• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görüştüğüm kişi ve Eski evliliği

Merhabalar konuya direkt gireceğim.27 yaşındayım ve artık hayatımda ciddi bir şeyler olsun, evleneyim istiyorum açıkçası. Tabiki sırf evlilik olsun diye değil kafama göre de biri olmalı, yani tamamen mantık değil.
İş yerimde görüştüğüm biri var çok efendi sakin biri olmasindan dolayı hep dikkatimi çekiyordu. Bu süreçte biraz gözlemledim iyice tarttım. Aynı bölüm mezunuyuz. Sürekli bundan dolayı sohbetimiz oluyordu. Kendisinin ilgisini de farkediyordum. Görüşmeye başladık. Bu kişinin 4 ay kadar kısa bir evliligi olmuş. Aile isteğiyle görücü usulü olmuş ve saygı ve sevgiyi sağlayamadıklarından dolayı bitmiş. Karşı taraf takıları ve eşyaları vermemek suretiyle anlaşmalı boşanmayı kabul etmiş. Üzerine bayağı borç harç kalmış yani. Boşandığını biliyordum ki hiç bir şekilde insanlari yaşadıklarıyla yargilamam fakat maddi açıdan bu şekilde olduğunu bilmiyordum. Evlilik konusu açıldığında sen kariyerine yön ver ben de o sırada kendimi toparlarım vs dedi. Yani kafadan 2 sene istiyor. Bu arada 10 senelik memur. Beni seviyor ama bir de hayatın gerçekleri var. Sizce fazla mı takılıyorum.? Siz olsanız ne yapardınız ? Henüz 1 aydir görüşüyorum.
Boşandıktan sonra borca harca girdiyse tazminat ödüyor olabilir, sadece eşyaları ödüyor olarak düşünmemek lazım. sevgi bitebilir ama saygı neden bitmiş bunu öğrenmeye calis. Hiçbir erkeğin kusurlu davranışı olmadan para ödeyeceğine inanmıyorum. Kk konuları beni böyle dusunmeye itiyor artık 😁 bencede zaman verip tanımaya çalışın 2 senelik süreçte çok da bel bağlamayın

Söz demeyelim de öyle bı lafı geçti.

Buna bir sınır koymak sacma degil mi? Sonucta karsindaki insaninda bir hayati, istekleri var.
Sadece size degil tum kadinlara soylemek istedigim birsey var eski esini kotuleyen adamlara inanmayin. Bir yuva kurmak kolay degil, düğünü, evini binbir hayalle inşa ediyorsun, kimse bu kadar kisa surede boşanmak istemez. Belki degisir, belki duzelir diye zaman tanimak ister. Insanlar durduk yere zıvanadan çıkmıyor. Kadini cildiritiyorlar, sonra "aa bu cildirdi, hasta, psikolojisi bozuk" diyorlar. Bence siz bu adami iyice taniyin, gozlemleyin. Sonra kararınızı verirsiniz. Henuz cicim ayindasiniz, davranislari simdilik ozenli ve dikkatlidir.

Normal karşılıyorum zaten takıldığım mevzu bu değil. Hemen evlenmek gibi planım yok ama artık sevgili olup boşuna vakit yitirmek istemiyorum kimseyle.

Neden boşa vakit olsun ki sevgili olmak? Her ilişki size bir şey katmıyor mu, bir şeyler öğrenip ders çıkartmıyor musunuz? Belli bir tecrübe bence zaten gerekli olan. Varsayalım bir kişiyle 3-4 sene sevgili oldununuz, sonra bir yanlışını gördünüz aldattı sizi veya bir anlık bir sinirle söylediği bir laf, yaptığı bir hareket çok ters geldi size yıllarım boşa gitmesin diye evlenecek misiniz illa?

Neden boşa vakit olsun ki sevgili olmak? Her ilişki size bir şey katmıyor mu, bir şeyler öğrenip ders çıkartmıyor musunuz? Belli bir tecrübe bence zaten gerekli olan. Varsayalım bir kişiyle 3-4 sene sevgili oldununuz, sonra bir yanlışını gördünüz aldattı sizi veya bir anlık bir sinirle söylediği bir laf, yaptığı bir hareket çok ters geldi size yıllarım boşa gitmesin diye evlenecek misiniz illa?
Yani illaki öyle ama artık yorulduğumu hissediyorum düzenli bir hayat istiyorum. Sanırım bu devirde çok şey istiyorum.

Nedense ben inanmadım adamın söylediklerine ,Büyük bir şey olmuş şimdi toparlamak için zamanı bahane ediyor gibi geldi.Ustelik boşandığı kadını kötüleyen adam hep bana itici gelir.Sürenin kısa olması ise daha şüpheli.Ben olsam güle güle der , zamanımı bir mûallak için harcamazdim.......

