Görüncemin hamileliği ve bebek adı

İsimler kimsenin üzerine zimmetli değil. Kaldı ki size çok uzun zaman önce çocukları olursa o ismi koyacaklarını söylemişler. Nesine şaşırdınız ki, insanlar beğendiği ismi sizin için değiştirmek zorunda değil sonuçta.

Size söylememe sebebine gelince... Özel bir sebebi de olabilir, gözden kaçmış da olabilir. Sonuçta insanlar " dur abimi arayıp söyleyeyim, tamam şimdi de abimin eşini arayıp söyleyeyim" diye teek tek insanlarla bu işlerin çetelesini tutmuyorlar. Bu haberler ondan ona, ondan ona hızlı yayılır zaten. Birine söylersin, o gider ailesine söyler. Kocanız biliyormuş işte, haberi ondan almanız gerekirdi, söylememiş. İnsanlar ne bilsin sizinkinin sır gibi tutacağını... İki konuda da boş yere millete tavırlanmayın. Ortada problem bile yok.

Valla oğlum olursa adını Ibrahim Idris falan koyarım ya da hic olmadi Ömer mustafa vs koyarım. herhalde başımı agritamam boyle degisik isimleri koymak boyle sorun yaratıyor bence ya daha once aileden çevreden hic kimsede olmayan cok değişik bir isimse ilk sizde duymuslarsa koymaları tabiki can sıkıcı. Ben olsam ben de gıcık olurdum.

Gorumcemin kizi oldu ve begendigim hep istedigim bir ismi koydu,ama bilmiyordu tabi o ismi koyacagimi.
Tamamen tesaduf.
10 ay sonra benim kizim dogdu başka bi isim koydum
Cidden insanlar bi tuhaf.
O isimden vazgecmeyip koysaydim.kendi ailemden dahil.esimin aileside garipserdi.
insanlar hicmi dusunmez düşecegi durumu.

soyle lafini ya,baska isimmi kalmadi de yeri ve zamani gelince.
sen icine atacagina onlar icine atsin.

ben oyle gormezden gel diyenlerden degilim.
yillqrin tecrubesi
korildiginda soyle gitsin.
sen uzelecegine onlar uzulsun huzursuz olsun

Çok ilginç bir aileymiş. Bu kadar giz neden ki? İsme gelince oğullarıma sülalemde olmayan isimleri koydum. Aynı isim sevmem ben...

Hiç aklıma gelmemişti ama olabilir yani. Sonuçta biz bebeğin adını başkasından öğrendik. Hala ismi saklıyorlar gibi geliyor bana
Kv ne bı çıkış yap...bebeğimin adını koyarsa görüşmem diye....

İsim patenti almadınız tabiki(bazı üyeler iğnelemiş) ama aynı ailede aynı isimler hoş değil..... yarın bu çocuklara seslenirken anlaşılmayacak, hangi Mehmet diyecekler Büyük Mehmet, Küçük Mehmet denecek....çok çirkin...

Biz 3 kızkardeşiz, aynı yıl hepimizin oğlu oldu, beğendiğimiz isimler aynı idi, ama konuştuk birbirimizle aynı ismi koymayalim, karışıklık olmasın diye

Aynı ortamda bulunan çocuklar için haklisin düşüncende ama bu arkadaş gorumcesi ile 5 senede bir görüşüyor mudur acaba!! ...Soyisimleri başka ,analarının -babalarinin ismi başka...yaşadıkları ülke başka ...karışıklık olacak pek birşey yok ki..

Ben biliyorum yaptıklarını iyiliklerinden yaptılar hep. Arkadaştan anladı bu durumu zaten.
O gorumcemle 3-4 kez görüntülü konuştuk WhatsApp tan ara ara görüştük. Bence söyleyebilirdi.
Seni aileden görmüyorlarmış canım, dışardan biri gibi konunu oku ve sen gör dışlandığını

Aynı ortama gerek yok aslında.. telefonda konuşurken bile böyle karışıklıklar oluyor..bizde de 2 tane Ayşe var, anneanne ismi kaynaklı, ne zaman Ayşeli bir olay anlatılsa arkasından hangi Ayşe diye soru geliyor, cevabin başına da muhakkak büyük yada küçük sıfatı ekleniyor..

Tabiki koyabilir de ne bileyim garip hissettim
Esim de ben öğrendiğim de aaaa sen bilmiyor muydun dedi. Hayır kimse demeden ben nereden bileceğim yani.
Sohbet arasında hiç mi konusu geçmedi ki? Hani genelde heyecanla bahsedilir filan.
Gerçi benim kayınvalidem de anmazdı hiç,andıkça nazar değermiş kızlarına:)

herkes çok anlayışlı olmuş :) bir ben sinir oldum galiba aynı isme
Ben de sinir olurdum doğrusu.
Çünki çok düşünerek ve araştırarak seçtim isimlerini,yakından biri gelip ardımızdan pat diye koysaydı hoşlanmazdım,patenti bende değil ama ben kombinlemişim,herkes bir isme de emek versin yani.

Abartmissiniz. Cocukca olur bu tavır.

İşte ...demek ki gorumcesi ve eşi için çok sorun değil bu...demek ki çok da bu arkadaşın çocuğunun sohbetini yapmıyorlar. Bu arkadaş da öyle yapar.

Bence biraz büyütüyorsunuz sanki. Kv gönlünü almak için bir jest yapmış bunu düşünmesi bile güzel bence. İsim konusu da siz taktığınız için gözünüze batmıştır. Kendi kardeşiniz koysa bu kadar sıkıntı olmaz sanırım.

Aranı bunun için bozma bence. Bebeğin ismini öğrendim cok sevindim iki kuzen isimdaş olurlar falan gibi tatlı cümleler söyle. Pişman olurlar senden sakladıklarına eğer isim için saklanmışsa... Uzun vadede iyilik her zaman kazandırır :)

Her gördüğümde "Görüncemin..." takılıyorum.
Görümce o görümce

Bi de ismin türkiyede üç beş tane olması o ismin güzel manada bulunmaz bir isim değil de tercih edilmeyen bir isim oldugunu gösteriyor olabilir. Değişik isim hevesini de hiç anlamam. Değişik olsun diye diye abuk subuk şeyler çıkıyo bazen ortaya :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…