Görüştüğüm kişi ve Eski evliliği

@Khomyuk ve Purpplee Purpplee birbirinizin kullanıcı adını etiketleyip gizli veya aleni laf söyleyince ya da birbirinizi etiketleyip yaptığınız beğenmedimlerin hesabını sorunca rahatsız olup şikayet ediyorsunuz, yönetim müdahale etsin istiyorsunuz ama yine de birbirinize sataşmaktan beğenmedim yarışı yapmaktan vazgeçmiyorsunuz.

Size işlem yapsak bir türlü yapmasak bir türlü, yaptıklarınızı görmezsiniz bizi suçlarsınız, koca koca kadınlarsınız belli ki birbirinizi haz etmiyorsunuz o zaman göz ardı et butonunu kullanacaksınız, etiketleyip etiketleyip laf söylemeyeceksiniz, beğenmedim butonuyla birbirinizden hıncınızı çıkarmayacaksınız, uyarıya rağmen devam ederseniz banlı kalma süreleriniz uzar.
İnsanlar enkaz altında canıyla uğraşıyor, siz birbirinizle, rica ediyorum bu son olsun, yetişkin kadınları da bu kadar uyarmayalım.
Ben hemen göz ardı ediyorum.Bu arada direkt engelleme özelliği gelse de birbirimizi görmesek,böyle bir özellik koyarsanız kendi adıma çok sevinirim.

4 aylık evlilik süreci adam herşeyi verip boşanmayı kabul etmiş vs bence siz bunun peşine düşün kesinlikle farklı bir durum mevcut. Sonuç itibariyle çok uzun süren birşey değil bu kadar kısa süreli bir evlilikte anlaşmalı boşanma seçmek ilginç geldi. 2 yıl süre nedir beklemekte çok çok saçma

Kız sürekli hakaretvari konuştuğu için boşanmak istemiş. Kızın eşyalarını çöpe attığı için kız da işi inada bağlamış. Biraz da gerici bi kafaya sahipmiş. Benim mehirim veremem gibi laflar etmiş. Tabi o tarafı da dinlemek gerek bana denilen bu.
Hah işte böyle bir tercihi yapanı bir gün bile beklemem. Akrabayla görücü usulü evlilik yapan sülale tarihimde yok. kaç kadın tanıdıysam, evlenip boşanmış ya da evliliğinde mutsuz erkekler onlara hep bunu söylemiştir…

Merhabalar konuya direkt gireceğim.27 yaşındayım ve artık hayatımda ciddi bir şeyler olsun, evleneyim istiyorum açıkçası. Tabiki sırf evlilik olsun diye değil kafama göre de biri olmalı, yani tamamen mantık değil.
İş yerimde görüştüğüm biri var çok efendi sakin biri olmasindan dolayı hep dikkatimi çekiyordu. Bu süreçte biraz gözlemledim iyice tarttım. Aynı bölüm mezunuyuz. Sürekli bundan dolayı sohbetimiz oluyordu. Kendisinin ilgisini de farkediyordum. Görüşmeye başladık. Bu kişinin 4 ay kadar kısa bir evliligi olmuş. Aile isteğiyle görücü usulü olmuş ve saygı ve sevgiyi sağlayamadıklarından dolayı bitmiş. Karşı taraf takıları ve eşyaları vermemek suretiyle anlaşmalı boşanmayı kabul etmiş. Üzerine bayağı borç harç kalmış yani. Boşandığını biliyordum ki hiç bir şekilde insanlari yaşadıklarıyla yargilamam fakat maddi açıdan bu şekilde olduğunu bilmiyordum. Evlilik konusu açıldığında sen kariyerine yön ver ben de o sırada kendimi toparlarım vs dedi. Yani kafadan 2 sene istiyor. Bu arada 10 senelik memur. Beni seviyor ama bir de hayatın gerçekleri var. Sizce fazla mı takılıyorum.? Siz olsanız ne yapardınız ? Henüz 1 aydir görüşüyorum.
bismillah daha 1 ay bunlari konusmak icin erken degil mi.

ayrica evlilik neden kisa surmus? aileler yuzunden mi?

