Görüncemin hamileliği ve bebek adı

Yine sıkıntı olurdu ya,kardeşler de koymaz zaten.Biz bekarken aynı ismi çok beğenirdik,bebeğimin erkek olduğu belli olunca kardeşlerim,oo ismi sen kaptın dedi:))
Ve diğer beğendikleri isimlere yoğunlaştılar.

Bence siz de tuhafsınız. Bebek doğdu tebrik etmek için aramadınız mı? İsmini sormadınız mı? Belki ismi önceden kararlaştırmışlardır.

Ee tamam işte adam sizin çocuk doğmadan karar vermiş adına.

Enişte size o ismi beğendiğini söylemiş zaten. Koyası varmış. Koymuşlar. Mesafe olarak uzaklar. 8 ayda hamilelikten bile haberiniz olmadığına göre çok samimi de değilsiniz.
Ben olsam eşim bana ablasının niye hamile olduğunu söylemedi?! Onu kafama takardım.

Çok sasirtici.
Hamilelik tami tamina 9 aylik bir durum nasil haberiniz olmaz?
Bu 9 ayda hic gorumcenizle gorusmediniz, konusmadiniz mi?
Hadi gorumceyle konusmadiniz kayinvalide, esiniz, diger gorumcelerle de mi hic bahsi acilmadi?

Hamileliliğin gizlenmesi konusunda tavır yapacaksanız eşinize tavır yapın. 8 ay hiç mi ağzından kaçırmaz insan?

belki sizi biliyor sanmışlardır.evli kadının hamile kalması kadar olağan ve doğal bir olay yok.normal ve sıradan bir şey .heleki 4.çocuk bilsem ne bilmesem ne. koysun aynı ismi ne var ki. ne güzel.zaten size uzak çok da farketmez

Bence siz de tuhafsınız. Bebek doğdu tebrik etmek için aramadınız mı? İsmini sormadınız mı? Belki ismi önceden kararlaştırmışlardır.
Sormuş ama telefon çekmiyor sesiniz gelmiyor diye telefonu kapamışlar....çok uyanıklar yani...nüfusa yazdırmadan söylerlerse sorun çıkabilir diye söylemiyorlar bence...

size söylenmemesi gercekten garip. kesin görümce istemedi.
isim konusu dahada garip ama ayni dert bendede var.
bana zamaninda babamin dedesinin ismini vermisler (17 erkek torunu olmasina ragmen) bundan 15 sene önce amcamin oglu oldu... oda ogluna benim ismimi verdi. hala kizarim bu olaya.
gercekdende sacma ve gereksiz bir haraket

Ben yasadim bunu. 5 yildir cocugumuz olmuyordu. Gorumcemde bu surecte 2 kere hamile kaldi ve bana 6. Ayinda soyledi. Kimse bilmiyor falan dedi ama ailede herkes biliyormuş sadece esim ve ben bilmiyormusuz.
Ben hamile kaldim. Bana gizle hemen soyleme, olmayanlar duyarsa kiskanirlar dedi kayinvalidem ve gorumcem. O zaman niyetlerini anladim, cok uzuldum cok.
Sizinkilerin de niyetleri boyle mi bilmiyorum ama gercekten uzucu bir durum.

Sizin durumunuz farklıymış. Siz çok haklısınız terbiyesizlik yapmışlar. Bu konuda konu sahibinin eşi de biliyormuş ama söylememiş. Tuhaf.

Hadi onları geçtim eşiniz neden söylemiyo?
Eğer çok sevdikleri bir isimse olabilir

Size soylenmemesi cok enteresan ufak birsey degil ki unuttuk densin..isim konusunda takilmam demek ki begenmis derim

isim ne çok merak ettim özelden yazsanız sizi daha iyi anlarım. (meraktan çatlama emojisi ) şu an moda olan isimlerdense (farklılık adına koyulan) görümcenizinde koyması normal. ama haber verilmemesi söylenilmemesi normal değil tabi.

Ben de gıcık olurum diye belirttim ama yine belirteyim, katılıyorum.
Oğlum için internetten, bebek isimlerinin derlendiği kitaplardan; cinsiyetini öğrendiğimiz zamandan beri aylarca aralıksız isim araştırdık içimize sinen bir-iki tane bulabilmek için (Kız bekledik, kız olsaydı ismi hazırdı). Çok kararsızdık ve hatta tek isim mi çift isim mi olsun diye de ayrıca düşündük, iki isim bir arada hangileri uyumlu, ağızdan nasıl çıkıyor diye hayali çağırma denemeleri yaparak test ettik :)) Hatta o yetmedi, burada da konu açtım "İsim önerilerinizi alabilirim erkek bebek için" diye.

Sonunda güç bela iki isim olmasına karar verdik ve birbirine uyumlu isimler seçebildik. Biri bilinen ama sık kullanılmayan bir isim, diğeri daha nadir bulunan, pek bilinmeyen bir isim ki ikinci ismi için Türk tarih kitaplarına kadar kurcaladık. :)))

Şimdi ben bu kadar emek vermiş özenmişim; hadi ismin biri bilindik, ama diğeri oldukça nadir ve ilk kez duyan çok insan oldu çevremde. Sonra farzı misal bir görümcem olsun eltim olsun falan; gelsinler bu ismi öğrendikten sonra doğan oğullarına aynı ismi koysunlar, ben illet olurum ya :) Dibimdeki akrabalar koymasın bir zahmet aynı ismi, aylarca kafa patlatmışım, bu fikir çalmak gibi bir şey ya. Tapusu bende değil de, diğer isimlerin de suyu çıkmadı bir zahmet başkalarına baksınlar, herkeste görmek isteyeceğim bir isim olsaydı zaten nadir ve anlamlı isim aramak için aylarca totomu yırtmazdım.

Aynı ismi koyması çok garip. Annemle babam da kardeşim doğmadan önce bir isim belirlemişler, halam daha önce doğurup o ismi koymuş oğluna. Benim kardeşimin cinsiyeti de kız olunca sıkıntı olmadı ama annem der arada: ya bizim de oğlumuz olsaydı, neden bizim istediğimiz adı koyuyorlar? Bir ailede bence bir isim yeterli. Biraz daha uzak akrabalar olsa sıkıntı yok ama hala, amca, teyze, dayı çocukları içinde aynı isim olmamalı, karışır bahsedilen kişiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…