Görüncemin hamileliği ve bebek adı

Ben kızıma kardeşimin adını vermek istiyorum ne olur ki :)

Sizin gibi yengem olsa ben de herkesi tembihlerdim söylemeyin diye .
Bu kadar burnu havada olmayın ,siz kaybedersiniz .
Burda onlarca insan sormuş size ,sanki dünyada bir tek sizde o isim var da ifşa olmak istemiyorum demişsiniz .
Bari dürüstçe burda görüp da başkası koymasın diyin.

herkes çok anlayışlı olmuş :) bir ben sinir oldum galiba aynı isme

Eskiden komşularımızdan bir kız "oğlum olursa şu ismi koyacağım" derdi. Ablası oğlu olunca o ismi koydu. Kız kendisinin oğlu olunca aynı dediği ismi koydu. Sorana "ablam benden duyup koydu" deyip duruyordu..

İki kuzen hep dipdibeler ve isimleri aynı. Çok saçma isim mi kalmadı koskoca evrende?

Hele 8-9 ay hamile olduğunun söylenmemesi hiç iyi niyetli değil..

hamileligini soylememe konusunda bir art niyet yok bence esinizde soylememis cunku
isimide koysun ne olacakki benim kizimin ismini benden sonra 3 kuzenim daha cocuklarina koydu yadirgayacak bir sey yok

Bence en çok içerlemesi gereken eşiniz. Sonuçta sizin kanınozdan degil ler,ama eşinizin canı onlar.

mesela ben omer ismini cok severik abimler yegenime bu ismi verdiler.ben oglum olsada asla koymam gerek yok boyle seylere

Siz niye bozuluyorsunuzki buna? Dünyada başka isim yok gibi çocuğuna kuzeninin ismini veren o.

Dert değil bence. Herkes bu söylediklerinizi bilinçli olarak sizi sinir etmek için yapmış olsa bile dert olmamalı. Tüm bu anlattıklarınızın sizin hayatınıza olumlu veya olumsuz ne gibi bir etkisi olabilir ki? Gereksiz takılıp kalmışsınız.

Yakın arkadaşım doğacak oğluna oğlumun ismini koymayı düşünüyor. Ben duyunca mutlu oldum. "oğlumun adaşı geliyor demek" diye tebrik ettim. Hatta o da "evet senin oğlunun ismi çok hoşuma gitti ondan seçtim zaten" dedi. Bu beni sadece mutlu etti mesela. Demek ki güzel, tercih edilen bir isim seçmişim oğluma dedim. Gerçekten anlayamıyorum neden rahatsız olduğunuzu.

Hamileliği haber vermeme konusu biraz tuhaf olmuş ama ben buna da takılmazdım. Mesela dün görümcemin tüp bebek tedavisi olurken dondurduğu yumurta ile yeniden hamile kalmak için tedaviye başladığını öğrendim. Öyle laf arasında geçti. Haberim bile yoktu. E olmasın zaten bana ne ki. Buna takılmak da hiç aklıma gelmedi. Şimdi konunuzu okurken enee bizim ailede de bir ben bilmiyormuşum he dedim.

Lütfen böyle saçma sapan ayrıntılara takılıp ömrünüzden de zihninizden de çalmayın. Hayat kısa.

Eşimle sevgiliyken kızımız olursa eşimin çok sevdiği bir ismi koymaya karar vermiştik. Ama eşimin erkek kardeşinin bizden önce kızı oldu ve o isim onunda en sevdiği isimmiş kızına o ismi verdi. Eşim bizde koyarız bişey olmaz diyordu. Yıllar sonra bizim de 1 kızımız oldu. Eşim kendisi istemedi gerçi istesede koymazdım da. O isim minik yeğenimizle bütünleşti. Cinsiyeti öğrendiğimizde eltim sordu koyacak mısınız diye yok o senin kızına yakıştı dedik. Gözlerindeki rahatlamayı gördüm. Bende istemezdim yerinde olsam.

Bence burdaki asıl sorun eşiniz niye size söylememiş. Eşinizde ismin konulacağını biliyormuş bence. Üzülmeyin tepki göstermeyin diye söylememiş olabilir. Belki ailesi eşinize sordu ismi koyacağız sorun olur mu diye o da sizin sorun edebileceğinizi düşünüp söyletmemiş olabilir.

Son olarak aileden biri okursa ifşa olurum düşüncesiyle oğlunuzun ismini yazmadınız galiba. Ama aileden birisinin konunuzu okuma ihtimali varsa geçmiş olsun ifşa oldunuz bile. Böyle bir olay yaşayan çok kişi olmasa gerek..