Adam dilekçeyi çıkaracak mı merak konusu oldu ama sanmam göstereceğini, konu sahibi içinde şüpheyle kalır ama başlamaz bu ilişkiye

1 aylık ilişkide ne evliliği yahu.
Sende biraz frene bas.
Zamanla ilişki oturur düşünürsünüz de adamın huyunu bilmezsin suyunu bilmezsin .
Böyle kurallar koyup yanlış evlilikler yapmayın.
Önce bir adamı tanı .
Adam temkinli olucak tabi başından evlilik geçmiş bir insan.
Sadece maddi anlamda değil ki pıskolojık olarak da hazır olmaz olmamalı da zaten.
Evlilik odaklı olmayın tanımaya bakın karşınızdakini

Başına gelirse ne kadar boş boş konuştuğunu anlarsın...sakin kaçırma bu civanmerti. Senin gibi gözütok birisi ile cok mutlu olur.
Kötü dileklerinizi size iletiyorum. Boş konuşan biri varsa o da siz ve bu iğreti üslubunuz.

Merhabalar konuya direkt gireceğim.27 yaşındayım ve artık hayatımda ciddi bir şeyler olsun, evleneyim istiyorum açıkçası. Tabiki sırf evlilik olsun diye değil kafama göre de biri olmalı, yani tamamen mantık değil.
İş yerimde görüştüğüm biri var çok efendi sakin biri olmasindan dolayı hep dikkatimi çekiyordu. Bu süreçte biraz gözlemledim iyice tarttım. Aynı bölüm mezunuyuz. Sürekli bundan dolayı sohbetimiz oluyordu. Kendisinin ilgisini de farkediyordum. Görüşmeye başladık. Bu kişinin 4 ay kadar kısa bir evliligi olmuş. Aile isteğiyle görücü usulü olmuş ve saygı ve sevgiyi sağlayamadıklarından dolayı bitmiş. Karşı taraf takıları ve eşyaları vermemek suretiyle anlaşmalı boşanmayı kabul etmiş. Üzerine bayağı borç harç kalmış yani. Boşandığını biliyordum ki hiç bir şekilde insanlari yaşadıklarıyla yargilamam fakat maddi açıdan bu şekilde olduğunu bilmiyordum. Evlilik konusu açıldığında sen kariyerine yön ver ben de o sırada kendimi toparlarım vs dedi. Yani kafadan 2 sene istiyor.
Ben yaşadım, boşandim. Şiddette vardı ,cinsel yöndende eksikti. Inanma. Banada altınları, eşyaları verdi. Ama ben kendi eşyamı aldım. Avukata tazminat ,nafaka alsın diyen adam benim kredi kartımı kullandı, onu ödemedi. Nafaka mi ödeyecek ki almadım zaten. Eşyalar senin olsun diyen adam , önce onun ailesi girdi eve yemin ederimki tuvalet terliğinden bozuk salçaya kadar almışlar. Gerçekten yasadigim için söylüyorum. Erkek iyiliği için vermiyor herşeyi. Sıkıntı var duyulmasın bir an önce bitsin istiyor. Kadın inanki çok zor yıkar yuvasını. Sen değerlisin, değerini bil.

Tanımadığı bilmediği kızın tekiyle evlenirken bahane bulamamış da size çok güzel bahane üretiyor maşallah.şu gelenekçi, çağdışı, saçma sapan ailelerle ana kuzusu, sünepe insanların birleşimi bu abuk sabuk durumları meydana getiriyor ne yazik ki.bu arada tanımadıgı bilmediği biriyle evlenecek adamın 4 ayda boşanabilmesi de ilginç doğrusu.ya da altında başka şeyler de olabilir.çocuk oyuncağı mı bu be ?
Bu arada onun ailesine gelenekçi, geri kafalı falan dedim ama maşallah sizin de pek aşağı kalır yanınız yok.birini tesadüfen bir ortamda tanırsınız evlenecek kadar çok seversiniz, denk gelmiştir evlenirsiniz de babaanne zihniyetiyle 27 yaşına geldim artık ciddi düşünmeliyim demek kusura bakmayın ama çok saçma.buram burak naftalin ve toplum baskısı kokuyor.kısaca şu eski defterler beni öyle bir itiyor ki ne sevgi kalır ne saygı.eski defterden kastım şuanki hayatı da etkileyecek eski defterler.bu arada hep derim şu efendi denen tiplerin de yüzde 90'i ezik ve sünepedir.haa yüzde10'u gerçekten efendi olabilir.genelde efendi sözcüğü bu manada kullanılır bizde olumlu bir kelime olmasına rağmen.yani evlenirsen kocam namuslu ve iyi niyetli sanıyordum meğer iktidarsızmış diye konu açabilirsin.
Ferhans bence Turkiye'nin erkek popülasyonuna cok ciddi ve net ışık tuttun.O efendilerin bir kismı da eliyle uzun süre yapmaktan erken boşaliyor hem de super kronik bi sekilde.O degilse dedigin gibi başka bir cinsel sorun.Bana da 4 ay düzelmez bir sıkintinın var oldugunu düşündürdü konu sahibi.Burdan bakinca kendini yakarsin gibi duruyor.Sevgi ,saygi olusmadi bahanesiyle kimse 4 ayda mahkemeye koşmaz.Bir kere Türkiye de aileler izin vermez buna.

