• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görüştüğüm kişi ve Eski evliliği

Ben de avukatım ve bir sene dolmadan nev'i olarak anlaşmalı dava açılamayacağını ve çekişmeli davayı anlaşmalıya nev'i açısından değiştiremeyeceğimizi biliyorum. Ha anlaşırsın karşılıklı davayı kabul edersin sen anlaşmalı boşandım dersin ama dava türü açısından çekişmeli davada sulh olmuşsundur. Bahsettiğim dava türüydü Meslektaşım.
1 yil dolmadan dava acilirken tabi ki usul olarak cekismeli olarak acilmak zorunda mecburen. Ama siz ilk yorumunuzda size yalan soylemis, 1 yil olmadan anlasmali bosanamaz dediginiz icin oyle yazdim, hukuk dersinde degiliz ki, insanlar ders anlatir gibi anlatsin. Uygulama olarak neticede, 1 yil dolmadan, kisa surede , tek celsede evet bosanabilir, anlasmali bosanma davasi gibi evet bosanabilir. Karsi taraf yalan soylememistir yani bunu diyorum.

1 yil dolmadan dava acilirken tabi ki usul olarak cekismeli olarak acilmak zorunda mecburen. Ama siz ilk yorumunuzda size yalan soylemis, 1 yil olmadan anlasmali bosanamaz dediginiz icin oyle yazdim, hukuk dersinde degiliz ki, insanlar ders anlatir gibi anlatsin. Uygulama olarak neticede, 1 yil dolmadan, kisa surede , tek celsede evet bosanabilir, anlasmali bosanma davasi gibi evet bosanabilir. Karsi taraf yalan soylememistir yani bunu diyorum.
Konu sahibi bir başka konu açmış adam hukuken anlaşmalı boşanmış. Süre geçsin diye ayrı ayrı takılmışlar taraflar öyle yazmış.

Back