Göz Çevresi Bakımı Göz altı peelingi yaptırıyorum :)

icedelf

rimelsizolmaz.blogspot.co
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2013
16
0
16
Ankara
Bu morluk ve halkalar kısacası göz altının yorgun görüntüsü (ki bilerek kendim yordum, ne oldu sanki uğraşırım böyle!) beni delirtti ve de ilk peeling deneyimimi yaşamak üzere Ankara'nın en iyi dermatoloğunun yolunu tuttum. Bu arada bazı başlıkları okudum, işe yaramadı falan gibi. Ancak bu uygulamayı profesyonel, tıp doktoruna yaptırmak kesinlikle fark yaratacaktır, bu konuda güzellik merkezlerine pek güvenmiyorum, sonuçta "yüz" bu. Dün ikinci seans oldu, toplam 3 seans ve haftada bir yapılıyor. Şimdiden farkı görmeye başladım, deri kendini yenilemeye ve en güzeli de kalınlaşmaya başladı arkadaşlar. Dediğim sorunlar yok olmaya başladılar bunu aşama aşama görmek güzel. Ama, çok önemli birkaç şey var, o da, güneş kreminizi kullanacaksınız. Doktorum bana kesinlikle günde 5 kere uygulamamı ve göz çevremi özellikle benim aşırı hassas ötesi bir cildim var o bölgeyi her daim nemli tutacaksın dedi ve krem de önerdi. Doktorumun dediklerini aynen uyguluyorum, dışarı çıkmadan 10 dakika önce güneş kremimi hem yüzüme hem göz kapaklarıma-çevreme uyguluyorum ve akşam dahi olsa bilgisayar ve TV karşısında da güneş kremi sürüyorum aynı EM/UV ışınlar bu cihazlarda da var...seans tamamlandıktan sonra bir 3 hafta daha nazikçe korumam ve nemlendirme işlemi devam edecek çünkü peeling kurutucu etkiye sahip..

Peeling zararlı değil ama işin ehli olan ellerde...

Merhaba yazdığınız yazıyı büyük bir umutla okudum acaba sizin gözaltı morluklarınız genetik mi yani ne yaparsanız yapın geçmeyen cinsten mi yoksa sonradan mı oluştu?

Merhaba, aslında genetik benimki çünkü genetik olark ince bir cildim var ve damarlarım da yüzeye yakın. Morluğun derecesi kişiden kişiye değişebilir, kansızlık çektiğim dönemlerde özellikle daha fazla oluyor bende. Ve yorgun olduğum dönemlerde oldukça belirginleşiyor. Cilt doktoru zaten bu konuda hastaya gerek yok ya da yaptırmanız iyi olur diyor. Benim kendimde gördüklerim olumlu. Önümüzdeki haftaki son seanstan sonra da yazacağım, ilerleyen haftalarda yani tedavinin gözlemlenmesi, değerlendirilmesi ile ilgili yorumlarımı burada görebilirsiniz.

Benim cildim de tıpkı sizinki gibi ince yanaklarımda damarlarım yüzeye yakın.gözaltlarımda genetik morluk var 2 senedir lazer tedavisi görüyorum ama çok fazla bir sonuç alamadım eğer siz memnun kalırsanız ben de yaptırmayı düşünebilirim ben de ankara da oturuyorum.ne kadar ücret ödediniz? ve tedavi sonrası morlukların geri gelmesi gibi bir şey söz konusu mu acaba?

Toplam seans sayısı 3, haftada 1 kez gidiliyor. Seans başına ücret 180 TL toplamda 540 TL. İlk seansta pek birşey anlamadım ama ikinci seansta özellikle krem sürerken cilt soyulmaya başladı ve yenilendiğini gördüm, şimdi kuruma olayı var peeling'den dolayı ekstra kuruma ancak gün boyunca çok iyi nemlendirmek gerekiyor. Bunun için göz çevresine de iyi bir krem kullanmak gerekiyor. İsterseniz gidip konuşup sonra düşünebilirsiniz. Damarları yüzeye yakın bizler işte ekstra özen göstermemiz gerekiyor. Lazer tedavisini dermatolog mu yapıyor bu arada ?

Gerçekten işe yaradığını bilsem hiç düşünmeden yaptırırım çünkü aramadığım çözüm yolu kalmadı eğer siz gelişmelerden haberdar ederseniz ve memenun kalırsanız tedaviden ben de gitmeyi düşünebilirim.lazer tedavimi op.dr.orhan murat özdemir e yaptırıyorum ben onun asistanı yapıyor.

Tabiki gelişmeleri yazarım buraya. Bu cuma son seans ve sonrasında da 3 haftalık bir süreç var yine titiz davranılması gereken. Ancak kuruluk ciddi anlamda arttı peelingden dolayı, iyi bakıldığı sürece kuruluk da önemli değil tabi. İnşallah sizin için de güzel gelişmeler olacak, hep ilerliyor dermatoloji bence umutsuz olmayalım.