Ferhans bence Turkiye'nin erkek popülasyonuna cok ciddi ve net ışık tuttun.

%1000000
Popülasyon erkeklerinin çoğu ya ana kuzusu, baba kuzusu , birey olamamış asla aile erkeği olamayacak nitelikte insanlar. Evlenince de sürekli problem çıkarıyorlar, anam danama kızkardeşim, aileme hizmet et bana hizmet et paranı getir elime say.... korkunç. Şöyle huzurla, düzgünce evinde oturamıyorsun dertsiz başına dert alıyorsun.

Son düzenleme:
İş yerimde görüştüğüm biri var çok efendi sakin biri olmasindan dolayı hep dikkatimi çekiyordu. Bu süreçte biraz gözlemledim iyice tarttım. Aynı bölüm mezunuyuz. Sürekli bundan dolayı sohbetimiz oluyordu. Kendisinin ilgisini de farkediyordum. Görüşmeye başladık. Bu kişinin 4 ay kadar kısa bir evliligi olmuş. Aile isteğiyle görücü usulü olmuş ve saygı ve sevgiyi sağlayamadıklarından dolayı bitmiş. Karşı taraf takıları ve eşyaları vermemek suretiyle anlaşmalı boşanmayı kabul etmiş. Üzerine bayağı borç harç kalmış yani. Boşandığını biliyordum ki hiç bir şekilde insanlari yaşadıklarıyla yargilamam fakat maddi açıdan bu şekilde olduğunu bilmiyordum. Evlilik konusu açıldığında sen kariyerine yön ver ben de o sırada kendimi toparlarım vs dedi. Yani kafadan 2 sene istiyor. Bu arada 10 senelik memur. Beni seviyor ama bir de hayatın gerçekleri var. Sizce fazla mı takılıyorum.? Siz olsanız ne yapardınız ? Henüz 1 aydir görüşüyorum.
Sizde inandinizmi belki kendi hatası vardı ki kadın onu boşadı böyle birini kötüluyorsa ondan eş olmaz

Eşini aldatan bir kadına kocası eşyaları ve evini vermişti. 3 yıllık evlilik. Çocuk yok. Altınlar satılmıştı. Kadın birde aldatma ortaya çıkınca sürekli küfrettiği için adamın psikolojisi etkilenmiş ve bir an önce kurtulmak istemis. Kadın uzaktan kuzenim akraba olmasa kesin adam bisi yaptı derdim. Bazen erkekler de bir an önce kurtulayım kafasında olabiliyor. Yorum yapan arkadaşlar kesin aldatmış adam yazdığı için yazdım bunu. Bu arada kadını deşifre etmedi adam kendi küçük düşecek diye. Kadın ve ailesi biliyor sadece.

