice. Bir teyzem var ismi Ayşe kayınvalidesinin ismi Ayşe ve rahmetli olmuş diye kızının da ismi Ayşe. Dedem Mustafa, oğlu yani dayım da Mustafa. Bi de bunun abisi olan dayımla onun eşi yani iki elti ikisi de Fatma eheheh bizim aile daha enteresan bence. Allahtan çok farklı bir ismim var da kimsede yok. Ama benim ismimin aynısı babamın dayısının kızının ismi . Babaannemin ismi diye. Beyin devrelerini yakar insanın bu anlattıklarım

Bir anne tarafından bir de baba tarafından iki kuzenimle aynı ismi paylaşıyorum ( hayır büyükanne ismi değil) üçümüzün de bir şeyi eksilmedi. Herhangi bir sorun yaşamadık, ismimizi seviyoruz, birbirimizi de seviyoruz. Sorun edilecek şeyler değil bunlar.

Tabiki de aradım. Doğuma gittiği zamanda aradım doğum yaptığında da aradım. Sonraki gün de aradım. Yani sık sık sordum bebek 3 günlük oldu simdi.
Benim cinsligim galiba ya

Yok yok mümkün değil. Arada konuşuldu duymadım değil asla. 4. Bebeği diye kimseye söylemeyin demiş. Ben de nedense o "kimse"lerden olmuşum belli ki. Eşim de dahil hiç kimse bana söylemedi. Son ayına gelince öğrendim. Çok şaşırdım soylenmemesine zaten .

isim tapusu almıyoruz sonuçta siz de birisinin ismini alıp çocuğa vermiş oldunuz zamanında.e dip dibe kuzenler de değiller yurtdışında yaşıyorlar.demekki çok samimi değilsiniz haber vermedi size ve hatta demekki çok vakit geçirmiyorsunuz ki ortamda bile duymadınız.burdaki tek tuhaflık eşinizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…