Her şeye çözüm bulunuyor bir tek bu morlukların çözümü bulunamadı yine de umudumuzu yitirmemek gerek tabi ki.Umarım güzel sonuçlar elde edersiniz.Sonuçları umutla bekleyeceğim :)

ICEDELF ;

Ne durumdasın cnm son seansını da yaptırdın mı?

Merhaba Love,

Uzun süredir foruma giremedim, son seanstan sonra 3 hafta bugün tamamlandı. Sonuç olumlu. Göz çevremdeki renk açıldı, derinin kalınlaştığını farkettim ama şu var çok iyi bakmak gerek, çünkü önümüz yaz. Hep güneş koruyucu kullanıyorum hatta pc başında bile çünkü aynı UV ışınlar pc ve TV'de de var ve etkiliyor hepimizi. Göz altı morluğuma gelince, göz pınarındaki en belirgin morluk hafif var, derinin geriye kalan kısımları normal kendi renginde. Malum yorgunluktan renk değişimi olabiliyordu. Kılcal damarlarımızın yüzeye yakın olması bir handikap, örneğin benim bacaklarımda bile yüzeydeler mavi mavi...

Love, istersen düşünebilirsin. Göz altı derisini de canlandıran bir uygulama ayrıca..

İcedelf;

Uzun zamandır senden cevap bekliyordum bir daha yazmayacaksın sandım teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.Olumlu sonuçlar almana çok sevindim.Ben zaten eğer yaptırmaya karar verirsem eylül sonunda düşünüyorum cnm yazı bir geçirelim de.Kafama takılan şey şu ki senin gözaltı morlukların çok yoğun değil sanırım benimki baya yoğun gerçi lazerden sonra eskiye göre daha iyi durumda ama yine de yoğun hani etki edip etememesi konusunda şüpheliyim boşuna o kadar para vermek istemiyorum.acaba resim koyma ihtimalin var mı eski halinle yeni halini sadece gözlerini?

Love,

Çok teşekkür ederim, inşallah sen de alacaksın güzel sonuçlar. Doktor öncesinde fotoğraf çekmişti, dün çekmedi ama sorayım kendisine. Bendeki morluk hafif dereceli ama yorgun olunca ya da kansızlık vs durumlarda iyice ortaya çıkıyor. Yaz sonunu beklemek bence de daha iyi olur, bir de doktora açıkça sormakta fayda var böyle birşey gerekli mi değil mi diye...kozmetikte bazı kremler bu morluklara karşı geliştirilmiş, ciltten bir kremin emilimi %10 olduğuna göre, kremlere de pek güvenim yok, para tuzağı sanki...

Eğer fotoğraf koyarsan çok sevinirim :) kremler filan hep faydasız özellikle benimki gibi genetik ve yoğunsa! bir de ben esmerim,esmerlerde morlukların daha belirgin olduğunu düşünüyorum.Sen beyaz tenlisin sanırım?

Fotoğraf hocadan alınca koyarım tabi, beyaz tenliyim ve de hiper-reaktif cilt tipim yani kırmızılıklar oluyor sıcakta, güneşte ya da yanlış nemlendirici kullanımında. Göz altı da doğal olarak iyice hassas. Esmer ya da beyaz hepimiz güneş koruyucu kullanmalıyız, sürüyor musun? Renk pigmentlerinin belki daha açılmasını sağlayabilir...

Güneş kremi kullanıyorum yüzüme evt ama gözaltıma sürmüyorum,nedense gözaltı hassas bir bölge olduğundan bana sürülmesi yanlışmış gibi geliyor bilmiyorum ne kadar doğru:/ sonuçta herhangi bir gözaltı kremi bile kullanacak olsa insan tereddüt ediyor,gözaltıma lazer uygulandıktan sonra doktorum güneş kremi sürüyor ama daha sonrasında uygulamıyorum...

Love ben de senin gibi düşünüyordum ve sürmüyordum ama artık sürüyorum, yağ miktarı az olan bir güneş kremi sürüyorum..en hassas bölge en ince deri, doktor sür dedikten sonra ben de kullanmaya başladım..

O zaman bundan sonra ben de süreyim sonuçta doktor önermiş :) sen kimyasal peelingi kime yaptırdın ankarada? doktorun kim?

O zaman bundan sonra ben de süreyim sonuçta doktor önermiş :) sen kimyasal peelingi kime yaptırdın ankarada? doktorun kim?

merhaba,tüm yazdıklarınızı okudum.olumlu geçen süreç için sevindim adınıza.bende doktorunuzu kim olduğunuz öğrenmek istiyorum sakıncası yoksa?

geçen sene yaptırdım 3 seans hiç fark olmadı, sonra şişlide bir güzellik merkezine gittim cilt bakımına onlara anlattım onlarda baya abes karşıladı göz altına kimyasal peeling olmaz dediler, her merkez kendine göre haklı doğrucu, bizim gibi çözüm arayanlarda kime inanacağını şaşırıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…