Büyük konuşmayayım ama birini 2 yıl beklemem

Bir de ne için beklediğin önemli, askerlik, okul, tayin, iş için beklese hadi dersin

Sırf arkasından demediğini bırakmadığı kadından kalanları düzeltmek için bekletiyor çok can sıkıcı 🙁

Konu sahibi de gurur yapmıyor bunu ilginç 🤔 İnsan biraz gurur yapar

4 ayı anlaşmalı boşanarak mı bitirmiş ben mi yanlış anladım? Eğer öyleyse size yalan söylemiş anlaşmalı boşanma için en az 1 senelik evli olmalı. Ha dava açar çekişmeli karşı taraf kabul eder davayı o zaman olabilir, ama protokollü boşanmadan bahsediyorsa kandırılmış olma ihtimaliniz var.
Hayır yanlış biliyorsunuz, 1 yıl olmadan da, iki taraf da boşanmak istiyorsa, ilk etapta çekişmeli açıp ama protokol sunup anlaşmalı tek celsede bitirebiliyorsunuz. Ben avukatım ve ayrıca kendim de 6 aylık evli iken o şekilde boşandım.
Ayrıca altınlar zaten kadının hakkı, mahkeme 2 yıl da sürse kadına verilecekti sonunda, eşyalar konusunda da , ben de boşandım, aldığım bütün eşyaları almıştım geri, evde sadece salon takımı kalmıştı , erkek pek de eşya almıyor sanki, evin bütün eşyalarını kız tarafı alıyor zaten. Belki kendi payına düeşn az bir eşya için davayı uzatmaya gerek duymamıştır. Ama neden boşandıklarını iyice öğrenmeye çalışın tabi.
27 yaşındaymışsınız daha, hemen evlenmeliyim düşüncenizi anlayamadım, 1 ay olmuş daha , evlenmeyi düşünüyorsunuz bu adamla, tanıyın. görüşün, 2 yıl gayet makul birbirinizi tanımak için. Zamana, akışına bırakın bence.

Son düzenleme:
Ya şimdi şöyle bir durum da var bende 6 ay evli kalıp boşandım eski eşim tekrar evlenebilir bu onu kötü biri yapmaz ki ben onu 6 ayda boşadığım için , herkes kötü değil bu hayatta olmadı yürümedi bitti hani hayatına giren kadın bu adamın neyi var da altı ayda kadın bunu boşamış diye düşünmesi açıkçası üzülürüm çünkü insanlar değişebilir bizim yaşadığımız sorunları belki ders çıkarıp yeni eşiyle onları yapmayabilir belki biz uymadık ama onlar çok daha uyumlu olacaktır ya benim biraz bakış açım da değişti bu konularda açıkçası o yüzden olaylara olumlu yönden bakmayı öğrendim normalde aşırı yargılayıcı bi tiptim son zamanlarda her şeyin artı ve eksisine düşünmeye başlayınca bu konu için de yani olabilir belki siz mutlu olabilirsiniz belki onlar mutlu olamadı ya da diğer arkadaşların dediği gibi adam kötü biri de olabilir bunlar ancak tecrübeyle ve zamanla anlaşılacak şeyler

Hayır yanlış biliyorsunuz, 1 yıl olmadan da, iki taraf da boşanmak istiyorsa, ilk etapta çekişmeli açıp ama protokol sunup anlaşmalı tek celsede bitirebiliyorsunuz. Ben avukatım ve ayrıca kendim de 6 aylık evli iken o şekilde boşandım.
Ayrıca altınlar zaten kadının hakkı, mahkeme 2 yıl da sürse kadına verilecekti sonunda, eşyalar konusunda da , ben de boşandım, aldığım bütün eşyaları almıştım geri, evde sadece salon takımı kalmıştı , erkek pek de eşya almıyor sanki, evin bütün eşyalarını kız tarafı alıyor zaten. Belki kendi payına düeşn az bir eşya için davayı uzatmaya gerek duymamıştır. Ama neden boşandıklarını iyice öğrenmeye çalışın tabi.
27 yaşındaymışsınız daha, hemen evlenmeliyim düşüncenizi anlayamadım, 1 ay olmuş daha , evlenmeyi düşünüyorsunuz bu adamla, tanıyın. görüşün, 2 yıl gayet makul birbirinizi tanımak için. Zamana, akışına bırakın bence.
Ben de avukatım ve bir sene dolmadan nev'i olarak anlaşmalı dava açılamayacağını ve çekişmeli davayı anlaşmalıya nev'i açısından değiştiremeyeceğimizi biliyorum. Ha anlaşırsın karşılıklı davayı kabul edersin sen anlaşmalı boşandım dersin ama dava türü açısından çekişmeli davada sulh olmuşsundur. Bahsettiğim dava türüydü Meslektaşım.

Back
X