Buna bir sınır koymak sacma degil mi? Sonucta karsindaki insaninda bir hayati, istekleri var.
Sadece size degil tum kadinlara soylemek istedigim birsey var eski esini kotuleyen adamlara inanmayin. Bir yuva kurmak kolay degil, düğünü, evini binbir hayalle inşa ediyorsun, kimse bu kadar kisa surede boşanmak istemez. Belki degisir, belki duzelir diye zaman tanimak ister. Insanlar durduk yere zıvanadan çıkmıyor. Kadini cildiritiyorlar, sonra "aa bu cildirdi, hasta, psikolojisi bozuk" diyorlar. Bence siz bu adami iyice taniyin, gozlemleyin. Sonra kararınızı verirsiniz. Henuz cicim ayindasiniz, davranislari simdilik ozenli ve dikkatlidir.
Haklısınız zaten içime sinmeyen şeyler olduğu için konuyu açtım.

Yani illaki öyle ama artık yorulduğumu hissediyorum düzenli bir hayat istiyorum. Sanırım bu devirde çok şey istiyorum.

Yoo çok şey istemiyorsunuz ama en baştan bir kural koyarak ilişkiye başlıyorsunu. Akışına bırakın tanıyın birbirinizi. Daha 1 aylık ilişkide 2 sene sonrasını konuşmak fazla geldi bana.

Konu konuyu açtı diyelim
Benim size tavsiyem, eğer sizin bir evlilik tecrübeniz yoksa, ilk kez evlenecekseniz bunu daha önce evlenmemiş biri ile yapın.
Bizzat yaşamış biri olarak söylüyorum. Çok pişman olursunuz ki Perşembe'nin gelişi de Çarşamba'dan belli oluyor.

Düzenli bir hayatı, bir başkasının dört ayda arkasına bakmadan kaçıp terkettiği biriyle kurmaya kalkacak kadar kendinizden nefret etmiyorsunuzdur diye düşünüyorum.
Bir seneden önce resmi olarak bosanilmaz, bosanildiysa o evlilikte hiç ama hiç olmaması gereken şeyler olmuş demektir.

Düzenli bir hayatı, bir başkasının dört ayda arkasına bakmadan kaçıp terkettiği biriyle kurmaya kalkacak kadar kendinizden nefret etmiyorsunuzdur diye düşünüyorum.
Bir seneden önce resmi olarak bosanilmaz, bosanildiysa o evlilikte hiç ama hiç olmaması gereken şeyler olmuş demektir.
Sağol kardeşim gözümü açtın.

Görüşmeye devam et, tanı. Bekleyecek bir şey yok ki. Ha dese bir ayda evlenecek halin yok. İlgilendiğin başkası olmadığına göre tanımaya devam et. Zaman ne gösterecek bekle.

Kız sürekli hakaretvari konuştuğu için boşanmak istemiş. Kızın eşyalarını çöpe attığı için kız da işi inada bağlamış. Biraz da gerici bi kafaya sahipmiş. Benim mehirim veremem gibi laflar etmiş. Tabi o tarafı da dinlemek gerek bana denilen bu.
Kızın mehri ama haklı..neden haklı cunku erkek bak evlenip boşansa dert olmuyor ama o kız ne yazık ki bu toplumda binbir dertle mücadele edecek boşandı bi kere kaynana adayi dul diye istemeyecek ailesi elalem çenesi çekecek vs vs Türkiye cumhuriyeti kanunlarına göre takılan takılar kadınındir iyikide kadının 4 ay sonra sk.tiri basan adi erkek milletinden bir nebze alacağımız olsun..

Haklısınız zaten içime sinmeyen şeyler olduğu için konuyu açtım.

"evlendikten sonra anlasamayacagimiza karar verdik. Tartismalar yasadik, anlaşmalı olarak bosanmaya karar verdik. Altinlari ve aldigim esyalari birakip, borclari ustlendim. Benim vicdanim diger turlusune el vermezdi" diyebilirdi mesela. Bu sadece bir ornek. Bosanmak anormal birsey degil, anormal olan eski eşi kotuleyip etiketlemek.

-Olağanüstü bir kavga kiyamet kopamdikca hickimse kolay kolay 4 aylik evliligi bitirmez. Saygi sevgi olacak mi birbirimizi taniyalim bakalim gorucu usulu evlendik sonucta velki duzelir yoluna koyariz vs diyerek en azindan 1-2 sene gecer bence ortada cok acayip bisey yoksa. Oturup uslu usli 4 ayda olduramadiklarina karar vermis olamazlar

- Üzerinde dunya kadar borc varken butun maddi varlıkları kadina vermeyi kabul ettigine gore kesin bi b.k yemis

- Zaten bu yasinda 10 senelik memur adam borca harca batmis durumdaysa bi dur derim ben

Back
X