Bu neye benziyor biliyormusun,bir tanıdık aylarca gezerek,dergi karıştırarak,zevkini harmanlayarak evini dekore etmişti.
Eltisi evini gezip mağazaları sordu,perdeciyi çağırdı,aynısından istiyorum rengine kadar dedi,ve 2 günde evi hackerledi
Kız diyordu herşeyi balkondan atasım var,bir mutfak,objesine kadar kopyalanır mı ya diye.
Onun gibi hazıra konmak bu.
Yapraktır Topraktır anlarım,ama emek emek kimsenin düşünemediğini düşündüysem 3 yıl sonra doğan bebeğe koysunlar bari,ikiz gibi koyacaklarına:))

Zaten safi isim değil, popi olan, herkeste rastlanacak şeylere ayrı bi kıllığım var; hiç de "Ay bende çok beğenmiş de yapmış" diye sevinemem ya bir nokta geçiliyorsa, zaten sende olmasın bana özel olsun diye uğraşıyorum, gelip niye dibimde aynısını kopyalıyorsun? :)) Benzerini yaptır, aynından üç beş şey serpiştir olabilir ama arasına karbon kağıdı sokulmuş gibi de full yapma bi zahmet. İkidir üçtür benzer konular açılıyor, burada bana geldiler okudukça.

Evimin bir kısmını kendim yaptım-yaptırdım. Direkt mağazadan gidip alıp üzerine oturmadım misal; koltuğu aldımsa, yastıklarını gittim boylarını değiştirip kaplattırdım, fazladan yastık ilave ettim, duvardaki tabloları kendi kafamdan yaptım, avizeleri aldığım renk bırakmadım, oturdum o modelin üretilmeyen bir rengine boyadım, evi kırdırdım döktürdüm mutfak dolabının modelini kendim çizdim de marangoza verdim; renk uyumlarını düşündüm... Derken eltimcim geliyor; süzüyor şööyle kafasında fotoğraflıyor, laf arasında nerede yaptırdın hoşmuş filan diyor. Sonra aynı yere gidiyor "Sizin bi müşteriniz vardı Gangsta, onun şöyle siparişleri olmuş, bana da aynından" diyor filan. Ay. Ayyy evlerden ırak.

Ahhahhaah,eltin varsa dışarıda görüş bariHackerlenme sende

Ahhahhaah,eltin varsa dışarıda görüş bariHackerlenme sende

Yok eltim :)))
Yani var da yok, beni bağlamıyor. Kpimin eski eşinin gelini; pek görüşmeyiz, hatta hiç görüşmeyiz desem daha doğru olacak.
Tövbeler olsun konuları okudukça sinir bastı bugün beni

Ay ne olcak mutlu olurdum asıl benim cocugumun ismini koymus diye
Görümcenizin hamile oldugunu bilmemenizde baya bi mesafelisiniz izlenimi uyandırdı bende
Yoksa bile isteye hadi gelinden gizleyelim dememişlerdir niye desinler
Eşiniz diyebilirdi asıl oda demekki fazla ketum

Ya aynı isim olması karışıklığa yol açıyor. Misal, Mehmet de şehir dışına çıkmış. Hangi Mehmet? Selimin oğlu olan mı keremin oğlu olan mı?? Hep bu söylemler geçecek insanlar arasında :)))) bence çok gereksiz olmuş. Oysa bir sürü güzel isim var dünyada...

Ne kadar çok üstüne gidilmiş konu sahibinin
Defalarca deşifre olan gördük burda
Ben de çok tanıdığımı farkettim forumda
İsmi söylememesini bile fesatlığına bağlamışlar yani insan hayret ediyor
Ayrıca ne kadar olgunmuşuz çoğunluk normal karşılamış, ben olsam sinir olurdum ben de.
Madem çok beğeniyormuş ilk oğluna neden koymamış hem.

eşimin yakın akrabasıda benim oğlumun adını beğenmiş koymuştu.sinir olmuştum bende.bide kv ile evleri çapraz kadının. başka isimmi yok.

Yani bide aklımı kurcalayan bikaç bişey var
Size zaten siz hamileyken oglunuzun adını bizde cocugumuz olunca koyucaz demişler su anda neden bu kadar sasırdınız onlarda istşyormus o ismi vaktiyle ?
Birde benden ismi gizliyorlar diyorsun ya hani bikaç gündür dogum yapmıs aramıssınız konusmussunuz ok hic mi ismini ne koydunuz diye sormadınız
Fazla kıskancsınız belliki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…